Vlucht uit Litouwen: 80% van de “migranten” vertrekt naar rijkere EU-landen

Screenshot_71

(Door: Anna Samarina – Vertaling: E.J. Bron)

Tot januari dient Litouwen 1.105 “migranten” op te nemen, 309 werden in het land al erkend. Maar ze blijven niet – 203 van hen zijn naar rijkere EU-landen vertrokken.

epoch times

Litouwen heeft een probleem: 80% van de erkende “asielzoekers” “vlucht” naar rijkere EU-landen. Eimutis Misiunas, de minister van Binnenlandse Zaken van Litouwen, maakte vrijdag bekend dat er in het kader van het EU-programma ter herverdeling van “vluchtelingen” tot nu toe 309 van de 1.105 “migranten” werden opgenomen. 203 van hen zijn naar andere EU-landen vertrokken, berichtte de krant “Lietuvos žinios”.

Tot januari 2018 dient Litouwen 796 “migranten” uit Italië, Griekenland en Turkije opnemen. Mocht het land deze eis niet nakomen, dan dreigen er sancties uit Brussel.

Vrije vestiging in de Schengen-zone

Maar wat te doen als de “migranten” niet in het land willen blijven? Het buurland Letland heeft met hetzelfde probleem te kampen: al in november vorig jaar berichtte “Sputnik Deutschland” over een “vlucht” van 35 “migranten” uit Letland. De 16 volwassenen en 19 kinderen huurden een bus en vertrokken op eigen houtje naar Duitsland.

“Ze werden tegengehouden bij de grens. Omdat hun documenten echter in orde zijn, werden ze vrijgelaten. Ze hebben immers het recht om zich vrij in de Schengen-zone te bewegen. En wij zullen ze zeer zeker niet zoeken en ook niet arresteren”, verklaarde de Letse viceminister van Binnenlandse Zaken Justas Pankauskas.

Loon en uitkeringen te laag

Litouwen is machteloos tegenover de “migrantenvlucht”. Het dreigen tegen gevluchte “migranten” om ze tegen hun wil weer terug te brengen, mislukten.

De minister van Binnenlandse Zaken van Litouwen, Misiunas, wil nu gaan uitzoeken hoe de integratie van “migranten” verbeterd kan worden, opdat ze in het land blijven. Maar dat is geen gemakkelijke onderneming, want “de Litouwse taal is moeilijk te leren, de uitkeringen of het loon motiveert de asielzoekers niet genoeg om hier te blijven”, aldus de minister van Binnenlandse Zaken tegenover de krant “Lietuvos žinios”.

Bron:
www.epochtimes.de
Auteur: Anna Samarina

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Baltische landen, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Immigratie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Multiculti, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

31 reacties op Vlucht uit Litouwen: 80% van de “migranten” vertrekt naar rijkere EU-landen

 1. Flo zegt:

  De vluchtelingen,en de mensen uit litouwen snappen het heel goed,en zo zouden ze het overal moeten doen. Opzouten,ze komen voor de uikeringen .

  Like

 2. John zegt:

  Moeten ze hier ook doen, geen uitkeringen geven maar alleen kost en slaapplaats.
  Moet je eens kijken hoe snel ze weer naar huis gaan.

  Like

 3. Steven zegt:

  Dan kunnen ze allemaal naar Nederigland….de hoogste uitkering…toeslagen…overal kwijtschelding op….fiets..10.000 euro voor huisinrichting…15 vakantiedagen om op vakantie te gaan naar je eigen land…de staat betaalt het overhalen van je hele familie..voorrang op onze huizen, en als die het je niet bevalt, dan steek je die gewoon in de fik zodat WIJ weten dat we je een beter huis moeten aanbieden…een MIELE, en meisjes mag je ongestraft overal lastig vallen.

  Wat wij als DANKBAAR volk wel niet over hebben om jullie te bedanken voor je komst.

  Geliked door 1 persoon

 4. Peacepipe zegt:

  Dit is het “recept” om migranten kwijt te raken! Zo eenvoudig kan het zijn!

