VIDEO: 10 jaar Hamas-heerschappij in de Gazastrook

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Israëlische leger heeft naar aanleiding van de 10e verjaardag van de machtsovername door Hamas over de Gazastrook een video gepubliceerd, waarin het de “verworvenheden” van Hamas sinds het jaar 2007 samenvat.

Israel Heute

“10 jaar geleden heeft Hamas de heerschappij over de Gazastrook overgenomen. De bevolking werd een regering beloofd die werkt voor de burgers, beter onderwijs, betere economie en gezondheidszorg,

Maar in plaats daarvan werden relatief snel sharia-wetten ingevoerd. Hamas beperkte de vrijheid van alle burgers, vooral die van christenen en vrouwen. In het jaar 2008 begon Hamas strijders te verzamelen langs de grens met Israël en het afvuren van raketten, die nabijgelegen Israëlische districten bedreigden. Alleen al in het jaar 2008 vuurde Hamas meer dan 1100 raketten af op Israëlische gemeenten.

Op 27 december 2008 startte het Israëlische leger de operatie ´Cast Lead´ om een einde te maken aan de bedreiging door raketten. Maar Hamas bleef raketten afvuren op Israël. Van januari 2009 tot november 2012 heeft Hamas meer dan 1400 raketten op Israël afgevuurd.

In november startte het Israëlische leger operatie´Pillar of Defense´en viel terroristengroepen, opslagplaatsen en afvuur-installaties voor langeafstandsraketten aan. De twee jaar daarna ging Hamas door met zijn raketaanvallen en begon met de bouw van aanvalstunnels om terreuraanslagen op Israëlisch grondgebied uit te voeren.

In juni 2014 hebben leden van Hamas drie tieners ontvoerd en vermoord. Als antwoord op de voortdurende aanvallen van Hamas startte Israël de operatie ´Protective Edge´ (later bekend als de 2e Gaza-oorlog). Gedurende de operatie ontdekte het Israëlische leger meer dan 30 terreurtunnels.

In de afgelopen tien jaar hebben de burgers van de Gazastrook ÉÉN KEER op Hamas gestemd. Gedurende de heerschappij van Hamas over Gaza is de persvrijheid gedaald van 52% naar 14%. 51% van de in Gaza levende vrouwen zijn het slachtoffer van geweld geworden. Tussen de jaren 2007 en 2017 vuurde Hamas meer dan 9400 raketten af op Israël.

Dat is de schade die Hamas de afgelopen tien jaar heeft aangericht. Dat is hetgeen ze vieren.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Gazastrook, Hamas, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op VIDEO: 10 jaar Hamas-heerschappij in de Gazastrook

 1. Bob Fleumer zegt:

  islam werkt ver”lam’mend op alles wat in hun grijpgrage klauwen valt.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  De overlast van ratten stopt pas als ze verdelgd zijn !

  Like

 3. Alex Delarge zegt:

  Ook veel inteelt daar in die Gazastrook bij die muSSlim viespeuken.
  http://jalili.co/covi/16_MarrPatterns.htm
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8626842

  Like

  • ReaGluurder zegt:

   Ik herinner mij een bericht van zo’n 10 jaar terug al uit de JerusalemPost. ‘In de Gazastrook werden opvallend veel intersexuele-kinderen geboren’. Ben in de oude stad van Jeruzalem eens in een winkel geholpen door een ‘omgebouwde man’. Zeker zo’n 25 jaar terug. Tuurlijk al dat neef-nichtgedoe heeft gevolgen. Dramatiese zelfs, merken we al decennia, elke dag!

   Like

 4. ReaGluurder zegt:

  Even een 1e reactie; 1 van de jongens heeft zijn familie nog stiekem kunnen bellen. Op de achtergrond kon je de lachende moordenaars horen. Even later werden de jongens vermoord, nog kinderen dus! Voor zoiets moet je wel geestelijk gestoord zijn! Nou dat weten wij inmiddels wel! 1 van de jongens, ik meen Naftali Fraenkel, heeft een wel zeer bijzondere moeder. Ondanks al het verdriet kent ze geen haatgevoelens richting de pallies en zoekt ze zelfs regelmatig op. Er is vast wel ‘iets’ te vinden van haar op het www. Ik kwam haar regelmatig tegen in allerlei chadashot/nieuwsuitzendingen. Zal even zoeken…

  Like

 5. ReaGluurder zegt:

  Hier de video van de moeder van Naftali Fraenkel en het morele verschil tussen Joden en mossels!

  Like

 6. Beschouwer zegt:

  Hamas is gewoon slecht en duivels. Hamas onderdrukt de mensen in de Gazastrook (die waren zo stom op Hamas te stemmen). En af en toe worden er raketten vanuit de Gazastrook naar Israel gestuurd en gebruikt men de eigen bevolking als menselijk schild. De doelstelling van Hamas is zoveel mogelijk joden te doden en proberen Israel kapot te maken. Het in en in triest is dat de Nederlandse huichelregering deze Hamasregering ook nog elk jaar 75 miljoen of zo geeft voor armoedebestrijding. Ene grote valse huichelarij natuurlijk want deze gift op kosten van de belastingbetaler is joden pesten. Onder de linkse regering wemelt het van de verkapte antisemieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s