Drie verschillende Duitslanden

Screenshot_160

“Hoe antisemitisch is Duitsland?”

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Het moderne Duitsland manifesteert zich op drie manieren: het oude Duitsland, het nieuwe Duitsland en het “gemuteerde” Duitsland. Veel gebeurtenissen in Europa bezitten voor Israël, Joden en/of het begrijpen van de effecten van de Holocaust relevante aspecten. In Duitsland is dit vaker het geval dan in andere Europese landen.

Het jongste extreme geweld door anarchisten uit een hele serie landen voor en tijdens de G20-top van wereldleiders in Hamburg is een typisch voorbeeld. Al voor de ontmoeting stichtten relschoppers brand, staken auto´s in brand, sloegen winkelruiten kapot en gooiden met molotovcocktails. Daarbij raakten meer dan 600 politieagenten gewond.

Je vraagt je af of 20.000 politieagenten, die later door nog meer agenten ondersteund werden, dit geweld niet zouden hebben kunnen verhinderen door energieker ingrijpen tegenover de relschoppers. In Duitsland, waar de enorme misdaad van de Holocaust vaak in het bewustzijn en vermoedelijk nog meer in het onderbewustzijn voorhanden is, laat men liever burgers onder openbare onlusten lijden in plaats van de abusievelijke dood van een relschopper te riskeren.

Gesterkt door radicaal andere ervaringen gaat Israël anders met deze dingen om. In de Tweede Wereldoorlog werden zes miljoen Joden door Duitsers vermoord. De Israëlische regering vindt de veiligheid van haar soldaten belangrijker dan die van degenen die hen aanvallen.

Op het eerste gezicht is de Duitse houding tegenover relschoppers niet uniek. Tijdens de plunderingen en rellen door immigrantenjongeren uit islamitische landen in de herfst van 2005 in Frankrijk raakte de regering meerdere dagen lang de controle kwijt. Geweldplegers staken auto´s, winkels en openbare gebouwen in brand. De redenen voor het feit dat de Franse regering terughoudend was in haar optreden tegenover de hooligans verschillen van die van de Duitsers. Als er in Duitsland een relschopper gedood werd, dan zouden nog meer meutes jongeren zich hebben kunnen aansluiten bij het geweld en de plunderingen. Ook al was er in verschillende linkse kringen sympathie voor de hooligans, de relschoppers in Hamburg hadden geen significante versterking op de achterhand.

De jongste sterke immigratie van “vluchtelingen” uit islamitische landen naar Duitsland heeft zowel “Holocaust-invloed” als joodse aspecten. Door meer dan een miljoen, hoofdzakelijk islamitische, “vluchtelingen” naar Duitsland te halen, probeerde bondskanselier Angela Merkel de wereld te laten zien dat er een nieuw Duitsland bestaat. De boodschap was helder: in tegenstelling tot het oude Duitsland, dat de joodse minderheid vermoordde, heette het nieuwe Duitsland een groot aantal leden van een andere minderheid, moslims, welkom.

Er schuilt echter een addertje onder ´t gras. Veel van de nieuwe immigranten komen uit landen, waarin sprake is van een wijdverbreide, extreme indoctrinatie met Jodenhaat. Het nieuwe Duitsland maakte zodoende de enorme immigratie van antisemieten mogelijk. Het is niet de enige prijs die betaald werd. Tijdens Oud & Nieuw 2015/2016 vonden er in verschillende steden seksuele overvallen door immigranten uit islamitische landen op honderden vrouwen plaats. Datzelfde gebeurde ook in enkele andere Europese steden.

Daarom zou men het nieuwe Duitsland iets nauwkeuriger moeten onderzoeken. Het welkom voor Russisch-joodse immigranten in de afgelopen decennia is een indicator van een nieuw Duitsland. Evenals de vele Holocaust-gedenkplaatsen in het hele land. Om dan gigantische aantallen antisemieten onder de immigranten binnen te halen, werpt echter een schaduw op dit nieuwe Duitsland. Het gedrag van de meest extreme moslims zou de emigratie van enkele Duitse Joden kunnen veroorzaken.

