Brexit: Nederlands paspoort exit

Screenshot_52

(Door: Ton Nijhof)

Premier Rutte heeft gezegd dat Nederlanders die na de Brexit een Brits paspoort aanvragen, daarna hun Nederlandse paspoort zullen moeten inleveren. Daarover berichtte de Volkskrant afgelopen zaterdag. Hij kwam tot die uitspraak in reactie op de door 22.000 mensen ondertekende petitie ‘eens Nederlander, altijd Nederlander’.

Deze reactie van de premier valt natuurlijk toe te juichen, zeker nu hij eraan toevoegde dat ‘het tegengaan van een dubbele nationaliteit voor dit Kabinet nog steeds het uitgangspunt vormt’. Nederlanders die ervoor kiezen elders te gaan wonen, raken hun Nederlanderschap kwijt en dat is een prima zaak. Zowel hun toekomstige natie als de onze hebben niets aan rondslingerende documenten die meerdere nationaliteiten claimen. Bovendien zou het nieuwe thuisland van onze – voormalige – landgenoten er voortdurend aan moeten twijfelen waar hun eigenlijke loyaliteit ligt. Een beroep op min of meer het ‘geboorterecht’ van de petitie-ondertekenaars is onterecht: niet de plaats van geboorte is bepalend, maar de vrije keuze voor het burgerschap in een ander land en de daaruit volgende loyaliteit. De Volkskrant licht in het artikel verder de ‘strenge Nederlandse wetgeving’ toe, die er vooral op gericht zou zijn de integratie in ons eigen land te bevorderen door ‘nieuwe Nederlanders’ te dwingen voor één paspoort te kiezen. En over dat laatste valt natuurlijk wel het nodige op te merken. Want hoe zit het dan eigenlijk met de enorme stoet van politici in ons land die, ondanks hun dubbele nationaliteit, geen strobreed in de weg wordt gelegd? Sterker: de enkele keer dat er in een debat in de Tweede Kamer aandacht aan werd besteed, werd PVV-voorman Wilders telkens de Kamer uit gehoond. Toch moeten er vraagtekens worden gezet bij de loyaliteit van dergelijke politici, die claimen van hun oorspronkelijke paspoort niet af te kunnen komen vanwege wetgeving in het land van de andere nationaliteit.

Zo was de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, zowel Marokkaan als Nederlander, eerder dit jaar op bezoek in Marokko. Hij ontmoette daar onder meer Anis Birou. Deze Marokkaanse minister onderhoudt contacten met Marokkanen die woonachtig zijn in het buitenland. Dat Marokko zo’n functie heeft ingeruimd in het landsbestuur zegt eigenlijk al genoeg, maar dat Aboutaleb als burgemeester in Nederland (!) vervolgens zo’n Marokkaanse functionaris nog bezoekt ook, zegt mogelijk meer. Ook gaf Aboutaleb voor de lokale zender Ie360 een interview waarin hij onder andere het gebruiken van de islam voor politieke doeleinden toelichtte. De voorzitter van de Tweede Kamer, de twee paspoortige mevrouw Arib, is bepaald ook nog niet van alle verdachte smetten vrij. Nadat zij in november 2006 niet was herkozen in de Kamer, werd Arib lid van de werkgroep ‘Conseil Consultatif des Droits de l’Homme’ (CCME, ofwel de Hoge Raad voor Marokkanen in het buitenland), die de Marokkaanse koning moest adviseren over een nieuw Marokkaans migratiebeleid. Uiteindelijk kwam Arib in 2007 alsnog in de Kamer. Begin 2010 kwam zij opnieuw in het nieuws omdat ze een congres van die club in Marrakech had bijgewoond, betaald door de Marokkaanse regering.

Wanneer we verder eens kijken naar de loyaliteitsbetuigingen die medelanders met bijv. een Turks paspoort als tweede nationaliteitsdocument ons land betuigen, dan moesten wij maar vaststellen dat die loyaliteit ook in die kringen uiterst twijfelachtig is. Of het moet zijn dat wij Turkse politieke demonstraties (met bijbehorende intimidaties) voor zoete koek verslijten en, zoals onze regeringen veelal doen, dit als ‘tijdelijke oprispingen’ kwalificeren.

Dubbele agenda’s?

