Meer dan gewoon wraak: daarom worden ISIS-strijders van daken gegooid

Screenshot_63

Tientallen ISIS-strijders die op de vlucht gingen nadat de Irakese stad Mosul door het Irakese leger werd bevrijd, werden de voorbije weken opgepakt, en vaak ook geëxecuteerd. Sommige leden van Islamitische Staat worden zelfs van gebouwen gegooid. Maar niet alleen uit wraak, zo zegt een Irakese legerofficier.

Nieuwsblad.be

De beelden van het Irakese leger gingen de wereld rond: daarop was te zien hoe een man die verdacht wordt lid te zijn van ISIS van een dak wordt gegooid. Volgens een Irakese bron worden ISIS-gevangenen gedood omdat gevreesd wordt dat ze weer zullen worden vrijgelaten als ze gewoon zouden worden opgesloten. “Als ISIS-militanten naar gevangeniskampen moeten, dan zullen ze de overheden in Bagdad smeken om vrijgelaten te worden”, zegt de bron. “Er doen zelfs al bedragen de ronde die een ISIS-strijder zou nodig hebben om te worden vrijgelaten en identiteitspapieren te krijgen zodat hij gewoon vrij kan leven in Irak. Daarom geven Irakese soldaten er de voorkeur aan hen dood te schieten of om hen van hoge gebouwen te gooien.”

Soldaten van het Irakese leger vrezen dat hun eigen overheid en het Irakese juridische systeem te corrupt is om ISIS-strijders lang vast te houden. Die vrees wordt versterkt door verhalen die in Bagdad de ronde doen over ISIS-militanten die zichzelf opbliezen op markten en openbare plaatsen, en zo veel slachtoffers maakten in Irak. Zij zouden voordien zijn opgepakt geweest, maar zouden weer zijn vrijgelaten in ruil voor geld.

Ook inwoners van Mosul komen met gelijkaardige verhalen over door de overheid vrijgelaten ISIS-strijders door corruptie.

Bron:
http://www.nieuwsblad.be
(h/t H.S.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, gezond realisme, Irak, ISIS. Bookmark de permalink .

36 reacties op Meer dan gewoon wraak: daarom worden ISIS-strijders van daken gegooid

 1. Mary zegt:

  Heel logisch als die ISIS strijders zo makkelijk weer vrijkomen en de Irakees weer voor zijn eigen leven moet vrezen dan maar gelijk een einde aan de confrontatie maken, bijkomend voordeel als het er een uit Europa is, en dat schijnen er nog al wat te zijn, komt hij ook niet meer terug, dank U!!!.

  Geliked door 2 people

 2. Perfide Albion zegt:

  Zouden wij ook moeten doen. Uurtje Facebook uitkammen en daarna head first van het hoogste gebouw in de omgeving gooien. Voor de ogen van al die andere islamitische teringlijers.

  Geliked door 1 persoon

 3. Harry zegt:

  De enige optie is , zoveel mogelijk moslims onschadelijk maken .
  Hoe onschadelijker hoe beter .
  De dood is de ultieme onschadelijkheid .
  Al kunnen ze dan nog wel ziektes verspreiden .
  Dus ook zo snel mogelijk zo diep mogelijk wegbergen , dat tuig .

  Geliked door 5 people

 4. Leon zegt:

  Heel goed, enkeltje Allah.

  Geliked door 1 persoon

  • BigLJohn zegt:

   Leon 18 juli 2017 om 18:10 Allah is de andere naam voor de Satan. Hij die mensen tegen elkaar opzet, en elkaar laat uitmoorden. Enkeltje Allah word dus een enkeltje naar de Hel, Hades, of onderwereld, hoe je dat oord der verschrikkingen ook wilt benoemen !

   Geliked door 1 persoon

 5. herman derks zegt:

  allemaal ophangen dat isis tuig
  . als er linkse figuren zijn die erop tegen zijn hang die linkse lamstralen ook maar op.

  Geliked door 2 people

 6. Marlies zegt:

  Gelijke monniken, gelijke kappen. Primitief, maar effectief. Of wou je ze “heropvoeden”, Rutte?

  Geliked door 1 persoon

 7. BigLJohn zegt:

  Het Irakese leger doet goed werk ! Maar de MSM media spreken er over dat beschaafde landen zich niet (net als ISIS) over moeten geven aan barbaarse praktijken, maar civiel recht moeten toepassen. Baarlijke nonsens natuurlijk ! Dat ze elkaar uitmoorden is alleen maar een voordeel, maar het is niet te hopen dat na ISIS nieuwe terreurgroepen gaan ontstaan in het midden Oosten, die net als ISIS Europa uitkiezen voor hun aanslagen. Of mogelijk zelfs overgebleven ISIS strijders plus een nieuwe terreurgroep, met in de ene hand de Koran, en in de andere hand een Kalashnikov !