Er zijn ook enkele nieuwe versies van het oude Duitsland overgebleven. Een klein percentage van de bevolking is neonazi. Zij zijn niet alleen klassieke antisemieten wat betreft Joden, maar ze haten Israël ook. Bovendien bestaat er een andere belangrijke groep, die je “het gemuteerde Duitsland” zou kunnen noemen. Deze mensen hebben het demoniseren van de Joden vervangen door het demoniseren van Israël.

Zeven van de in 2004 tot 2015 door de Universiteit Bielefeld respectievelijk de Bertelsmann-Stiftung uitgevoerde studies onderzochten het deel van de Duitsers dat het ermee eens was dat Israël net zo omgaat met de Palestijnen als de nazi´s met de Joden omgingen. In de peiling uit 2004 was 51% het hiermee eens. In 2015 bedroeg dit percentage 41%. De Duitse media hebben bij deze demonisering een sleutelrol gespeeld. Meer dan 70 jaar na de Holocaust bestaan er genoeg aanwijzingen dat de huidige Duitse democratie nog altijd enorme donkere vlekken bezit.

Om drie verschillende Duitslanden te definiëren, is van nature een brede categorisatie. Als instrument kan het behulpzaam zijn om veel verschillende gebeurtenissen op te helderen die in het land plaatsvinden – of er in ieder geval goed gedefinieerde vragen over te stellen.

Bij moslims bestaan er bijvoorbeeld segmenten die heel dichtbij het oude Duitsland in de buurt komen. Hun meest zichtbare ophitsers marcheren ieder jaar op Al-Quds-dag in Berlijn. Deze demonstratie is een bedenksel van het Iraanse ayatollah-regime, dat streeft naar de verdwijning van Israël, die alleen maar bereikt kan worden door middel van volkerenmoord.

Een ander voorbeeld levert een studie van de Britse denktank “Chatham House”, die aantoont dat 51% van de Duitsers graag wil dat het land niet nog meer islamitische immigranten opneemt. Je kunt redelijkerwijs aannemen dat de “oude Duitsers”, d.w.z. neonazi´s, tot diegenen behoren die tegen immigratie zijn. Het zou echter verhelderend zijn wanneer er een opiniepeiling zou worden uitgevoerd die aantoont hoeveel van de rest dichterbij het “nieuwe Duitsland” staan en wie tot het gemuteerde Duitsland behoort.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van hoe het analytische middel van de drie Duitslanden zich als nuttig bewijst. Men riskeert niet veel door te voorspellen dat er de komende jaren veel gebeurtenissen zullen plaatsvinden waarbij het gebruik van deze classificatie analisten in staat zal stellen hen beter te begrijpen.

Bron:
https://heplev.wordpress.com/2017/07/24/drei-verschieden-deutschlands/
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", antisemitisme, asielwaanzin, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Linkse christenen, Linkse Kerk, Merkel, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Drie verschillende Duitslanden

 1. tippelaar zegt:

  Volgens mij hebben de duitsers weinig van de nazitijd geleerd. Er zijn nog grote groepen “Alte Kameraden” die vinden dat ze de oorlog best hadden kunnen winnen want ze waren er zeer dicht bij.
  Nu naar het heden. Nederland als aangeplakte provincie aan de duitse provincie NoordRijn-Westfalen, heeft voor mij opgehouden om als mijn vaderland te bestaan.Ook in onze Hollandische provincie neemt de Jodenhaat toe. Niemand durft meer met een keppeltje op straat door Amsterdam te lopen. Ik denk dat joden voor hun eigen veiligheid naar Israel moeten verkassen. Daar zijn ze welkom. In die Hollandische provincie nicht Mehr. De bewaking van israelische instituties in nederland is inmiddels opgeheven, had men geen tijd meer voor. Teken aan de wa nd. Het begin van joodse einde.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Het zijn ironisch gezien juist de Duitse generaals geweest, Erich van Ludendorff en Paul von Hindenburg, die na WO I de grootste massamoordenaars uit Duitsland en Rusland aan de macht hielpen en dat zijn om te weten; Adolf Hitler, Vladimir Lenin, Leon Trotski en Jozef Stalin!
   Keizer Wilhelm II was trouwens ook een grote bewonderaar geweest van de islam en toen Turkije tijdens WO I een bondgenoot werd van Duitsland wilde hij al een soort jihad gaan ontketenen in het Midden-Oosten en toen juist tegen de geallieerden!
   En ook in Duitsland is het geduld niet onuitputtelijk wat de gehate links regering betreft en wenden steeds meer Duitsers zich van hen af!

   Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Als er al tegenwoordigdrie verschillende Duitslanden zijn, dit land is eeuwenlang hopeloos verdeeld geweest al was Pruisen dan oppermachtig, dan heeft het ook al tijdenlang de verkeerde bestuurders gehad en de verkeerde mensen binnengelaten.
  In dit artikel staat alleen wel dat blijkbaar alleen de Duitsers tijdens WO II ongeveer 6.000.000 joden hebben vermoord terwijl de nazi’s hierbij in werkelijkheid veel steun kregen van honderdduizenden niet-Duitsers zoals Oekraïners, Balten, Wit-Russen, Russen, Tartaren, Kozakken, Wit-Russen, Polen, Roemenen, Hongaren, Slowaken, Oostenrijkers, Kroaten, Fransen, Belgen, Nederlanders, Volksduitsers enz.!
  Soms wens ik haast dat er eventueel legendarische nachtmonsters zoals Dracula, Weerwolf, Frankenstein, Mummie, Heks, Trol, Vogelverschrikker met pompoenhoofd, Spook, Magere Hein, Igor, Duivel, Minotaurus, King Kong, Zwarte Kardoes (een spookhond), een enorme reuzenkrokodil, een reusachtige gier e.a. in Duitsland opduiken en de islamieten zij en de linkse bestuurders zoveel nachtmerries bezorgen dat ze er halsoverkop vandoor gaan!
  De laatsten zijn een complete ramp voor Duitsland en kunnen met geweld en correct bestuur nooit een land zo beheersen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Elisah zegt:

  In september zal er een islamitische terreuroorlog uitbreken in duitsland, tenminste, volgens een hooggeplaatste duitse officier van justitie, die dat in een dronken bui eruit geflapt zou hebben.
  Dit staat te lezen op xandernieuws.

  Like

 4. Jean zegt:

  Dat hebben de Duitse burgers ALLEMAAL te danken aan fuhrer merkel en die EU misdaadbende.
  Payday komt er sowieso en hopelijk héééééél snel. Ik wil koppen zien rollen.

  Geliked door 2 people

 5. Beschouwer zegt:

  Hamburg heeft laten zien dart de Duitse autoriteiten expres de linkse relschoppers hun gang hebben laten gaan. Die burgeroorlog komt er wel en dan zullen er heel wat Anne Fleurtjes verrot geslagen worden door gefrustreerde blanke hardwerkende mensen die het zat zijn om door linkse wijsneuzen de les gelezen worden. Ook allerlei andere zeikerds zoals genderagitatoren en dergelijke worden fijn met (liefst met een betonschaar als symbool) verrot geslagen. Wij normale mensen zijn die provocateurs errug zat. En las laatste hoop ik dat de klimaatdebielen verrot geslagen worden. Weg met deze vuile leugenaars en misleiders van het klimaatsprookje.

  Like

 6. Pingback: Comment op “Drie verschillende Duitslanden” | E.J. Bron

 7. Republikein zegt:

  De uitkomsten van studies van denktanken zeggen mij niks, het gaat mij om het gevoel van de onderbuik want liegt nooit.
  Als puntje bij paaltje komt is e.e.a. ‘dat nooit meer/weer” een opgelegde richting uit bepaalde hoek dat we het vooral gezellig moeten houden.
  In West-Europa bespeur je het overal.
  Hier hebben ze het over collectief geheugen, en aan me’n hoelala.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s