Dat “lieve” Amsterdam

Screenshot_49

(Door: Wim van Schaik)

Ik heb niets met de PvdA, ook helemaal niets met burgemeesters die via die baantjesmachine aan hun baan zijn gekomen. Dat geldt ook voor Eberhard van der Laan, PvdA-er en burgemeester. Maar als je iemand ziet midden in dat gevecht dat al te velen hebben verloren, dan raakt je dat. Dan kun je daar niet zomaar aan voorbij gaan. Dan wens je zo’n man niets kwaads toe, maar wel veel kracht in zijn strijd. Tegelijk vind ik dat er een naar smaakje zit aan het veel bejubelde tv-optreden in Zomergasten. Een optreden dat met veel tamtam werd aangekondigd en dat via megaschermen in de stad te volgen was. Lekker onderuitgezakt, biertje binnen handbereik op een terras kijken naar iemand met uitgezaaide longkanker. Het nieuwe emo-amusement.

Je vraagt je af wat de bedoeling van zo’n programma is. Als het was Van der Laan neer te zetten als een mens die deugt, dan is dat gezien de reacties goed gelukt. En, het heeft ook nog eens een positief effect op de partij die wel wat reacties kan gebruiken zoals: “Echt een fantastische man. Zou trots zijn op zo’n burgemeester, maar dat zijn de meeste Amsterdammers ook wel. PvdA bestaat in de kern echt uit goede mensen, maar helaas wordt het imago van deze partij door een aantal mensen verpest..”

Zie je wel, de PvdA bestaat in de kern uit goede mensen. Maar wie verpesten het dan steeds weer? Asscher soms, de man die miljoenen uit de gemeentekas van Amsterdam liet verdwijnen? De dames Elatik? De volksverrader Timmermans? De asielzoekers weigerende Amsterdamse stadsadel? Het klassiek sociaaldemocratisch graaisocialisme dat in Amsterdam-Zuid woont? Uiteraard bijna voor niks. Het Utrechtse PvdA-raadslid dat zo ver gezonken was dat hij zelfs geld stal van de lokale daklozenkrant?

Ondertussen mocht Van der Laan (geleerd van Jan Schaefer) “de gebakjes mooi in de etalage zetten” en doen alsof Amsterdam een paradijs op aarde is. Precies wat ik op dat hele gesprek tegen heb. Iemand in een situatie als Van der Laan ga je niet kritisch bevragen. Dus werd het gesprek een ego document, eenzijdige en onweersproken propaganda. Maar, Van der Laan mag dan een doodziek deugmens zijn, hij blijft verantwoordelijk voor het wanbeleid in de hoofdstad: aandacht voor iedereen die anders is, maar ondertussen totaal geen rekening houden met de tradities, normen en gevoelens van het gros van de Nederlanders, laat staan het kwaad benoemen.

Geëmotioneerd noemde Van der Laan Amsterdam ‘een lieve stad’. Dat zegt niet iedereen hem na. De echte Amsterdammers lopen op eieren of  zijn al lang vertrokken, nadat zij hebben moeten aanzien hoe hun stad onherkenbaar veranderde in een pretpark voor toeristen en welgestelden, waaronder het incestueuze grachtengordelcircuit. De persoonlijke verhalen in Kwaad (Joost Niemöller) liegen er niet om.

In ‘de lieve stad’ van Van der Laan werd – eeuwige schande – Theo van Gogh op klaarlichte dag afgeslacht. Maar dat is al ‘lang’ geleden… Maar niet zo lang geleden werd een Joods echtpaar in eigen huis zwaar mishandeld door een stel antisemieten, werd een homostel in elkaar getrapt (veel getuigen, maar de daders konden zomaar wegrijden op hun scooter). En in de afgelopen julimaand reed een automobilist acht mensen het ziekenhuis in. Volgens de Volkskrant reed de auto tegen een muur. De politie meen dat de man onwel werd. Maar getuigen hoorden en zagen heel wat anders. En dan werd eind juli ook nog even  in Metro 53 een man doodgestoken. Zoals gewoonlijk weet de politie het motief nog niet. En dan hebben we het nog maar over het topje van de ijsberg aan overlast, intimidatie, roof, geweld en moord en doodslag.

