Erdoğan dreigt: “Weldra zal Europa Turks zijn”

Screenshot_96

(Vertaling: E.J. Bron)

Enkele dagen voor het referendum over de invoering van een presidentieel systeem in Turkije is de verkiezingscampagne de laatste fase ingegaan – met een president Recep Tayyip Erdoğan die ook de allerlaatste remmingen van zich heeft afgegooid. Tijdens een van zijn vermoedelijk laatste verkiezingstoespraken ging hij donderdag vol haat en wild tegen Europa tekeer en dreigde zelfs met het Turks maken van het continent. De afloop van het referendum schijnt ondanks de strijdretoriek van de “sultan” niet zeker te zijn.

Kronen Zeitung

“De make-up op het gezicht van Europa vervloeit”, zei Erdoğan donderdag tijdens een verkiezingsmanifestatie in de stad Giresun aan de Zwarte Zee. “Het eronder liggende fascistische, racistische, buitenlander-vijandige, islam-vijandige gezicht wordt zichtbaar. Ze zijn er nu mee begonnen te laten zien dat ze islam-vijandig zijn. Ze kunnen moslims niet verdragen.”

Vanuit het oogpunt van Erdoğan echter is Europa ondanks de door hem geïnsinueerde houding aangewezen op de in Europa wonende Turken. “Wat ze ook doen, het is tevergeefs. De toekomst van Europa zal gevormd worden door onze vijf miljoen broeders, die zich daar vanuit Turkije gevestigd hebben”, zei de staatschef. “Voor Europa, waarvan de bevolking vergrijst, waarvan de economie afneemt en wier kracht het begeeft, bestaat geen andere uitweg.”

Erdoğan verweet Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, België “en vele andere Europese landen” zich aan de kant van zijn tegenstanders te hebben geschaard. “Kijk maar. Op dit moment vallen in alle Europese tijdschriften en kranten mij, jullie broeder, aan. Wat heb ik hen dan gedaan? Wat hebben ze tegen mij?” Erdoğan had in de verkiezingscampagne voor het referendum vooral Duitsland en Nederland van “nazi-methodes” beschuldigd en daarmee scherpe kritiek in beide landen veroorzaakt.

Afloop van het referendum blijft open

Maar hoewel Erdoğan tijdens zijn optredens als een ster bejubeld wordt en het ´t “Nee-kamp” ontbreekt aan een duidelijke leider, wijzen alle peilingen op een nipte afloop. Een nieuwe peiling van de Konda-groep ziet “Ja” bij 51,5%, terwijl een peiling van de Sonar-groep 51,2% voor “Nee” verwacht. De voorzitter van de oppositionele CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, riep opnieuw op tot “Nee”, de gevolgen van het door Erdoğan nagestreefde presidentieel systeem zouden niet te overzien zijn.

De stemming van zondag vindt plaats onder scherpe veiligheidsmaatregelen. De Jihadisten van ISIS hadden in de laatste editie van hun tijdschrift “Al-Naba” tot aanvallen op stembureaus opgeroepen. De politie arresteerde vrijdag in Istanbul vijf vermeende ISIS-aanhangers, die een “spectaculaire aanslag” op de dag van het referendum van plan geweest zouden zijn, berichtte het persbureau “Anadolu”.

Sultan´s “kroning” – Afscheid van Europa

Vast staat dat het referendum niet alleen zal beslissen over de invoering van een presidentieel systeem, maar ook over de toekomstige koers van het land en zijn relatie tot het Westen. Als  Erdoğan een meerderheid voor de grondwetswijziging krijgt, dreigt het land zich nog verder te verwijderen van de democratische standaards en Europa helemaal de rug toe te keren.

De verkiezingsstrijd heeft tot een zware crisis met Europa geleid. Mocht Erdoğan morgen zijn zin krijgen, dan zou hij de relatie tot de EU fundamenteel ter discussie kunnen stellen. Maar ook de EU zou er over moeten nadenken hoe zij met een toenemend autoritair Turkije omgaat.

Bron:
www.krone.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, Europa, EUSSR, islamofascisme, Turkije. Bookmark de permalink .

