Nederland in de uitverkoop

Screenshot_129

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Als het laatste grote Nederlandse bedrijf is gevallen, zullen er waarschijnlijk wel regels gaan komen om deze te gaan beschermen. Maar, uiteraard, wederom te laat … precies zoals u dat van onze korte termijn denkende regenten in Den Haag mag verwachten.

We zijn een rijk land?

Akzo Nobel is, na o.a. V&D en Organon, het zoveelste bedrijf dat ten prooi valt aan buitenlandse uitzuigers. Nederlandse bedrijven worden, anders dan in andere Europese landen, door onze overheid TOTAAL NIET beschermd tegen overnames op basis van de zogenaamde ‘vrije handelsverdragen’. Veelal Amerikaanse, Engelse maar ook steeds meer Chinese bedrijven kopen Nederlandse bedrijven op, kleden ze vervolgens volledig uit en een jaar later staat iedereen op straat. Rechten, patenten en octrooien zijn inmiddels naar het buitenland weggesluisd. Slechts een paar ‘topmanagers’ wordt er echt wijzer/lees: steenrijk van en de overige werknemers mogen wederom betaald worden vanuit ons belastinggeld. Een standaardmaatregel voor de zoveelste ontslagen arbeiders die met lege handen achterblijven. Alles is tenslotte geoorloofd om straks geen, of in ieder geval véél minder, aan pensioengelden uit te hoeven keren. Als meester-rat Zalm en zijn zakkenvul-vriendjes in Den Haag al een Nationale bank aan China verkopen, kan de rest natuurlijk ook in de uitverkoop… we zijn tenslotte een rijk land.

Wie blijft dat allemaal betalen?

Als we utopisch leeghoofd en hallucinerend dromer Klaver mogen geloven, zijn we een zeer rijk land en moeten we vooral ook nòg meer vluchtelingen opvangen en hier huisvesten. En dat is raar, want er is ruim onvoldoende werk en er gaan steeds meer bedrijven op de schop. De grote aantallen doktoren, apothekers en andere zogenaamd hoogopgeleide vluchtelingen blijken in werkelijkheid veelal analfabetische simpele zielen te zijn die overigens (heel vreemd) vooraf volledig zijn geïnstrueerd over hun rechten (niet over hun plichten!) en die exàct weten hoe en waar zij subsidies en ander overheidsgeld moeten halen. Zij weten beter dan welke autochtoon dan ook de weg te vinden in dit land der onbezonnen achterlijkheden en maken daar gretig ge(mis)bruik van. Terwijl de overheid haar eigen bevolking en inwoners laat creperen en concurreren met goedkope buitenlandse arbeidskrachten, groeit de rijkdom bij de allochtonen hier in Nederland en in het betreffende buitenland en wordt hen geen stro breed in de weg gelegd. Zij sluizen al het geld weg en leven in hun ‘thuisland’ als ware vorsten.

Terwijl een Nederlandse bijstandsmoeder met kinderen haar spulletjes her en der bij elkaar moet schrapen en qua huur of andere emolumenten bijna nergens recht op heeft, rijden bij de ‘nieuwe Nederlanders’ die ernaast zijn komen wonen vrachtwagens af en aan om de vanuit de gemeentes verstrekte gloednieuwe spullen te komen afleveren. Zelfs het huis/appartement voor een “vluchteling” wordt volledig gesubsidieerd. In Den Haag begrijpt men overigens  h e l e m a a ll niets van dit gevoel van ongelijkheid en de onrust en onvrede onder het volk, dat zij hiermee zelf creëert. Maar daar zijn het dan ook hoogopgeleide autisten voor die elke dag een buisje paracetamol lijken leeg te eten om maar geen (menselijk) medegevoel te hoeven ervaren. (Van paracetamol is bekend dat het werkt als een soort straatdrug dat het sociaal inlevingsvermogen ernstig beperkt, maar dat terzijde).

