De onheilige alliantie van de kerken met de islam: De onbekendheid van vele kerkleiders met de islam is een levensbedreigend gevaar voor de westerse beschavingen

screenshot_56

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Een paus die dit zegt, heeft nog nooit de Koran gelezen: “De ware Islam en een passende interpretatie van de Koran staan iedere vorm van geweld in de weg.” (Paus Franciscus in zijn apostolische geschrift ‘Evangelii Gaudium” van 26-11-´13)

Want hij weet niet wat hij daar zegt. Of tóch?

Koran: Door God vervloekt is hij, die beweert dat Christus de zoon van God is! “De christenen zeggen: Christus is de zoon van God. Zoiets wagen zij openlijk uit te spreken! Deze van God vervloekte lieden, Allah, slaat hen dood! Hoe kunnen zij zo verdoold zijn.” (Soera 9:30)

In de Koran wordt Jesus verloochend als zoon van God, maar onze priesters denken slimmer dan de Koran te zijn en presenteren de islam als een religie die zogenaamd dezelfde God heeft. Alleen al voor de uitspraak van de christenen dat Jezus de zoon van God is, worden ze door de Koran gebrandmerkt met de woorden “van God vervloekt.”Want de islamitische God heeft geen kinderen en zulks te beweren is in de ogen van de islam godslastering. Die met de dood vergolden dient te worden.”

Nochtans wauwelen protestantse en katholieke geestelijken over dezelfde God van christenen en moslims. En leveren daarbij miljoenen van hun gelovigen uit aan de religie van oorlog en dood, de islam. Minstens 100.000 christenen worden tegenwoordig ieder jaar in de islamitische landen gedood. Jaar na jaar. Maar geen woord van kritiek daarop van de vertegenwoordigers der kerken. Integendeel. Ver verwijderd van het afschuwelijke gebeuren sluiten zij een verbond met de moordenaars van hun broeders en zusters in het geloof.

Wie dit, zoals ik, bekritiseert, wordt door de pers gebrandmerkt als islamhater. Wie in verband hiermee de kerk aanvalt, moet, als hij deel uitmaakt van de kerk, rekening houden met een beroepsverbod. Nooit was er in de laatste 200 jaar zoveel religie als tegenwoordig. De Linksen hebben, in samenwerking met de islam, steeds meer delen van de roemrijke Europese Verlichting tenietgedaan. Deze kerkelijke christenverraders moeten net zo goed worden gestopt als de islam. Iedere andere strategie leidt noodzakelijkerwijs tot de ondergang van het Avondland Europa.

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Europa, Genocide, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, koran, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse christenen, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, onwetendheid, Pacifisme, Paus Franciscus, political correctness, propaganda, Rotzakken, socialistisch idealisme, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

44 reacties op De onheilige alliantie van de kerken met de islam: De onbekendheid van vele kerkleiders met de islam is een levensbedreigend gevaar voor de westerse beschavingen

 1. Visje zegt:

  Het verloopt geheel volgens bijbelse profetieën, wellicht klinkt dit vreemd voor vele, maar dat is het niet, zeker niet als we bedenken dat de islam ’n voortvloeisel is van Rome.

  ” Het ontstaan en de ware aard van de religie van de angst, die bekend staat als de Islam, is voor de grote massa met opzet in nevelen gehuld. In de mythe hierover die door duistere krachten in het Vaticaan welbewust in stand wordt gehouden is aan ene Mohammed een hoofdrol toegedacht. Dit stukje geschiedvervalsing (iets waaraan het Vaticaan zich overigens meer dan eens heeft schuldig gemaakt) dient slechts één doel en dat is de ware afkomst van de Islam verborgen te houden. De aard van dit systeem van onderdrukking kan als volgt worden samengevat: de Islam is niet een op zichzelf staande religie maar een militair systeem dat een religie van de angst toepast om een kadaverdiscipline af te dwingen.
  In deze (Engelstalige) video, met als titel: The Islamic Connection, wordt door prof. Walter J. Veith uitgelegd waarom dit zo is en wordt eveneens de oorsprong van de Islam uit de doeken gedaan, waarbij hij de vele opvallende overeenkomsten aantoont met de Rooms Katholieke religie (die ook uit het Vaticaan is voortgekomen). ”

  Ze zullen samen gaan heulen.

