NOS Journaal is een oordelend medium

Screenshot_86

(Door: Leon de Winter)

Op 13 november 2015 vielen bij aanslagen in Parijs 130 doden. Een dag later werden de massamoorden uitgebreid behandeld door het belangrijkste nieuwsmedium van onze tv-zenders, het NOS Journaal van acht uur. De huidskleur van de daders van de aanvallen werd niet door het NOS Journaal vermeld, en terecht, aangezien het geen rol speelde bij het geweld. Het vermelden van de huidskleur was ook afwezig in de uitzending van 15 juli 2016 over de aanslag in Nice, waar bij een vuurwerkfestijn ter ere van Quatorze Juillet 86 mensen werden doodgereden door een terrorist in een truck.

Het NOS Journaal opende die avond als volgt: ’Schok na aanslag. Een man rijdt met een vrachtwagen in op een feestvierende menigte.’ De dader was een man met een licht getinte huid, maar het NOS Journaal vermeldde dat niet. Dat deed er niet toe, zoals het, zoals al opgemerkt, er evenmin toe deed bij de aanslagen in Parijs. De motivatie voor al die misdaden kwam niet voort uit raciale superioriteitsgevoelens maar uit ideologisch-religieuze bevlogenheid. Wanneer een massamoordenaar ’Allahu Akbar’ roept, onthult hij zijn motivatie: hij is een extremistische moslim die terreur bedrijft, en zijn huidskleur is van geen belang.

Wraak

Soms is dat wel van belang. Vorige week beschoot een zwarte Soedanese immigrant een kerk in Tennessee. Een blanke vrouw werd door hem op de parkeerplaats voor de kerk in koelen bloede doodgeschoten. De Soedanees verklaarde zijn daad uit de behoefte aan wraak voor de dood van negen zwarte gelovigen bij een aanval door de blanke superioriteitsaanhanger Dylann Roof in South Carolina in juni 2015. De oorspronkelijke daad en de wraak kunnen niet begrepen worden als de huidskleur onvermeld blijft: de blanke Dylann Roof doodde zwarte mensen vanwege zijn racistische wanen, en de zwarte Soedanees zocht wraak op blanke mensen.

De berichtgeving over de massamoord in Las Vegas werd eergisteren door het NOS Journaal als volgt geopend: ’Een witte man van vierenzestig schiet met een automatisch wapen op duizenden bezoekers van een muziekfestival in Las Vegas.’ Had de weerzinwekkende daad iets met de huidskleur van de dader te maken? Het was op dat moment – en dat is het nog steeds – onbekend of hij een blanke superioriteitsaanhanger is. Als hij wel een racistische gek is, dan wordt zijn daad nog krankzinniger dan zij al is: hij schoot namelijk op een divers publiek waarin blanken de grote meerderheid vormden. Waar bij Parijs en Nice het NOS Journaal volstond met de omschrijvingen ’dader’ of ’schutter’, werd in het geval van Las Vegas nadrukkelijk gekozen voor de omschrijving ’een witte man’. Dat is geen toeval.

De term blank wordt momenteel in politiek-correcte en postmoderne kringen vervangen door ’wit’. Dat ’wit’ heeft een negatieve connotatie. Het wordt, sterker dan het woord’ blank’, vereenzelvigd met een indrukwekkend rijtje akelige verschijnselen (ik overdrijf niet): onderdrukking, kolonialisme, mannelijk chauvinisme, et cetera. De ’witte man’ is volgens die opvatting een inherent gewelddadige en ongeneeslijke machtswellusteling die ten koste van alles wil vasthouden aan zijn ’witte privileges’ (die een onzinnige term zijn: de levensverwachting van de Nederlandse ’witte man’ was in 1850 nauwelijks beter dan die van een Amerikaanse slaaf).

Stephen Paddock heeft, voor zover wij weten, niets racistisch geroepen toen hij vanuit zijn suite in het Mandalay Bay zijn kogels afvuurde, er is nog geen exemplaar van Mein Kampf in zijn woning aangetroffen; we hebben dus geen idee of hij raciale wanen had. Waarom was dan de vermelding dat hij ’wit’ was, het eerste dat het NOS Journaal met zijn publiek wilde delen? Als de huidskleur niet van belang was bij de massamoorden in Parijs en Nice, waarom dan wel bij die in Las Vegas?

