Zware regeringscrisis in Zweden

Screenshot_158

(Vertaling: E.J. Bron)

Rood/Groene minderheidsregering staat op instorten

De Rood/Groene minderheidsregering in Zweden onder minister-president Stefan Löfven staat voor haar grootste crisis. Militaire en persoonlijke data zijn op grond van nalatigheid in het buitenland terechtgekomen. De oppositie dreigt met een motie van wantrouwen.

Die Freie Welt

Voor Stefan Löfven, de sociaaldemocratische minister-president van Zweden (foto), wordt de lucht steeds ijler. Niet alleen dat de stemming in het land door de stijgende aantallen “vluchtelingen” en het tegelijkertijd toenemend aantal delicten tegen de seksuele zelfbeschikking en verkrachtingen steeds gespannener wordt. Nu zorgt een door de regering te verantwoorden data-lek voor een wellicht niet lang op zich laten wachtende motie van wantrouwen in het parlement voor de hoogste alarmfase in de Rood/Groene regering.

Vorig jaar zijn data van het Zweedse leger en van de Zweedse autoriteit die over rijbewijzen gaat in het buitenland terechtgekomen. De oorzaak daarvan zou de outsourcing van het IT-beheer van de autoriteiten aan het computerconcern IBM zijn. Die op zijn beurt droeg het werk op aan sub-ondernemingen in Tsjechië en Roemenië. En daar hadden technici zonder veiligheidscontrole toegang tot de gevoelige en geheime data.

Parlementariërs van alle partijen, ook die uit de gelederen van de Linkse Partij, die de Rood/Groene minderheidsregering gedoogt, maken Löfven en zijn regering voor deze zaak verantwoordelijk. Mochten deze gebeurtenissen niet tot op de bodem worden uitgezocht, dan zou men streven naar een motie van wantrouwen in het parlement. Löfven heeft onmiddellijk geprobeerd om door een kabinetswijziging de plooien glad te strijken. Het is echter meer dan twijfelachtig of deze verandering hem nog zal redden. De voorbehouden zijn te groot, de verwijten te zwaarwegend. En de woordkeuze van de oppositionele alliantie is toch behoorlijk duidelijk: “De hele regering kan aftreden!”

Mocht er een motie van wantrouwen worden ingediend, dan zou dit onvermijdelijk tot nieuwe verkiezingen leiden. In dat geval staat de overwinnaar al vast: de Sverigedemokraterna (Zweden Democraten, SD) krijgt in de meest actuele peiling bij Sentio 26,8% van de stemmen. Daarmee zou de SD haar aantal stemmen in vergelijking met de vorige verkiezingen meer dan verdubbeld hebben en zou ze de sociaaldemocraten als grootste partij in het parlement aflossen. Of het daarna voldoende is om een regering te vormen, is echter een heel andere zaak.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groenen, Socialisten, Zweden. Bookmark de permalink .

16 reacties op Zware regeringscrisis in Zweden

 1. Beschouwer zegt:

  Dus Zweden is niet een blij regenboogjoepieland !? Zoals geschetst door nogal waak linkse media

  Geliked door 1 persoon

 2. Beschouwer zegt:

  Zweden wordt door nogal wat linkse joepiemedia en hun medestanders neer gezet als een nieuw zeg maar regenboogjoepieland. Blijkbaar is de werkelijkheid anders

  De DDR werd ook neer gezet als een neocommunistisch joepieland en na het ineenstorten van de DDR was de werkelijkheid heel errug anders.

  De DDR was een gecultiveerde hel !

  Like

 3. Sabeltant zegt:

  Het klinkt mij al muziek in de oren.
  Laat maar knallen het land is bankroet en lamgeslagen dankzij de socialisten.
  Misschien dat de Zweden nu de wapens oppakken en het land terugveroveren.

  Like

 4. tippelaar zegt:

  Het maakt niet meer uit. Zweden is een verloren land, daar kan geen enkele regering iets aan veranderen, want ook daar heeft men niet het lef met de wapens in de hand om de gelukszoekers onder dwang uit zweden te verwijderen. Daar komt bij dat de zweedse bevolking al decennia met het socialistische gedachtengoed is opgegroeid in grote welvaart en hieraan is nu een einde gekomen. Generaal gezegd maken nu de moslims de dienst uit in zweden. De autochtone zweden weten hier niet mee om te gaan.

  Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   En langzaam maar zeker gaat Europa de zelfde kant op, dankzij de EU en dwazen als, Merkel, Zuipschuit Juncker, z’n poedel Timmerfrans en de rest van het gedegenereerde EU zooitje !!

   Geliked door 1 persoon

 5. Jean zegt:

  Groen & Rood staan voor Dood, wie dat niet ziet is oerdom en wie dat niet wil zien is misdadig bezig.

  Geliked door 1 persoon

 6. Hendrik M. zegt:

  Hoop dat bij nieuwe verkiezingen ook de socialistisch geïndoctrineerden hun laatste hersencel op juiste wijze weten te gebruiken…

  Like

 7. Beschouwer zegt:

  Mogelijk gaat Zweden wegrotten in de huichelachtige anti-Israelmanie tezamen met het grootse geloof van vele Zweden in het onzinklimaatsprookje tezamen met het grote onnozele geloof dat massa-immigratie goed is…. En dan als kers op de taart het geloof dat Poetins Rusland Zweden wil veroveren (hoogstens wil Rusland die genderneutrale Zweden wat plagen want zo gaat dat). Daarom heeft DDR-Zweden besloten de dienstplicht weer in te gaan voeren

  Wat is er gebeurd met die stoere Zweedse ijsvissers en die Vikingen ?

  Zijn de Zweden verdwaasd geworden ?? Of is het slechts de praatjesmakers die de grootse babbels hebben en gaat de “gemiddelde” plattelandszweed nog fijn op pad om te genieten van Zweden door ijsvissen, kanovaren en met een BENZINE/DIESEL-volvo rondrijden in Zweden zonder gediscuzeur over CO–kul
  Want het klimaatsprookje is grote BULLSHIT !

  Like

 8. fleckie zegt:

  Heer Bron, onder ‘Iraanse toestanden in Zweden, 27.7.’17,heb ik ‘Het veroveren van terrein voor de Islam in Europa deels gebracht, uit het boek ‘ de WRAKE GODS’ , CHRISTELIJK JOODS en ISLAMITISCH FUNDAMENTALISME’, uitg. AMBO isbn 90.263.11672. ,…..maar er verscheen: ‘ Sorry , this comment could not be posted’…………………( in de Franse oorspronkelijke titel ‘ La revanche de Dieu’ uitg Editions du Seuil,Paris, 1991. )

  Like

 9. aquarius4422 zegt:

  Rood en groen is boerenfatsoen.
  Dat zei mijn moeder vroeger altijd.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Wat mensen zien in sociale democratie heb ik nooit begrepen, snap er geen jota van.
  Geloofswetenschappen, nog veel minder.

  Like

  • tippelaar zegt:

   Republikein, geloofswetenschappen zijn geen wetenschappen. Geloof is een aanname van mensen. Dat je voor dominee kan studeren aan een universiteit, is een weeffout in het wetenschappelijk onderwijs. Harry Kuitert, emeritus hoogleraar in de godgeleerdheid, zei het treffend: “Alles over boven, komt van beneden”. Maar, als geen geloof bestond moest er onmiddellijk een geloof worden uitgevonden, want er zijn hordes mensen die het leven zonder geloof niet aan kunnen.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s