46 reacties op Erdoğan dreigt: “Weldra zal Europa Turks zijn”

 1. elisah zegt:

  Die pipo is zelf in woord en daad één en al haat en vijandigheid tegen Europa en de Christenen.
  Hij is hier, zonder enige twijfel, zelf de enige en allergrootste nazi, een islamnazi, die niet gehinderd wordt door enige vorm van ontwikkeling, beschaving of intellect.

  Like

 2. ildiko zegt:

  het is al zo, bijna de hele westerse landen zijn gecapituleerd, met de hulp van onze debiele politici. Erdogan hoeft niet meer te dreigen, met vele kinderen en gezinshereniging zal alleen maar sneller terug naar het middelleeuw gaan.

  Like

 3. rony stokart zegt:

  En hij heeft nog gelijk ook. Bovendien: bij de Turkse elite (of wat daar voor doorgaat) zijn de muurkaarten van het Ottomaanse rijk nooit weg geweest. Maar dáár was onze elite (of wat daar voor doorgaat) blind. Stel u tevens voor dat onze gevierde Dolf over VIJF miljoen vaste pionnen in zijn buitenland had kunnen beschikken ! Spraken we nu allemaal vloeiend Deutsch.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  De islam is al 1400 jaar de splijtzwam in de hele wereld. En deze Adolf Erdogan, is daar een goed voorbeeld van. Uiteindelijk wil de islam het “wereldkalifaat”, dus zijn de uitspraken van deze dictator; niet zo vreemd. Maar helaas heeft met name LINKS er voor gezorgd, dat we opgescheept zitten met de 5e colonne, de miljoenen Turken in Europa. Een uitzondering zou ik maken voor de Turken, die niet de islamitische heilstaat wensen!

  Like

 5. scheermes zegt:

  Nou ,dan zullen de turken flink aan de bak moeten !!Hopelijk volgen ALLE TURKEN de bevelen van erdogan op om HEEL VEEL kinderen te maken !! Dan zijn ALLE TURKEN uit het straatbeeld verdwenen !! YES!!

  Like

 6. hendrikush zegt:

  En opnieuw dreigt zijn minister van buitenlandse zaken met het opzeggen van het vluchtelingenaccoord als de turken niet visumvrij door de EU mogen reizen.
  Ga in dat geval de EU gelden voor Turkeye korten met de kosten voor uit Turkeye afkomstige asielzoekers. Kijken hoe de sultan dan reageert.

  Like

 7. tippelaar zegt:

  Al eerder toonde Erdogan zijn ware gezicht. Nu leidt het geen twijfel meer. Turkije, met name dictator Erdogan, wil heersen over europa op de manier waarop hij in Turkije regeert, namelijk met angst, met terreur, met het verbieden van het vrije woord en met het elimineren van andersdenkenden. Zoals het er nu in de europese unie voorstaat, gaat hem dat absoluut lukken.
  De machteloosheid, de lafheid, het ondergronds ondermijnen van het gezag van nationale regeringen door het linkse gespuis binnen de e.u. de 5e kolonne-aktiviteiten van de moslims die in de e.u. verblijven, inclusief de slapende i.s.cellen, maken van de e.u. een weerloos slachtoffer voor het barbarisme van Erdogan met zijn islam. Hij wordt de nieuwe sultan van europa. We gaan het meemaken.
  Al de e.u.baantjesjagers gaan straks Erdogan hielen likken en om hun leven smeken. Helaas het zal ze niet baten. Ook hun kop zal rollen onder het zwaard van de islam. Stromen van bloed zullen het binnenhof rood kleuren. Ook in Brussel zal het eubloed rijkelijk vloeien. Vestig geen hoop op de nu nog gematigde moslims want die radicaliseren van de ene dag op de andere, uit an gst voor hun radicale geloofsgenoten die er geen been in zien om ook een gematigde moslim over de klimng te jagen

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Nadenken? Ik zou niet weten, wat er nagedacht zou moeten worden: Een dergelijk autoritair, anti-democratisch, levensgevaarlijk sujet laat je niet tot de EU toe, heel eenvoudig.
  TENZIJ de EU top natuurlijk plannen tot vernietiging koestert, waarbij hier dus toevallig even bedoeld wordt: Vernietiging van het oorspronkelijke Europa. En dat wordt zo langzamerhand maar al te duidelijk.
  Overigens heeft deze gek dan ook weer van die momenten, dat hij zo verrassend duidelijk is in zijn uitlatingen. ISLAM=ISLAM was daar al een voorbeeld van en nu deze weer: “Ze kunnen moslims niet verdragen.”
  Juist, Erdo, wat mij betreft een waar woord: We verdragen jullie niet. Voor geen meter!