Opmerkelijk

Even terug naar het NOS Journaal van 14 november 2015, een dag na de aanslagen in Parijs. De uitzending van acht uur begon met een quote van premier Rutte; dat was opmerkelijk. Mark Ruttes commentaar had probleemloos later in de verslaggeving een plaats kunnen krijgen. Nee, het journaal opende met Rutte, en dat had een reden. Rutte zei (dit is de volledige quote): ’We zijn niet in oorlog met een land, of met een geloof, of met de islam.’ Voordat de ellende in Parijs überhaupt door de NOS getoond werd, moest de kijker met dit statement worden gevoed. De boodschap luidde impliciet: de islam mogen we niet verantwoordelijk houden voor de dood van al die onschuldige mensen. Pas na dit commentaar, dat niets met de nieuwsfeiten te maken had maar alles met interpretatie, werd de kijker naar de gebeurtenissen geleid.

De keuze voor het openen van de Las Vegas-berichtgeving met ’een witte man’ is net zo inhoudelijk gedreven als de keuze voor Ruttes quote. Ze laten zien dat het NOS Journaal niet alleen een verslaggevend, maar ook een oordelend en sturend medium is geworden. Ik betwijfel of dat de bedoeling is van het belangrijke NOS Journaal.

Bron:
www.telegraaf.nl
Premium-artikel
(h/t K.B.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", Censuur, demoniseren, Desinformatie, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Nederland, nieuw fascisme, NOS, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

29 reacties op NOS Journaal is een oordelend medium

 1. Williaan zegt:

  We weten dus nu zeker als de huidskleur niet wordt genoemd door de NOS dat het geen blanke is,
  handig van ze. Of liever gezegd gewoon hartstikke stom. Zijn het instructies die ze krijgen? nog stommer. Terug draaien kan niet meer het kwaad is al geschied.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Dat is altijd, en met elke vorm van regressie.
   Neem het voorbeeld van Catalonië.
   Al de Spaanse overheid de Catalanen volkomen vrij hadden gelaten in hun keuze voor wel of geen onafhankelijkheid, maar ze tegelijkertijd had gewaarschuwd voor de economische gevolgen, had de meerderheid van de Catalanen waarschijnlijk niet voor onafhankelijkheid gestemd.
   De Catalanen zoeken naar vrijheid.
   Nu ze nòg meer dan vroeger in hun vrijheid worden beknot, zullen ze dès te meer vechten voor die vrijheid.
   Als blanken duidelijk worden gediscrimineerd ten gunste van mensen die ver beneden hen staan in ontwikkeling, en hier helemaal niets te zoeken hebben, zal de discriminatie en veroordeling van allochtonen alléén maar toenemen.

   De overheid gaat altijd aan haar eigen arrogantie en willekeur ten onder…

   Like

 2. tippelaar zegt:

  Als de NOS de term “witte man”gebruikt, moeten ze ook de term “zwarte man, gele man, rode man”e.d. gaan gebruiken. Maar dat zullen ze wel niet doen omdat de NOS bestuurd wordt door het linkse getijsem dat zich nog steeds in de krochten van de samenleving ophoudt. Het duurt kennelijk nog heel lang voordat de linksen uit alle overheidbaantjes zijn verwijderd dan wel uitgeroeid.

  Like

 3. Cynicus zegt:

  Goed artikel van Leon de Winter. Leon de Winter is een der weinigen die niet meeloopt in de linkse manie om blanken (ik gebruik expres dit woord) niet continu in een kwaad daglicht te stellen. Het linkse huichelachtige NOS-journaal is zo vals als een natte piano.

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Als ik zie wat er in de wereld gebeurt en wat Het NOS journaal daarvan laat zien wordt wel duidelijk dat de NOS een geheel eigen visie heeft op het getoonde nieuws die weinig met de realiteit te maken heeft. M.a.w. zo partijdig als de pest.