  Like

  • Anna zegt:

   Het schijnt dat een RK bisschop en een jood de Koran onder dwang hebben geschreven…. in de 7 e eeuw…. vandaar ook de ” misvormde” Bijbel verhalen in de Koran….
   Mohammed kon immers niet lezen noch schrijven en heeft toen deze 2 geestelijken onder dwang verplicht de Koran te schrijven….. Toen deze mensen klaar waren met hun onder dwang geschreven geschrift werden ze…. jawel ; onthoofd.!!!!
   ( helaas ben ik mijn bron kwijt was pas in het ( alternatieve) nieuws)

   Like

   • Visje zegt:

    Dag Anna, ik zou je bron wel eens willen lezen, maar ik persoonlijk geloof niet dat het zo is gegaan, Mohammed trouwde immers met ’n dame van adel ’n vrome vrouw van Rome. Juist zij, heeft hem doen kennis maken met de religie van het Vaticaan.
    – maar de invloed gaat veel verder, de islam en dus ook de koran stammen vanaf de zedse eeuw na chr. vanuit het Roomse/Rome het vierde rijk, uit de profetie van Daniel, dat zal herleven, en wat dus al ’n zéér zeker verval heeft gekend.
    gr visje

    Like

  • HJ zegt:

   Bedankt voor de link. Zeer leerzaam.
   Aanbevolen voor alle sheeple.

   Like

 2. Mario Schettini zegt:

  De waarheid en niets dan de waarheid. Al die kerkelijke leiders zouden eens moeten denken aan de woorden: ‘de waarheid zal u vrij maken’!

  Like

 3. fredjohan zegt:

  In het christendom is het bestaan van een levende god steeds twijfelachtiger. Een levende god is echter de core business van de kerken anders is er ook geen leven na de dood. In de islam bestaat zo’n god nog wel. Dus probeer je als paus en kerkleider dit godsgeloof te incorporeren in je eigen business. Dat zijn weer 1,5 miljard extra “gelovigen” erbij.

  Geliked door 1 persoon

 4. Thoth zegt:

  (..)Deze van God vervloekte lieden, Allah, slaat hen dood! Hoe kunnen zij zo verdoold zijn.” (Soera 9:30)

  Yep, en ze nemen het letterlijk over… Want anders ben je ex-moslim en wacht je een doodstraf…

  Geliked door 1 persoon

 5. Gert Jan Reitsma zegt:

  Wat deze paus durft te beweren is net zo dom als iemand die zegt dat voetbal gespeeld wordt met een stick en op ijs. Nee meneer dat is ijshockey en geen voetbal. U lult slap uit uw nek. Ga lekker teug naar Argentinië en ga broodjes uitdelen aan de armen aldaar.

  Geliked door 1 persoon

 6. delamontagne zegt:

  Evangelii Gaudium
  Wat een walgelijker gezicht die verradelijke paus met zo,n moslimmer……..
  Paus & Imam

  En wat zegt de Paus:”De Katholieken moeten met genegenheid en respect alle immigranten met muslim-achtergrond, die in ons land [ Italie ],aankomen behandelen”.
  /////////
  Maar in hetzelfde geschrift smeekt de Paus de Moslim-landen op nederige wijze om de Christenen daar op eenzelfde manier hun geloof te laten belijden, zoals de moslims dat in het Westen mogen…………….!
  …………
  Ik lees hier inderdaad dat hij gezegd heeft:”De ECHTE islam is tegen iedere vorm van geweld”.
  Hij moet met zijn staf en Kruisbeeld eens een bezoekje brengen ginders………..
  wat een IDIOOT ..

  Geliked door 3 people

 7. Marlies zegt:

  Deze z.g. kerkleiders zijn geen domme jongens. Hier is duivelse opzet in het spel, om het maar even in kerkelijke termen te benoemen.

  Like

 8. jackholland zegt:

  Jezus zoon van god .en mohammed son of a bitch verschil moet er zijn.

