Een linkser Nederland?

Screenshot_61

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Gemeenten en overheden maken steeds meer misbruik van de ‘vrijheden’ die zij hebben aangaande inkomsten en uitgaven. Dat deze bijna uitsluitend geld genererende instanties, die zichzelf als winstgevend bedrijf zijn gaan zien en ook zo opereren, zèlf niet zien wat daar de keerzijde van is, wordt helaas steeds pijnlijker zichtbaar. Maar het ergste is nog dat het ze een zorg zal wezen…

Uitkeringen

Van uw belastinggeld zwaar overbetaalde overheids- en gemeentemanagers bedenken van alles om u uw geld afhandig te maken om ‘hun’ asielzoekers en hun exclusieve feestjes en uitspattingen te kunnen blijven bekostigen. Voor de gewone burger betekent bezuinigen gewoonweg minder uitgeven. Voor de overheid betekent bezuinigen echter dat zij niét minder (aan onzinnige bestedingen) uitgeven maar ú gewoon meer laten betalen voor wat zij onnadenkend blijven verkloten. Het is tenslotte gemakkelijk geld uitgeven als het niet je eigen geld is.

Zo wordt er in de (thuis)zorgverlening en bijstandsuitkeringen al jarenlang bij het onmenselijke en asociale af zwaar gekort en heeft men een aan Stasi-kenmerken waardig terreurnetwerk aan de dag gelegd om u als inwoner van Nederland zo uitgebreid mogelijk te kunnen controleren en u daarmee onder de duim te houden. Als werkzoekende wordt u gedwongen te blijven solliciteren op banen die er helemaal niet zijn (er zijn nu eenmaal niet genoeg betaalde banen!) en u wordt er financieel ook nog eens voor gestraft als het u niet lukt (heel vreemd…) zo’n baan te krijgen/aan te nemen. Het aantal mensen dat het hoofd, ongevraagd(!), financieel niet meer boven water kan houden, wordt steeds groter en er is nog nooit zoveel armoede en voedselbank gang/dwang geweest in Nederland als nu. Toch worden alle overheids- en gemeentebelastingen wederom verhoogd, omdat het ‘plotseling’ weer zo goed gaat met de economie… Voor mensen die al jaren in de financiële problemen zitten, mede door toedoen van grote instellingen als banken en pensioenverzekeraars maar ook door overheidsinstanties, wordt het leven er echter niet beter op.

DIFTAR

Voor afval betaalt u steeds meer, want de vervuiler betaalt… Maar is dit milieutechnisch gezien wel realistisch? Allereerst wordt niet de producent van de verpakkingen aangepakt, maar betaalt ú gewoon meer voor uw, u door bedrijven opgedrongen, afval en de bijkomstige verwerking daarvan. Dat is dezelfde logica als dat men ú op uw gevoel aanspreekt voor wat betreft het kopen van plofkip vlees in plaats van de inkoper/winkelketen of de dierenfokkerij aan te pakken… ofwel; het is fatsoenlijker om miljoenen kippen een kort en ronduit walgelijk leven te geven en na de slacht het vlees nog niet eens op te eten ook…? Daarnaast koopt u in bijvoorbeeld Duitsland een goed stuk vlees voor een eerlijke prijs. Hier koopt u een stuk vlees dat met vocht en zout is ingespoten en dat u daardoor in de pan ziet slinken tot wat het qua volume en gewicht eigenlijk was… en u betaalt er nog meer voor ook! Hoezo, malafide praktijken…? In tegenstelling tot Duitsland mag dat hier allemaal gewoon. En zo gaat het ook in de afvalverwerking.

Het afvalverwerkingssysteem is, en ik zeg uiteraard!, naar goed Nederlands overheidsbeleid (net als het vluchtelingenbeleid overigens) ingevoerd zonder enige voorbereiding en zonder gedegen onderzoek te doen naar de werkelijke prijzen en effecten op de verwerking ervan. Ze doen gewoon maar iets en roepen dan zo hard mogelijk dat het zowel voor het milieu als voor uw portemonnee beter uitpakt. Zo is in het grootste deel van Nederland het DIFTAR-systeem onder bovenstaande leugens en stompzinnigheid ingevoerd. DIFTAR is een systeem waarbij u gedwongen wordt vooraf het afval te scheiden door uw afval middels een betaalsysteem in een, voor de meeste mensen totaal onhandelbaar ondergronds container systeem, te dumpen. U betaalt hierbij ter plaatse, per handeling. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat afval scheiden achteraf, zowel voor u als voor het afvalverwerkingsbedrijf, vele malen goedkoper is. Gewoon door gebruik te maken van o.a. sterke magneten en zeer gevoelige sensoren. En dat is pech voor u, want het DIFTAR-systeem is dus al ingevoerd en beter voor het milieu is het uiteindelijk ook niet. Ter uitleg: vroeger werd er 1 keer in de maand grof vuil langs de weg gezet en door enkele vuilophaalwagens bij uw huis opgehaald. Daar betaalde u belasting voor. Die belasting betaalt u onder een andere naam nog steeds, maar nu rijdt u, en miljoenen met u, zèlf naar een stortplaats of DIFTAR-container om er uw afval te deponeren. Dat zal de koolmonoxide uitstoot en dus het milieu zeker verbeteren…