  Like

 5. Hansfree zegt:

  Het NOS Journaal van 8 uur was vroeger altijd verplichte kost voor mij, late vijftiger. Het was vaak het enige waar de tv even voor aan ging. Ik kijk er nu naar schatting al minimaal 10 jaar nooit meer naar. Een enkele keer zie ik er bij iemand anders thuis nog een glimp van, en dan weet ik binnen 5 minuten weer waarom ik nooit meer kijk.
  Dan zie ik bijv. een over Donald Trump besmuikt lachende kwezel Rob Trip, of die strenge pc DDR-dame met dat korte donkere haar en dito stem.
  Er was een tijd dat ik die Rob Trip best kon lijden, iedere avond laat op de radio in ‘Met het oog op morgen’, maar ook dat is lang geleden… Van ‘Met het oog op morgen’ moet ik net als het NOS Journaal, he-le-maal niks meer hebben, om dezelfde reden. Het zijn geen objectieve nieuwsprogramma’s meer, maar (s)linkse propagandakanalen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Arnold zegt:

  Leon de Winter. Mmmm… Ging in 1994, toen steeds meer mensen overwogen om op Janmaat te gaan stemmen, met zijn extreem-linkse vriendje Chris van der Heijden los in het boekje ‘Handleiding ter bestrijding van extreem rechts’. Was toen dus duidelijk uiterst links. En zie: wijsheid komt met de jaren. Hij is nu rechts, een man in bonus en spreekt uit eigen ervaring over de werkwijze van het NOS-journaal. Tussen haakjes: de meeste journalisten komen van de School voor de journalistiek in Utrecht. Meer een extreem-linkse brainwash dan een beroepsopleiding.

  Like

 7. Voor sommigen zou het goed zijn om eens het boek van de Openbaringen van God te lezen, die Hij via een engel gaf aan Zijn apostel Johannes, vooral Opb. hoofdstuk 13. Hierin vinden we de dingen die waren, zijn… en nog zullen komen. Het boek is gegeven als een waarschuwing tot hen, die nog bereid zijn te horen naar wat God door Zijn Geest wil zeggen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Sodemieter op met je gezeik over je fantasie vriendje.
   Ga ergens anders mensen lastig vallen.
   Ik zal jou een waarschuwing geven, met je gezeik.

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    Ik zat er op te wachten, zo snel jij om de bocht komt.

    Like

   • delamontagne zegt:

    BertG. zegt:
    4 oktober 2017 om 16:53
    Bond tegen Theocratie /////
    toen zat jij je al op-te-winden.
    Bekijk het eens zo, een beetje luchtiger !.
    “De geachte Gelovige als voetenbankje van de 3 geloven”.

    Jij wilt dus geen voetenbankje zijn ?

    Like

   • BertG. zegt:

    Jij hebt werkelijk geen idee wat een groepje gelovigen kunnen uithalen binnen een familie met gestook en geouwehoer tegen de rest, die er anders over denkt.
    Emotionele chantage en alles wat je maar kan bedenken, komt er dan aan te pas.
    Dreigen dat oma’s en opa’s anders hun kleinkinderen niet meer mogen zien werkt heel goed wanneer ze niet willen luisteren.
    Misschien begrijp je dan wat beter waarom ik zo’n tyfus hekel heb aan die gasten.

    Like

  • BertG. zegt:

   Ik raad je aan om hier verder te gaan met je geloof gezeik.
   Niemand die je daar zal tegen spreken, hier kan je er op wachten, dit is nog maar het begin.
   http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/01/Ik-Geloof-Geloofsforum-31

   Like

  • Harry zegt:

   Iedere keer poppen er weer van die nieuwe gekken op , die de christelijke religie menen te moeten promoten .
   Waarom doe je dat ?
   De meeste mensen hebben niks ( meer ) met dat soort onzin .
   De kerken lopen steeds verder leeg .
   Dus stop maar met die stuiptrekkingen .
   Als er een god was , had ie allang ingegrepen , maar er gebeurt geen donder !
   Dus : óf hij bestaat niet .
   Of het is een grote lamlul waar je niks aan hebt .

   In beide gevallen zou ik zeggen , val ons niet meer lastig met dat soort waanzin !

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Harry, volgens mij stoken ze mekaar op.
    Gaan zitten klagen in de kerk onder mekaar, dat het met dat pluggen van hun vriendje maar niet wil lukken bij ene Bron op internet.
    En dan staat er altijd wel iemand op die dan wel even een poging wil wagen om te kijken of dat echt waar is.
    Ze kunnen zich dan ook niet voorstellen dat andere daar niet mee bezig zijn, dus ze blijven het proberen.

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    “Als er een god was, had ie allang ingegrepen, maar er gebeurt geen donder!
    Dus: óf hij bestaat niet. Of het is een grote lamlul waar je niks aan hebt.”