  Like

 9. duinsnip zegt:

  De apostel Paulus, door de Heer aangesteld tot geloofsgehoorzaamheid van de volken, heeft in de brief aan de Galaten gezegd, dat een ieder die een ander evangelie brengt dan hij heeft verkondigd, al zou het een engel uit de hemel zijn zoals Mohammed beweert, is vervloekt, en dat spreekt hij tweemaal uit. Dus kerken die begrip hebben voor de corrupte religie van de Islam stellen zich dus bewust onder deze vloek en verloochenen de Heer die Zijn leven gegeven heeft. Er is een Naam gegeven onder de hemel ter zaligheid, en dat is Jezus Christus de Zoon van God.
  Joh.3:16.

  Geliked door 1 persoon

 10. Tom zegt:

  Wat er gaande is is dat de mens denkt dat hij/zij uit zichzelf naastenliefde kan opbrengen en kan tonen. Echter zonder Christus gaat ons dat nooit lukken. Zodra ieder mens dit in gaat zien en hierdoor vervolgens van zijn/haar eigen falen doordrongen wordt dan is het probleem opgelost.

  De paus denkt ook dat hij, buiten Jezus om, naastenliefde kan tonen jegens de moslims. Hiermee verloochent hij echter Jezus op tweeërlei vlak: ten eerste verloochent hij dat hij Jezus nodig heeft om naastenliefde te tonen (en hiermee het Offer van de Christus). Daarnaast verloochent hij Jezus alszijnde de Zoon van God door te beweren dat de islam dezelfde god aanbidt.

  Door deze uitspraken laat de paus blijken dat hij een volgeling van de antichrist is.

  “Maar wacht u van de valse profeten, dewelke in schaapsklederen tot u komen, maar van binnen zijn zij grijpende wolven.”

  “Want er zal een tijd zijn, wanneer zij de gezonde leer niet zullen verdragen; maar kittelachtig zijnde van gehoor, zullen zij zichzelven leraars opgaderen, naar hun eigen begeerlijkheden; En zullen hun gehoor van de waarheid afwenden, en zullen zich keren tot fabelen.”

  “Jezus zeide tot hem: Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven. Niemand komt tot den Vader, dan door Mij.” (Alles wat hierbuiten valt is dus een leugen en een fabel).

  Geliked door 1 persoon

  • Visje zegt:

   De paus denkt ook dat hij, buiten Jezus om, naastenliefde kan tonen jegens de moslims. Hiermee verloochent hij echter Jezus op tweeërlei vlak: ten eerste verloochent hij dat hij Jezus nodig heeft om naastenliefde te tonen (en hiermee het Offer van de Christus). Daarnaast verloochent hij Jezus alszijnde de Zoon van God door te beweren dat de islam dezelfde god aanbidt.

   Dag Tom,

   Helemaal mee eens.
   Hij gedraagt zich als ’n ware antichrist op deze wijze.
   mvg Visje.

   Like

 11. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Van deze smeekbede krijg ik oprecht tranen in mijn ogen. Mijn verachting voor het progressieve en save space minded deel van onze samenleving wordt alleen maar groter.

   Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Die vrouw doet dit waarschijnlijk met gevaar voor eigen leven. En inderdaad … waar zijn de vrouwen die voor haar rechten en vrijheid vechten?

   Like

 12. elisah zegt:

  Misschien heeft de Paus de koran wel gelezen, maar dan heeft hij die waarschijnlijk cadeau gekregen en is het een strategisch aangepaste versie van het haatboek?

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Visje 26 januari 2017 om 18:48

   En dat staan ze met een moderne camera op te nemen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is!
   PLETTEN DIE NETEN; HET WORDEN GEGARANDEERD LUIZEN!

   STREPH, ISLAM, STERPH!!!

