Zwitserland financiert geen anti-Israëlische organisaties meer

Screenshot_57

(Vertaling: E.J. Bron)

De Zwitserse Tweede Kamer heeft gisteren (dinsdag) een voorstel aangenomen dat de Zwitserse regering er toe oproept om afstand te nemen van de financiering van NGO´s die betrokken zijn bij hetze, racisme en antisemitisme.

Israel Heute

Dit besluit bevestigt, na kleine veranderingen, het wetsontwerp van de parlementariër Christian Imark, dat al in maart door de Eerste Kamer van het parlement werd aangenomen.

Deze besluiten zijn gebaseerd op berichten van het onderzoeksinstituut “NGO Monitor”, die aan Zwitserse autoriteiten waren doorgegeven. De berichten maakten een ontbreken van controle op financiële ondersteuning door Zwitserland van Palestijnse en Israëlische organisaties duidelijk, die aan anti-Israëlische en vaak ook antisemitische acties deelnamen.

Zo berichtte “NGO Monitor” bijvoorbeeld dat het grootste deel van de Zwitserse financieringen door het “Directoraat voor Mensenrechten en Volkerenrecht” aan de Israëlische en Palestijnse organisaties werden doorgeleid. Dit Directoraat is verantwoordelijk voor het doorsluizen van financiële ondersteuningen van de landen Zwitserland, Denemarken, Zweden en Nederland en heeft zijn zetel in de Bir Zait Universiteit in Ramallah.

De hulpgelden werden aan organisaties doorgesluisd die verwikkeld zijn in juridische disputen met Israëlische officials, ondernemingen die zaken doen met Israël, en de bevordering van de BDS-beweging. Tussen de jaren 2014 en 2016 had het Directoraat meer dan $ 14 miljoen aan 24 Israëlische en Palestijnse organisaties overgemaakt, waarvan 15 de campagnes van de BDS-beweging ondersteunen.

De president van “NGO Monitor”, professor Gerald Steinberg, zei: “Überhaupt voor het eerst neemt een Europees land een wet aan die leidt tot beëindiging van de financiering van organisaties die een instrument zijn voor de hetze, de haat en het antisemitisme.”

“We nemen een dramatische verandering in enkele Europese landen waar. Het Zwitserse besluit komt na de beslissing van Denemarken om de financieringen van Palestijnse NGO´s te bevriezen tot het eind van de onderzoekingen. “NGO Monitor” zal met de regeringen, de parlementariërs en de diplomaten van Europa blijven samenwerken om een invoering van deze veranderingen te garanderen, vooral wat betreft de financiering door het Directoraat”, beloofde hij.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, gezond realisme, islam-collaboratie, islamappeasement, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Zwitserland. Bookmark de permalink .

13 reacties op Zwitserland financiert geen anti-Israëlische organisaties meer

  1. Gert Jan Reitsma zegt:

    Gelukkig is het land dat Israël zo behandelt. Het zal daar wel bij varen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Asgard zegt:

    Zwitserland,..een zeer mysterieus land in het hart van Europa, de Zwitserse garde, de beschermheren van de zwarte paus te Rome, de BIS, bank van de bankiers, de vele geheime ondergrondse projecten,…altijd neutraal in alles, maar in alles beslissend,….een zeer mysterieus land in het hart van Europa, zeer mysterieus, zeer mysterieus!!

    Geliked door 1 persoon

    • paulzwueste zegt:

      En zo ontzettend hoog ook nog…!
      Wel 3.500 meter en meer!

      Like

    • Anna zegt:

      Een mysterieus land inderdaad…..
      Het zijn de financiële helers van de wereld en ze varen er wel bij……
      De Arabische sjeiks huren er complete hotels af om hun, in hun land verboden, orgieën te houden.
      Maar in deze hebben ze gelijk… de financiële kraan dichtdraaien tegen deze hetze van BDS en de corrupte NGO’s.
      Een voorbeeld voor ons land…..

      Like

  3. Petra DeBoer zegt:

    Goed zo Zwitserland en dat Nederland maar snel mag volgen.

    Like

  4. Hendrik zegt:

    Dat moesten wij ook doen, dan zou iedere moslim organisatie failliet zijn………..

    Like

  5. Mirjam zegt:

    Die NGO’s moeten worden aangepakt. Ze hebben en nemen zich teveel vrijheden. Opereren nooit in de openheid, maar altijd in het verborgene. Een tweede maffia is het en ze komen er nu nog mee weg. Niet meer toestaan en aanpakken.

    Like

  6. jantjeuitnl zegt:

    Laat Zwitserland ook de Verenigde Nazies even de les lezen a.u.b.

    Like

  7. Henk.V zegt:

    Wat een geweldig besluit! Gerechtigheid voor de Joden en Israël.
    En nu zou ik graag ook nog nauwkeurige lijst willen zien van NGO’s die proberen Israël te ondermijnen….
    Ik ben er nagenoeg zeker van dat dit tuig op grote schaal vanuit Nederland opereert…

    Like

  8. Beschouwer zegt:

    Dat moeten ze hier ook doen. Weer pal achter Israel gaan staan. Alle financiering van anti-Israelorganisaties stoppen.

    Like

Plaats een reactie