Het ‘lieve’ Amsterdam van Van der Laan is de stad waar VU-hoogleraar Maurice Crul dankzij een EU-subsidie van € 2,5 miljoen – ongebruikelijk groot – nader onderzoek deed (2012) naar de ‘vergeten minderheid’ van autochtonen. Wees er maar trots op.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam. Bookmark de permalink .

83 reacties op Dat “lieve” Amsterdam

 1. BertG. zegt:

  Geliked door 4 people

 2. BertG. zegt:

  Geliked door 2 people

 3. Pietersen zegt:

  Het huilen om de ‘verbondenheid’ van Amsterdammers vanwege de hersenbeschadigde Nouri vond ik stuitend, al werd van der Laan erom geroemd in de media die het hele gezeik nog eens lekker in zijn voordeel uitkauwde.
  Wie zegt mij dat hij huilde van ontroering om de verbondenheid, misschien weet hij zelf wel niet waarom hij huilde. Persoonlijk denk ik meer aan Timmermans in de VN die ook huilde om wat zijn wij toch een ‘fantastisch land’ dan wel ‘wat ben ik toch een geweldige gevoelige man want zie-mij -eens-huilen’.

  Ik begin de praatjes van socialistische bestuurders steeds meer door te krijgen en bij tijd en wijle vroeg ik mij af : ‘Spreekt hier nu Asscher of van der Laan’.
  Het PvdA-kliekje kende elkaar natuurlijk van haver tot gort, dus logisch dat ze allemaal in dezelfde trant spreken en naar buiten toe optreden.

  Vanavond worden ons Job – verhuurt zichzelf – Cohen en Ellie-L.H.B.T-Lust voorgezet door Jinek die de verheerlijking van de stervende burgemeester nog eens dunnetjes over mogen doen.

  Geliked door 6 people

  • Harry zegt:

   Dat gezeik over die voetballer met een hersenbeschadiging vind ik ook zo walgelijk .
   Iedere dag krijgen er bakkers , lassers en monteurs herseninfarcten .
   Hoor je niemand over !
   Maar nu het een marokkaan is die tegen een bal aan loopt te trappen , is ie meteen zóóóoóóóó zielig !

   verwijderd door webmaster

   Geliked door 4 people

  • Wim Vreeswijk zegt:

   Op dezelfde dag dat Ajacied Nouri in elkaar zakte door hartritmestoornissen overleed ook Sylvia Nooij (32) oud-international vlak voor de start van het EK aan dezelfde hartritmestoornissen. Het is dan ook des te meer stuitend dat Nouri wèl dagenlang media aandacht kreeg, doch Sylvia letterlijk doodgezwegen werd. Ik heb hierover ingezonden brieven geplaatst voor het AD als in de Telegraaf doch beide kranten zwegen als het graf !

   Geliked door 5 people

 4. Harry zegt:

  Een “lieve” stad ?
  Vrouwen moeten lief zijn , anders zijn ze volstrekt overbodig .
  Een “lieve stad” is onzin !
  Een lieve stad is een kankergezwel waar de tumoren rustig kunnen groeien .
  Drugshandel , criminaliteit , prostitutie met haar bijwerkingen ,
  roof , moord , afrekeningen , islam , etc , etc .

  Helaas is er geen enkele stad in Nederland die ik als voorbeeld daar tegenover zou kunnen stellen .

  Zeg v.d. Laan , het is nu wel welletjes geweest met je onzin .
  Ga , man , ga !

  Geliked door 5 people

  • Ik had je willen ondersteunen bij het schuimbekken @Harry maar toen dacht ik er aan dat opoe zaliger mijn woordgebruik om vreselijke dingen te omschrijven niet zou goedkeuren. En daar houdt het op.

