Gemeente wil COA voor rechter slepen

Screenshot_77

OLDAMBT – De gemeente Oldambt denkt aan juridische stappen tegen het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dat zou begin mei met een planning voor de ontruiming van de noodopvang in Beerta komen, maar zegt nu door krimp in de organisatie die termijn niet te gaan halen, schrijft RTV Noord.

„We hebben hele duidelijke afspraken gemaakt met COA, het staat ook zwart op wit”, zegt wethouder Bard Boon tegen de omroep. Hij denkt dat er met de vergunning mogelijkheden zijn om tijdige sluiting via de rechter af te dwingen. „COA heeft een vergunning gekregen om een bepaalde tijd een noodopvang op te zetten in Beerta. Die loopt nu af.” De gemeente verwacht op 2 mei alsnog een planning te ontvangen.

Lees verder>>>
(h/t “Drs. P.”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", gezond realisme, Groningen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Gemeente wil COA voor rechter slepen

  1. Goed zo !!! Dan komt er wat leven in de brouwerij, Flikker het COA er maar uit PRIMA, ze zijn niet almachtig.

    Like

  2. Frans de Wit zegt:

    Het zal wel net zo gaan als die afspraken over de gas winningen. Maar het is uiteindelijk zo dat eigen volk voor een rechter komen te staan en de profiteurs lachend verder profiteren gaan.

    Like

  3. Steven zegt:

    De rechter zal in het kader van menselijkheid jegens vluchtelingen oordelen dat sluiting alleen de arme asieleisers zullen treffen, en daarom oordelen dat het open houden van het asielwaanzincentrum voor het belang van de gemaakte contractafspraken gaat.
    Dit is mijn oordeel, en zo zit het!

    Like

  4. Guardiacivil zegt:

    Dan eerst maar het Gerecht op de schop, daarna kan er normale rechtspraak plaatsvinden.

    Like

Plaats een reactie