Koolmonoxide uitstoot

Hetzelfde geldt overigens voor de vele verkeersdrempels en de opzettelijk slecht op elkaar afgestelde verkeerslichten waar u steeds voor moet afremmen en weer optrekken. Ook dat is bewezen, qua extra uitstoot, een ware aanslag op de kwaliteit van lucht en dus heel direct op het milieu. Toch blijven gemeentes daarin grossieren, omdat er in het geval van drempels een subsidie bestaat die gemeentes daarvoor krijgen. Inkomsten dus. Een andere milieuramp is het in aantal toenemende verschillende rotondes. In Frankrijk bijvoorbeeld is elke rotonde hetzelfde ingericht en weet iedereen hoe het werkt. Hier heeft de ‘creativiteit’ van de rotonde-ontwerper blijkbaar voorrang op de logica en het milieu, want elke rotonde is hier anders dan de voorgaande. Dat is niet alleen gevaarlijk voor het verkeer, maar u wilt niet weten hoeveel extra kilometers, en dus uitstoot(!), hierdoor gemaakt worden, omdat mensen de ‘logica’ van de rotonde niet begrijpen en verkeerd rijden c.q. daardoor gedwongen zijn heel ver om- of weer terug te moeten rijden. Is dat milieutechnisch gezien ook maar enig vooruitgang? Ik dacht het niet!

Meer Links betekent meer betalen

Met een meer Links beleid wordt er, buiten de kleur van binnenkomend overheids- en gemeente geld, door de ronduit kortzichtige en stompzinnige ‘oplossingen´ helemaal niks groener, maar wordt alles alleen maar duurder gemaakt en hebben zij onder het motto ‘de vervuiler betaalt’ wederom een oude melkkoe uit de sloot gehaald zonder èchte duurzame oplossingen na te streven. Dat ligt overigens deels aan het managementbeleid waarbij een tijdstip voor implementatie voorgaat\ op kwaliteit en resultaat. Pure kortzichtigheid die hier, wederom uiteraard, naar goed Amerikaans managementvoorbeeld, veelvuldig wordt nagevolgd.

De keerzijde van dit visieloze overheidsbeleid is dat u inmiddels (overal!) steeds meer zwerfvuil en steeds vaker illegale dumpplaatsen langs de weg en/of in de natuur tegenkomt. Gewoon omdat mensen het niet meer kunnen betalen, maar het wèl steeds duurder gemaakt wordt. De kosten van het opruimen daarvan komen voor rekening van de gemeentes die dit beleid hierdoor zelf creëren en in stand houden, maar dat door hun ernstig beperkte tunnelvisie en gebrek aan logisch nadenken niet zien. Persoonlijk vind ik het dumpen van wat voor afval dan ook, langs de weg of in de natuur, ronduit asociaal en abject, maar ik begrijp ik het, vanuit de financiële situatie van steeds meer mensen, en, en dat is opvoeding, de gewoonten van de binnengekomen andere culturen wel. En dat is een slecht teken…

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Groenen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Milieu, Nederland, Overheid, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Een linkser Nederland?

  1. ReaGluurder zegt:

    De zgn. verrijking van NL heeft ONS al zo’n 500 miljard gekost!! Wilders heeft uiteindelijk deze bedragen bij de helsdeuren moeten weghalen! Tuurlijk mogen wij dit niet weten!! De opbrengsten van het Groningse gas zijn voor een groot gedeelte opgeslokt om het Uitkeringsinfuus aan de praat te houden. De gasbel is zowat opgestookt, dus komen er miljarden minder binnen bij de overheid. Tzt komt er weer een economiese crisis en dan gaat het los! Voor je het weet zit je weer op 10% of nog meer werkloosheid en er is minder poen. Reken maar dat De Kaaskoppen dan wél van de bank afkomen. Met alle gevolgen!

