Het “Ministerie van Waarheid” komt: Berlijn wil optreden tegen “desinformatie” op internet

screenshot_47

(Vertaling: E.J. Bron)

In Duitsland wordt nu het Orwelliaanse “Ministerie van Waarheid” realiteit. Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken geeft volgens berichten in de media nu de aanzet tot het creëren van een “afweercentrum tegen desinformatie”. Met het oog op de parlementsverkiezingen zou nu zeer snel gehandeld moeten worden”, citeert de “Spiegel” uit een notitie van ambtenaren van het ministerie.

De nadere preciseringen van de ambtenaren van het ministerie laten echter zien dat het minder om de bestrijding van “desinformatie” gaat dan om te voorkomen dat bijzonder “kwetsbare” bevolkingsgroepen in aanraking komen met ongewenste informatie. Als “kwetsbare” groepen mensen noemt het document nadrukkelijk Rusland-Duitsers en mensen van Turkse komaf, bij wie een “intensivering van het politieke ontwikkelingswerk” zou moeten plaatsvinden.

screenshot_48Bovendien adviseert het ministerie van Binnenlandse Zaken om het nog voor de volgende deelstaatverkiezingen – dat zou al in maart zijn – eens te worden over basisregels van de verkiezingsstrijd en tegen de “inzet van ´fake news´.” Google en Facebook hadden tijdens de Amerikaanse verkiezingsstrijd kritiek gekregen, omdat daar steeds opnieuw echte of vermeende valse berichten in omloop gebracht en verbreid werden. In Duitsland vermoeden vertegenwoordigers van de politiek en de media bovendien dat Rusland de verkiezingscampagne voor de parlementsverkiezingen zou kunnen beïnvloeden en partijen zou kunnen ondersteunen zoals de AfD. De aftredende regering van Obama had na de verloren Amerikaanse verkiezingen het gerucht in omloop gebracht dat het Kremlin ten gunste van de Republikeinse kandidaat Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen zou hebben ingegrepen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, dictatuur, Duitsland, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

20 reacties op Het “Ministerie van Waarheid” komt: Berlijn wil optreden tegen “desinformatie” op internet

 1. Charles Martel zegt:

  Het beinvloeden van de verkiezingen door de Russen is een nazistisch fabeltje à la Goebbels om de censuur in te voeren. Wie beslist wat “nepnieuws” is? de linkse horde en Angela natuurlijk. Noot: dit is nepnieuws natuurlijk. Wat dacht je?

  Geliked door 1 persoon

 2. Ron zegt:

  Wat kunnen de Duitsers het beste doen om dat ministerie van waarheid dwars te zitten?

  Met zoveel mogelijk personen zoveel mogelijk berichten posten met daarin links naar internet locaties die niet goed herkenbaar zijn.
  Berichtjes met een of twee verdachte woorden erin en daarbij een linkje naar een bizar adres wat niet eens echt hoeft te zijn.
  De bedoeling is dat de medewerkers van dat ministerie en de Stasi dienst van bijvoorbeeld Kahane omkomen in het werk waardoor ze niet meer kunnen bijbenen wat er langs komt.

  Off-topic, deze zag ik nog op youtube.
  Merkel and her Migrants — What comes Next? – YouTube

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Wat een hoop “NEPNIEUWS”, en zeker dat meisje dat op een afwijzing van zo´n “cultuurverrijker” een paar meppen kreeg en op de grond nog geschopt werd.
   Een produktie van Dreamwordks natuurlijk.
   Dit is sarcastisch bedoeld lezers.

   Like

 3. Heer M zegt:

  http://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161226_02645416 Deze 7 knapen staken een dakloze in de brand op kerstavond.

  Like

 4. Pietersen zegt:

  Hahaha. Duitsland zoekt een zondebok. Nogal doorzichtig.

  Like

 5. Sukkels in een geluiddichte ivoren toren. Ze hebben werkelijk niet in de gaten dat wij als stomme boerelullen fakenieuws al van een afstand kunnen ruiken want daar zijn we mee opgevoed. Wij herinneren ons nog het gejank in de media over de pasgeboren baby’s die in ziekenhuizen in Koeweit door soldaten van Saddam tegen de muur werden gekwakt, de massavernietigingwapens in Irak, om er een paar van de duizenden te noemen. Het meest doorzichtig was de Onderbroeken Bomber die ervoor zorgde dat er 1 dag later op alle vliegvelden, overal ter wereld, de reeds klaar staande detectiepoortjes moesten worden geplaatst waarmee vrouwen scantechnisch, toen al en er was nog geen dobberingenieur in beeld, een Keulse beurt kregen.
  Dat Ministerie van Waarheid komt er gegarandeerd, bij de Pruus althans, bij ons niet, wij hebben straks Geert of straten vol met bloed.