  Like

 9. ReaGluurder zegt:

  Mooi dat het leven eindig is!!

  Like

 10. joga zegt:

  Merkel en Rutte weten het toch beter en trouwens ook het achterlijke deel van de Europese bevolking. Die krijgen dan nu hun zin. Overwoekering door de islam. Gefeliciteerd. Gelukkig ben ik al 73. Altijd met de PVV geprobeerd het tegen te houden. Maar nu zal het mijn tijd wel duren jongelui, jullie beseffen blijkbaar niet wat je allemaal te wachten staat.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @joga: 12.31. uur. Zo wil ik ook graag gaan denken; ” het zal mijn tijd wel duren”. U heeft gelijk; onze zombie bevolking in Nederland, geeft de verraders in Den Haag weer een blanco volmacht om te komen tot: meer massa-immigratie, meer terreur, en meer islamisering. Alleen jammer dat wij- 1,3 miljoen kiezers die PVV hebben gestemd- er ook de dupe van worden. En niet alleen de sufkoppen die weer op de eurofiele- en islamofiele partijen hebben gestemd. 15 Maart was de kans geweest…Helaas.

   Like

 11. Hendrik zegt:

  Boycotten dat land! Geen textiel meer uit turkije, geen vakanties naar turkije, geen turkse groenten en fruit meer en in Europa alle door het dianet financieel gesteunde moskeen sluiten (of beter; afbranden).

  Like

  • Beschouwer zegt:

   Ook niet kopen bij de Turkse groentenboer. Niet naar de kroeg met een Turkse eigenaar. Niks. meer. Wie weet is het een aanhanger van Erdogan en dus de vijand. Gelukkig zijn er al velen wakker want het toerisme is al 30 % gedaald vanuit Europa naar Turkije.

   Like

   • rony stokart zegt:

    Wel een onderscheid maken tussen Turken en Koerden. Deze laatste verdienen onze volledige steun, ook in hun handelszaken.

    Like

 12. Williaan zegt:

  Erdogan zou wel eens gelijk kunnen krijgen als Europa zo apathisch toe staat te kijken en weigert eindelijk een echte zeer drastische maar regelen te nemen. Maar dat zal moeilijk zijn en enorme problemen geven omdat zij het volkomen uit de hand hebben laten lopen. Ook de z.g. “Gutmenschen” zullen zelf aan den lijve gaan ondervinden van wat ze hebben aangericht.

  Like

 13. Beschouwer zegt:

  Nogmaals alle Turken die achter Erdogan staan. Pak je spullen en ga verhuizen naar de grote geliefde leider Erdogan. Dan kun je fijn de dienstplicht alsnog gaan vervullen en ook qua herbebossing is er nog zat te doen. Aan het werk dus. We weten allemaal dat er nogal wat mensen hier lekker zitten te genieten van een uitkering (meer dan autochtonen) en ondertussen met door schotelantenne-TV vergiftigde haatpraatjes absorberen en zitten te verspreiden. Dus parasieten rot op naar Erdogan. Hou op met de hand te bijten die je voedt ! En Trukse winkelier ik koop niet meer bij je want misschien ben je wel een aanhanger van Erdogan en tegen mij als Nederlander. Zulke mensen gun ik geen handel want die haten mij als autochtoon en krijgen geen cent van mij. Erdogan wilde ik sarcastisch feliciteren met het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen. We wisten het toch wel dat zogezegde vriendelijke gedrag van vele Turken is een achterbakse farce en als het er op aan komt kiezen de Turken toch voor Turkije. Een Turkse vind ik een schatje en dat is Fidan Ekiz (die tegen Erdogan stemt). Die mag blijven maar de onaangepaste hoofddoekjes types die expres slecht Nederlands spreken en expres niet zijn aangepast. Zeg je uitkering op en ga tafels poetsen op kazernes in Turkije. En voor de mannen. Er zijn grote herbebossingspojecten aan de gang. Ga helpen jullie echt wel prachtige land groener en mooier te maken. Hou op met op dit land te parasiteren als een vieze vuile kakkerlak.

