VIDEO – Dr. Nikolaus Fest over het AfD-programma: de euro, de EU en het Europa van de vaderlanders (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Wat zegt het partijprogramma van de AfD over Europa en de euro? U weet dat de AfD door economieprofessoren werd opgericht. Economieprofessoren weten hoe belangrijk vrijhandel voor welvaart en banen is. Dat heeft zijn neerslag gevonden in het AfD-programma. Wij zijn voor vrije handel, voor een economisch sterk, eng verbonden Europa. Een sterk, een verenigd Europa is goed. Maar dat hebben we niet meer. Omdat Brussel Europa ziek maakt. Omdat de euro Europa ziek maakt.

PI News

Dat kun je iedere dag zien. In Griekenland worden de Duitsers gehaat, hoewel ze de grootste nettobetaler aan de EU zijn. In heel Zuid-Europa explodeert de werkloosheid, verliezen de mensen iedere hoop op een arbeidsleven dat hen voedt. En Engeland is al uitgetreden. Ziet zo een sterk, eng verbonden Europa eruit? Ons idee van Europa is het Europese idee van Helmut Kohl of Helmut Schmidt. Wij willen terug naar het Europa van de vaderlanders. Want dat heeft goed gefunctioneerd, dat heeft fantastisch gefunctioneerd.

Wat betekent “Europa van de vaderlanders”? Dat betekent dat Europa daar gezamenlijk optreedt waar het zin heeft. Bijvoorbeeld bij de buitenlandse politiek, de veiligheidspolitiek en bij de handel. Wat wij niet willen, is schuldentransfer, garant staan voor buitenlandse banken, de nul procent rentepolitiek. Dat willen wij niet. En wat we ook niet willen, is dat een kleine kring politici dat zomaar beslist. Dat ze gewoon beslissen dat we miljarden schulden voor andere landen en banken overnemen, hoewel dat in strijd is met alle verdragen. Wij vinden: over  miljardenverplichtingen die bijna niet te overzien zijn, moeten diegenen beslissen die er uiteindelijk garant voor moeten staan. Dus de burgers. Daarom willen we een referendum over de euro.

Referendum, Europa van de vaderlanders, geen aansprakelijkheidsunie. Dat heeft niets, maar dan ook helemaal niet te maken met “weg uit Europa”. Maar heel veel met economisch gezond verstand. Daarvan vindt u nog veel meer in het AfD-programma. En daarom: leest u het alsjeblieft! En zo niet: volgt u dan gewoon mijn videokanaal.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Brussel, Duitsland, EU-critici, euro, EUSSR, gezond realisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op VIDEO – Dr. Nikolaus Fest over het AfD-programma: de euro, de EU en het Europa van de vaderlanders (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Theresa Geissler zegt:

  Helaas, Dr. Fest, zal het in Duitsland wel hetzelfde zijn als hier: Men leest gretiger over wat er in een partij verkeerd dreigt te gaan, dan wat diezelfde partij exact te mèlden heeft.

  Like

 2. fleckie zegt:

  Op 23.10.2016( e.j.bron) onder ‘ met deze potsierlijke…,’WIR SIND NICHT DIE ZAHLMEISTER DER WELT’..( uit blad QUICK,26.6.1991!

  Like

 3. Nemesis zegt:

  Sorry Dr Fest, de grootste netto betaler aan de EU per hoofd van de bevolking is toch echt Nederland.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Terug naar de EEG, en weg met de rode draak: EUSSR!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s