  Like

 6. kruisridder zegt:

  In de nazi-tijd waren het de communisten en de Joden die overal de schuld van kregen, van ”des-informatie”. De echte des-informatie komt van door de Staat gesubsidieerde en gecensureerde pers.

  Geliked door 1 persoon

 7. Pingback: Het “Ministerie van Waarheid” komt: Berlijn wil optreden tegen “desinformatie” op internet — E.J. Bron – Rechtsaf doorzee

 8. teun klein zegt:

  helaas voor de linkse kerk zijn de kiezers over het algemeen tegenwoordig goed op de hoogte en doorzien de bedoelingen achter hun motivatie! rechts is in opmars en is niet meer te stuiten!via sociaal media enz ,zijn de mensen wakker aan het worden ,en zullen pechthold klaver enz spoedig van het toneel verdwijnen!! landverraders zijn het allemaal ! ook de pechtholdstemmers klaver enz!!! met alle aanslagen van de afgelopen tijd is het nu toch echt de tijd om wakker te worden en nederland niet langer ten gronde terichten door u stemgedrag! stem a.u.b op de p.v.v en help mee nederland te redden zo lang het nu nog kan van de ondergang!!

  Geliked door 1 persoon

 9. dré zegt:

  Ministerie van leugens en absurditeit.

  Alles waar het slinkse volk voor staat en het gene waar links echt goed in is, liegen en zich absurd gedragen. Velen worden er door aangetrokken omdat ze precies zo zijn. Ik denk vaak dat we in een gekkenhuis zitten, echt bewijs is er niet maar je ziet het overal. Geloof me niet maar kijk om je heen.

  Like

 10. Mirjam zegt:

  Het is niet alleen een fabeltje, maar tevens een blijk van de grote angst die de gevestigde partijen nu hebben om hun hachje. Ze weten dat ze gaan verliezen en proberen dit te voorkomen door mensen hun keuze- en denkvrijheid te ontnemen. Maar vooral door het ontnemen van de waarheid en de realiteit en die te vervangen door die van hen. Het zal hen toch niet lukken, want dat wat we moeten weten, weten we al lang. En dít, wat ze nu doen, bevestigd de corruptie des te meer. Mensen zullen AFD kiezen of ze berichten binnen krijgen of niet. Heel Europa moet schoongeveegd en ontdaan worden van die leugenaars en collaborateurs van de leugen.

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Tja, in tijden van oorlog sneuvelt de waarheid altijd als eerste.
  Bij een bezetting ontstaat een illegale pers, tegenwoordig dus vooral op het internet.
  Bij ons is de staatsomroep bezig om Rusland zwart te maken, de EU heeft een vijand nodig. Logisch dat veel mensen de NPO mijden; het is walgelijke staatspropaganda.

  Like

 12. koos zegt:

  De ware desinformatie is het verzwijgen van belangrijke feiten door de MSM.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  “Ministerie van Waarheid” Dus dat is de nieuwe naam van de Gestapo ?????

  Like

 14. Guardiacivil zegt:

  Uit alles blijkt al dat er aardig wat paniek ontstaan is.
  Zorgen dat die paniek groter wordt zodat ze niet meer weten wat te doen.

  Like

 15. Marc zegt:

  “Wir schaffen das.”

  Hoeveel desinformatie wil je hebben?

  Like

 16. Henk der Niederlander zegt:

  Niet alleen in Duitsland.
  Ook Obama heeft een dergelijk iets in het leven geroepen nu de Democraten de zak hebben gekregen.
  Ook in de USA zit de MSM voor een groot deel in de zakken van links en over een 4 tal jaren zijn er weer nieuwe verkiezingen dus is het wel makkelijk als je dan het “ministerie van waarheid” kunt sturen.

  Like

 17. Peter selie zegt:

  De DDR had het zich niet mooier kunnen wensen. Ja, weliswaar is de muur en het ‘gordijn’ d.w.z. de elektronische scheiding tussen Oost en West, maar die opgeschoven naar de Noordzee- en Atlantische kust. We zitten dus allemaal in het communistische kamp van STASI-Keizerin Angela

  Peter Selie.

  Geliked door 1 persoon

 18. Aegolius cs zegt:

  Nepnieuws leidt tot dreiging met kernoorlog

  ISLAMABAD – De Pakistaanse minister van Defensie Khawaja Asif heeft Israël met een atoomaanval gedreigd nadat hij in een nepnieuwsbericht op internet was getrapt. De vroegere Israëlische minister van Defensie Moshe Yaalon werd daarin aangehaald met de uitspraak dat Israël Pakistan „nucleair zal vernietigen.”

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27311047/__Dreiging_door_nepnieuws__.html

  Dan liever het ministerie van silly walks:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s