CITAAT Gerrit Komrij

Screenshot_55

Komrij zou nu worden weggezet als extreem-rechts, islamofoob en populist.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Martin Bosma

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Dhimmitude, gezond realisme, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, lafheid, landverraad. Bookmark de permalink .

11 reacties op CITAAT Gerrit Komrij

  1. Wachteres zegt:

    Spontane bekering

    Vaarwel, vaarwel, gemene gore gulden,

    Dom dubbeltje, kwaad kwartje, saaie cent
    Te lang heb ik uw grofheid moeten dulden
    En de escapades van uw roversbent.
    Ik zag u languit rollen in de goot,
    Ik zag u vuile gleuven binnendringen
    En u misdragen als de Zilvervloot.
    Rot op, beschamend blikkerige dingen.
    Er zweeft iets schoners langs de hemel nu,
    Het zweeft er elegant, het zweeft sportief.
    Het heeft zo helemaal en helemaal
    Niets weg van dom en bloedbevlekt metaal.
    Vlieg haastig binnen euro, eurolief
    Uw oude trouwe geldwolf wacht op u.

    Dichter des Vaderlands, 8 oktober 2002

    Ode aan de Euro?

    Geliked door 5 people

  2. Mirjam zegt:

    ‘You are the future of Europe’: Erdogan urges Turks in EU to have at least 5 kids

    By RT, March 17, 2017:

    Turkish President Recep Erdogan has urged all Turks living in Europe to have at least five children, saying they are the future of the continent and that it would be the best response to the “injustices” imposed on expatriates there.

    “Go live in better neighborhoods. Drive the best cars. Live in the best houses. Make not three, but five children. Because you are the future of Europe. That will be the best response to the injustices against you,” Erdogan said in the city of Eskisehir on Friday, according to AP.

    The comments were made while the Turkish president was campaigning for a ‘yes’ vote in an upcoming constitutional referendum that would grant him sweeping new powers

    Like

  3. BigLJohn zegt:

    Wat erg opvalt, is dat nog al wat personen, waaronder Gerrit Komrij, tientallen jaren geleden al wisten wat de toekomst van Europa zou worden. Zij hadden geen waarzegster of een paragnost nodig, maar lieten hun intellect werken. Vandaag de dag lopen er hele volkstammen rond die zelf niet kunnen nadenken, dat aan de overheden overlaten, en er zelf heilig van overtuigd zijn dat zowel links als de multiculti helemaal het einde zijn. Het kan verkeren zei Bredero ooit !

    Like

  4. Fred zegt:

    Tsja, Komrij.
    De ziener des vaderlands.
    Helaas.

    Like

  5. kampersrene zegt:

    Niet alleen Komrij , maar de grote leiders indertijd , zoals Roosevelt , De Gaule , Churchill zouden nu de stempel krijgen van populist , extreem rechts en islamofoob . Het waren sterke leiders , ze slaagden om tegen een bezetter , oorlog te voeren en hem richting exit te sturen. De leiders van nu
    in vergelijking zijn eigenwijze kleuters . Stel je voor dat er toen ook Gutmenschen waren. Dan was het Hitlersnorretje mode geweest

    Geliked door 1 persoon

  6. R.Kroonenberg zegt:

    Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
    .
    zo zoekt de wijsheid mondjesmaat haar doel
    gedragen door de enkeling die haar durft noemen
    al blijft ‘t Gezag met Man en Macht verbloemen
    en verdrinkt de waarheid in haar leugenpoel!
    .

    Like

  7. Marian zegt:

    Hij had een ver vooruitziende blik. Wat hem in deze tijd niet met dank zou worden afgenomen. Maar het is wel de waarheid.

    Like

  8. Taljaard zegt:

    Een lang gestorven bekende/vriend.
    Wij correspondeerden.
    Wij verschilden op veel punten enorm van mening, maar vonden elkaar in onze bewondering voor het werk van Ida Gerhardt, Gerrit Achterberg en Nescio en in onze diepe weerzin jegens de moderne popcultuur en de opgeblazen eigendunk van het toenmalige Nederlandse (pseudo) intellectuele discours in het literaire wereldje, gedomineerd door nitwits en non valeurs als Adriaan van Dis en Maarten `t Hart.
    Volgens ons kon deze laatste wel een beetje schrijven, maar wist hij dat van zichzelf ook veel te goed en werd hij schromelijk overgewaardeerd. De enige twee werken van zijn hand, die de moeite waard waren, waren ”De Aansprekers” en ”De Vrouw bestaat niet.”

    Wij maakten kennis in de trein in 1994.
    Hij kwam tegenover mij zitten in de coupe; in gezelschap van een geitachtig meiske van de uitgeverij, dat de opdracht had hem te begeleiden. Ik groette hem bij zijn naam.
    En er ontspon zich een alleraardigst gesprekje, waarna wij adressen en telefoonnummers uitwisselden. Een kapotte brandstofpomp van mijn diesel Mercedes was de oorzaak van deze treinreis en deze ontmoeting. Mitsgaders het uitvallen door ziekte van een leraar Latijn en Grieks op de zaterdagopleiding voor aanstaande theologen te Utrecht en het invallen door ondergetekende.
    Had daar eigenlijk helemaal geen zin in, maar deze ontmoeting maakte alles goed.

    Like

Plaats een reactie