  Like

  • Ruud Steunassen zegt:

   Ook Ebru mag blijven, wat mij betreft. En Özcan Akyol, maar dan moet niet hij het zijn, die ik op een filmpje zag, tijdens de demonstratie voor die Turkse minister, die Nederland niet in mocht.

   Like

 14. aquarius4422 zegt:

  Ik weet niet of meer mensen er last van hebben maar als ik een cartoon of bericht van deze website dat kritisch is over Erdogan of de islam in het algemeen op Facebook wil plaatsen wordt dit geweigerd.

  Like

 15. Nachtkaarsje zegt:

  Vroeger had je vijanden en vrienden en wist men wie elkaar bijstond
  Nu luisteren heel veel goed bedoelende mensen naar de vijand en met hun kennis tekort over die vijand vind die vijand gehoor bij deze mensen.
  Je kan het vergelijken met de joden. Als de moslims de wapens neerleggen is er vrede. Als de joden de wapens neerleggen volgt er een genocide.
  Als de moslims hun wapens neerleggen is het vrede. Als het westen, de zogenaamd vrije wereld, de wapens neerleggen volgt er een ongekend bloedbad in de geschiedenis van de mensheid.
  Niet alleen de moslims tegen het westen maar ook onderling zullen ze tekeer gaan als een stel losgeslagen monsters.

  Like

  • Beschouwer zegt:

   Heel goed gezegd “als je joden de wapens neerleggen volgt er genocide”. Vandaar ook dat ageren tegen Israel dat nu weerbaar is. Dat kunnen de moslims en de jodenhaters niet hebben want die willen dat de joden zich zoals in de tweede wereldoorlog weerloos naar de slachtbank laten leiden.

   Like

 16. Steven zegt:

  Héél Europa zou Turkije aan de kant moeten schuiven en overal van buitensluiten.
  Dubbele Turkse paspoorten zou men moeten afpakken..net als die Marokkanen.

  Like

  • H J zegt:

   Dat kan niet want het is allemaal onderdeel van de NWO. De EU heeft niets te vertellen. Dat doen de elites wel. Trouwens lees maar eens het een en ander over het ontstaan van de EU. Een en al fascistische nazi troep en vandaag de dag maken de grote jongens de dienst uit.
   Juncker??? die is familie van de vliegtuigbouwer in WW2
   Schulz??? gewoon hedendaagse nazi.

   Like

 17. Ik ben bang dat ie gelijk heeft. Nooit eerder in de geschiedenis hebben de organismen die zich mensen durfden te noemen zo onderdanig piepend op de rug gelegen als de huidige regenwormen in Europa. O ja, lullen konden ze als de beste, en miepen.

  Geliked door 1 persoon

 18. N.E. Derlander zegt:

  Met z’n uitlatingen toont Erdogan bijna dagelijks het grote ongelijk van Alexander Pechtold (D66) aan, die in de afgelopen jaren een nadrukkelijke Turkije/Erdogan vriend was en een vurig pleiter was voor toetreding van Turkije tot de EU.

  Like

  • Mirjam zegt:

   De telling van de stemmen zullen toch altijd in het voordeel van Erdogan uitvallen, daar zorgt hij zelf wel voor, want ik denk niet dat het er eerlijk aan toe zal gaan. En hij zal daarna wel triomferend naar buiten treden en een hele speech geven over dat hij natuurlijk vanzelfsprekend gewonnen heeft, doordat zoveel mensen op hem gestemd hebben en vinden dat hij gelijk heeft. Het westen is slecht en hij is fantastisch. Dictators doen dat altijd. Ze willen zichzelf blijven overtuigen van dat ze fantastisch zijn, omdat ze zelf weten dat ze in feite niets voorstellen en tot het slijk van de wereld behoren.