Aan de ferme uitspraak van onze premier over in het buitenland woonachtige (en daar werkende) landgenoten zou hij moeten worden gehouden, in het bijzonder waar het de dubbele loyaliteit van vele allochtonen in ons land zelf betreft. Zeker waar het om allochtonen gaat die blijk geven zich te verzetten tegen integratie en dus kennelijk geen enkele loyaliteit jegens ons land voelen. Dat betreft in de eerste plaats politieke functies, waar bijvoorbeeld Aboutaleb, Arib en recentelijk Marcouch (als aanstaande burgemeester van Arnhem) de schijn van een dubbele agenda tegen zich hebben door hun optredens. Weliswaar is Marcouch nog niet betrapt op te vergaande contacten met de overheid van zijn moederland, maar zijn uitdrukkelijke aanhankelijkheid aan het adres van de bedenkelijke sheik Al-Qaradawi geeft te denken. In ieder geval staat die voorkeur op zeer gespannen voet met onze democratie en cultuur. Al-Qaradawi is de auteur van een in 1990 verschenen manifest onder de titel ‘Priorities of the Islamic Movement in the West’. Hierin zet Al-Qaradawi stapsgewijze uiteen hoe het Westen veroverd moet worden door de moslims.

En terwijl onze premier zich druk schijnt te maken over de dubbele nationaliteit van Nederlanders elders, accepteert zijn Kabinet de aanstelling van een twee paspoortige aanhanger van deze Al-Qaradawi tot burgemeester.

Door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", Allochtonen, Groot-Brittannië, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

34 reacties op Brexit: Nederlands paspoort exit

 1. Marian zegt:

  Gaat Rutte dat ook vragen aan de Turken, gewoon je keuze maken tussen twee paspoorten. Dus kan je je dan maar in een land je vestiging. Zou een goede oplossing zijn en dunt ook lekker uit.

  Geliked door 1 persoon

 2. Japio zegt:

  Rutte? Het slechtste wat Nederland ooit is overkomen. Slechter dan den Uyl of andere linkse zwakzinnigen. Daarvan wist je in ieder geval wat je er aan had (niks overigens) en dat is bij Rutte totaal het geval niet. Zo de wind waait waait m’n rokje is zijn lijfspreuk. Dit kereltje is levensgevaarlijk en een serieuze bedreiging voor de staat der Nederlanden.

  Geliked door 2 people

 3. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Laat ons toch stoppen met de zaken te verbloemen
  het lef hebben eindelijk man en paard te noemen
  1 Paspoort per persoon, dat is de juiste grens
  de rest is leugen en een politieke wens !
  1 Paspoort per persoon, zodat men je kan kennen
  spreek eindelijk eens uit aan duplo’s nooit te willen wennen !
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 4. louis-portugal zegt:

  Helemaal mee eens Ton.
  Meten met 2 maten.

  Geliked door 1 persoon

 5. Statler & Waldorf zegt:

  U als rasechte Nederlander dient per omgaande op te zouten naar elders of z.s.m. dood te gaan.
  U als rasechte Nederlander dient ruimte te maken in wat ooit uw land was.
  U als rasechte Nederlander moet niet zeuren als de nieuwe ‘Nederlander’ voorrang krijgt bij van alles.
  U als rasechte Nederlander mag niet meer bestaan en uw identiteit opgeven zonder te mekkeren.
  U als rasechte Nederlander staat de vaart der wereldvolkeren mateloos in de weg.
  Waarom snapt de rasechte Nederlander dat toch niet?
  Met een ijskoude oikofobische groet,
  VVD, PvdA, D66, GroenLinks, CDA en A. Seyss-Inquart

  Geliked door 2 people

 6. delamontagne zegt:

  De Koning van Maroc zegt het zelf, het worden NOOIT Europeanen.

  …………………0.14……dat zijn allemaal pogingen om [hen] te laten integreren, MAAR ze zullen nooit integreren.

  ( interviewster ):
  U denkt dat zij dat niet willen, OF is het dat de Fransen het niet willen.

  ( de Koning ) :
  Europe andere geloven, religies Maar het is een ander continent en ze zullen “slechte” Fransen worden/blijven……….

  ( interviewster ):
  Dus U raadt hen af te integreren.