  Like

 5. Peter selie zegt:

  Was allemaal voorspelbaar. Eenmaal binnen de eurogrens konden ze , weliswaar met een omweg naar het beoogde land. Asielshoppen noemen ze dat in Brussel. Bovendien past dat volk beter in het Oosten van Europa dan in Westen. Daar weten ze ook nog wat straffen is. Hier loopt het altijd met een sisser af, als ze al ooit gepakt worden.

  Straks, overmorgen om precies te zijn, gaat de poort voor de Ukraine open en van dat verblijf van drie maanden is even doorzichtig als alle leugens die ze in Den Haag Brussel of Berlijn ons wijs proberen te maken. Zagen we tot nu toe verrijkers met meer den twintig identiteiten (= 20 uitkeringen + 20 x ? maal kinderbijslag ) De Ukrainers doen daar geheid nog een schepje bovenop. Die gekke Nederlanders kun je toch alles wijsmaken.

  Voor deze verrijkers is er altijd geld, maar kom niet om dringend nodige zaken voor zieken en Bejaarden, want dan is het er niet! Ook zullen we hun gasnota thuis voor ze moeten betalen, terwijl die van ons zelf al torenhoog is.

  Peter Selie

  Geliked door 2 people

 6. Mary zegt:

  Nu doe geen moeite zou ik zeggen de “immigranten” zijn totaal niet geïnteresseerd in integratie waar dan ook en wees blij dat ze uit zichzelf vertrekken!!!!.

  Like

 7. Thoth zegt:

  Nou, in ieder geval zorgen wij goed voor de ‘vluchtelingen’. Ze krijgen huis over de autochtonen en een zakgeld van 560,- Euro p/m wanneer bij elkaar wonen anders is het veel meer, gratis medische hulp, een moskee in de buurt, krijgen ze Nederlands en natuurlijk een baan wanneer ze iets geleerd hebben want anders… is het discriminatie. Goed geregeld hè, de D’66, GL, PvdA en SP zorgen hiervoor….

  Like

 8. Flo zegt:

  En dat vuile tuig komt ook allemaal deze kant op, de vraag is wanneer het echt fout gaat.

  Like

  • fleckie zegt:

   De ‘verwerping’ van de toenmalige paus o.a.in (KAMEROEN) van abortus en voorbehoedsmiddelen,in verb and met DE voorbereiding van…, was met grote instemming van Stamhoofdendie de POOLSE paus hartelijk begroetten(16.1.15, onder ‘ paus hartjes JIHAD,etc)

   Like

 9. T.Troubadour zegt:

  Hebben Litouwen bezocht wat een genot om in landen te zijn waar een minimum aan zgn.vluchtelingen zijn

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Dat is toch logisch. In Litouwen zal gewerkt moeten worden voor de kost. Als ze hadden willen werken waren ze beter in hun landen gebleven. Daar is wat op te bouwen. Lijkt me. Nee dan liever naar de “nu nog” rijke Noord West Europese staten. De ontvangst cultuur in deze landen is de grens van pervers voorbij. Dat is waar ze willen zijn, elke maand voorzien van gratis geld, zorgverzekering, huis en volop onderdanig respect voor het islamitisch patriarchaat. De kafir weet in Noord West Europa zijn plaats. Wat wil de moslim nog meer en op de koop toe elk jaar een gratis vakantie (vakantie geld ook gratis) in het land waaruit gevlucht werd. In Noord West Europa lopen vandaag de dag zelfs gekkies rond die delen van de ramadan willen mee ervaren. Menig moslim komt niet meer bij van de pret. De kopten in Egypte rollen van verbazing de ogen uit de kassen van zoveel vrijwillige onderwerping. Vanmiddag bij Leen Bakker geweest. Was getuige hoe een booslim zeer grof zeg maar bij de islamitische beesten af uitviel tegen een verkoper. Het ging allemaal om het terug brengen van een gekocht product en de booslim kon niet het bonnetje overhandigen. Dat krijg je dan als het ook nog toevallig Ramadan is.

  Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   En uiteraard kreeg de BOOSLIM gewoon ZONDER bonnetje zijn geld terug. Want dat had anders discriminatie geweest.
   De blanke Nederiglander had op zijn kop kunnen gaan staan, en het product zonder bonnetje gewoon weer mee naar huis moeten nemen. Bij een grote bek tegen het winkelpersoneel halen we gewoon meneer agent er even bij.

   Like

 11. Qvic zegt:

  Dit geeft te meer aan dat al die zogenaamde vluchtelingen gewoon economische asielzoekers zijn en in dat bepaalde land asiel willen aanvragen, waar zij het meeste gratis zonder iets daar tegen over moeten stellen kunnen krijgen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Qvic: 21.31. uur, op 30/5. Precies wat U zegt. Ze komen om te parasiteren op de Nederlandse/Europese burgers. Fijne politici hebben we toch? Kots.

   Like

 12. Dit is een heel verschil met Nederland en Duitsland waar we gelukkig per man 72 in suiker gedoopte maagden (nou ja) hebben liggen te wachten, plus een eigen huis met volledige inrichting en hoer- en peniskokersubsidies van hier tot Brussel. We mogen onze vooruitziende regering wel dankbaar zijn anders hadden we hier geen enkele alleenreizende minderjarige vaginafluisteraar of explosievenworstelaar gehad.

  Geliked door 3 people

  • Steven zegt:

   De gemiddelde tiener zal al dat lekkers uit die kut landen wel een aangename verrijking vinden. Want 95% van de huidige blanke tiener-sletjes lopen allemaal met een allochtoon. Want dat is HIP tegenwoordig.

   Geliked door 1 persoon

   • Komt omdat 99% van de blanke tienerstiertjes zich hebben laten ombouwen, straks GroenLinks stemmer zullen worden, Hipster- of Metroman zijn geworden en alleen maar met tienersletjes willen praten en appen om vervolgens te trouwen met een boer die een boer zoekt. Daarom denken die tienermeiden: d’r in telt en des te zwarter des te bikker. [dubbelebodemalert]

    Like

 13. delamontagne zegt:

  Ze vergeten dan wel dat Zuidelijker het klimaat beter is::::
  ******
  In Rome worden de fonteinen van het Colle Oppio-Park in de historische wijk, gebruikt als wastafels en badkuip door de migranten….

  Op “Facebook”beklaagde Nathalie Naim zich erover dat tegenover het Colosseum in de fonteinen waar eigenlijk kleine kinderen zouden moeten spelen, nu volwassen mannen zich waasen zonder hun ondergoed.
  Dit gebeurt in de pas voor honderd-duizenden Euros gerestaureerde monumentale fonteinen.
  Uit de Italiaanse Krant:Il Giornale
  http://www.ilgiornale.it/news/cronache/roma-migranti-usano-fontane-storiche-lavarsi-1403724.html

  Geliked door 3 people

  • Och, wat maakt ’t uit, wij stonden vroeger ook wel eens in een te volle kroeg tegen de bar aan te zeiken, dussuh.. Maar je, wel met niet zonder ondergoed.

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ja, en jij maar denken dat je last had van je prostaat, hè.
    Maar je was vergeten dat je die gebreidde onderbroek zonder gulp aan had.

    Geliked door 1 persoon

   • Die gebreide onderbroeken zijn echt erg. En dan vooral als ze te heet gewassen worden. Zeg maar een uurtje of wat aan de kook gehouden vanwege de rare kleurtjes die er in de bodem zijn blijven zitten en volgens de geruchten door uitgekooktheid zouden verdwijnen. Dan vervilten ze en is ’t net of je een omgevouwen pantoffel om hebt. Veel meiden hadden in de tijd dat ik nog geen gedoe met die druppelaar had [latijn: prostata] zo’n onderbroek aan. Zwaar uitgekookt, dus alles bleef er onderweg in hangen. Zo trof je de haren van de hond of van hun buurman aan maar ook stukjes peperkoek en ooit een complete pannenset die eigenlijk voor haar afgezegde bruiloft was bedeoeld. Zelf denk ik dat ’t iets met aantrekkingskracht te maken heeft, iets met magnetisme, zoals de vlooien van een hond die altijd op mij terecht komen, zo komen de stukjes peperkoek dat ook.