   Like

  • Wachteres zegt:

   “Een “lieve” stad ?
   Vrouwen moeten lief zijn , anders zijn ze volstrekt overbodig”

   Wat is dat nu E.J.? Zo’n opmerking heb je terecht weggehaald en nu mag die er wel weer staan? Consequent zijn…. anders denkt Harry dat hij alles maar kan zeggen. 😛

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Hoera! Bravo! Pak van mijn hart!
    Ik las het en ik zat me alweer de nodige tijd te verbijten, te koken en me in te houden omdat er anders weer van gemaakt zou worden,dat IK de confrontatie weer opzocht!
    Maar eindelijk, eindelijk iemand, die het toch óók een brug te ver gaat, al wordt het dan nóg gebracht met een smiley -wat er bij mij bepaald niet af kan.
    Hoor je het eens van een ander! Hij gaat doodgewoon te ver en als niemand er op reageert, denkt hij zich steeds meer te kunnen permitteren.
    Maar eens houdt het op!

    Like

   • Harry zegt:

    Zo kom je natuurlijk nooit van je onkruid af , Wachteres .
    Heel lang , heel lang geleden ook , heb ik wel eens gedacht dat vrouwen tactischer zijn dan mannen .
    Maar op een gegeven moment ben ik in vertwijfeling geraakt .
    Serieus hoor , keer op keer .
    Nu weet ik ook weer waarom .

    Ik schuif het maaien maar even door naar het volgende seizoen , goed ?

    Je weet ook wel dat het heel onbeleefd is om je tong uit te steken naar een heer , he ?
    Zelfs als je dat uitbesteedt aan iets dat op een eendje lijkt .

    Ik meen me te herinneren dat je boven de achttien bent , dan doe je zulke dingen toch niet meer ?
    Niemand die je corrigeert ?
    Ene Henk ook niet ?
    Die Bron wordt ook knap onverschillig , geloof ik .
    Moet ik je dan , als bijna honderdjarige nog terechtwijzen ?

    Als iemand nog eens wanhopig uitroept : ” VROUWEN” !!!! , sputter dan maar niet teveel tegen a.u.b.

    Like

   • Harry zegt:

    Trouwens , Wachteres ,

    dat is geen uitspraak van mij , maar een Chinees gezegde : ” vrouwen moeten lief zijn , anders zijn ze volstrekt overbodig ” .
    Ik heb het alleen in begrijpbaar Nederlands vertaald .
    Ze hebben veel meer waterdichte beweringen overigens , die Chinezen .
    Een andere is : ” hij die veel drinkt zal heel dronken worden ” ,
    daar is toch geen speld tussen te krijgen ?

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Harry, sommige zijn niet tactischer, maar uitgekookter/ berekenender.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Ach @Theresa, ik zie het niet zo zwart in als jij dat doet.

    Harry en Rommel [Fenixx] konden wel broers zijn. Een grote mond [ook/vooral naar vrouwen] maar een heel klein hartje.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Daarom schreeuwen ze af en toe, en op die manier hopen ze dat niemand er achter komt.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @wachteres, 10.34u: Hm. Er is wèl een verschil tussen ( virtueel) heel hard schreeuwen en iemand (virtueel) een mes in zijn rug steken.
    En nee, die laatste uitdrukking komt niet zozeer uit mijn koker, maar uit die van Trucker en ik maak er bij deze dankbaar gebruik van omdat het in dit geval de spijker op de kop is.
    Maar ik geef toe, dat je dat mes natuurlijk wèl zelf gevoeld moet hebben om zulks te kunnen begrijpen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Kom, kom, dames.
    Laat Harry nou eens zeggen wat hij te zeggen heeft zonder altijd maar direct te gaan zitten schuimbekken, of je bekken te laten overschuimen, wat je maar wilt.
    En dat met ’n mes in je rug is wel héél erg dramatisch
    Hebben jullie nou nooit eens ’t gedacht dat Harry het leuk vindt om jullie te stangen?
    Gewoon in het grote Bron-verband,als ’n grote familie?
    En bovendien heeft ’n Chinees het bedacht.
    Harry niet.
    Die is het er alleen maar mee eens.
    Harry denkt aan vrouwen als wezens die liefde kunnen geven.
    Nou, als dat niet positief is weet ik het ook niet meer.

    Wees maar eens heel lief voor Harry.