   * omg, wat een wereld …*

   Like

 13. Hans zegt:

  De islam is een verkeerde doctrine, zoals trouwens alle doctrines onzin zijn. Maar de ontkenning dat God geen connectie met mensen heeft is zoiets als het ontkennen dat een huis een fundering heeft waar het op leunt. Iedereen is dus een zoon of dochter van zijn Maker. Voorts is als iemand het niet met je eens is gelijk de hals afsnijden een duidelijk teken dat je een achterlijk gods beeld hebt. Een god die zich niet verdedigen kan. Zie je bv. in de bijbel dat in geval van Adam en Eva God niet dood of verdrijft, maar dat dat zelf doen. Het geweten laat iemand de gevolgen zien van zijn daden. Voorts kan ik aan de islam ook niets menselijks vinden, daarentegen heeft het alle kenmerken van een criminele organisatie. In mijn woonplaats hebben ze ook zo’n samenwerkings verband tussen kerken en moskee. Opmerkelijk is dat er wel christenen naar de moskee gaan om er te kijken tijdens een gebedsdienst, maar andersom zie je bij ons geen moslims die in kerken kijken, 1 richtings verkeer dus. Er zijn zelfs christenen die zich door die bezoeken bekeerd hebben tot de islam, een duidelijk teken dat je de essentie in het leven niet te pakken heb.

  Like

  • Visje zegt:

   . Er zijn zelfs christenen die zich door die bezoeken bekeerd hebben tot de islam, een duidelijk teken dat je de essentie in het leven niet te pakken heb.
   ————————–
   Dag Hans, heel triest te noemen.
   -en een duidelijk teken, dat deze(gelovigen) niets! maar dan ook niets! snappen, van de Ware God van Hemel en Aarde: Jahweh God
   En, die totaal niets te maken heeft met Allah!

   Like

 14. Thom zegt:

  Priesters zijn inderdaad totale analfabeten wat betreft de islam.
  Zie hieronder het programma van hun priesteropleiding op een grootseminarie

  Klik om toegang te krijgen tot studiegids1516willibrord.pdf

  Het is filosofie en allerhand andere onnuttige zaken. Boeddhisme, hindoeïsme en islam zijn nergens terug te vinden in het studieprogramma. Dat er priesters bestaan zoals pastoor Harm Schilder uit Tilburg die zegt dat christenen op de PVV mogen stemmen, de film Wilders genaamd Fitna aanbeveelt en elke dag de kerkklokken luidde omdat dat zijn plicht zou zijn, is een uitzondering in de christelijke wereld van wereldvreemden.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Harm_Schilder

  Like

 15. Bob Fleumer zegt:

  De enige weg om de oorzaak/schepper te ontmoeten is in de ontmoeting met de medemens en hoe we die behandelen en dat is weer afhankelijk van hoe de ander ons te gemoed treedt.
  Er is, naar mijn gevoel, geen persoonlijke godheid die kan ingrijpen in het universum

  Geliked door 1 persoon

 16. guusvelraeds zegt:

  Christelijke kerkleiders zeggen dat Allah en de Goddelijke drie eenheid: Jezus, de Heilige Geest en God de Vader in de Hemel een en de zelfde God zijn. Vreemd is deze uitspraak als je weet dat er nooit een islamitische “geleerde” is geweest die ooit gezegd heeft dat de God van de Christenen en Jahweh de God van de Joden en Allah de god van de islam alle drie een en dezelfde God zijn.

  Terwijl Jezus als Jood geweldloos door het leven ging en zijn vijanden liefhad en de andere wang toekeerde ging zijn tegenpool de zelf uitgeroepen moslim Mohammed gewelddadig door het leven en niet alleen dat. Naast pleger van geweld was hij ook een seksueel roofdier een dief en rover een bedrieger een sadist die mensen liet martelen en doden en boven op alles ook nog de grondlegger was van de meest tirannieke staatsvorm ooit, De islamitische staat. Een staat geimplementeerd in de sharia. De Islam is een alles omvattende staatsvorm. Zij heeft bepalingen over de economische inrichting, de juridische inrichting de omgang met niet moslims en bepalingen over hoe oorlog te voeren. De islam heeft richtlijnen over de complete invulling van een menselijk leven. Elke vorm van vrije wil is binnen de islam in de kiem gesmoord terwijl de God van Israël zijn gelovigen begunstigd heeft met een vrije wil.

  Groter kunnen de verschillen niet zijn.