  Geliked door 2 people

 8. Harry zegt:

  Ik vind die term : “schokkende video” , zwaar overdreven !
  Of hebben ze ons al zó ver gebracht dat we ze allemaal ,
  zonder scrupules met plezier zien sterven ?

  Best mogelijk .

  Nou mij in ieder geval wél .
  Bij een zielig verhaal over een dier dat slecht behandeld wordt , krijg ik tranen in mijn ogen ,
  Bij stervende moslims komt er ineens een grijns op mijn bakkes .

  Ze hebben het er zelf naar gemaakt .
  Sterf smerige rot islamieten !
  Allemaal .

  Geliked door 5 people

  • Tistochwat zegt:

   Harry 18 juli 2017 om 18:23

   Bij een zielig verhaal over een dier dat slecht behandeld wordt , krijg ik tranen in mijn ogen ,
   Bij stervende moslims komt er ineens een grijns op mijn bakkes .

   Schitterend geschreven! Als een vogeltje zich tegen mijn raam dood vliegt, ben ik letterlijk in tranen en ben ik daar minstens een dag door van streek (ja, lach maar) maar als er een gore, dierenmishandelende mohammedaan crepeert, voel ik een heerlijk soort sadisme.
   Hoe kan dat nou toch, hè?
   Als ik zou moeten kiezen tussen het afmaken van een schattig zangvogeltje en een bloeddorstige mohammedaan met een grote, rauwe smoel, wist ik het wel…

   Like

 9. Ron zegt:

  Dat van die rechters die lage straffen uitdelen of terroristen gewoon vrijlaten komt mij erg bekend voor.
  Zouden de Iraakse rechters of officieren van justitie soms in de leer zijn geweest bij hun west-Europese EU collega’s of is dit gedrag juist over de hele wereld hetzelfde?

  Geliked door 1 persoon

 10. Jade zegt:

  Hoe hoger de flat hoe beter…

  Geliked door 1 persoon

 11. guusvelraeds zegt:

  Elke Syrië reiziger ouder dan 18 jaar die vrijwilliger naar gebied is afgereisd waar IS de controle had moet bij terugkeer naar Nederland geliquideerd worden. Zij hebben het recht verspeeld ooit nog een rol te spelen in een gewone burger wereld. Daar niet en hier ook niet. Ik hoop dat er geen enkele meer terug komt. Spijtoptanten die nu brieven schrijven om hier voor het gerecht te verschijnen moeten al helemaal geliquideerd worden. Laffer dan deze kun je ze nooit meer hebben. Als het kalifaat nog stevig in de schoenen stond hadden deze smeerlappen nooit een brief geschreven laat staan dat ze terug wilden keren. Ze wisten wat ze daar gingen doen.

  Geliked door 1 persoon

  • Beschouwer zegt:

   Geef die Irakezen ook maar de namen door van uit Nederland afkomstige jihadisten die naar ISIS-gebied gegaan om de jihad ter vechten. Als ze die dan op pakken donderen ze die ook maar van het dak af.

   Like

 12. Anna zegt:

  Hier zien we de Barbaarsheid van de islamitische stammen cultuur…..
  Wraak, wraak en nog eens wraak,,,, en hoe wreder de wraak / dood hoe afschrikwekkender…….. dat is ook de reden waarom butenlandse pers niet meer wordt toegelaten in Mosul…..
  Dit is de basic islam…..

  Dit komt nooit meer goed iedereen wantrouwt iedereen daar……

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Zou jij geen wraak willen Anna als je hele familie in IS gevangenschap gevoerd was. Je vader en broers onthoofd werden, je moeder verkracht om daarna gedood te worden en je zusje van 12 meerdere jaren als seksslavin had moeten doorbrengen bij pervers IS tuig. Ons humanitair rechtssysteem is maar een dun laagje geciviliseerde buitenkant. Dit laagje zal in no time smelten zodra de islamitische horden naar binnen vallen. Ook zitten we nog met het gegeven dat ons rechtssysteem op vele plekken te ver doorgeschoten is in humanisme waardoor je perverse uitschieters krijgt zoals doorwrochte criminelen die 14 dagen verlof krijgen om elders hun vakantie te vieren. Geen wraak willen is een luxe gedachte die je alleen kunt hebben ver van de realistische wereld in een cocon van schijnveiligheid. De IS crimineel die je moeder verkracht of de crimineel die je berooft zal alleen maar lachen om het idee dat je ondanks geen wraak zou willen. Elk mens dat eerlijk is naar zichzelf weet dat er momenten kunnen zijn nu en in de toekomst dat je ook zelf uit kunt zijn op een of andere wraak.

   Geliked door 3 people

   • tippelaar zegt:

    Guusvelraeds, perfect verwoord. Kan niet duidelijker

    Like

   • louis-portugal zegt:

    Zo is dat Guus.