    Geliked door 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    Alleen al dat laatste zinnetje komt zó ironisch over, Paul, dat ik mij niet geroepen voel om op de rest nog serieus in te gaan.
    Alleen nog dit: Toch zeker wel eens van overdrachtelijke zin gehoord, neem ik aan?
    Welnu, zo moet die uitdrukking van “een mes in je rug” opgevat worden.
    En dan ís het niet langer dramatisch, maar dekt het precies de lading.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Lieve Theresa.
    Je bent me er eentje hoor.
    Ik zou zeggen zie wat meer de zonzijde van het leven.
    Kan jou het schelen joh.
    Kom op…
    Lach eens wat meer!

    Like

  • GT zegt:

   Juist das waar, en dan ……wat nog onder de pet geschoven wordt.

   Like

  • Wim Vreeswijk zegt:

   Mijn ervaring is: hoe groter een stad, hoe groter de rotzooi, want een grote stad is ook veel meer een toevluchtsoord voor allerlei duistere types die in een anonimiteit allerlei rottigheid kunnen uitdenken en uitvoeren. In bijvoorbeeld een dorp is er automatisch veel meer sociale controle, omdat de afstand tussen kiezer en gekozene veel korter is. Het idee van vd Laan om de steden amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht samen te voegen een supergrote stad zoals Parijs e.d. met al die no go areas en banlieus waar de poilitie niet meer durft te komen is natuurlijk een buitengewoon slecht idee. De hersenen van v.d. Laan zijn m.i. reeds duidelijk aangetast door de vele medicijnen die hij loopt te slikken.

   Geliked door 1 persoon

 5. topsporter zegt:

  Ik ben het volkomen eens met Fubar.

  Geliked door 2 people

 6. Wim Vreeswijk zegt:

  Sterk stuk Wim van Schaik. Ik zal binnenkort weer eens de begroting 2018 Amsterdam gaan beoordelen. Kijken hoeveel lijken er uit de kast rollen…..

  Geliked door 2 people

 7. ReaGluurder zegt:

  Moest ook denken aan een jonge vrouw die in de buurt van het CS ooit is aangereden door een scooter met 2 ‘je weet wel’ er op, die haar lieten liggen en wegreden. Ze kwam heel lelijk terecht en bleek later zware hersenletsel te hebben. Haar hele jonge leven verkloot. Ik hoop dat ze dat Gajes nog te pakken hebben gekregen. En dan dat Joodse echtpaar; de man is BLINDGESLAGEN, de vrouw wilden ze een vinger afknippen om een ring!! Daders niet gevonden, vlgs mij. Dan die Poolse (homo) man die dit voorjaar vermoord werd in het Vondelpark! Het omaatje die al 35 jaar in Noord woont en waar haar kleinzoon ’s nachts moet waken, omdat TUIG haar het leven verpesten. Hele wijken vol met TUIG, Vogelaarwijken waar miljarden tegenaan gesmeten zijn/worden. Etc etc. En dan noemt Vd Laan in tranen deze stad een ‘lieve stad’!!! Zijn kinderen gaan het beleven!!

  Geliked door 4 people

 8. Beschouwer zegt:

  Laat Van der Laan maar lang zijn Amsterdamse stad beschouwen.

  Geliked door 1 persoon

  • tippelaar zegt:

   Ik denk dat v.d.Laan niet lang meer te leven heeft met zijn progressieve longkanker. Na hem zal er wel weer een pvda.burgmeester uit de hoge hoed getoverd worden. De pvda.macht is nog lang niet over . Dat gaat nog decennia duren. Het kan ook zo zijn dat de moslims de macht met geweld over nemen en dan komt er zo iemand als KUZU van Denk. Moeten we op de Dam een waterdichte vloer maken zoiets als in een autowasplaats, om het bloed op te vangen.

   Geliked door 1 persoon

   • Wim Vreeswijk zegt:

    Misschien dat het iets is voor Thierry Baudet om te solliciteren voor burgemeester. Tenslotte woont hij reeds in Amsterdam.

    Like

  • Beschouwer zegt:

   Ik bedoel hiermee te zeggen dat deze schijnheilige Van der Laan de verknipte genderneutrale ovlergereguleerde winkelierstreiterende newspeaksstad Amsterdam nog lang moge beschouwen zodat hij kan zien waar deze waanzin toe gaat leiden. Ik gun ook die schijnheilige Van der Laan niet de dood echter het kan me niks schelen.

