Duitse kiezers niet onder de indruk van Nazi-verwijt media

screenshot_55

(Door: Jonathan van Tongeren)

Als je je laatste kruit verschoten hebt, hoor je de volgende keer dat je de trekker overhaalt nog slechts een zachte klik. Waar eerst met een knal een kogel uit suisde, treedt dan niet meer dan een beetje luchtverplaatsing op die zelfs de loop koud laat. Hieraan werden de Duitse media onlangs nog maar eens herinnerd.

Aanvankelijk konden ze hun geluk niet op: Eindelijk had de Alternative für Deutschland (AfD) het masker neergelaten, zo juichten ze. Met Björn Höckes (foto)toespraak in Dresden was dan toch de ware aard van de partij als extreemrechtse club naar buiten gekomen. Nadat de partijleiding van de AfD er voor terugdeinsde de fractievoorzitter in de Thüringer landdag uit de partij te zetten, vonniste de commentator van Spiegel online de maximale straf: “De Nazi Björn Höcke mag lid blijven van de AfD en zijn leidersrol behouden. Dat zegt alles over de AfD en van nu af aan ook over iedereen die er op stemt.”

Lees verder>>>
(h/t Wim van Schaik)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", AfD (Alternative für Deutschland), Denemarken, Duitsland, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Duitse kiezers niet onder de indruk van Nazi-verwijt media

 1. Jan zegt:

  Wat Höcke zei

  en dus niet ‘ein schändliches Denkmal’
  Maar vieslinks wil de ander in diskrediet brengen, want concurrent.
  In het verleden heeft linksvolk dit geflikt met Jenninger
  https://de.wikipedia.org/wiki/Rede_am_10._November_1988_im_Deutschen_Bundestag

  Like

 2. Republikein zegt:

  Scheet in een vergiet.

  Like

 3. Bas zegt:

  Kiezers uitmaken voor nazi’s om gelijk te halen, typisch het gedrag van regenten en notabelen !

  Like

 4. Ja, het moet wel allemaal in hun straatje passen.

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Raar toch dat die AFD iedere keer de hemel in wordt gejubeld met ’n stijgingspercentage kiezers maar dat de partij toch al 2 jaar net even onder de 15% blijft hangen.
  Hoe zou dat nou toch komen..,..
  Ik zou zeggen ’n te zachte aanpak . Allemaal ’n hoop kouwe drukte en vergeefse moeite voor niks. Hou maar op met die partij.
  Leuke mensen, maar ’n totaal verkeerde aanpak.

  Duitsers kun je uitsluitend en alléén achter je scharen als je ze boeit met het vooruitzicht van een geheel nieuw 1000-Jarig Rijk dat tot in der eeuwen der eeuwen… en tot in het glorierijke uitspansel der eeuwige hemelen van einder tot einder… Zich uitstrekkend tot…
  Oost Pruisen via de Deense eilanden naar het diepe zuiden der Oostenrijkse bergen en dalen…
  Om daarna haar aloude lands-bezittingen spoorslags terug te eisen van de Polen en die Tsjechen en de Frosties…! Dan zul je spontaan 90% behalen…!!!
  Nederland en “Vlaanderen kunnen dan de eer ontvangen om volwaardig “Bundesland von Das Vierte Reich te mogen worden. Ik zou direct ja zeggen. Wat hebben we te verliezen? Alles…
  Maar dat is nou juist zo avontuurlijk!

  Duitsers zijn ongeneselijke romantici, met ’n sterk melancholisch onderbuik gevoel dat ontspoort naar uiterst sentimentele sentiment en/of emoties.
  Kortom ze geloven heilig in een Eeuwig Duits Reich…
  Dat mag Rooms zijn maar NIMMER islamitisch.
  Dus wat hebben we te verliezen beste vrienden…? Op naar het Duitse lidmaatschap!