    Like

   • Anna zegt:

    U hebt helemaal gelijk ; maar ik wil ermee zeggen dat dit een oorlog zonder einde zal zijn…. er zijn alleen maar verliezers…. en het zal nooit stoppen….want iedereen heeft daar wel iets te wreken…… en de haat die ze meedragen duurt jaren…… in de islam lijken ze een maar als je iets anders geloofd dan de ander dan word je genadeloos afgemaakt……
    Ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen….. ik denk nooit…. bij de wederopbouw zul je hetzelfde gaan zien…. haat en wraak om een lapje grond…..

    Gelukkig leven wij nog in een rechtsstaat maar ook die veranderd snel en niet ten goede….dat zie ik ook…… De reden; men is in Nederland bang en slap te tolerant en ontkent deze vormen van Barbarij…. men kijkt in Nedrland de andere kant uit….. En links zijn is populair en velen worden daar nog voor betaald ook…..Zo ontstaat er ook hier een gezwel wat straks zal openbreken……

    Like

 13. Theresa Geissler zegt:

  Snap het vol-ko-men! Gewoon doorgaan, waar jullie mee bezig zijn, jongens:
  De enige goeie IS-er is een dode IS-er!

  Geliked door 2 people

 14. kruisridder zegt:

  Hoe meer hoe beter

  Geliked door 1 persoon

 15. Pietersen zegt:

  Correcte actie, dan voelen zij eens aan den lijve hoe het is om zelf van een dak te worden gegooid.
  Ook kunnen zij dan niet meer met open armen door Rutte worden ontvangen. Bovendien gaan zij rechtstreeks naar het paradijs als martelaar.
  Kortom, iedereen blij.

  Geliked door 2 people

 16. Astrid zegt:

  Preventief ruimen heet zoiets en daar kan ik in dit geval alleen maar achter staan. Laat ze maar ondergaan wat ze anderen hebben aangedaan. Zij verdienen geen vergeving, noch nieuwe kansen om hun helse daden voort te kunnen zetten, of om zich voort te planten.
  Zonde van de kogels, laat ze maar vallen die duivels.

  Geliked door 2 people

 17. Antivenin zegt:

  Opgeruimd staat netjes. Weet je tenminste zeker dat je geen last meer hebt van zo’n ellendeling. Vooral doorgaan met deze praktijken, maar even niet meer filmen. Wat niet weet, wat niet deert voor onze linkse knuffelaars!

  Geliked door 2 people

 18. Alex Delarge zegt:

  Ze kennen Peter Koelewijn!!

  Like

 19. Sabeltant zegt:

  Geen gevangenen!
  Doe er verder mee wat je wilt.
  Het beste lijkt mij levend laten opvreten door varkens die twee weken geen voer hebben gehad,
  Geen medelijden met deze islamitische honden.

  Geliked door 1 persoon

 20. tjonge zegt:

  je doet die islamietjes er ook nog eens een plezier mee ! kunnen ze fijn in hun paradijs gaan gangbangen met 72 jarige maagden….

  Like

 21. kampersrene zegt:

  Ik was helemaal niet onder de indruk , over de manier van executie Ik hoop dat gebouwen niet te hoog zijn waar ze worden afgeworpen . Dan kunnen na hun landing nog een tijdje nagenieten of gestenigd worden, zoals ik op een yoetuubeke kon zien toen homo’s van daken werden gegooid

  Geliked door 1 persoon

 22. Thomasson zegt:

  Ik moet toekennen het Iraakse leger doet prima werk. CHAPEAU. Ik koester de hoop dat zij daar ALLE ISIS STRIJDERS die ze te pakken krijgen, zouden als ratten afmaken. Nu hopen dat het hele islamitische vuil dat uit Nederland kwam wordt verdelgt. OPGERUIMD STAAT NETJES …Al zal de deskundigen van de ‘NRC Beobachter’, Edwin Bakker het niet leuk vinden. .

  Geliked door 1 persoon

 23. Beschouwer zegt:

  Prima maak die ISIS-strijders maar af. Dan heb je later ook geen last meer van die ratten. Opruimen die troepmensen.

  Like

 24. Flo zegt:

  Achterlijke wijven staan al met een bord klaar met welkom in Nederland.

  Like

 25. Ron. zegt:

  Welke isis strijders,vuile smerige laffe terroristen die het liefst onschuldige ongewapende mensen op de meest gruwelijke manier afslachten.Dus houd op dit afval strijders te noemen.

  Geliked door 1 persoon

 26. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogden reageerde:
  Make my Day

  Like

 27. Sebastiaan zegt:

  Die ISIS heeft weinig met islam te maken. Ze doden ook moslims en bombarderen moskeen. Ze hebben zelfs 2 turkse soldaten levend verbrand. Turkije en diverse moslimlanden bombarderen ze al jaren om ze uit te roeien. Vind dat hele isis gebeuren maar een vreemd iets met nare lucht. Hoop dat dit isis sprookje snel tot een definitief einde komt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s