  Overal waar de islam dominant is zijn ongeletterheid, geweld, moord, vrouwen onderdrukking en onderdrukking in zijn algemeen de meest in het oogspringende kemerken van de samenleving.

  Iedereen die de islam moedwillig importeerd of de hand boven het hoofd houdt in niet islamitische samenlevingen bezondigd zich indirekt aan toekomstige moord, splijting van de gemeenschap en verlies van algemeen humanistische standaarden.

  Geliked door 2 people

 17. Ron zegt:

  “De ware Islam en een passende interpretatie van de Koran staan iedere vorm van geweld in de weg.”, zegt de paus.

  De ware islam zegt zelf dat zoiets alleen geldt voor “onschuldigen”.
  Wie is er onschuldig?
  Echte moslims.
  Wie is er schuldig?
  Iedereen die geen echte moslim is, dus ook alle christenen en joden.

  De paus zelf is voor de ware islam ook schuldig, tenzij hij zich reeds stiekem tot de islam bekeerd heeft en nu via taqqiya doet alsof hij nog steeds christen is. Dat laatste doet me ook aan obama denken overigens.

  Like

  • Ekster zegt:

   Dat zou zo maar kunnen, van die paus. Hij kan niet zo dwaas zijn als hij zich voordoet, dat kan ik me niet voorstellen. Het is veel waarschijnlijker dat hij inmiddels stiekem tot het mohammedanisme is bekeerd.

   Like

 18. Taljaard zegt:

  Hieruit blijkt opnieuw zonneklaar het gevaar dat de RKK al sinds de XIVe eeuw vertegenwoordigt.
  Laten wij niet vergeten dat de historische basis van ons land gelegen is in het gevecht tegen dit monster.
  Voor de rest heb ik over dit treurige onderwerp alles al gezegd en geschreven wat ik er over kan zeggen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Hoezo pas sinds de XIVde Eeuw?
   Maak daar maar gerust de XIIIde Eeuw van: Johannes XXII, Jaques Fournier, bisschop van Pamiers, de Katharenjager, het begin van de heksen- en ketter-vervolgingen!
   Daarmee is alle ellende echt al begonnen!

   Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   Klopt en de RKK was ook fout in WOII en nu weer fout t.o.v. de Islam. De Nazi’s waren fascisten en de Islam is ook fascistisch. Het (nationaal) socialisme zit helemaal in de RKK verweven maar ondertussen zijn de Paus en consorten aan de macht. Hoeveel geld heeft de RKK wel niet en helpen ze katholieken alleen maar om armer te worden?

   Like

   • Taljaard zegt:

    @Trees
    Klopt.
    Heb mij een eeuw vergist.
    @Petra
    Wat je de RKK, en eigenlijk bijna alle geinstitutionaliseerde kerken, kon en kunt verwijten is dat zij zich consequent met de gevestigde politieke machten vereenzelvigen.
    Dit met het oogmerk om schade te voorkomen.
    Pius XII bijv. was echt geen nazi, maar wel een fel anti communist.
    En vandaar uit maakte hij een aantal abject verkeerde keuzes, o. a., als conservatieve Italiaan, sympathiseren met Mussolini waarbij hij zich daarna verder voornamelijk beperkte tot het passen op de winkel en het meebuigen met iedere wind.
    Dit meebuigen met de gevestigde orde kenmerkt vrijwel iedere gevestigde kerk
    De uitzonderingen hierop bewegen zich nagenoeg uitsluitend op het individuele vlak.
    Binnen de RKK waren dit tijdens WOII mensen als Titus Brandsma en Edith Stein.
    En het ziet er naar uit dat deze huidige Argentijnse paus, net als Pius XII, ook niet het lef heeft om tegen de gevestigde orde in te gaan. Mannen als Karol Woytila (Pool), of zijn directe voorganger Joseph Ratzinger (Beier), hadden en hebben volgens mij wat dat betreft toch iets meer ruggengraat.

    Like

 19. Claudia M. zegt:

  Ik dank mijn ouders tot op de dag van vandaag dat zij mij niet gelovig hebben opgevoed. Zeker werd bij vragen e.e.a. uitgelegd, maar als kind en in mijn verdere jeugd kwam ik er feitelijk niet mee in aanraking en heb ook nooit de behoefte gehad het op te zoeken. Vandaag de dag, krijg je het overal door je strot geduwd!