   Like

 9. ReaGluurder zegt:

  En natuurlijk moest ‘Nouri’ ook nog even met een snik langskomen. Vreselijk allemaal, maar elke dag overkomt “gewone” Nederlanders dit ook. Wat een tenenkrommend, infantiel gebeuren. Op de SM zie je idd veel lovende, meelevende reacties. Nogal eens van dames, die waarschijnlijk amper benul hebben wat er zich allemaal in die ‘lieve stad’ afspeelt, en met kippenvel naar dit onderonsje zaten te kijken en in bed de slaap niet konden vatten. Janine Abbring vind ik overgewaardeerd, dat ze geen mooie stem heeft kan ze niet helpen.

  Geliked door 2 people

 10. jungleelephant zegt:

  Ik ga over mijn nek van valse sentimenten!

  Geliked door 4 people

 11. Anna zegt:

  Als je niet meer ” zakelijk ” aan z’ on uitzending mee kunt doen dan werkt het averechts…..
  Ik heb de tv uitgezet.

  Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Ik ook , wat een gekwezel !
   Kijk al niet veel meer , maar dit was te veel voor een avond .
   Triest als iemand ongeneeslijk ziek is , maar zijn partij heeft heel Nederland ziek gemaakt .
   Dat is misschien wel iets erger nog , toch ?
   Daar zijn we allemaal de dupe van .
   Op een of andere manier verdwijnt er dan toch enige empathie .

   Geliked door 4 people

 12. Lucie zegt:

  Heb helemaal niks met deze man,……..ja hij is ernstig ziek maar dat was mijn zwager ook,hij is twee weken terug overleden aan acute leukemie,hij was een eerlijk en oprecht mens.Met mijn zwager had ik medelijden en nu met mijn zus,zij moet alleen verder,…….met deze man heb ik helemaal niks.

  Geliked door 5 people

 13. tippelaar zegt:

  Alle mensen gaan een keer dood, gelukkig ook die van de pvda. Schijnt heel normaal te zijn. Dus waarom dat van van der Laan anders is, is mij onduidelijk

  Geliked door 1 persoon

 14. De janktoeristen hopen dat ie snel de pijp uit gaat dan kunnen ze weer lekker met z’n allen hun hobbie uitoefenen, op een viaduct met een nat broekje en een zwaaiende aansteker, snikkend in koor met voorjanker Timmerfranz. Ze moeten al die wijvenfilms eens gaan verbieden want daar komt dit door of zouden die lui als kleintje te weinig gejankt en geblèrd hebben? En dan een jammerlijk figuur die door dit optreden feitelijk voor iedereen al dood is wentelt zich ook nog eens in zelfpijpend medelijden. Maar ja, misschien komt dat ook door dat rode kwabje in ’t kopje met dat missende gen. Zielepoot.

  Geliked door 1 persoon

 15. Erik zegt:

  Het is toch ook afschuwelijk verdrietig voor de linkse kerk, andere gutmenschen en jonge moslims dat deze succesvolle moslimvoetballer is uitgevallen. Nu zijn Ali B en Badr Hari weer de enige “geslaagde” moslims in Nederland, dus hebben de hyenapuppies alleen nog een “rapper” en een kickbokser als rolmodel. En Ismail de tuigvlogger natuurlijk.

  Ben benieuwd naar de culturele achtergrond van de top 600 (bottom 600) high impact criminelen van Van der Laan, maar dat soort gegevens zullen Wilders en FvD in de kaart spelen dus ze worden keurig geheim gehouden naast de beelden van de ramadanaanslag op Amsterdam CS en alle andere “incidenten” en statistieken waar de ideologie van de vrede de hoofdrol in heeft.

  Toch heb ik Van der Laan een heel stuk hoger zitten dan Asscher en Cohen, dus er is een (langzaam) stijgende lijn. Als Thierry op tijd de baantjescaroussel saboteerd is dit de laatste PVDA burgemeester hoop ik.
  Het blijft bizar dat al deze Joodse heren zulke moslimknuffelaars zijn, een soort Stockholm syndroom.

