Oorlog verloren: huurlingen vertrekken uit Syrië

Screenshot_41

(Vertaling: E.J. Bron)

Veel huurlingen in Syrië beschouwen de oorlog blijkbaar als verloren en vertrekken naar andere landen. Volgens een bericht van “Reuters” vertrekt op dit moment een deel van de huurlingen, die zes jaar lang tegen de regering in Damascus hebben gevochten, uit Syrië. “Reuters” heeft met een huurling genaamd Abu Mohammed gesproken, die naar Turkije is vertrokken. Volgens eigens zeggen zouden hij en andere huurlingen “moe zijn van de oorlog en van het bloedvergieten”. De 27-jarige zei dat hij en andere strijders het vredesakkoord in Moadamiya zouden hebben ondertekend. De voorstad van Damascus wat tot verleden jaar onder controle van de huurlingen, totdat het Syrische leger (SAA) de stad bevrijdde.

DWN

Ali Haidar, de Syrische minister voor de onderhandelingen met de huurlingen, zei daarvoor dat veel huurlingen de wapens neergelegd zouden hebben om zich daarna bij het SAA aan te sluiten. Abu Mohammed had deze mogelijkheid eveneens, maar hij wilde zich niet bij het SAA aansluiten.

De Syrische regering heeft tot nu toe een serie vredesakkoorden met meerder huurlingentroepen afgesloten. Ook de huurlingen in Daraya, Qudsaya en al-Tal – plaatsen die daarvoor bolwerken van de huurlingen waren – hun wapens neer. Het conflict heeft zich volgens informatie van “Reuters” ten gunste van de Syrische regering ontwikkeld. De regering zou de soldaten en de bewoners van de bevrijde gebieden een vrijgeleide hebben gegarandeerd. Syrische regeringsambtenaren zeggen dat het aan de huurlingen en bewoners zelf overgelaten wordt of ze willen blijven of vertrekken.

Zowel inwoners van de plaats Moadamiya als Syrische regeringsambtenaren bevestigende tegenover “Reuters” dat de autoriteit in de stad weer hersteld zou zijn. Er zouden zich bovendien noch bewapende huurlingen noch regeringssoldaten in Moadamiya bevinden. De vlucht van de huurlingen uit Syrië vond echter niet gratis plaats. De huurlingen, die hun wapens hebben neergelegd, worden door de Syrische staat in de gaten gehouden. Volgens voormalige huurlingen verlangen mensensmokkelaars ongeveer $ 2600,- per persoon om de betrokkenen naar een van de buurlanden te smokkelen. Het vertrek naar Turkije bijvoorbeeld is uitermate gecompliceerd, omdat de Turkse autoriteiten ondertussen visa van Syriërs eisen.

Volgens een ander bericht van “Reuters” had het SAA samen met de Libanese sjiitische Hezbollah-militie donderdagmiddag 30 kilometer langs de Syrisch-Jordaanse grens van huurlingentroepen gezuiverd. Ook in dit deel van het land zou weldra een vluchtelingengolf in richting Jordanië kunnen beginnen. Het SAA deelde mee dat dit een “groot succes” zou zijn. Daarvoor had het SAA tegelijk met het Libanese leger een offensief tegen de huurlingen langs de Syrisch-Jordaanse grens uitgevoerd. Het Libanese leger wees berichten, volgens welke het offensief tegen de huurlingen werd gecoördineerd met de regering in Damascus, echter van de hand.

Verleden week zaterdag had het SAA Al-Suchna, het laatste ISIS-bolwerk in de provincie Homs, bevrijd. Van doorslaggevende betekenis voor de verliezen van de huurlingen zou ook het feit geweest kunnen zijn dat de Amerikaanse regering in juli de wapenleveranties en financiële hulp via de CIA aan de huurlingen had stopgezet. De CIA was in 2013 onder de toenmalige president Barack Obama in het geheim begonnen met wapenleveranties. De buitenlandse geheime dienst rustte huurlingen met lichte wapens en munitie uit. Ook de Golfstaten rustten huurlingen in Syrië  uit. De Amerikaanse president Trump wil oorlogsoperaties principieel ondergeschikt maken aan het leger en niet aan de geheime diensten. Deze zouden door een dergelijke verandering van strategie aan betekenis verliezen, wat begrotingskortingen tot gevolg zou hebben. Delen van de geheime dienst voeren een verbitterde strijd tegen Trump sinds hij president is.