   Like

 19. Mirjam zegt:

  Toen donderdagavond De Passie op televisie was, had ik een gevoel van verdriet. Alles wat in de wereld gebeurt, de verloedering van mensen, het opgeven van de waarheid, de historie niet eerbiedigen, onze normen en waarden in de goot zien verdwijnen et cetera en ik schaamde me voor de hele wereld. Ik schaamde me voor het feit dat men Pasen in ons land bijna vergeten is, dat men onze geschiedenis, ons verleden aan het uitwissen is en vervangt met de vuiligheid van de islam. Nergens was er bijna iets te zien of te horen om dat waar Pasen over gaat. Alleen las ik een bericht over de scholen, die zich matigden in het vieren van Pasen en het geluidloos voorbij lieten gaan, want het kon de moslimjeugd weleens kwetsen. Ik schaamde me dat dit op zo’n manier gebeurde, zonder enige vorm van tegenkracht. Alles schijnt omgeturnd te worden en vervormt tot een andere, niet westerse manier van leven. En de zombies onder ons, die zich happy voelen met deze smerigheid, werken eraan mee. We moeten vervangen worden. Onze landen moeten onder het oosterse regime komen en verworden tot eigendom van dictators en duivels. Ik walg ervan.

  Dan is er een knettergekke psychopaat in Noord-Korea die er een feestje van maakt door continu atoomraketten te fabriceren en te laten ontploffen en zich al, achterlijk lachend en door zin eveneens achterlijk lachend volk toegejuicht, voorbereid om deze in de door hem gewenste richting te schieten en daarmee de hele mensheid uit te roeien.
  Amerika laat hem niet zijn gang gaan, maar tot hoever zullen ze hem tegen kunnen houden? Eén goed gerichte, zware bom, afgeschoten op een onbewaakt moment, is al voldoende om de halve wereld onleefbaar te maken en te vernietigen. Dit moet allemaal stoppen, echt stoppen.

  Drie miljoen mensen hebben gekeken naar De Passie en ik dus ook en ik ben er blij om. Ik vond er troost in en de boodschap dat er nog steeds mensen zijn die in het goede geloven en zich zullen weren tegen het slechte. De duivel mag niet winnen, zal niet winnen..

  Geliked door 2 people

  • Ruud Steunassen zegt:

   Mirjam, die Passion is volgens mij niet zo christelijk als men het graag doet voorkomen. Ik kijk er niet naar, maar hoor van collega’s dat de verteller zich wat grofheden permitteerde. Ook las ik later ergens dat in voorgaande jaren er ook ingegaan werd tegen de waardigheid van de christelijke boodschap. Ik vond het vlak voor kerst 2010 reeds lachwekkend, die holderdebolder klompenlyriek te Gouda. Toen snnel gezapt naar de kerstboom van Joris Linssen. Ook weer erg sentimenteel. Maar ja, daar houden de meinse van. Lekker huile, want dan voel je je zo’n goed meins.

   Like

 20. Fred zegt:

  Slechts èèn politicus waarschuwde 12 jaar geleden al voor deze dictator.
  Hij verliet zelfs de partij waar hij lid van was om een eigen partij te beginnen.
  Juist ja, Geert wilders is zijn naam.
  Een totaal onderschatte visionair.

  Geliked door 1 persoon

 21. Pietersen zegt:

  Al zijn narcistische hoogmoedswaanzin komt er na jaren van verstoppertje spelen uit.
  Normale mensen voelden dit al aan, alleen in de EU deed men of er niets aan de hand was.

  Like

 22. H J zegt:

  “Als Erdoğan een meerderheid voor de grondwetswijziging krijgt, dreigt het land zich nog verder te verwijderen van de democratische standaards en Europa helemaal de rug toe te keren.”

  Wat een gelul over democratie. Zeg mij waar er nog democratie is en ik ge er gelijk heen emigreren.
  Het is een voldongen feit dat het niet uitmaakt wat je stemt. Het ‘land’ maakt uit wat er gebeurd en niet het volk. Voor het ‘land’ kun je van alles invullen; deep state, EU, elites, NWO.