  Amsterdam is lief en Islam is vrede…

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Erik.
   Dat je van der Laan hoger hebt zitten als Asscher kan ik begrijpen.
   Asscher is gewoon ’n slecht mens.
   Van der Laan maakt niet die indruk op mij.
   In wezen is hij ’n jammerlijk figuur omdat hij de opdrachten van links uitvoert terwijl je van hem ergens iets anders verwacht, wat hij overigens niet heeft ingevuld.
   Amsterdam is inmiddels niet meer te redden.
   In theorie zal de macht van de PVDA nog decennia lang doorwoeden, dan is de revolutie ondertussen al lang uitgebroken en is het niet te voorspellen hoe de situatie zal zijn…

   Geliked door 1 persoon

 16. kampersrene zegt:

  Zojuist gelezen in een min of meer betrouwbare krant De PvdA -Partij van den arbeid heeft met meerderheid van stemmen een naamsverandering bekend gemaakt PvdA gaat verder onder de naam “Partij van de Achterlijken” Op die manier kunnen hun linkse kiezers zich beter indentificeren

  Geliked door 3 people

 17. leefbarbaar zegt:

  Van der Laan en 020 hebben veel gemeen, beide verdienen een mooie uitvaart.
  En wie TV kijkt, vraagt er zelf om.

  Geliked door 2 people

 18. Marian zegt:

  Euforische van der Laan. Dat die man nog beslissingen mag nemen onvoorstelbaar. Ik verdenk hem op hersenmetastasen, de man is zwaar ziek.

  Geliked door 1 persoon

 19. de staatspropaganda omroep had ook Th . Baudet kunnen uitnodigen, maar dat deed ze niet.
  Want het patroon van islamisering en constant zwijgen over alle nadelen moest wel doorgaan.

  Geliked door 1 persoon

 20. Bauernschmaus. zegt:

  Het verbaast mij dat jullie überhaupt naar die ongein hebben gekeken.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Grappig hé, ze hebben zo een hekel aan alles wat de NPO uitzend, maar ze weten precies wat er gebeurt is en wanneer.
   Als ik zeg dat ik iets niet doe, dan doe ik dat ook niet.
   Ik ga daar mijn tijd niet meer aan verspillen om me zelf groen en geel te ergeren.

   Maar zo iets lees je hier regelmatig als het b.v. over een winkel gaat.
   En nou doe ik daar echt geen boodschappen, nooit meer.
   En de volgende lees je weer precies hetzelfde, van dezelfde reageerders.
   Principes er op na houden? Wat is dat.
   Die kennen ze hier enkel op het moment zelf, de dag daarna is dat weer afgelopen.

   Geliked door 3 people

   • Theresa Geissler zegt:

    Je hebt gelijk, maar anderzijds is het ook wel weer zo, dat je iets pas met recht en reden kunt afkammen, als je er zelf naar gekeken/geluisterd hebt.
    Ik kijk ook zowat geen t.v., maar ik zou het weer meer moeten gaan doen, geloof ik, als ik zelf weer meer wil schrijven.
    Pijnig me momenteel de hersens af, maar heb nog geen bruikbaar onderwerp Dat zal dus toch anders moeten.

    Like

   • Bauernschmaus. zegt:

    Principes zijn principes.Als je jarenlang deze man hebt vervloekt dan ga je niet naar zijn laatste,rood getinte,one man show zitten kijken.

    Geliked door 1 persoon

 21. Wim Vreeswijk zegt:

  We kunnen beter van Amsterdam een zogeheten ‘vrijstaat’ maken waar je alle criminelen uit heel Nederland kan herbergen. In de Middeleeuwen had je dat ook al in Nederland met Vianen en in Duitsland had je meerdere ‘vrijplaatsen of vrijstaten’ waar ze al het tuig van het hele land konden dumpen. Nu zit er al een hoop tuig in Amsterdam, dus dan voelt dat andere extra tuig zich gelijk thuis. Wel een muur erom heen, want je moet er natuurlijk geen last meer van hebben. Je moet dan natuurlijk wel kappen met al die Haagse subsidies richting Amsterdam, want ze moeten natuurlijk wel hun eigen broek omhoog leren houden en niet wederom ten laste komen van de rest van Nederland.