  Ik geloof niet in een hogere macht, ik geloof in de mens; wij zijn onze eigen goden. Dit leven is het cadeautje en wij zouden “reetegoed” voor onze mooie Moeder Aarde moeten zorgen. Dat is de opdracht, waar die ooit verloren is gegaan, is mij een raadsel?

  Geliked door 1 persoon

 20. Luchtpint zegt:

  Geen kwestie van onbekendheid, eerder van angst. Elke keer dat christenen zeggen dat “we uiteindelijk toch allemaal in dezelfde God geloven ondanks de verschillen”, wordt het mij duidelijk dat dat is wat christenen (die dat zeggen) WILLEN geloven met de moed der wanhoop. Want ontkenning is zgn. de gemakkelijkste manier om het probleem “op te lossen”: doen alsof iets niet bestaat of geen bedreiging voor de samenleving uitmaakt, vereist geen enkele actie om de vervelende waarheid (dat we absoluut NIET in dezelfde God geloven) aan het licht te laten komen, of in samenhang daarmee er ook concreet iets aan te DOEN. Niet nodig, want het bestaat zogezegd niet. (Dat zeggen christenen die bruggetjes willen bouwen: we houwen onze muil of er dreigt geweld tegen ons).

  Dat zou namelijk een beetje te Politiek Incorrect zijn moesten ze daar toegeven dat het anders was, een beetje te “racistisch”, en zo willen die flutchristenen niet gezien worden worden in het openbaar, uiteraard. Geen kloten aan het lijf, en compleet verlamd door ANGST.

  En dat in tegenstelling tot die christenen die rationeel kunnen zijn en die de zaken WEL benoemen zoals ze zijn en er verder geen doekjes om winden. Voor dat voornoemde soort lafaards heeft pater Jacques Hamel zijn kaas gelaten. Gewoon een kwestie van tijd, het zat er aan te komen met al die vernielingen in kerken terwijl mensen naar de mis liepen. Er moest en zou iemand gedood worden, ongeacht hoe veel en hoe hard er geluld werd dat we “allemaal in essentie in dezelfde God geloven.”

  Tekens aan de wand, die moet je niet negeren, verdomme !

  Geliked door 1 persoon

 21. Fred zegt:

  God is eeuwig, zeggen ze.
  Maar pakweg 15.000 jaar geleden was er geen Jezus, geen boeddha, geen Mohammed, geen Mithras, en meer van die figuren die het over een god hadden..
  Zelfs Allah was nog niet verzonnen.
  Alleen de zon werd aanbeden omdat die warmte en licht bood en elk jaar opnieuw voor voldoende voedsel voor de toenmalige jagers/verzamelaars zorgde.
  Alle ellende met geloof is begonnen toen men de eigenschappen van het natuurkundig verschijnsel de zon menselijke eigenschappen ging toebedelen.
  De toenmalige slimmeriken buitte dit uit door mensen te manipuleren voor persoonlijk gewin.
  En 15.000 jaar later (nu) is het niet veel anders.
  Helaas.
  Er zullen nog vele onschuldigen sterven voor een hersenspinsel.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   Fred, God is inderdaad eeuwig en heeft de wereld geschapen. Jezus is de zoon van God en kwam pas later op deze wereld als mens maar is onderdeel van God, de zogenaamde heilige drie eenheid. God, Jezus en de heilige geest. Deze drie zijn één.
   Helaas is er ook het kwaad (duivel) op deze wereld en zullen er inderdaad nog vele onschuldige doden volgen. Het is gewoon kiezen tussen het goede of het kwade. Ik kies voor het goede en dat is God en alleen via Jezus kom ik tot hem. Dus wie Jezus niet erkent zal niet tot God komen.

