Rijk wil geld van overleden bankklanten

Screenshot_36

DEN HAAG – Als het aan demissionair minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken, foto) ligt, komt spaargeld van overledenen die geen erfgenamen hebben in de Rijkskas terecht. Financiële instellingen, zoals verzekeraars en banken, mogen het geld nu nog houden als zich geen nabestaanden of andere erfgenamen melden.

Jaarlijks overlijden in Nederland honderden mensen zonder dat iemand aanspraak maakt op de nalatenschap. Het gaat vermoedelijk om tientallen miljoenen euro’s. Zo’n onbeheerde nalatenschap wordt soms afgehandeld door het Rijksvastgoedbedrijf, aldus een woordvoerder van het ministerie na een bericht zaterdag in het AD.

Lees verder>>>
(h/t “Tistochwat”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

22 reacties op Rijk wil geld van overleden bankklanten

  1. BertG. zegt:

    Laat desnoods je geld na aan een asiel, maar gun het rijk geen stuiver.
    Ze hebben je je leven lang al bestolen.
    En weer bedenken ze iets om je zelfs na je dood nog te beroven, wat al gebeurt met een erfenis.

    Geliked door 3 people

    • elisah zegt:

      Ouderen kunnen dementeren en van alles verstoppen en vergeten, ook achterdocht komt vaak voor, vooral als het met geldzaken te maken heeft. De familie kan daardoor soms niet op de hoogte zijn van bepaalde tegoeden.
      Het is schunnig hoe de graaiers alles afhandig proberen te maken en de erfgenamen bewust passeren.

      Like

    • delamontagne zegt:

      Je vergeet één ding. Als je je geld of wat-dan-ook aan iemand of instelling wilt nalaten, dan moet dat wel via een Notaris.
      En een Notaris kost……………geld.
      Een simpel testamennetje kost al gauw enkele 100-den Euros.
      Dat geld wat die vrek Plashold zich wil toe-eigenen, komt waarschijnlijk van de kleine lieden die niet weten wat een testament inhoud.
      Als ik niemand zou hebben om natelaten, ging het naar verschillende dieren-asielen.

      Like

      • BertG. zegt:

        En een aantal dezelfde brieven achterlaten bij verschillende instanties is niet rechtsgeldig dan?
        Wordt dat niet geaccepteerd als je overal dezelfde brieven achterlaat, getekend door een aantal mensen als getuigen, als je nog bij je verstand bent.

        Like

      • elisah zegt:

        Nee Bert, dat is niet rechtsgeldig.
        Iedereen kan wel briefjes schrijven en overal neerleggen, die briefjes kunnen ook onder dwang geschreven zijn of door iemand die geestelijk in de war was, vandaar.

        Like

  2. Drs.P. zegt:

    Meer, meer, meer, meer, meer, meer, veul meerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr van uw geld naar socialistische de roverheid die er dan weer heul veul mooi weer mee kan spelen in andere landen. Pleur die gore roodnekken er toch eens een keer helemaal uit, niks 9 zeteltjes, maar 0 !!!!!

    Geliked door 1 persoon

  3. Japio zegt:

    Gebruik dat geld om ONZE ouwetjes een fijne oudedag te bezorgen ipv de staatskas te spekken lulletje rozenwater. Of wordt dat geld weer gebruikt voor asielzoekers?

    Like

  4. Tistochwat zegt:

    En als het ‘rijk’ dat geld dan nog zou besteden aan het welzijn van dieren…
    Maar het verdwijnt natuurlijk allemaal in de zakken van de ‘regenten’, die er wel raad mee weten.

    Like

  5. Joshua zegt:

    Het mag van mij dat deze graaiende hufters mogen stikken in al het gestolen geld!

    Like

  6. Wachteres zegt:

    In elk geval kunnen er nog meer ‘zieluge’ ‘vluchtelingen’ van verzorgd worden.

