Cameron zou op ontslag van de hoofdredacteur van de “Daily Mail” hebben aangedrongen

screenshot_83

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Britse premier David Cameron zou geprobeerd hebben het ontslag van de hoofdredacteur van de Britse krant “Daily Mail”, Paul Dacre, te bewerkstelligen, omdat de krant zich uitsprak voor de Brexit. Dat bericht “The Independent”.

freie-zeiten

Volgens onderzoek van “BBC Newsnight” zou Cameron de eigenaar van de “Daily Mail”, Lord Rothermere, verzocht hebben om positiever over de EU te berichten. Daartoe diende hoofdredacteur Paul Dacre ontslagen te worden, die voorstander was van de Brexit.

Cameron zou zich in februari ook persoonlijk tot Dacre hebben gewend om hem te overtuigen van het verblijf van Groot-Brittannië in de EU. Dat hielp echter niets: de krant bleef bij haar positieve instelling betreffende de Brexit.

“Het is fout om te beweren dat David Cameron gedacht zou hebben dat hij zou kunnen beslissen wie redacteur van de ´Daily Mail´ is”, zei een woordvoerder van Cameron tegenover de BBC.

De woordvoerder bevestigde daarentegen dat Cameron privégesprekken met Lord Rothermere gevoerd zou hebben, waarin hij de instelling van de krant met betrekking tot de Brexit-kwestie bekritiseerde.

Bron:
www.freiezeiten.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", BBC, Censuur, demoniseren, establishment, EUSSR, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Overheid, Persvrijheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Cameron zou op ontslag van de hoofdredacteur van de “Daily Mail” hebben aangedrongen

  1. Frans Brassens zegt:

    Het woord ‘griezelig’ is hier op zijn plaats.
    Maar ja, waar eigenlijk niet, als het gaat om (eerder of nu nog) ‘zittende’ politici van bepaalde snit?

    Like

  2. guusvelraeds zegt:

    Van David Cameron zit alleen dit nog in mijn geheugen. “”The Islam is an religion of peace””

    Dit soort desinformatie moet gestraft worden. Hoogverraad anders kan ik het niet noemen. Ze wisten verdomd goed waar ze mee bezig waren.

    Like

  3. tippelaar zegt:

    Nederland is volgens mij nog erger. Gelijkgeschakelde pers (linkse eenheidsworst) NPO. Nederlandse propaganda Omroep. Mijn gelijk? Teveel voorbeelden om op te noemen. Luister eens met andere oren naar nieuwsbrieken of praatprogramma,s .Het is allemaal links wat de klok slaat. In de kranten (als u die nog leest), hetzelfde laken een pak, want voor iedereen geldt: “Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt”. Heb niet het lef om het anders te willen of te doen, als medewerker bij een omroep of krant. U staat zo buiten. Links is agressief en dulden geen andere mening. Ook hiervan zie ik dagelijks in de media voorbeelden voorbij komen.

    Geliked door 1 persoon

  4. ieznogoedh zegt:

    “Het is fout om te beweren dat David Cameron gedacht zou hebben dat hij zou kunnen beslissen wie redacteur van de ´Daily Mail´ is”, zei een woordvoerder van Cameron tegenover de BBC.

    Dat dit vanuit het oogpunt van Cameron fout is, dat is wel te begrijpen.
    Echter, deze spreker verklaart niet dat Cameron het niet heeft geprobeerd. Het is een soort politieke ontkenning. Hij geeft een verklaring die kan worden opgevat als zou het verhaal niet waar zijn.
    Dan heeft hij in ieder geval niet gelogen als er bewijzen op tafel komen dat het verhaal wel waar is en zal aanvoeren dat hij verkeerd begrepen is.
    Vooralsnog ga ik ervan uit dat het verhaal wel waar is.
    Veel politici zijn hier goed in, vooral de lachende landverrader.

    Like

  5. koddebeier zegt:

    Alle Nederlandse kranten kunnen ze beter onder één naam uitbrengen: PRAVDA.
    met vinkje, goedgekeurd door de links/liberale kliek.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s