U blijft intussen tot uw 70ste jaar werken om de inkomens en pensioenen van allerlei andere lidstaten te kunnen sponsoren. Van landen waar men nota bene al met 50 jaar met pensioen gaat! Dat laatste hebben de parlementariërs in Brussel zichzelf overigens ook gesteld. Met 50 jaar mag men daar (na hard werken…) met pensioen. Verplicht blijven werken tot uw 70e terwijl u na uw 50e praktisch geen baan meer kunt vinden en u ook de jeugd op deze manier een kans op een baan onthoudt… ik begrijp de logica niet. En dan de gepensioneerden en parlementariërs die na hun pensioen nog steeds betaalde banen blijven bezetten…

Link(s)er

Met een linkser kabinet gaat u als werkende man/vrouw sowieso (véél!) meer betalen voor het milieu. Niet dat dit meer betalen daadwerkelijk iets oplevert voor het milieu of dat de overheid er iets zinnigs of duurzaams mee zal doen, maar het spekt de kas intussen lekker en daarna zien we wel weer… hoe kortzichtig, maar vooral; hoe hypocriet!

Dat staat qua logica ongeveer gelijk aan het toch weer (2018) verhogen van de eigen bijdrage en de zorgkosten door zorgverzekeraars. Men spreekt vanuit de zorgverzekeraars over een tekort van 400 miljoen terwijl ze ettelijke miljarden op het schap hebben liggen. En Den Haag gaat er uiteraard (!) gewoon weer, met de kop in het zand, in mee.

Allochtone criminaliteit

Marokkanen en Turken zijn veel meer en vooral veel groter vertegenwoordigd in de Europese criminaliteit dan men wil toegeven. Misdrijven gepleegd door ‘nieuwkomers’ worden zelfs niet eens geregistreerd zegt men. Omdat het er te veel zijn om nog te kunnen bijhouden? Of is dit ook weer zo’n onderwerp dat door Justitie en politiek onder de pet gehouden moet worden? Dus u weet het zo onderhand: komen er ineens weer ‘criminele’ motorclubs in beeld? Een paar dagen of weken later weten we waarom! Pure afleiding van een op handen zijnd probleem bij het desbetreffende ministerie of de desbetreffende politieke partij (VVD).

Veel (ook Afrikaanse!) ‘vluchtelingen’ maken deel uit van buitenlandse (moslim)bendes die net zo werken als de maffia. Het zijn hiërarchisch zeer goed georganiseerde ondernemingen met sterke (familie)banden met het thuisland. Een thuisland waar veel geld en luxe uit criminele (verdovende) middelen een status is. Deze bendes zijn beter georganiseerd dan het leger en iedereen heeft er zijn specifieke taak. Logisch dus dat de door hen hier naartoe gestuurde ‘vluchtelingen’ of jonge (hier geboren) Turkjes en Marokkaantjes die zogenaamd ‘kansarm zijn’ zich graag laten inlijven voor een bloeiende carrière in de criminaliteit. Zij zien tenslotte met eigen ogen hoe hun voorgangers/leidinggevenden nu in weelde en luxe leven in hun ‘thuisland’ en willen dat zelf ook. Dàt is hun voorbeeld en dàt is hun droom waar zij alles voor over hebben. Startend als boodschap-overbrengend scooter-koerier (niks gaat per telefoon of digitaal) en uiteindelijk als zware, maar rijke crimineel, uiteindelijk gesetteld als vorst in ‘eigen land’.

Bedankt, u was een goede lul

Zolang de overheid en ook het Nederlands rechtssysteem het normaal vindt dat een Nederlands bedrijf aan het buitenland wordt verkocht (of voormalig Oostblok-chauffeurs in dienst heeft en die ook betaalt naar die buitenlandse maatstaven), omdat de vrije handel vóór gaat op het welzijn en de gezondheid van de eigen bevolking, moet u het niet raar vinden dat u steeds ontslagen wordt en u financieel en qua gezondheid steeds verder afglijdt naar de Euro-goot. Want steeds weer moeten solliciteren op lager betaalde banen, met hogere belastingen en hogere gezondheidskosten, komen u als Nederlander zowel financieel als qua gezondheid niet ten goede. Uw zorgvuldig gespaarde (pensioen)geld gaat al met bakken tegelijk naar het buitenland of naar de hier binnenkomende buitenlanders.