    Like

  7. Mijn kinderen hebben afstand genomen van hun erfrecht. We hebben een huis van 7 ton en dure verzamelingen. Na onze dood, zijn er 3 instellingen voor dieren waar dit naar toe gaat. Géén cent voor een mens.

    Geliked door 1 persoon

    • elisah zegt:

      Toch best zielig voor uw kinderen en eventuele kleinkinderen. De directeuren van die instellingen zullen in hun handjes wrijven.

      Like

      • Elisah, mijn kleinkinderen waren nog geen 18 jaar dat zij al ruziede om de erfenis, ik heb toen ook gezegd we zijn nog niet eens dood. Ik wilde voor mijn kinderen en kleinkinderen graag een familiehuis. Maar het loopt altijd anders als dat je denkt.Zelf heb ik geen familie meer en mijn man alleen nog een oudere broer. Wij zijn altijd gek op dieren, Mijn kinderen en kleinkinderen ook trouwens. daarom vinden ze het ook niet erg.
        Misschien dat god ze hoort brommen..

        Geliked door 1 persoon

    • Lis zegt:

      Mevrouw van Cranenbroek, ik ken uw situatie niet, maar kinderen, ook als ze onterfd zijn, hebben recht op een legitieme portie. Het kan zijn dat de erfgenamen, in uw geval deze instellingen, deze legitieme portie dan moeten uitbetalen. Maar misschien hebt u dit al ondervangen.

      Like

  8. leefbarbaar zegt:

    Raar, meneer Rutte heeft persoonlijk de crisis bedwongen, zegt hij, en nu heeft de overheid zomaar 3 miljard over.
    Toch blijft de roverheid zoeken naar manieren om ons geld af te pakken. Nu als lijkenpikkers.
    Mogelijk gaat het hier over Joodse tegoeden. Het zou me niks verbazen als er nog miljarden te stelen valt van de slachtoffers van de holocaust.

    Like

  9. ReaGluurder zegt:

    Gelukkig kon ik al vrij vroeg met de VUT. Lekker profiteren van hetgeen mijn Voorouders met zweet/tranen hadden opgebouwd. Hadden, want zlh stort de tent hier in. Tuurlijk willen ze elke cent innemen, want ow als het UitkeringsInfuus stokt, dan breekt De Pleuris hier echt uit. En dat weten Die Lullo’s op Het Binnenhof heus wel. Schijtbang zijn ze de voor de “gastarbeiders/vluchtelingen” als ze die geen Gratis Geld meer kunnen toestoppen. In deze lieden zit immers veel meer fut dan in de Kaaskoppen.

    Like

  10. Taljaard zegt:

    Wij gaan het niet zo doen als een aartsgierige overleden oom van mij, die al zijn spaargeld voor eeuwig onder zijn naam op een Zwitserse bank heeft gezet, ”zodat gien mense d’r ooit nog plezier an zol kunn’n belev’n.”
    Of, zoals bij een grafruiming 2 jaar geleden in ons dorp aan het licht kwam, dat er in een graf van een ons onbekend persoon zonder steen (N.B. armengraf!) een bedrag van F 1200,- aan zwart uitgeslagen zilveren guldens en rijksdaalders werd gevonden, met als oudste jaargang 1882 en als nieuwste 1921.

    Ons geld gaat gewoon naar de kinderen.
    Wanneer er ten minste nog genoeg overblijft nadat Monuta de ongetwijfeld pittige uitvaartnota heeft gepresenteerd.

    Like

  11. Thoth zegt:

    Die gebruiken ze dan om de ‘vluchtelingen’ c.q. mohammedanen, beter te laten integreren.

    Like

  12. Guardiacivil zegt:

    Nu ik dit lees ga ik maandag de rekening leeghalen.

    Like

  13. Bas zegt:

    Mensen worden zo opgejaagd om naar een notaris te gaan.

    http://bit.ly/2oTryLV

    Like

  14. Republikein zegt:

    Ik ga misschien wel ooit met een brug trouwen, en na mijn dood gaan mijn bezittingen over naar mijn geest.

    Like

Plaats een reactie