    Like

  2. Thom zegt:

    Dat er overal zwerfvuil ligt in de natuur komt niet, omdat de mensen niet kunnen betalen voor het opruimen van de rotzooi. Het komt vooral doordat de bevolking van nu hufteriger is dan jaren geleden. Als je door de polders wandelt dan zie je dat er vlak bij de vuilnisbakken gewoon overal rotzooi wordt gegooid. Dat zijn gewoon hufterige asociale streken en heeft niks met het duurder maken van het ophalen van vuilnis te maken. Ze gooien hun bierblikjes gewoon in de natuur in plaats van ze in een nabij gelegen vuilnisbak te gooien. De bevolking is gewoon slecht opgevoed en interesseert zich niet voor de ander, de natuur en de omgeving. In Singapore schijn je een forse boete te krijgen als je een peukje op straat gooit. Zo hoort het.

    Geliked door 1 persoon

    • Thom zegt:

      Bovendien kun je overal je vuilnis zelf gratis wegbrengen naar de vuilnisverzamelplaats. Tenminste in de provincie waar ik woon kun je je troep zelf gratis wegbrengen. Het in de natuur storten is gewoon asociaal en pure gemakzucht.

      Like

      • BertG. zegt:

        Dan moet je wel een auto hebben.

        Like

      • Cathja zegt:

        Ik ben het ten dele met u eens. In onze gemeente mocht je met je afvalpas jaarlijks 400 kg gratis storten, óf je mocht 4x per jaar de z.g.n. kraakwagen bij je thuis grof vuil op komen laten halen.
        Dat is enkele jaren geleden drastisch veranderd! De kraakwagen kost nu € 45,– per keer dat je hem laat komen, en het gratis storten is van 400 kg per jaar teruggebracht naar 140 kg. Ik heb de gemeente daarover gebeld, en ze gewaarschuwd dat er grof vuil langs de wegen aangetroffen zal worden vanwege dit beleid, maar men was horende doof! Waarvoor ik waarschuwde kwam uit. Helaas! Koelkasten, bankstellen en ander grof spul kun je nu overal in het buitengebied tegenkomen. A-sociaal? JA! Maar de gemeente is dat zelf ook met haar beleid!

        Like

      • BertG. zegt:

        Cathja, hier hebben ze ook zo’n systeem.
        Maar aangezien ik boven woon, moet ik alles ergens op straat zetten.
        Binnen 1 uur heeft de buurt dat door en ligt er binnen no time 500Kg aan extra rommel bij.
        Het punt is dat ze dan mij daar voor verantwoordelijk houden, want ik heb ze gebeld.
        Dus dan zou ik er de hele dag naast moeten gaan zitten op een tuinstoeltje en iedereen moeten weg jagen die er wat bij wil leggen.
        De gemeente hier vind dat volstrekt normaal dat ik dat er voor over moet hebben.

        Like

    • Eric zegt:

      Grotendeels mee eens Thom maar ik vind dat de hufterigheid vooral bij de overheid en o.a. bij de grotere (Amerikaans georiënteerde) bedrijven is begonnenn in hoe men daar met je omgaat. En die zouden het voorbeeld moeten zijn. Ook slecht voorbeeld doet volgen helaas.

      Like

      • Cathja zegt:

        @ Bert op 4/4 om 12:45

        Wat vervelend voor je dat je niet op een fatsoenlijke manier van je grof vuil af kunt komen! Toen wij nog wel eens de kraakwagen lieten komen moesten we wel opgeven wàt er mee moest. Hoef jij dat dan niet te doen? Kijk, als jij opgeeft dat je bijv. een matras kwijt wilt, dan kunnen ze dit toch noteren? Zo voorkom je dat andermans troep op jouw bordje wordt geschoven.

        .

        Like

  3. Fred zegt:

    En tòch blijven de mensen op de veroorzakers van die ellende stemmen.
    Waarom?

    Like

  4. louis portugal zegt:

    Het gaat weer geweldig in Nederland zegt. Rutte.
    Een economische groei van 1,5 tot 1,8 %.na jaren van stagnatie.
    Die grofweg 2000 miljard die de ECB er via allerlei programmaatjes, (LTROtjes) enz., ingestopt heeft en dat bijna 1000 miljardje van Target 2 mag de pret niet drukken.
    Wacht maar tot het fout gaat met de €uro, en dus de ECB, en Nederland staat voor 5.7 % mede borg.
    Als er landen zijn die hun deel niet betalen kunnen wordt dat bij de rijkere landen opgeteld.
    Gezondheid zou ik zeggen.

    Like

  5. Jan zegt:

    niet dus! Maar links ‘regeert’

    Like

  6. Roeland zegt:

    In Nederland krijgt iedereen voorrang , behalve de echte Nederlanders. Waarom heeft Nederland weer zo dom gestemd bij de laatste verkiezingen? Of stemfraude? Enige hoop is dat Marine Le Pen in Frankrijk wint en dat ze daar wel goed tellen! Laatste kans voor een vrij Europa der Vaderlanden.