  Like

 22. Niet gekeken, wel daags daarna veel radio emo en aanvragen voor klassieke muziek voor de stervende………………..Ik zie dit optreden als reclame voor de PvdA………………ook stervend 😉

  Like

 23. Je moet even volhouden met dat bidden want de Baas heeft natuurlijk meer te doen. Maar nu weet ik ’t zeker. ’t Helpt uitstekend en als je eenmaal toegang tot ‘M hebt verhoort Hij steeds sneller. Dus dat verhaal klopt niet dat je gebeden niet worden verhoord als je iemand de touwtiefus of erger wenst. Zo, wie is er nu aan de beurt?

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Ze moeten daar in de hemel wel een computersysteem hebben waar dat van de CIA en de FBI bij verbleekt , om al die gebeden te ordenen en te kunnen beantwoorden en verwezenlijken .
   Wat me nou zo verbaast is dat kennelijk geen enkele christen daar vragen bij stelt hoe zoiets mogelijk is .
   Ze slikken het gewoon voor zoete koek .
   Die lariekoek .

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Zo iets als, de aanhouder wint.
    Als je het maar lang genoeg volhoud, dan zal het vanzelf wel waar zijn.

    Geliked door 1 persoon

   • Je moet je gebeden wel concreet aanbieden, met redenen omkleden en precies aangeven welke ziekte, welk rugnummer en locatie en bij voorkeur het BSN-nummer d’r bij en gewoon met je kont omhoog, op een matje voor je bed en 3 keer daags. Een gebed als: O Heere, geef ze veere, gaat ogenblikkelijk het eeuwige archief in vanwege te algemeen, niet discriminerend genoeg en te weinig informatie, zelfs voor de Alwetende.

    Like

 24. Wachteres zegt:

  Van der Laan heeft ‘een groot verantwoordelijkheidsgevoel’ zegt hij.

  Dat is de reden waarom hij zijn familie weleens verwaarloosd heeft ten opzichte van zijn werk.

  Maar als een mens echt verantwoordelijkheidsgevoel heeft, zou hij dat dan niet in eerste instantie voor zijn gezin moeten hebben?

  Kletspraatjes dus: zijn werk ging gewoon voor, daar valt ook meer eer aan te behalen.

  Kun je je lekker belangrijk voelen.

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   “Zou moeten”, ja, maar hoe vaak komt dit niet voor? Herhaaldelijk!
   Hij is bepaald niet enig in zijn soort!
   Veel mannen blinken nu eenmaal niet uit in dat soort verantwoordelijkheidsgevoel; dat zal ook wel weer biologisch bepaald zijn.
   De mijne heeft een periode gehad dat hij praktisch helemáál nooit thuis was, en dat gooide hij dan op de “fusie.” Maar hij was gewoon een workaholic, ook zonder die fusie: Hij gaf ook nog les aan twee avondscholen.
   En àls hij er dan toevallig eens was, wou hij met de kínderachtigste dingen opeens de puntjes op de i zetten. Ja, da-hag! Van de weeromstuit pikten we dat dan niet; ik niet en mijn moeder ook niet. Dat kreeg je ervan.

   Like

   • BertG. zegt:

    Dat is jouw ervaring met toevallig iemand die zo handelen, erg vervelend verder voor je.
    Dat is geen lijdraad dat iedereen zo doet en zo reageert.
    Ik zelf ken veel meer vrouwen die er juist op staan om die puntjes op de I te zetten, en daardoor juist overheersend beginnen te worden omdat ze iets denken te bezitten waarvan ze zelf denken dat deze van goud is.
    Die moet je dan ook ver uit je buurt houden, of je moet een slaafjes instelling hebben.
    Wat helaas veel kerels er wel op nou houden, omdat het ’s winters nou eenmaal koud is in je uppie in je bed.

    Geliked door 1 persoon

   • Theresa Geissler zegt:

    Verschrijving: “De mijne” klopt niet: Ik bedoelde hier niet mijn man, maar mijn vader.

    Like

   • BertG. zegt:

    Lekker duidelijk weer allemaal.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG.:Ja, Sor-ry!
    Ik probéér me op de onderwerpen te concentreren, maar intussen wou ik zo ontzettend graag, dat me eens iets zinnigs inviel om er een redelijk artikel van te maken.
    Ik heb vandaag bij de Bruna al de beschikbare dag- en weekbladen bekeken, maar niets geschikts gevonden. Ik geef toe, dat ik daarover pieker.

