“Ware Finnen” splitsen zich op in twee fracties

Screenshot_87

(Vertaling: E.J. Bron)

De rechts-populistische “Finse Partij” (voorheen bekend als “Ware Finnen”) splitst zichzelf op, nadat de partij vorig weekend een fel immigratiecriticus tot voorzitter had gekozen.

Freie Zeiten

De Finse minister van Buitenlandse Zaken en voormalig voorzitter van de “Ware Finnen”, Timo Soini, heeft besloten een nieuwe fractie in het parlement op te richten.

Hij wordt gevolgd door alle ministers van de “Ware Finnen”, evenals door 20 van de 27 parlementariërs van de partij. De nieuwe groepering noemt zichzelf “Uusi vaihtoehto” (“Het Nieuwe Alternatief”). Tot nu toe werd ze nog niet als nieuwe partij geregistreerd, maar tot de volgende verkiezingen zou het zover kunnen zijn.

Door deze maatregel willen Timo Soini en de overige ministers van de “Ware Finnen” blijven deelnemen aan de regering, samen met de liberale Centrumpartij en de liberale Verzamelingspartij.

Minister-president Juha Sipilä (Centrumpartij) wilde de coalitie eigenlijk opdoeken. Maar nu vinden er  in plaats daarvan nieuwe onderhandelingen plaats tussen de Centrumpartij, de Verzamelingspartij en Het Nieuwe Alternatief.

Zondag had de partijbasis van de “Ware Finnen” de Europarlementariër Jussi Halla-aho (foto) tot nieuwe voorzitter gekozen. Halla-aho werd in 2012 wegens het aanzetten tot rassenhaat veroordeeld, omdat hij op zijn blog had geschreven dat de islam pedofilie zou accepteren.

De Finse regering is uit elkaar gevallen, nadat Juha Sipilä had meegedeeld geen coalitie meer te willen vormen met de “Ware Finnen”. Het is de zwaarste regeringscrisis in de geschiedenis van Finland, bericht “SverigeRadio”.

Bron:
www.freiezeiten.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Finland. Bookmark de permalink .

3 reacties op “Ware Finnen” splitsen zich op in twee fracties

  1. kS!fKPN39/ol zegt:

    Het rommelt overal in de westerse wereld, zij die de vinger leggen op de wonde is gelijk een racist.

    Geliked door 1 persoon

  2. guusvelraeds zegt:

    dat de islam pedofilie zou accepteren.

    Is dat dan niet zo?

    Niet alleen pedofilie is toegestaan volgens de islamitische wetten, ook necrofilie is best oké.

    Zijn we al gezellig naar de een of andere iftar geweest?

    Moet je echt doen. Werkt zo verbindend en je voelt je een ander mens na afloop.

    Like

  3. Marian zegt:

    Is allemaal liefde en vrede en is heel normaal. Ik begin langzamerhand te twijfelen aan mezelf.

    Like

Plaats een reactie