“Ik ben trots op mezelf! Heb niets geleerd, had beroepsmatig geen succes – maar politiek bedrijven kan ik”!

screenshot_170

Linkse politici zonder beroep, die hun landen in de ondergang dreven.

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Over de dodelijke zwakheden van onze democratie

“Wie niets wordt, wordt waard”, heet het in de Duitse volksmond. Maar beter is dan nog: “Wie niets kan, wordt politicus”. Of journalist. (tegen de weinige “kunners” in beide beroepen: jullie zijn de beroemde uitzonderingen op de regel). Voor ieder beroep in Duitsland, van dakdekker tot atoomfysicus, is een gedegen opleiding vereist – en moet men gedeeltelijk zeer lastige examens afleggen. Ik schat dat de meeste Duitsers alleen al het elektricien-examen niet of slechts met de grootste moeite zouden halen.

michael-mannheimer-blog

Bij ons kan elke idioot politicus worden. Of redacteur.

Echter niet in twee van de belangrijkste beroepen, waarin het om niet meer of minder dan om het lot van een heel volk gaat. Politicus kan elke idioot worden. Hij moet alleen maar goed kunnen praten en in staat zijn een groot sociaal netwerk op te bouwen en dit te behouden. Van de wezenlijke dingen, waarover hij later zal moeten beslissen, hoeft hij nul komma nul verstand te hebben: economie, Duitsland als technologische standplaats, binnenlandse politiek, buitenlandse politiek, historische wetenschap (“Wie het verleden niet kent, kan de toekomst niet begrijpen”), islam, defensie, milieupolitiek enz., enz.

Als men een kijkje neemt in de Duitse deelstaatparlementen vindt men zo goed als geen wetenschappers of geschoolde experts. Het wemelt daar alleen maar van de ambtenaren, leraren of juristen. Velen hebben nooit ook maar één dag in het keiharde bedrijfsleven doorgebracht, zoals een Duitse arbeider, vakman of ondernemer dag na dag moet doen. Velen hebben alleen maar geld van de staat geïncasseerd, zonder er ooit voor te zorgen dat het geld bínnenkomt. Wat ze daarentegen allemaal uitstekend ligt is: meester zijn in het inhoudsloos redeneren. Dit soort politici is allemaal inwisselbaar, irrelevant – maar helaas voor de toekomst van ons land van buitengewone betekenis. Door zulke mensen worden wij geregeerd. Bijna geen Duitser die dit weet. Want de werkelijk bekwame Duitsers worden zo in beslag genomen door hun beroep dat ze nauwelijks tijd over hebben om zich met politiek bezig te houden. Aldus bevinden wij ons in de absurde situatie dat de bekwaamste Duitse koppen (onderzoekers, ingenieurs, technici, wetenschappers, ondernemers) zich bij gebrek aan tijd laten regeren door de domsten.

De rol van de media

En dat ook niemand er toe komt te erkennen dat dit zo is, daarvoor zorgen de media. Ook daarin zitten niet de knapste koppen (zoals altijd bevestigen uitzonderingen de regel). Op school over het algemeen slecht tot middelmatig, een miserabel eindexamen (als daarvan al sprake is), zodat het net voldoende is voor communicatiewetenschap (een echt flauwekul-vak) of voor journalistiek (waar men niets leert over relevantie). Maar vervolgens komt men dan over het algemeen op een post terecht, die in een tegenovergestelde relatie verkeert tot de persoonlijke bekwaamheid van de bezetter van die post: op een hoofdredacteurpost of zoiets. Daar kan men dagelijks miljoenen mensen beïnvloeden met onzin – of met omgekochte meningen. Niemand heeft dat beter aan het licht gebracht dan de onlangs overleden Udo Ulfkotte.

Democratie: Dominantie en dictatuur van de middelmaat tegenover de besten

Dat is één van de centrale zwakheden van onze democratie: het gaat in werkelijkheid om de dominantie en de dictatuur van de middelmaat tegenover de besten. Wat daar uitkomt, maken wij thans aan den lijve mee: de middelmatigen drijven ons zienderogen de afgrond in. Óf omdat niemand van hen dit erkent, óf omdat ze te zwak en te laf zijn om zich te weer te stellen tegen de politieke mainstream. Typisch de middelmaat.

En wij kunnen degene, die wij beslist niet meer willen hebben, niet eens wegstemmen: wie, zoals Merkel, constant op de eerste plaats der verkiezingslijst staat, zal onvermijdelijk wéér in het parlement zitten, zelfs als hij in zijn eigen kieskring nul stemmen verworven heeft. En als hij door het merendeel der Duitsers wordt gehaat. Die verkiezingslijst is, net als de fractiedwang, de dóód van onze democratie. Daarvoor bestaat een goed begrip, dat eveneens uit de volksmond afkomstig is: Democratuur.

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", democratie, dictatuur, Duitsland, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op “Ik ben trots op mezelf! Heb niets geleerd, had beroepsmatig geen succes – maar politiek bedrijven kan ik”!

 1. BertG. zegt:

  Ach, we hebben hier ene Jesse die een poging wacht om premier te worden met een VMBO.
  En hoeveel van alle 2de kamer leden hebben er hier nou een carrière achter de rug, vrijwel niemand.

  Liked by 2 people

 2. Mirjam zegt:

  Het is waar, wat hij hier zegt. De ‘verkeerde’ personen zitten op de ‘juiste’ plaatsen in de regeringen en in de media, overal. En daarom worden ook altijd de verkeerde beslissingen gemaakt en gaan de leugens de wereld over. Vandaar dat veel mensen niet begrijpen, waarom die idioten niet zien wat hier in de wereld aan de hand is met de islam, met de open grenzen en met de totale verdwazing van het verstand. Daarom moeten de slimmen zorgen voor de verandering die komen moet. De achterlijken moeten van hun plaats af en slimmen moeten hun plaatsen innemen. In Amerika is het al gebeurd, Nu Europa en de rest van de wereld nog.