   Like

 22. M.A.L. Sion zegt:

  Er is maar een reële godsdienst, de mijne, die inhoudt dat er geen god bestaat.
  Leve het atheïsme, de enige oplossing om het moorden te laten stoppen.
  De wreedheden, het ‘uiterst mensonterende’ moorden door ISIS, het summum van de ware ISLAM is afschuwelijk maar …..
  vergeet niet dat dergelijke praktijken enkele honderden jaren geleden ook in Europa, in Afrika en in Zuid Amerika door de Katholieke Kerk werden uitgevoerd. Dat heeft ook duizenden mensen het leven gekost. Er was toen geen plaats naast de Rooms Katholieke leer.
  De Rooms Katholieke Kerk en ook de Protestanten hebben de geloofsdwang verlaten, waardoor nu in hoog tempo de kerken leeg lopen. Jammer dat deze geloofsverlaters voor een groot deel weglopen uit onverschilligheid. Beter zou zijn als ze wat meer nadenken over wat er in de wereld gebeurt en gaan beseffen dat er slechts hoop is in een wereld zonder god. Red de mensheid, kies voor de menselijke, humanistische weg.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 23. De kerken lopen langzaam leeg, er gaat meer af dan er bij komt. Je hebt geen kerk nodig om te bidden.

  Like

 24. jantjeuitnl zegt:

  In de eindtijd worden alle Christenen beproeft. Je moet stand houden en Jezus niet verloochenen. Deze paus heeft zijn eigen lot ondertekend.
  Allah laat zijn gelovigen een steen aanbidden. Allah laat zijn onderdanen andere mensen vermoorden onder het mom dat hij zich vergist heeft met hun schepping.
  Een god die zich vergist???
  Allah vindt het goed dat zijn gelovigen liegen en bedriegen als dat nodig mocht zijn.
  Jezus en Mohammed staan diametraal tegen over elkaar voor wat betreft de omgang met andere mensen.
  Stel je een hemel voor met mensen zoals Jezus dit heeft voorgeleefd of een hemel met mensen zoals Mohammed heeft voorgeleefd. Welke hemel is aantrekkelijker?

  Like

 25. Danny Greveling zegt:

  Even over Soera 9:30 en dan de zinsnede ” Allah, slaat hen dood.” Als ik dit vers op koran online opzoek, lees ik: “God bestrijde hen,…”
  Dat vind ik toch wel wat anders.
  Dus ik zou graag een bronvermelding zien.

  Like

 26. Ward zegt:

  Goed , na alle kwaadaardigheid waarover ik heb gelezen in de eerste reacties (op een gegeven moment ben ik maar gestopt) zeg ik :
  Het is nogal duidelijk dat hoe beter de muselman de koran en sunna kent , hoe groter de bedreiging van de islam wordt , want hoe kleiner de ruimte van interpretatie van welwillenheid en het afwijzen van de kleine dzjiehaad.
  Maar de man die ik in dit soort kwesties beschouw als expert , de arabische christen Samir Khalil Samir zegt als antwoord op vraag 26 in “111 vragen aan SKS, De Islam en het Westen” , allebei kunnen zich op de Koran beroepen , degenen die vrede voorstaan en degenen die geweld voorstaan” En dit is waar , zeker bij buitenbeschouwing laten van de wet van abrogatie van het eerdere vers door het latere .
  De paus spreekt over passende intepretatie .
  En passend is hetgeen goed is , de interpretatie die je hoort te maken .
  Dan moet je je , volgens het natuurrecht de vredelievende interpretatie bevorderen .
  Veel succes , zou ik cynisch willen zeggen , maar dat is ten onrechte .
  S.Khalil Samir spreekt op hoog niveau met moslims (hij heeft zelf wel college gegeven op de Al Azhar maar is er uit gesodemieterd, net als Zeitoun) en bereikt wel iets , maar het is millimeterwerk met veel geduld .
  Een moslim die agressief optreedt tegen de gewelddadige opvatting (en tegen de suprematie van de Arabieren binnen de Islam) is Tarek Fatah een Pakistaan , hoogleraar in Canada . Als je een depressieve bui hebt moet je een video van hem afspelen .
  Het i s dus mgelijk en formeel gezien heeft de paus geen ongelijk .
  Of de uitspraak opportuun is , is een andere zaak .
  Wat kunnen we doen ? Een tegenoorlog beginnen ? Dan zijn de rapen helemaal gaar .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s