U wordt alvast hartelijk bedankt. Uw pilletje voor zelfdoding na uw pensioen of bij arbeidsongeschiktheid ligt al voor u klaar. U bent dan namelijk te duur geworden voor deze maatschappij. Of u zelf dan wèl vast wilt sparen voor uw uitvaart…

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Nederland in de uitverkoop

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 2. Bob Fleumer zegt:

  Zo heb ik geen woorden meer om mijn afschuw te uiten over de teloorgang van ons mooie land en dat alles door lafheid der bestuurders die geen besluiten durven nemen en het woord NEE niet meer durven zeggen, gewoon zeggen NEE jongens zo gaan we dat niet doen, waar vindt je dat nog?

  Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Bob Fleumer: 16.02. uur. Geheel met U eens. Maar schijnbaar wil een groot del van de Nederlandse kiezers dat, want het “schapenkiesvolk, blijft maar verkeerd stemmen. Ongelooflijk! Nog steeds krijgt de VVD,CDA,D66,GL,CU, dermate veel stemmen, dat de “lachende leugenaar Rutte”, gewoon kan werken aan zijn volgende “griezelkabinet”.

   Geliked door 1 persoon

 3. Peacepipe zegt:

  In onze “nationale kleuterklas” ook bekend als de “tweede kamer” gaat het alléén over echt belangrijke dingen, zoals: De Minister President die “pleurop” zegt tegen mensen die zich hier niet weten te gedragen. Wilders die spreekt over een “tsunami” van vluchtelingen. Of nog erger Wilders die “minder, minder, minder Marokkanen roept. En dan ook nog sprak Wilders zich beledigend uit vond men, door een “bevriend”? staatshoofd president Erdogan van Turkije een “islamitische aap” te noemen. (die aap is inmiddels duidelijk uit de mouw gekomen)
  Men vindt het uitermate belangrijk om over het woordgebruik uitgebreide debatten te houden, want dan hoeft men het niet te hebben over de oorzaken van dit taalgebruik. Zo worden belangrijke zaken vooruit geschoven.

  Geliked door 1 persoon

 4. Drs.P. zegt:

  @Drs. E.N. Schilder:
  Goed stuk en helemaal waar, maarrrrrrrr demensen hier op deze site weten dit meestal wel.
  Hoe krijgen we dit nu in de msm zonder een pagina grote advertentie van 50.000 pleuries??
  Het doorsturen als een kettingbrief werkt ook niet, want het stopt al bij de eerste schakel omdat het momenteel alleen nopg maar de onderkant van de autochtone NL-maatschappij raakt.
  Als we naar Schiphol van de afgelopen vakantieweek kijken, dan lijkt het wel of “iedereen” een vliegvakantie had geboekt. Het is trouwens al tientallen jaren zo dat snotneusmarocgespuis in Rdam met auto’s van boven de ton rondrijden en het wordt alleen maar erger.
  Demensen worden er echt niet wakker van uit hun surrealistische zombiestaat.

  Geliked door 1 persoon

 5. Williaam zegt:

  Typisch den Haag als het kalf verdronken is probeert men de put te dempen maar zelfs dat lukt ze niet eens :/

  Geliked door 1 persoon

 6. oeps48 zegt:

  Dit is al heel lang bezig. De huidige generatie weet al niet beter meer. Maar het is begonnen met Ruud Lubbers. Hij introduceerde de globalisering. Allengs werd de Nederlandse economie geëxporteerd naar lage-lonen landen. Weldra volgden de tijdelijke banen en daarna kwam het zzp-gedoe en het flexwerk. Ondertussen werd door schurken, die zelf grossierden in goedbetaalde bijbanen, de mantelzorg en het onbetaalde vrijwilligerswerk uitgevonden. Tevens werden fusies van bedrijven, joint ventures en privatisering van nutsbedrijven en dat soort onzin gepropageerd. Daarna kwamen de buitenlandse overnames. Wat nu rest, zijn vervallen industrieterreinen, waar nauwelijks nog activiteit is en waar fabrieksgebouwen staan te verkommeren. Evenals winkelstraten met leegstaande winkelpanden. Veel Nederlandse werknemer zijn nu werkeloos, of mogen zich behelpen met onderbetaald flexwerk of de pleuris krijgen als zzp-er. Alle grote woorden ten spijt, heeft die billentikker, Ruud Lubbers, met zijn globalisering alleen maar ellende teweeg gebracht. En de hedendaagse politici maken het werk af met de Europese samenwerking, de Nieuwe Wereld Orde en de islimitisering. En de grote vraag is nu: “Wat willen ze daarna, als dit werk eerdaags is volbracht ???”

