Waarom Brusselse ophef over Polen hypocriet is

Screenshot_117

(Door: Syp Wynia)

Er is veel ophef over wat als het einde van de rechtsstaat in Polen wordt gezien. Maar zoals zo vaak zijn er ook veel hypocrisie en tegenstrijdigheid als er sprake is van ophef en verontwaardiging in Brussel en Straatsburg, schrijft Syp Wynia.

De Poolse regering staat onder druk van Brussel, omdat de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht daar ter discussie zou staan. Europees Commissaris Frans Timmermans dreigt Polen het stemrecht binnen de Europese Unie te ontnemen. Ook is al geopperd de Europese subsidies aan Polen op te schorten.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Europese Commissie, EUSSR, Frans Timmermans, Hypocrisie, Polen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Waarom Brusselse ophef over Polen hypocriet is

  1. Timmermans kan beter aftreden en iets van Polen leren. Dit land floreert zonder moslims: hoe kan dat?

    Like

  2. T.Troubadour zegt:

    Wat een boef die Timmermans de loopjongen van de alcoholist Juncker.zij zijn te stom om het artikel te kunnen begrijpen

    Like

  3. Roeland zegt:

    “De Poolse regering staat onder druk van Brussel”. Daar gaan we weer met het toverwoord “druk”. Welke druk en wat houdt die druk dan wel niet in? Al jaren lees je bij een heleboel “nieuws” berichten te pas en te onpas het woord “druk”. Maar wat voor “druk” wordt daarmee concreet bedoelt ? Dat lees je zelden. Een leeg woord dus. Net als “binnenkort”. Ook een vreemd woord. Wat is binnenkort? Een week , een maand, een jaar? Zelf heb ik meegemaakt dat het voor wel drie jaar kan staan.

    Het wordt echt de hoogste tijd , dat we dat wollige taalgebruik gaan schrappen. De EU dient per ommegaande afgeschaft te worden ! Nederland moet weer vrij zijn! Kijk, dat is duidelijke taal.

    Geliked door 3 people

  4. Pietersen zegt:

    Stemrecht Polen afnemen, betekent dat niet gewoon uit de EU, dat lijkt mij de consequentie voor beide partijen. Bewijst wel hoe machteloos de EU is. Timmermans is een zielepoot zonder argumenten.

    Like

  5. J. C. Th. Köhler zegt:

    De grootste hypocrisie bestaat er natuurlijk uit dat Timmermans “vreest voor de democratie in Polen”, terwijl ze in Brussel niet eens weten hoe je het woord democratie schrijft. Het enige orgaan dat daar gekozen is is het Europees Parlement en dat heeft niets te zeggen. Mag overal over meepraten, maar puntje bij paaltje hebben ze niets te beslissen.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  6. kampersrene zegt:

    Die Timmermans is slachtrijp , liefst zonder verdoving .

    Like

  7. dirkroelofs zegt:

    Die huilebalk dus die hier weggepromoveerd is naar Brussel vanwege zijn onkunde en grote bek.

    Like

  8. H J zegt:

    Goed verhaal van Syp. Ik heb weer wat bijgeleerd.

    Like

  9. Jan zegt:

    Polen komt de EU-bemoeizucht meer dan de strot uit, aangezien de organisatie meent te kunnen bepalen dat Polen geen bomen mag kappen in Bialowieza om de bastkevers te bestrijden


    http://www.express.co.uk/news/world/838143/poland-eu-expelled-judiciary-deforestation

    Like

  10. Jan zegt:

    Solidariteitsunie tegen de EU


    (ons recht zelf te bepalen/te bestemmen)

    Like

Plaats een reactie