    Like

   • BertG. zegt:

    Theresa, daar hebben we toch internet voor om iets te vinden.
    Geen week en dagbladen, die lees ik wel als ik bij een kapper zou komen.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG.: Tuurlijk, ik keek daar ook alleen maar naar, omdat ik op Internet ook niets geschikts kon vinden, wat dacht je!
    Overigens n i e t naar het dameskapper-genre gekeken, uiteraard.

    Like

  • Harry zegt:

   Ik wil niet blijven zeuren , Wachteres , maar ;

   het is natuurlijk wél zo , dat er topsporters zijn , die dat kunnen bereiken doordat ze zich dáárop totaal focussen .
   Dat er bestuurders zijn , die dag en nacht met hun werk bezig zijn , dat zijn wél de lui waar je wat aan hebt .
   Er zijn vaklui die tot het uiterste gaan om iets geweldigs neer te zetten , dat zijn wél degenen die de kar trekken .
   Dat er politici zijn zoals Wilders en Agema en nog een stel uit DIE club , dat zijn de enige nog zijn die ons land kunnen redden .
   De toppers !

   Wat staat daar tegenover ?
   De doedels die niet over willen werken omdat ze zo graag thuis op de bank hangen .
   De sukkels die geen tijd hebben om over te werken omdat ze drie , vier verjaardagen per week af moeten lopen .
   De kloothommels die enkel aanwezig zijn om hun salaris op te kunnen eisen en daar liefst zo min mogelijk voor doen .
   Degenen die zelf niet na willen denken en alles komen vragen .
   De slappelingen die iedere week wel een paar dagen ziek zijn .
   En degenen die iedere week een “pappa dag” moeten hebben , om “quality time” met hun kinderen te kunnen hebben .

   Als ondernemer word je daar natuurlijk knettergek van .
   Kortom , als je mee wilt tellen , als je echt iemand wilt zijn , dan moet je bij wijze van spreken dag en nacht klaar staan .

   En dat gezin ?
   Als dat deugt , dan zullen ze dat toch respecteren ?
   Mijn ouwe heer was ook ondernemer , altijd aan het werk , weinig thuis en als ie thuis was , was daar ook altijd weer het werk .
   Maar het was wel iemand waar je echt wat aan had , resoluut , duidelijk , recht voor z’n raap en consequent .
   Ik zou dat niet graag ingeruild hebben voor zo’n bankhanger .
   Ondanks het beperkte aantal uren per week .

   En ik zeg dit niet om die flapdrol van een Van Der Laan te supporteren , hoor .
   Voor mij mag ie vandaag nog weg .

   Geliked door 3 people

   • Wachteres zegt:

    Van der Laan en elke man mag doen wat zij willen Harry, wat mij betreft.

    Maar gooi het niet op ‘verantwoordlijkheidsgevoel’ als je een workaholic bent.

    Daar trap ik niet in. En wat jouw voorbeelden bettreft:”Er is ook een middenweg, toch?

    En eh … In de tuin werken is heel gezon voor een man.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Oeps,, de letters op mijn computerr gaan het steeds slechter doen.

    Like

 25. Tistochwat zegt:

  Jammer voor Van der Laan, maar ik kan er geen traan om laten.
  Destijds riep hij ook: ‘Al die lieve islamitische mensen.’
  Man, ga toch op het dak zitten.

  Like

 26. Die socialisten kluiven zelfs hun stervende leiders en apostelen tot het laatste knookje af. Echte overlevers.

  Geliked door 1 persoon

 27. paulzwueste zegt:

  De Heilige Rooms-Katholieke Kerk had vroeger de gewoonte om heiligen op te zetten.
  Asscher was van plan om Van der Laan in brons te laten gieten.
  Vroeger kon dat niet omdat de moslims dat als heiligenverering zagen, maar nu er geen enkele moslim meer op de PVDA stemt is dat dus geen probleem meer.
  De nieuwe slogan waarmee ze die verkiezingen in gaan is dan ook:
  ” PVDA de enige èchte blanke partij van Nederland! Wordt lid!
  U ontvangt een miniatuur bronzen beeldje van van der Laan.”

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s