  Like

 7. Peter selie zegt:

  Dat is mede de schuld van de aandeelhouders, die kan het niet schelen of ze nu in een Nederlands bedrijf of in een Amerikaans slavensysteem investeren.
  De mens is verblind door het geld, ook al kost hen dat op langere termijn veel geld. Je kunt wel denken die werknemers daar heb ik geen boodschap aan. We zullen het zien.
  We hebben het al eerder gezien met o.a. Organon, als ik mij nog goed herinner 400 mensen op straat en het vertrok naar Amerika.

  Bij Hoogovens was het misschien niet gemakkelijk, maar met een al jarenlang verlies latend British Steel fuseren moet je toch goed op je achterhoofd gevallen zijn. B.S besliste het over te doen aan Tatra, of hoe het precies mag heten. Nu is hoogovens een speelbal van wie het wil.
  Daarvoor hadden we Fokker die met een fakefusie te gronde is gegaan. Ook KLM met Air France. Met Fransen moet je al helemaal dergelijke dingen niet doen. We weten het inmiddels.
  Hoewel ik geen enkel belang in die bedrijven heb, was ik toch zo vrijpostig om hen allemaal te waarschuwen en ook de vakbonden die erg enthousiast bij zowel Fokker als KLM waren. Vandaag weten we het! Reactie heb ik uiteraard nooit gekregen.

  Nu hebben de Amerikanen een aanval gedaan op Unielever en Akzo. Ze zullen het hier niet bij laten. Hoewel anderen er anders over mogen denken vind ik het een juiste houding. Als je die bedrijven kwijt bent, en reken maar dat ze vertrekken met hun werkgelegenheid naar de VS of misschien wel naar Polen want daar zijn de lonen nog lager. Als ze werkloos worden komen ze wel naar Nederland en wij betalen dat graag!! Je ziet Amerikanen vaak afgebeeld met dollartekens in hun ogen. Nou dat is niet overdreven.

  We zien het in Frankrijk in Amiens is de fabriek van Good Year overgeplaatst. Ook Dunlop in dezelfde stad gaat saneren of misschien wel helemaal weg. De Mensen komen niet meer aan het werk. Ook Whirlpool gaat verhuizen naar Polen lagere lonen dan in Frankrijk en laat ook honderden werklozen achter. Leve de EU.
  In België hebben we het gezien met Ford overgeplaatst naar Turkije en kregen nog honderd miljoen €uro toe van onze belastingcenten van de EU. Wat goed is de EU toch voor zijn autochtone bewoners, maar het volk blijft slapen totdat het hen zelf treft. En die dag is niet zover meer.
  Overigens heeft Philips in Nederland dat ook gedaan, er is nog nauwelijks een productiebedrijf in Nederland te vinden. Ik heb me altijd afgevraagd waarom er niet een clausule is ingebouwd om onwenselijke overname die deze rovers de voet dwarszetten.
  Dat zou ook zo gaan met de voedingsindustrie. Amerikanen hebben bijna de absolute macht en dat dienen we tegen te gaan. Om de Totale macht te krijgen proberen ze buitenlandse bedrijven in handen te krijgen. We kunnen zelf best wat doen en dat is die vol met chemiecaliën gestopte producten fijn te laten liggen. Uw gezondheid vaart er wel bij.
  Leve Europa weg met de EU!
  Nederland let op uw saeck!!!
  Peter Selie

  Like

 8. Onno zegt:

  Het lijkt wel op de activiteiten van Prins Bernhard BV.
  Naamgever: De bekende (volgens de laastste stand der inzichten: ‘corporate/political’ psychopathische) “grote leugenaar” SS hoogverrader van Nederland (2x: in 1940 met huid en haar aan Hitler en in 1945 met huid en haar aan de geallieerde ‘deep state’ gruwelmoordenaars van Dresden). Tussendoor nog even Arnhem/’Market Garden’ verraden aan de ‘Abwehr’, met als bonus de gruwelijke Hongerwinter.

