Waarom ik AfD stem (4)

Screenshot_189

(Door: “J.” – Vertaling: E.J. Bron)

Ik ben 20 jaar oud en heb dit jaar examen gedaan op een gymnasium in Beieren. Een klassieke school, “zonder racisme”, daarentegen echter met een grote portie “moed” – vanzelfsprekend. Wat ik in de laatste vier jaar van mijn schoolloopbaan heb ervaren, is dat een openlijke discussie over politieke onderwerpen in het kader van de lessen gewoon niet meer mogelijk is.

De ene keer iets meer, de andere keer iets minder laten vooral leraren maatschappijleer de voor hen verplichte objectiviteit onder de tafel vallen.

De AfD is slecht, dat is ook op het gymnasium het gangbare narratief

Tijdens de behandeling van de politieke thema´s tijdens de lessen heb ik in mijn schooltijd geen enkel positief woord over de AfD gehoord. Daar is op zich niets verkeerds aan, zo dient men immers aan de leerlingen een neutraal beeld van het Duitse partijenlandschap door te geven. Eigenlijk. Want om de AfD te demoniseren, was er altijd wel wat tijd over.

Frauke Petry wil het schietbevel, Björn Höcke is quasi de reïncarnatie van het mens geworden nationaalsocialisme. Tot zover behoorlijk verontrustend. Het volgens mij veel grotere probleem is echter dat het met afstand grootste deel van de scholieren niets, maar dan ook helemaal niets navraagt.

“Waarom zou ik het interview met dat zogenaamde ´schietbevel´ doorlezen als ik het van de leraar samengevat krijg?”

“Waarom zou ik naar Höckes toespraak moeten kijken? Dat is nazipropaganda in zijn puurste vorm, daar verspil ik mijn tijd niet aan.”

Zo of op een dergelijke manier schijnt een groot deel van de scholieren van mijn generatie te denken.

Waarom niet gewoon een keer het verkiezingsprogramma lezen?

Ook ik heb me niet altijd voor politiek geïnteresseerd, ik wist niet wat ik van deze schijnbaar demonische partij moest vinden. Maar ik heb haar verkiezingsprogramma gelezen. Van voor tot achteren. Ik heb gezocht naar het punt dat vrouwen naar de haard verbant, en het – wat een verrassing – niet gevonden. Uiteraard ben ook ik het niet met alle programmapunten eens. Waarom ook? Ik zou wel eens een partij willen zien die een verkiezingsprogramma ontwerpt waarmee al haar kiezers het op alle punten eens zijn.

Iedereen lijkt zich heel nauwkeurig met de partij te hebben beziggehouden. Je krijgt immers ook alles al voorgekauwd, “Spiegel Online”, ARD & Co. maken het mogelijk! Maar vooral zelf niet zorgen voor informatie uit de eerste hand (het partijprogramma) en dit doorpluizen, véél te inspannend.

Waarom ik op de AfD stem

Dit jaar ga ik voor het eerst stemmen. Ik zal mijn kruisje bij de AfD neerzetten.

Ik maak me vooral grote zorgen over de ontbrekende politieke objectiviteit op scholen en het (waarschijnlijk gewenste) teloorgaan van de (discussie-)cultuur in Duitsland. Duitsland is het land waarin ik sinds mijn geboorte leef, en daar ben ik blij om. Ik houd van het land, en daarom stemmen mij de actuele politieke situatie, de terreuraanslagen en een ontbrekende oppositie in het parlement zeer droevig.

Iedere dag wordt de situatie in Europa, en vooral in Duitsland, slechter.

Er spoken gedachten door mijn  hoofd, zoals: “Als dit zo doorgaat, moet ik op een bepaald moment weg, emigreren”. Ik wil me geen zorgen hoeven maken over de toekomst van Duitsland, ik wil mijn tijd besteden aan mijn studie om zo mogelijk snel bij te dragen aan het welzijn van de samenleving.

Daarom stem ik op de AfD.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “J.”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Waarom ik AfD stem (4)

 1. tippelaar zegt:

  stop met zoeken en wen aan het idee dat waarheid niet bestaat, er zijn alleen belangen, zoals u zelf al laat zien, dat is ook eigen belang. Het welzijn van de samenleving zit niet op u te wachten. Verzin eens iets anders want er zijn al veel te veel gehersenspoelde wereldverbeteraars.

  Like

 2. Cognitieve-Dissonant zegt:

  Ga maar zo snel mogelijk emigreren voordat de moordende booslimhel losbreekt, want Duitsland is verloren en niet meer te redden met 20 miljoen boze booslims binnen haar grenzen, met honderden moskeet wapenopslag plaatsen welke tot anti-tank raketten toe bevatten.

  Like

 3. Pietersen zegt:

  Bij mij roept het opstel vragen op.
  Waarom wordt de islam geen enkele keer genoemd, de massa-immigratie en de islamisering van Duitsland. Waarom worden Merkel en trawanten niet genoemd. Enzovoorts.

  Het lijkt wel of schrijver zich meer zorgen maakt over over de objectiviteit in de media, op school, het ontbreken van ‘discussie-cultuur’. Als dit de problemen zijn voor haar in de Duitse maatschappij vraag ik mij af of zij wel op de AFD moet gaan stemmen.

  Like

 4. Je zou toch zeggen dat het voor de ontwikkeling van een kind belangrijk is dat ze niet worden opgezadeld met propaganda en reclame voor brandende braamstruiken, rode boekjes of een ander geslachtsdeel. Ga dan lekker voorlezen uit een mooi sprookjesboek, dan weten de kinderen dat ’t op het eind altijd goed afloopt. Ga met de kids de natuur in en laat ze kijken naar een echte bij of een bloem en zet al die lui die de kleine kopjes willen beschadigen op het schavot met een vastgelijmde koptelefoon waaruit de komende 30 jaar de Internationale of Hoeperdepoep zat op de stoep klink.

  Like

 5. Ruud.Beijer zegt:

  Ook in Nederland is het voorbij. De islam zal binnen 20 jaar de macht hebben overgenomen. Joden zullen worden vermoord net zoals de homo,s en lesbo’s.😐Gelukkig hebben de Nederlanders hiervoor gekozen. Meer islam en meer vluchtelingen. Hopelijk stikken ze erin.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s