  Geliked door 1 persoon

 23. Tistochwat zegt:

  Ze kunnen moslims niet verdragen

  Goh, en hoe zou dat nou toch komen? Ik denk dat ik het weet. De islam is een prachtige religie van de vrede achterlijke, barbaarse, wrede, vreugdeloze smeerlapperij des doods.
  Waarom blijven jullie, stinkende, gore mohammedanen niet in jullie eigen territorium? Dan hebben wij hier tenminste ook een keer rust. Hoewel: echte rust hebben we pas als we niet meer ‘geregeeerd’ worden door links tuig.

  Like

  • Ruud Steunassen zegt:

   Moslims hebben reeds hun eigen 57 paradijsen op deez aard.
   Wij hebben maar 1 Nederland. En zelfs dat ene Nederland wordt ons niet gegund door de globalisten en hun knokploegen van de islam.

   Like

 24. guusvelraeds zegt:

  Stil hoop ik dat het ja kamp wint in Turkije. Waarom? Omdat dan de toenadering tot Europa niet gaat komen. Is dat erg voor de nee stemmers in Turkije. Dat is zeker erg voor de nee stemmers in Turkije. Maar veel erger is een genormaliseerde verstandhouding met Turkije en miljoenen Turken die visum vrij Europa kunnen binnen lopen. Ik zal maar zo zeggen. Het hemd hangt nader dan de rok en ik zal hoera roepen als de sultan zijn doel bereikt. Opnieuw wordt dan het gelijk van Geert Wilders de D66 adepten en aanverwanten in het gezicht geslingerd.

  Like

  • Ruud Steunassen zegt:

   Ja, is geen garantie dat de toenadering zal stoppen, vrees ik. De EU wordt bestuurd door crypto-nazi’s / satanisten. Die vluchten naar hun holen onder grond, maar lokken eerst allerlei rampzaligheden uit, zoals islamisering, een oorlog met Rusland en het plunderen van onze bankrekeningen.

   Like

 25. Guardiacivil zegt:

  EUROPA ligt gereed in de zaal voor euthenasie en bekijkt op een groot scherm beelden over de afgelopen laatste 72 jaren.

  Like

 26. fransdewit zegt:

  Mooi kan die zijn eigen onderdanen eindelijk eens gaan betalen en we hebben ook nog een stel gelukzoekers voor m kunnen ze van hem gaan profiteren.

  Like

 27. Mirjam zegt:

  Ze kunnen zeggen wat ze willen over de moslims: het zijn onze regeringen die hen pamperen en van alles voorzien. ZIJ zijn de idioten waardoor onze landen naar de kloten gaan. ZIJ laten ze binnen en capituleren aan alle wensen en dwang van hen. ZIJ leren niet van hun fouten en blijven ze maken tot er geen weg meer is terug. En ons volk, onze burgers én vergeet vooral niet ons land is wat er onder lijden. Wie zou niet ervan profiteren als je alles op een dienblad wordt aangereikt. De hele regering is één masochistische bende van lafaards en waanzinnigen!

  Geliked door 1 persoon

  • rony stokart zegt:

   Mirjam ziet het belangrijkste over het hoofd. Het zijn de Nederlandse kiezers die steeds opnieuw de “masochistische bende lafaards en waanzinnigen” aan de macht helpen.
   En het is die Nederlandse kiezer die hardleers is, niet de demokratisch verkozen regering…

   Like

 28. Ruud Steunassen zegt:

  Ik ben bang dat onze regeerders niet naïef of bang zijn, maar gewoon door en door slecht, het vleesgeworden kwaad.

  Like

 29. Pingback: Meerderheid van de Turken in Europa is pro-Erdoğan | E.J. Bron

 30. Jan zegt:

  Rotterdam weert Turks sprekende trouwambtenaar

  Een trouwambtenaar uit Bergen op Zoom is niet meer welkom in Rotterdam om een huwelijk te voltrekken. De man wilde de ceremonie in het Turks doen en kreeg het daarover aan de stok met een Rotterdamse ambtenaar.

  De trouwambtenaar in kwestie, Aydin Akkaya, zegt van geen brief te weten. Het raadslid uit Bergen op Zoom overweegt juist zelf een klacht in te dienen bij de gemeente Rotterdam.

  http://www.ad.nl/rotterdam/rotterdam-weert-turks-sprekende-trouwambtenaar~aefdd4fd/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s