EPP/EVP: De partij FIDESZ van Orbán dreigt uitsluiting

Screenshot_7

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Nog is de FIDESZ van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán lid van de christendemocratische EVP (Europese Volkspartij) in het Europees Parlement. Maar de partij wordt bedreigd met uitsluiting, omdat ze de Soros-universiteit niet meer in het land wil hebben en zich inzet tegen de massa-immigratie naar Europa.

Contra magazine

In de Europese volkspartij (EVP) zijn blijkbaar alleen nog links-conservatieve standpunten gewenst. Deze conclusie zou je kunnen trekken als je naar de voortdurende verbale aanvallen op Viktor Orbán en diens rechts-conservatieve partij FIDESZ kijkt. De Hongaarse minister-president wordt steeds opnieuw scherp aangevallen door zijn “partijcollega´s”.

Nu vond er door de fractievoorzitter van de EVP in het Europees Parlement, Manfred Weber, opnieuw zo´n aanval plaats. “Een EVP-lidmaatschap tot iedere prijs bestaat niet. Ook voor Viktor Orbán bestaan er rode lijnen”, zei Weber in de actuele editie van de “Spiegel”. Daarbij verwees hij naar de Soros-universiteit in Boedapest, die vanwege de nieuwe universiteit-wet moet sluiten: “Over Europese fundamentele principes zoals de vrijheid van onderzoek en onderwijs is niet te onderhandelen. Tijdens ons partijcongres voor de top van aanstaande zaterdag zullen we duidelijke taal met Orbán spreken”.

Weber, die ook vicevoorzitter is van de Duitse CSU, gaat er van uit dat de Hongaarse regeringschef zal bijdraaien. “Orbán zoekt graag grenzen op, maar bleek uiteindelijk altijd trouw aan het contract te zijn. Ik verwacht van de Europese Commissie een beoordeling of de nieuwe universiteit-wet in Hongarije verenigbaar is met Europees recht. Als de Europese Commissie verbeteringen verlangt, moet Orbán die nakomen.”

Maar de Hongaarse minister-president wordt ook vanwege zijn restrictieve migratiepolitiek steeds opnieuw door zijn fractiecollega´s in het Europees Parlement aangevallen. Want dat is ook iets dat indruist tegen de wensen van Soros. Per slot van rekening geldt de multimiljardair (inclusief zijn “Open Society Foundation”) als een van de mede-financiers van de als “vluchtelingenhelpers” gebagatelliseerde smokkelaar-bendes, die miljoenen mensen vanuit het Nabije Oosten en Afrika Europa binnensluizen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Censuur, christendemocraten, cultuurrelativisme, demoniseren, dictatuur, establishment, EU-critici, Eurabië, Eurofielen, Europa, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, New World Order, nieuw fascisme, Oost-Europa, political correctness, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

7 reacties op EPP/EVP: De partij FIDESZ van Orbán dreigt uitsluiting

 1. Steven zegt:

  Mij benieuwen hoelang het nog gaat duren voordat Orbán ook beveiligd moet gaan worden om de schuimbekkende LINKSE ZOOI geen rare dingen te laten doen.

  Geliked door 1 persoon

 2. ildiko zegt:

  De universiteit van Soros een broeinest van linkse fascistische indoctrinaties. Orban heeft gelijk, trouwens wilt hij niet sluiten maar hervormen.

  Geliked door 1 persoon

 3. scheermes zegt:

  Het is in deze tijd een doodzonde om voor je eigen bevolking op te komen !! Dit mag niet van het veelkoppige monster in brussel de E.U !! Dan wordt je gestraft !!

  Geliked door 1 persoon

 4. oeps48 zegt:

  De boodschap is helder en duidelijk. Ik hoop dat bij Orbán het kwartje ook gevallen is. Het is hoogtijd voor Hongarije om uit de EU te stappen. Ik zou maar beginnen met het lidmaatschap van die christendemocratische EVP (Europese Volkspartij) op te zeggen. Het dreigement van de EVP is de zoveelste aanwijzing, dat het bij de EU in Brussel één groot duivels zooitje is. Orbán laat je toch niet langer chanteren. Wordt weer baas in eigen huis. Hexit. De Britten hebben gelijk. Ook voor Nederland is het de hoogste tijd, om deze EU hgeel snel de rug toe te keren.
  Nexit, nexit, nexit !!!

  Like

 5. Ron zegt:

  George Soros gaat op bezoek bij Juncker en Timmermans om over Hongarije te praten

  http://politiek.tpo.nl/2017/04/21/george-soros-gaat-op-bezoek-juncker-en-timmermans-om-hongarije-praten/

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  De grootste huichelaars; zitten in de zogenaamde ” christelijke partijen”. Dat blijkt telkens weer. Hier in Nederland de hypocrieten van het CDA! Deze farizeeërs vind ik nog smeriger als de linksen.

  Like

 7. Bob Fleumer zegt:

  De EU vecht tegen van alles terwijl hun eigen bestaan aan een zijden draadje hangt en dat heet dan moed der wanhoop!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s