    Geliked door 1 persoon

 14. Marian zegt:

  Helaas, ik heb er geen woorden meer voor deze teloorgang.

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Deze invasiërs zijn uitvreters/parasieten en echt ging vluchtenlingen

  Like

 16. Steven zegt:

  Straks zijn WIJ de vluchtelingen…dat duurt niet zo lang meer…

  Like

  • kampersrene zegt:

   Inderdaad beste Steven . In massa gaan we naar de Islamlanden waar we worden verwelkomt met bordjes “welkom Europeanen” Wij krijgen een leefloon ,gratis medische zorgen , een dak boven ons hoofd , haram eten en als we stout zijn geweest een begripvolle rechter die rekening houdt met onze cultuur We mogen kerken bouwen met subsidies van de staat . We mogen protesteren tegen alles en nog wat en een grote smoel opzetten . Wat houdt ons nog tegen ?

   Like

 17. repelsteeltje zegt:

  jezus mina wat worden die LUI toch VERWEND ZEG wilde dat ze dat bij ons eens deden maar wij worden alleen maar tegengewerkt in dit land!Want wij europeanen zijn al zooooooo verwend geweest MAAR NIET HEUS !Daar hebben de meesten van ons HARD voor moeten werken en trouwens in het westen hebben we ook VRESELIJKE ARMOEDE GEKEND HOOR!!!!!!MAAR daar hoor je de heren politici NIET over!!!!!!!NOOIT laat die asielzoekers maar eens wat filmpjes van vroeger zien tijdens die inburgeringscursus ook al zo idioot waarom moeten ze inburgeren???Ik heb ze nooit uitgenodigd ok helpen das goed maar om ze allemaal te laten blijven dat is bespottelijk en dan ook nog zo verwend worden ik rij op een fiets van 15 jaar oud woon in een appartement van plusminus 60 jaar oud zo gehorig als de pest met syriers boven me pokkeherrie elke dag vlucht ik weer tot 22 uur drie kinderen vierde op komst die krijgen al gauw weer een grote eensgezinswoning maar ik als alleenstaande krijg alleen een appartementje weer zo gehorig als de pest dat zit er voor nederlandse alleenstaanden in tis dat ik het niet zou willen maar je zou er toch ook gelijk vier op de wereld zetten??Ok als ik een man zou hebben dan heb ook ik recht op een eengezinswoning maar potver zet mij maar in een seniorenwoning tegenwoordig nog ff wachten dan grrrrrrrrrrrrr…………………..

  Like

 18. repelsteeltje zegt:

  breinbrouwels jij houd de humor er een beetje in ik zie er de humor niet meer van maar leuk stukje hoor gelukkig heb ik nooit een gebreide onderbroek hoeven dragen maar mn voorvaders wel he dat bedoel ik nou!Groetjes

  Like

 19. repelsteeltje zegt:

  en voormoeders!

  Like

 20. Jules Vismale zegt:

  In de baltische Staten hebben ze al in de 20ste eeuw genoeg bezetters gekend waardoor hun haat tegen vreemden al zo groot werd en het verzet tegen hun overheersers nog lang zo sterk was. Vooral Rusland zet nog kwaad bloed bij hen zoals ik thans zal gaan vertonen:

  17 JUNI 1940: SOVJET-UNIE ANNEXEERT DE BALTISCHE STATEN

  In onze geschiedschrijving is vooral aandacht voor de nazi-agressie in de Tweede Wereldoorlog, waardoor vergeten wordt dat de Sovjet-Unie tot 22 juni 1941 dikke maatjes met Hitler was en Oost-Europa met hem verdeelde hoewel vrijwel alle strijdende partijen zich daaraan schuldig maakten!

  MOLOTOV-RIBBENTROPPACT

  Op 23 augustus 1939 sloten de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Joachim von Ribbentrop en zijn sovjetcollega Vjatsjeslav Molotov het zogenoemde Molotov-Ribbentroppact. Nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie gingen een niet-aanvalsverdrag aan, maar besloten tegelijkertijd Oost-Europa onderling te verdelen. En dat werd daarna nog in 1945 dunnetjes overgedaan toen de westerse geallieerden wederom geheel Oost-europa uitleverden aan de Stalinistische communisten!