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Paul
   Dat geloof ik niet.
   Hoogstens een klein percentage Duitsers denkt nog zo.
   De Geallieerden hadden in 1945 ook een dergelijk denkbeeld over het Duitse volk.
   Maar ze kwamen er snel genoeg achter dat zij hier te maken hadden met een verslagen en gedesillusioneerd volk, dat zich ervan bewust was op een catastrofale wijze te zijn misleid door hun voormalige machthebbers, en dat zich enkel maar bezig hield met trachten te overleven in een totaal verwoest en geruineerd land.
   Twee rampzalig verloren wereldoorlogen hebben hen echt wel van dergelijke denkbeelden, i.e. de lotsbestemming van Duitsland op het wereldtoneel, afgebracht. Wat dat aangaat kun je je beter bij het huidige Rusland en de V.S. vervoegen. Wat wel bij veel Duitsers is overgebleven is een besef van, niet helemaal ongegronde, culturele en economische dominantie op het Europese continent. En, bij iemand als Merkel, ook een misplaatst besef van morele superioriteit. Dat laatste is gevaarlijk en kan, zoals ook in een land als Zweden blijkt, uitmonden in een ramp voor zowel het eigen volk als de buurlanden.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Beste Taljaard.
    Dat is het ‘m nou net.
    Bovendien kun je de waarnemingen en gevoelens van de Duitsers vlak na hun Rampzalige Nederlaag, niet vergelijken met die van de Duitsers van nu.
    De 3e/4e generatie na die nederlaag.
    En zeker niet op basis van Amerikanen, die in die tijd hun bazen tevreden moesten stellen. Desnoods met hun pas uitgevonden “waarheidsmachines”.
    Maar goed. Alle mensen die WOII ‘aan den lijve’ hebben meegemaakt zijn dood. Punt.
    Ik weet zeker dat er tijdens al die jaren na de tweede wereldoorlog in Duitsland ’n ingewikkeld gecompliceerd denkproces vol hobbels en kuilen heeft plaatsgevonden. Tijdens die zo lange periode na de totale ineenstorting van hun idealen, tot nu.
    Dáár gaat het nu over. Hoe voelt, hoe denkt de Duitser NU
    Dáár hebben we het over.
    En nog een ding Taljaard. Laten we dat onderzoek van diezelfde Amerikanen eens over doen, maar dan nu. Jij en ik weten zeker dat we dan een totaal andere uitslag zullen krijgen… Maar nog steeds niet de zuivere benoeming van hun idealen.
    Die moet er nog aan komen, en daar schreef ik over.

    Opletten mensen hier komttie… De voorstelling gaat NU beginnen!
    Hallo, hoe gaat het met je idealen? Welke idealen…? En nou komt het.
    Heb je daar en of daar… Ergens in de onderste lagen van je onbevlekte ziel al gezocht ? Daar waar je genen liggen opgestapeld…? Ja….? Daar waar de ervaringen van je grootouders geen vat op hebben gehad. Integendeel, die zèlfde verhalen van je grootouders die jou weer in staat zullen stellen opnieuw te dromen…!!!
    En dáár onder…. Zie je ze liggen…? Hoera, gevonden.
    Oké waarachtig…! Ik heb ze gevonden! Nu gauw oppoetsen. Oh wat zijn ze prachtig!

    Maar wacht even… wat doe ik er mee…?
    Doodse stilte.
    En dan maar weer alles blijven verdragen.
    Alles van die huidige grauwe werkelijkheid die je langzaam maar zeker “met behulp van de aarzelende gouden schijn van je gevonden idealen” uit wil kotsen… totaal wil en moet vernietigen…
    Om opnieuw geboren te worden!!!

    Het wachten is nu op DE MAN (En sorry. Nimmer de vrouw!)
    die het ze mogelijk zal maken hun idealen. Déze idealen dus…!!!
    Weer in het stralende zonlicht te mogen tonen…

    Daar gaat mijn verhaal over…

    PS: Ik vervoeg mij bij Rusland. Het trotse Rusland van Poetin dat in 1945 juichend in zijn eigenwaarde heeft gezegevierd, en nu, na een ingewikkeld bezinningsproces de vruchten plukt van zijn eigen kracht…?
    Ik vervoeg mij daarna bij het doodzieke Amerika dat op de rand van de totale ineenstorting staat. Uitgeput op alle fronten.
    Failliet… zowel op moreel als materieel gebied.
    Dat een bevolkingsonderlaag heeft die waarschijnlijk op tenminste hetzelfde armoede en onderontwikkelingsniveau staat als die van het door Europa zo verfoeide Rusland…
    En dan…?
    Laten we het daarom maar bij de Duitsers houden.
    Ik schat in dat we niet meer zo lang hoeven te wachten op de eerste tekenen van herstel van de Duitse geest in het openbaar.

    De tijd zal het ons leren…

    Like

  • Mirjam zegt:

   Geloof de peilingen niet, Paul. De quotes die ze hier in Nederland geven, zijn ook niet te geloven. Ze worden bewust naar buiten gebracht om de burgers te verwarren en te sturen.
   Dat zag je wel in Amerika. Daar hadden ze nooit gedacht dat Trump president zou worden, maar het is gebeurt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s