  Liked by 2 people

 3. louis-portugal zegt:

  Precies Bert. G.
  Het is in Nederland en andere landen die ik ken niet veel anders.

  Liked by 1 persoon

 4. BertG. zegt:

  “Ik schat dat de meeste Duitsers alleen al het elektricien-examen niet of slechts met de grootste moeite zouden halen.”

  Dan heb ik dat ik in ieder op meeste Duitsers al voor.
  Als of dat het meest simpele is wat de man even te binnen schot.
  Je moet zowat alle regeltjes van NEN1010 uit je hoofd kennen.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/NEN_1010

  Liked by 1 persoon

 5. abouneenee zegt:

  Het gaat mijns inziens om de instelling der personen: de mensen waar we hier tegen ageren willen allemaal iets gedaan krijgen en het stemvee mag daarvoor opdraaien, zij hebben een alternatieve kijk op de werkelijkheid waarin altijd de verkeerde mensen de schuld krijgen als succes ontbreekt. En succes ontbreekt steevast door gebrek aan inzicht in de samenleving. Men sluit zich op en laaft zich aan oppervlakkige materie zonder enige visie op het leven, bovendien moet met over veel onderwerpen een mening paraat hebben. Deze combinatie, plus het ontbreken van enig inzicht, is er de reden van dat de politiek verworden is tot een podium voor mensen als Sylvana Simons en Jesse Klaver om zich te beklagen over hoe weinig kansen anderen met een kleurtje wel niet krijgen van de boze blanke man.

  Wilders ziet mensen niet als noodzakelijk stemvee om zijn zetel warm te kunnen houden. Doordat hij weet wat er speelt in de samenleving (heeft hij oog voor naar ’t schijnt) is hij ondanks de 24-uurs beveiliging niet van haar vervreemd. Dit in tegenstelling tot leden van alle andere partijen.

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  Je bent populair en de achterban tilt je omhoog en hoe groter je achterban is hoe hoger je komt in de Nederlandse polder en moeras-politiek.

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Al die simpelminds hebben hun ware roeping volkomen genegeerd, en zijn tot een grote last verworden voor hun volk. Hitler bijvoorbeeld hield zich voor zijn politieke carriere met schilderen bezig. In zijn geval, hij was een niet onverdienstelijk kunstschilder. Al die idioten hadden hun ware roeping moeten volgen zodat onze wereld er nu veel beter uit zou zien. Maar ja, dat zal altijd wel een onmogelijkheid blijken te zijn !

  Like

  • elisah zegt:

   Ik meen dat hij als kunstschilder geen erkenning kreeg, dus ging hij uit frustratie iets anders doen….hadden ze hem die erkenning nou maar gegeven?

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Die erkenning als kunstschilder gaven ze mij ook niet.
    Ik heb er dus ook over gedacht met de trein naar München te gaan. l
    Leek me reuze gezellig daar in die Brauhauzen.
    Het vervelende is wel dat die banken allemaal zo ver van de tafels staan omdat die lui van die geweldige dikke buiken hebben, maar ach, meestal sta je al snel op de tafel te roepen “das alles anders würden moessss!!!!
    Nou ja… dan gaat het verder zijn gangetje.

    Maar later dacht ik, eerst al die moeite doen en dan voor de derde keer bijna winnen.
    Nee, weet je wat, ik laat dat maar aan Trump over.

    Like

  • abouneenee zegt:

   De ware roeping van vele linkse idioten is actievoeren, RAF-style… want met schoppen, slaan bereiken we wat en door weigeren mee te werken met Wilders krijgen we een Gandhi-achtig aureooltje boven onze kruin. Het probleem is dat de linkse idioten niet allebei kunnen zijn. Geweldloos verzet is wat Gandhi voorstond, dat heet tegenwoordig democratisch verzet… Kamerleden mogen dus geen gewapend verzet plegen, maar ze kunnen wel dergelijk verzet ondersteunen, zoals SP-er Harry van Bommel deed toen hij naast Greta Duisenberg scandeerde “Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas”. Vele linksen zijn zelf in aanraking geweest met de politie. In feite rekruteert links ook op die manier. Vele voorbeelden van criminelen die ineens, als een vlinder die uit zijn cocon komt, zich politiek correct dienen te gaan gedragen. Het is een hele club grote kinderen die niets liever willen dan chaos. Waarom? Chaos leidt af van andere zaken, daarmee is het een soort natuurlijke drug. Links kan de waarheid niet aan en moet constant nadrukkelijk aanwezig zijn terwijl rechtse krachten orde in de samenleving proberen te brengen. Bij orde voelt iedereen zich beter, in het begin zullen linksen zich beperkt voelen doordat ze de ideeën die ze krijgen tijdens hun hallucinaties niet ten uitvoer kunnen brengen, maar dat is nog altijd beter dan dat de oprechte krachten hun werk bemoeilijkt zien door de onophoudelijke stroom hallucinaties.

   Like

 8. Aegolius cs zegt:

  Gelukkig is het koningshuis erfelijk en dat scheelt een slok op ’n borrel. Gewoon wat staatsrechtinfo eigen maken en natuurlijk zorgen voor een dubbel paspoort. Bovenal de koffers ingepakt houden. Zo simpel.

  Like

 9. Pingback: Jesse in Neverland | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s