  De SS psychopaat en kenmerkende (!) kameleon heeft u zo lief gekregen mijn kleine Nederland. Het is dat psychopaten niet in staat zijn tot object-liefde, anders zou je het zomaar geloven, de grote leugen.
  En dus heeft hij (in het diepste geniep natuurlijk, net zoals zijn handig verzwegen vooroorlogse Nazi beslommeringen) allemaal betrouwbare walgelijke psychopaten (soms met pedofiele comorbiditeit) op sleutelposities weten te plaatsen en de staat met zijn (voor de staat steeds uitzonderlijk gunstig uitpakkende…..narcistische) wetten tot uw vijand gemaakt.
  Volgens beproefd recept van Hitler-Duitsland: De Staat hóóg verheven en ver boven het menselijk individu en volk.

  Like

 9. Pingback: Een andere kijk op de Overheid – Genaaid door de Liberalen! | De Wereld Verandert

 10. Jules Vismale zegt:

  Dat zelfs in Nederland, dat tot een van de welvarendste landen van Europa behoort, niet iedereen meer profiteert van de economie: denk maar aan de voedselbanken, verborgen armoede onder jong en oud, keihard werken tot boven je 66ste, jongeren die het huis niet uit kunnen gaan omdat ze geen huurwoningen kunnen vinden, bakken geld die naar de verkeerde personen worden overgemaakt (uitvreten de en luie “asielzoekers, vluchtelingen en moslims”), poen die aan miljoenen-kostende en nutteloze projecten worden besteed etc., is helaas al erg genoeg!
  In het onderstaande artikel zal duidelijk worden beschreven dat het zowel in Nederland en Europa niet meer wordt gepikt dat we er steeds meer op achteruit gaan en de politici ons geen oor meer kunnen aannaaien:

  Deze statistiek bewijst: Nederland is qua koopkracht niet meer dan een middenmoter in Europa

  Frankrijk. Op plek nummer 15. Triest.

  Volgens premier Rutte (die vent is nog erger dan de jonge schaapsherder die constant iedereen voor de gek houdt door steeds te beweren dat een wolf de schapen belaagd) is Nederland toch een ongelooflijk “gaaf” land, waar alle kritiek op zijn kabinet volkomen onterecht is.
  Het gaat economisch namelijk geweldig goed! De grote bedrijven (en de gewone burger zeker ook?) gaan er steeds meer op vooruit! En de gewone Nederlander (als je op staart loopt tijdens de winkeluren zou je inderdaad niet denken dat hier in Nederland armoede heerst) heeft ook al niets te klagen. Het inkomen stijgt weliswaar niet snel, maar hé, een vervelende zeurkous die daar op let.

  Net besteedbaar inkomen per land… voor alle EU-landen. En wat zien we hier? Nederland staat slechts op een magere vijftiende plek. Zelfs België en Frankrijk (thans zijn de protesten tegen de linkse regeringen daar veel gewelddadiger!) doen het beter.
  En dat is niet eens het ergste. Nee, het meest schokkende zijn de enorme verschillen (sinds we die gehate euro hebben kennen de mensen de waarde van geld niet eens meer en gaf bijna iedereen het uit alsof het gewoon monopoly-geld was!) met de landen die boven ons staan.
  Bij ons is het netto besteedbaar inkomen 18.823 euro. In Duitsland is dat 22.949. We hebben dus 4.126 minder te besteden dan onze gemiddelde oosterbuur al hebben die vast ook miljoenen uit moeten geven aan die vreselijke massa-immigratie!

  Het verschil met de gemiddelde Deen is met 6.755 euro nóg groter. En over de verschillen met Luxemburg, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein (maar ook daar stijgt de armoede ook diep in het geheim) wil ik het nog niet eens hebben. Die zijn zo enorm… daar word je alleen maar depressief van.

  Natuurlijk valt er het één en ander aan te merken op het platform van de #gelehesjes – zoals het gebrabbel over het “verschil” tussen inkomensgroepen – maar wat dit betreft (dat kan ook nooit eindeloos worden gepikt) hebben ze wel degelijk een punt: de inkomensontwikkeling van de gewone burger laat te wensen over.
  En dit terwijl het grote bedrijfsleven cadeau na cadeau krijgt ofschoon onze economie meer op los zand is gebouwd. Het is eigenlijk niet meer te verkroppen en ontlaadt zich in nieuwe revoluties, iets waar machtshebbers toch nooit van zullen leren!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s