Bron:
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Oorlog verloren: huurlingen vertrekken uit Syrië

 1. H J zegt:

  Waar je het ook onderbrengt, de Deep State itrekt toch aan de touwtjes.

  Liked by 1 persoon

 2. T.Troubadour zegt:

  Hoeveel vluchtelingen heeft deze politiek van de EU en Obama opgeleverd,en hoeveel doden en hoeveel gewonden? Assad nog steeds aan de leiding maar men hoort die EU en Obama aanhangers niet meer.de De gehele Arabische Lente is uitgelopen op een Arabische winter.Bedankt …..Obama bedankt EU bedankt Moslim Broeders bedankt Turkije…..

  Like

 3. Golden Girl zegt:

  hij was na 6 jaar moe van de oorlog en het bloedvergieten, nou wij zijn moe en het zat wat wij door die klere oorlog door ons strot geduwd hebben gekregen en nog,
  en dat onder het mom van vluchteling zijn ook de lieden uit Afrika mee zijn gelift op de ellende van anderen waar Europa nu onder gebukt gaat en andere landen waar helemaal geen oorlog is

  Like

 4. Pietersen zegt:

  Op ons nieuwe kabinet rust nu de schone taak deze ‘bloedvergieters’ nooit meer tot ons land toe te laten, daarom ook is de CU uitgenodigd om dit te bereiken, immers zij zijn de partij van de christelijke naastenliefde en hebben ons Nederlandse volk zo lief dat zij wel zorgen dat het dik voor elkaar komt.

  Liked by 1 persoon

 5. Luchtpint zegt:

  Dat heb je met huurlingen: geen goed moreel en dus ook geen loyaliteit, want eigenlijk draait het om snel geld. Dus als het niet snel gaat, dan “worden ze het beu”, want er valt niks te verdienen. Dat was op de duur met de Landsknechten van de 16e eeuw ook zo: altijd snel verveeld als ze te veel moesten stilzitten of niets doen voor een tijd, dan gingen ze vaak mensen in dorpen op bevriend terrein beroven, het boeltje plunderen en wat lopen moorden en verkrachten voor de lol. Vooral als de generaals die ze hadden ingehuurd hun soldij niet konden betalen op tijd.

  Good riddance to bad rubbish !

  Like

 6. Petra DeBoer zegt:

  Het was een proxyleger onder aanvoering van de Amerikaanse CIA, Turkije, Qatar, Frankrijk, Verenigd koninkrijk, Saoedi Arabië en de Mossad van Israël, en deze zogenaamde rebellen waren extremisten en terroristen zoals Carla del Ponto afgelopen week ook al zei.

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2186948-zelfs-vechtersbaas-del-ponte-ziet-geen-mogelijkheden-meer.html

  Trump schijnt videobeelden te hebben gezien waarin het hem duidelijk werd dat de “rebellen” die door Amerika worden ondersteunt met geld, wapens e.d. jihadisten waren en een kind op gruwelijke wijze onthoofden. Daarna heeft hij de CIA opdracht gegeven om te stoppen met het financieren van de zogenaamde lieve rebellen. Nu die walgelijke jihadisten geen geld meer krijgen, geen wapens e.d. willen ze weg of sluiten zich aan bij de SAA (Syrische Arabische Army). Assad is wat dat betreft veel te soft en geeft vele jihadisten amnesie. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden maar dan toch is zo’n jihadist zo beter af dan in de gevangenis belanden en ter dood te worden veroordeeld. Voor IS strijders geld dit gelukkig niet en deze worden als het even kan naar hun 72 maagden gestuurd.

  Like

 7. Jan zegt:

  Iran bouwt raketbases in Libanon en Syrië om Israël te vernietigen

  EXPOSED: Israeli Media Deliver Evidence Of Growing Iranian Threat Via Syria And Lebanon

  The facility in the vicinity of the city of Baniyas, south of Latakia near Syrian President Bashar al-Assad’s hometown of Qardaha, is being built using methods that have been seen in Iran and will be able to store long-range missiles, according to Israeli TV Channel 2.

  http://www.westernjournalism.com/exposed-israeli-media-deliver-evidence-growing-iranian-threat-via-syria-lebanon/
  http://www.imagesatintl.com/wp-content/uploads/2017/08/Syria-is-building-missile-factories.pdf

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s