  (de Koning ):
  Ik wil U niets wijsmaken maar het zal nooit 100% zijn , de integratie, verandering Nationaliteit…..

  Like

 7. Wachteres zegt:

  Tja, dat hoeft niet als je een ‘zieluge’ vluchteling bent.

  Verschil moet er zijn …

  Like

 8. Beschouwer zegt:

  Erg vals dit. Nederlanders met ook een Brits paspoort moeten kiezen terwijl vele Nederlanders met ook een Turks. Marokkaans en een paspoort van elders deze paspoort mogen behouden.

  Like

 9. Claudia M. zegt:

  Rutte en z’n uitspraken… Voor mij gaat hij de geschiedenis in als de slechtste MP ooit. Meer woorden ga ik er ook niet aan vuil maken, dat is het niet waard.

  Feitelijk hadden we het natuurlijk kunnen weten, Nederlanders, echte Nederlanders, wordt alles afgepakt en drie keer raden waar het allemaal terecht komt…

  Geliked door 1 persoon

 10. tippelaar zegt:

  Rutte. R.I.P Ik hoop het mee te maken.

  Geliked door 1 persoon

 11. Zeepertje zegt:

  Graag gedaan… de headerfoto.
  en groet, Zeepertje

  Like

 12. Qvic zegt:

  Wat denken we van het koningspaar Willem-Alexander heeft zowel het Nederlandse, als de Engelse nationaliteit en de bij behorende paspoorten. Maxima heeft ook de Nederlandse en de Argentijnse nationaliteit met de bij behorende paspoorten. Zouden zij nu ook hun 2e paspoort in moeten leveren van Rutte?

  Geliked door 1 persoon

  • laura van der storm zegt:

   Het gaat mij er in eerste instantie om dat moslims geen 2 paspoorten mogen . Te beginnen bij het niet toestaan van 2 paspoorten bij functies zoals burgemeester en in de landelijke en gemeentelijke politiek! Dit heb ik al vermeld in een artikel bij Artikel 7. Nu in 2011. Er wordt gewoon niet naar mij geluisterd :-(((((((

   Geliked door 1 persoon

 13. BigLJohn zegt:

  Alleen misdadigers zijn in het bezit van meerdere paspoorten. In dat opzicht lopen er buitensporig veel misdadigers in Nederland rond. Ze hebben allemaal precies dezelfde misdadige inslag. Roven, stelen, verkrachten, oplichten, drugsgerelateerde delicten, terwijl ze de Koran boven onze Wet geplaatst hebben. Deze beroepswerklozen smachten naar de dag dat er in Den Haag een Sharia bewind heerst !

  Like

 14. Cleo zegt:

  Rutte is een zeer met zichzelf ingenomen volksverrader zonder ruggengraat. Hij wringt de Nederlanders financieel uit via belastingverhogingen en andere lastenverzwaringen waardoor de Nederlandse werknemers de hoogste belastingdruk ter wereld moeten torsen, maar hij slijmt naar de mogelijke financiele zakenlieden uit de Londense City met extreem lage belastingtarieven waarvan de murwbelaste Nederlanders alleen maar kunnen dromen!!!

  KORTOM RUTTE SCHIJT OP HET NEDERLANDSE VOLK WIENS BELANGEN HIJ ALLEREERST BEHOORT TE DIENEN EN HIJ SLIJMT NAAR DE EU, MULTINATIONALS!
  Een totale laml*l!

  Geliked door 2 people

 15. kampersrene zegt:

  Iemand die in Nederland geboren is , uit Nederlandse ouders is een “Nederlander” en dat geld voor alle Europese landen . Een Turkse , Mongoolse , Iranese , Hottentotse enz Nederlander , dat bestaat niet , dat zijn “flauwe kulletjes”

  Like

 16. ieznogoedh zegt:

  Het standpunt van de lachende leugenaar is heel duidelijk: Geen dubbele paspoorten voor niet-mislims.

  Like

 17. abouneenee zegt:

  Het Nederlandse paspoort inleveren betekend stemrecht inleveren en dat willen ratten zoals Rutte: de vervanging van de Nederlander door de moslim in het stemhokje en de overgebleven Nederlanders hersenspoelen totdat zij gebukt gaan onder het Stockholmsyndroom.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s