Alles lijkt rustig, maar schijn bedriegt . . .

Screenshot_138

Wat is het probleem?

TTIP staat voor Transatlantic Trade and Investment Partnership. TTIP is een handelsverdrag waarover de Europese Commissie sinds 2013, namens alle lidstaten van de EU, onderhandelt met de Verenigde Staten. CETA is de Canadese versie van TTIP en staat voor Comprehensive Economic and Trade Agreement. Als ze er komen, zullen TTIP en CETA de grootste handelsakkoorden zijn die ooit zijn afgesloten. TTIP en CETA zijn zeer ambitieus en gaan veel verder dan ‘traditionele’ handelsverdragen die zich vooral importheffingen en handelstarieven richt. TTIP en CETA gaan daarentegen vooral over het gelijktrekken van verschillen in wetgeving en standaarden tussen de VS, Canada en de EU. Daardoor zullen we de vaak lagere standaarden die in de VS en Canada gelden, op het vlak van o.a. arbeid, milieu, dierenwelzijn, privacy en consumentenbescherming, in Europa accepteren.

Geheime onderhandelingen, geen democratische controle

De onderhandelingen vinden achter gesloten deuren plaats. Zelfs de door ons gekozen volksvertegenwoordigers in Den Haag en Brussel krijgen maar beperkt toegang tot de onderhandelingen. Pas aan het einde van de rit wordt TTIP geheel op tafel gelegd; CETA is al af (maar nog niet goedgekeurd). Het Europees Parlement en de Tweede Kamer mogen vervolgens alleen ‘ja’ of ‘nee’ zeggen tegen de deal. Het voorstel mag niet worden aangepast. De beperkte toegang tot de onderhandelingen in combinatie met deze alles-of-niets keuze leidt tot een ondermijning van de democratische controle op het proces.

Teken HIER de petitie!

Lees verder>>>
(h/t + illustratie: “Ras Hollander”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Canada, Elite, establishment, EUSSR, Graaien, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

6 reacties op Alles lijkt rustig, maar schijn bedriegt . . .

  1. Lee zegt:

    Kan me nog goed het referendum tegen oekraine herinneren waar ik uiteraard een nee stem heb geponeerd. Het initiatief voor deze petitie is prima, het helpt alleen geen zak.

    Like

  2. Jean zegt:

    De reinste DICTATUUR.
    Die EU misdadigers moeten hangen dan pas zal er terug rust & veiligheid komen in Europa.
    Nooit heb ik haat gekend maar die EU lafaards hebben het mij geleerd.

    Like

  3. Marian zegt:

    Getekend.

    Like

  4. louis-portugal zegt:

    Ik heb de iindruk dat Trump al NEE gezegd heeft.

    Like

  5. Johan van Vught zegt:

    Hadden wij maar iemand zoals Trump of Orban!
    Wij worden helaas geregeerd door landverraders..

    Like

  6. Jade zegt:

    Getekend, maar ik kreeg de melding dat ik al getekend had.
    Da`s zeer goed mogelijk. Kom maar op met dat referendum.

    Like

Plaats een reactie