    Haha, god is liefde, god is barmhartigheid. Lamenielache…

    Alzo lief had god zijn uitverkoren (!) volk, dat hij hen in groten getale, tussen ’33 en ’45, liet slachten zonder één vinger uit te steken. Geef mij ook zo’n god… ‘k Heb nog meer aan m’n buurman. Een goede buur is beter dan een verre god.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 1 persoon

 8. Marc zegt:

  Leon is hier, zoals we dat van hem gewend zijn, weer helemaal to the point!

  Like

  • Republikein zegt:

   Nee hoor.

   Ze laten zien dat het NOS Journaal niet alleen een verslaggevend, maar ook een oordelend en sturend medium is geworden. Ik betwijfel of dat de bedoeling is van het belangrijke NOS Journaal.”

   Blijf maar lekker twijfelen leipo.

   Like

   • Republikein zegt:

    Leipo is voor Leon.
    Waarom leipo?
    Zie: Arnold zegt:
    4 oktober 2017 om 15:46

    Like

   • Marian zegt:

    Republikein, ik noem het meer hersenspoelen, opdat je geen eigen oordeel meer hebt. Allemaal dezelfde richting uitkijken. Hetzelfde gebeurt met het klimaat, dat kunnen wij niet beïnvloeden, alleen onze luchtkwaliteit. Eens in de 4000 jaar verschuiven de continenten op de aardbol en daar is niemand debet aan. Maar ze doen je graag andere dingen geloven, die ons aardig wat geld gaan kosten.

    Geliked door 1 persoon

 9. tjonge zegt:

  op de allerlaatste zin na dan van zijn artikel !

  Like

 10. Derk zegt:

  Bert G wenst niets te horen, hij weet zelf wel hoe de vork aan de steel zit. Hij denkt waarschijnlijk dat hij zelf “god” is. Wat jij “gezeik” en “fantasie” noemt Bert G kan weleens geen “gezeik/ en/of fantasie” blijken te zijn. Maar voel je vrij.

  Like

  • BertG. zegt:

   Waarom zijn al dit soort opmerkingen nou altijd aan mij gericht en nooit aan Harry.
   Dat begint echt op te vallen.
   Die doet precies hetzelfde, en is net zo fanatiek.

   En inderdaad, ik ben een god. dat heb je goed begrepen.
   Zeg het maar, wat wil je weten.

   Like

   • BM Fidel zegt:

    Ho wacht ff BertG, IK ben god.
    Nou goed dan, jij bent god, hij is god, wij/jullie/hullie zijn god. Al zal het minstens een eeuw duren voordat iedereen daarachter komt, als het al ooit gaat gebeuren. Sterkte.

    Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Hij denkt waarschijnlijk dat hij zelf “god” is.”

   Dat heeft ie dan bij het verkeerde eind, want dat ben ik. Cruyff zou het geweest zijn, maar die is er niet meer.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 11. Wolf zegt:

  De nos/npo moet drastisch in gesneden worden dmv van belasting geld vermindering van 850 miljoen Euro. 50 miljoen hebben die rooie ratten meer dan genoeg aan en daarvoor moeten ze ons op hun blootte knieën danken ,elk jaar weer! Willen we meer of minder NOS/NPO , Minder ,Minder, Minder!!! Als straks een keer, wat onvermijdelijk is de PVV samen met de SGP, FVD en om mijn part bijv. CDA aan de macht komt zal Martin Bosma of Dhr. Beertema hier Minister over worden. Dan gaan we naar 1 zender ipv 3 volgevreten VARA?NOS zenders. Een naamswijziging zal ook moeten om het rooie slijk van de afgelopen 66 jaar aan indoctrinatie weg te vagen. NSF 1 krijgt die ene zender de naam. Verwijzend naar de eerste tv beelden van Nederlandse tv van de Nederlandschen Seintoestellen Fabrieken. p,s, ALLE huidige werknemers onverbiddelijk ontslaan inclusief die volgevreten linkse zogenaamde top en alle BNers op de straat trappen.

  Like

 12. willem zegt:

  De NOS heeft veel overeenkomsten met het voormalige Oost-Duitsland :Die Stimme der DDR.
  Er heerst in het NOS gebouw een linkse virus!

  Hoe krijgen wij het linkse softe zootje weg?

  Like

 13. christdus zegt:

  Blijf maar lekker twijfelen slaapzak , die NOS is een pure Bilderberg / EUSSR / kalergi-plan
  propaganda machine !!!
  als je dat nog niet gesnopen hebt , ben je echt een slaapzak !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s