  Op 17 september 1939 werden de duistere bedoelingen van de Sovjet-Unie duidelijk, toen het Rode Leger Polen, dat op een strijd van leven en dood met de Wehrmacht was verwikkeld, als een jakhals in de rug aanviel.
  Op 30 november 1939 viel de USSR Finland binnen, met als doel om de Karelische Landengte te annexeren en de Finnen onder de Russische invloedssfeer te brengen. Dankzij de roemruchte Finse Molotovcocktails, die door skiënde Finnen in Russische tanks werden gegooid, liep deze invasie aanvankelijk uit op een ramp. Pas begin 1940 kon het Rode Leger wat successen boeken en werd Finland gedwongen om de Karelische Landengte en enkele andere gebieden af te staan.

  BEZETTING, DEPORTATIES, EXECUTIES, WRAAK

  In juni 1940, terwijl de Wehrmacht zegevierde in Frankrijk, besloot Stalin om de Baltische Staten – Estland, Letland en Litouwen – te bezetten. Eerder waren de drie landen, die in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog en de Russische Burgeroorlog onafhankelijk waren geworden, gedwongen om Sovjet-troepen op hun grondgebied toe te laten.
  Dit maakte in juni 1940 de annexatie van de Baltische Staten een stuk gemakkelijker. De geallieerden protesteerden hierbij niet! In oktober 1939, toen het Rode Leger militaire bases in Estland, Letland en Litouwen ging bemannen, zei Winston Churchill – op dat moment First Lord of the Admiralty – dat dit noodzakelijk was voor de Sovjet-Unie om zich te beschermen tegen de nazi-dreiging (wat een akelige leugenaar, die Churchill!).

  De Sovjet-bezetting van Oost-Polen en van de Baltische Staten leidde tot een Rode terreur tegen de burgerbevolking. Meer dan 10.000 gevangen genomen Poolse officieren werden op 5 maart 1940 geëxecuteerd bij Katyn. Ook deporteerde de USSR tienduizenden Esten, Letten en Litouwers naar Siberië.
  Op deze manier hoopte Stalin het eventuele verzet van de Baltische Staten tegen de bezetting in de knop te breken. De laatste deportaties vonden medio juni 1941 plaats, amper een week voor het begin van Operatie Barbarossa. Er waren ook deportaties voor de laatste week van juni gepland, maar die gingen als gevolg van de Duitse inval niet door.

  Dat de invallende Duitsers door de Esten, Letten en Litouwers aanvankelijk als bevrijders werden binnengehaald was aan de Rode terreur te danken. De deportaties zetten kwaad bloed bij de burgerbevolking. Dit deden uiteraard ook de massa-executies van politieke gevangenen door de NKVD, de Russische geheime dienst, vlak voordat de Duitsers kwamen.
  Toen de Wehrmacht arriveerde nam de plaatselijke bevolking gruwelijk wraak op de joden, die met het communisme werden geassocieerd, en organiseerde gewelddadige pogroms. Niet de Duitsers maar de de Balten (en de Wit-Russen en de Oekraïners) begonnen in 1941 met de massamoord op de joden. Talloze Esten en Letten namen zelfs dienst in de Waffen-SS en ze brachten in 1944 de oprukkende russen vreselijke verliezen toe.

  Toen de Baltische Staten in 1944-1945 door het Rode Leger werden ‘bevrijd’ werden Estland, Letland en Litouwen opnieuw geannexeerd door de Sovjet-Unie. De Baltische partizanen, de zogenoemde Woudbroeders, vochten tot diep in de jaren vijftig tegen de Russische bezetters. Hun guerrillaoorlog kostte aan zo’n 50.000 mensen het leven.
  De Baltische Staten, die nu lid zijn van de NAVO, kijken daarom anders aan tegen de Tweede Wereldoorlog en zien de grijstinten beter. En het ware beter als Estland, Letland en Litouwen ooit eens onder het EU-juk uitkomen en daar NOOIT meer “migranten” op hun dak krijgen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s