    Like

  7. Dit past gewoon niet bij ons.

    Like

  8. beschouwer zegt:

    Dit artikel geeft perfect ambtenarendenken aan. Ambtenaren bedenken iedere keer een probleem en de oplossing van het probleem maakt weer een nieuw probleem. Allemaal om de belastingbetaler zoveel mogelijk te belasten en het ambtenarenappraat met alle kinderachtige controles zo groot mogelijk te laten worden. Vraag een Amsterdamse winkelier of een boer maar eens over ambtenaren en hun loerende kinderachtige controles en telkens veranderende treiterregeltjes. Het meest sluw bedachte “probleem” in het klimaatsprookje. Mensen en hun fabrieken en auto’s hebben geen invloed op klimaatverandering dat heeft de zon. Echter een machtswelustige ambtenaar kan de zon niet belasten maar mensen wel. Het ambtenarenappraat is satanisch en dan in de Herbreeuwse betekenis van tegenstander. Tegenstander van burger, het midden- en kleinbedrijf en de creativiteit.

    Like

  9. Taljaard zegt:

    Mijn vrouw heeft vorige maand de woonkamer geschilderd en opgeknapt.
    Maar de grijze kliko voor het zgn. ”restafval” mag, in het kader van de ”vergroening” en de ”duurzaamheid”, sinds vorig jaar slechts eens per maand aan de straat worden gezet in plaats van eens in de twee weken, zoals voordien het geval was.
    Vanzelfsprekend voor hetzelfde tarief.
    Een paar groenzoeters in de gemeenteraad waren klaarblijkelijk van mening dat men op deze manier de burgers ”op kon voeden”, door hen te dwingen hun afval beter te scheiden en ze hebben dit door weten te drammen.
    Het gevolg was afgelopen maand een nogal volle grijze kliko, die door mijn zoon, die even langskwam voor bezoek aan ouders, flink moest worden aan gestampt.
    Maar hij werd niet geleegd, want ”te vol”

    Bellen naar de gemeente had geen zin.
    Men verwees mij naar het afvalverwerkingsbedrijf.
    En daar een juffie aan de lijn die mij de les meende te moeten lezen over ”milieubewustzijn.”
    Kreeg van haar te horen dat ik deze kliko zelf naar de stortplaats moest brengen a raison van E 0,22 per kg. Haar duidelijk proberen te maken dat ik invalide ben en mijn vrouw (1.65m en 70 kg) dat ding ook niet kan tillen.
    Maar dat was hun probleem natuurlijk niet…..

    Lang verhaal kort maken;
    Het komt erop neer dat een hulpvaardige 15 jarige buurjongen de container half leeg heeft moeten maken.
    Prijs; koud biertje (Hertog Jan) uit koelkast en een droge worst (Lidl).
    En wij het afval voor deze maand, samen met die andere rommel, in een container van een vriend met een bouwbedrijf hebben moeten gooien, die 8 km verderop woont.
    Daar betalen wij dus gemeentebelasting voor.

    Zou Jesse Ferad Klaver en heel GL dolgraag onder in eengroene kliko willen stampen.

    Geliked door 1 persoon

    • Cathja zegt:

      @Taljaard op 4/4 om 14:39

      Beste Taljaard, WIE zijn hier nu eigenlijk a-sociaal?
      Het is overal hetzelfde liedje: de burger moet ‘milieubewuster’ worden….. Prima, we scheiden ons afval al zoveel mogelijk. Maar straf ze dan niet door het vuil minder vaak op te halen! Beloon ze door de afvalstoffenheffing te verlagen. Ik schreef het in een eerdere reactie hier al: gemeenten voeren zélf een verkeerd beleid. Schuif de gevolgen daarvan dan niet in de schoenen van de burgers. De gemeenten oogsten uiteindelijk wat ze zelf hebben gezaaid!

      Like

  10. Qvic zegt:

    Afval scheid ik altijd op soort: van papier/karton/gft e.d. maak ik briketten van voor mijn houtkachel. Het plastic sorteer ik op soort en deze versnipper ik en met zelfgemaakte smelt vormpjes maak ik er weer bruikbare voorwerpen van. In defecte spaarlampen zitten interessante elektronica, dus alleen de buis gaat de glasbak in. Lege batterijen kun je m.b.v. een inductie, ze weer zo goed als nieuw maken. Van blikjes is van alles te maken. Zo wordt onze kleine kliko 2 à 3 keer per jaar maar bij de straat gezet. Dit is niet alleen een hobby, maar ook met het moto van waarom weggooien, als ik er ook andere dingen van kan maken zodat we het niet behoeven te kopen. Dit doe ik niet uit geldgebrek of zo gewoon hobby.

    Like

Plaats een reactie