Kijker draait op voor miljoenentekort NPO

Screenshot_97

(Door: Berend Sommer)

De NPO komt op termijn 60 miljoen euro tekort door tegenvallende reclame-inkomsten. Maandag werd bekend dat het kabinet niet bijspringt. NPO-directeur Shula Rijxman (foto) wil nu de rekening doorschuiven naar de kabelmaatschappijen, en indirect dus naar de kijker.

Dat meldt De Telegraaf na een gesprek met Rijxman. Arie Slob, minister voor Media, wil dat de NPO het gat op de begroting dicht door te bezuinigen. Daar voelt Rijxman weinig voor. In 2019 ontstaat er waarschijnlijk een gat in de begroting dat oploopt tot 60 miljoen euro, omdat de inkomsten van de NPO uit reclamezendtijd snel dalen. Sneller dan verwacht.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Linkse media, NPO, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

34 reacties op Kijker draait op voor miljoenentekort NPO

 1. flo zegt:

  De arrogantie van deze linkse omroep bende en van dit vuile wijf Rijxman is hemelschrijend.
  Het is een druppel op de gloeiende plaat op dat belachelijke budget van bijna 1 MILJARD euro,
  Alleen bejaarde zestigers en ouder die zijn blijven hangen in de softe links waanzin, kijken nog naar die rotzooi.
  Wanneer worden wij verlost van die ons naar de ondergang leidende linksen?

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   NPO wil niet bezuinigen.
   De grens is bereikt…!
   Waarom verdienen dan al die waardeloze linkse zogenaamde artisten zoals dat varken Paul de Leeuw en vele anderen, plus de directie dan tonnen en tonnen per jaar…?

   Geliked door 1 persoon

   • tjonge zegt:

    de npo vraagt zich niet eens af waarom er steeds minder mensen kijken ?
    natuurlijk heeft het niets met de kwaliteit van de programma,s van de npo te maken….

    Like

   • tjonge zegt:

    npo is het propaganda kanaal van den haag, dus den haag gaat echt zijn troetelkindje niet om zeep helpen, die 60 miljoen komt er wel, linksom of rechtsom…

    Like

 2. Mary zegt:

  Ben ik even blij dat ik al jaren geleden die troep af heb laten sluiten, betalen voor een grote aaneenschakeling van leugens en linkse manipulatie zeker, heel Nederland zou die troep op moeten doeken zijn we gelijk van ze af!!!!.

  Geliked door 2 people

  • Mary, hoe moet ik die troep afsluiten? Als ik weet hoe , dan meteen en neem ik ook anderen mee !

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Johanna, je hebt toch een abonnement bij een of andere kabelmaatschappij? Ziggo of KPN of zo? Zeg dat abonnement dan op! Hou een telefoon- en een internetabonnement en klaar is Kees.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  • Hansfree zegt:

   Helaas beste Mary, u betaalt er tóch voor ook al kijkt u net als ik nooit. Tenzij u geen inkomstenbelasting hoeft te betalen. Geld voor de NPO zit daar namelijk gewoon in.

   Like

   • tjonge zegt:

    precies ! de tijd van kijk en luistergeld is al heeeel lang voorbij…
    maar de enige manier om npo te bannen is massaal niet afstemmen op npo1,2 of 3, dan hebben ze geen kijkcijfers en is het gauw gebeurd met de npo.

    Like

 3. Astrid zegt:

  Ik kijk wel via internet, mochten de brutale mediaheren ervoor kiezen om ons plebs te dwingen om via de kabelmaatschappijen voor de slinkse bagger van de NPO te laten betalen. Ik kijk al lang geen npo1,2,3 meer en de rtl’s idem, want wat ik kijk, dat neem ik op, zodat ik snel door kan spoelen, mochten van Nieuwkerk en linkse consorten mijn beeldbuis weer proberen te bevuilen. Ik erger me sowieso kapot aan steeds weer diezelfde arrogante, nikszeggende rotkoppen op de televee, waar blijven de nieuwe gezichten?! Wie vindt die van Nieuwkerk nou enige toegevoegde waarde hebben? Ik weiger i.i.g. om zijn salaris mede te financieren.

  Like

  • tjonge zegt:

   “Ik kijk wel via internet,”
   .
   ook als u via internet kijkt wordt u als kijkcijfer geregistreerd, dus is het zelfde als naar de tv kijken maar dan via internet.
   .
   de enige manier om de npo en de commerciëlen te bannen is massaal niet afstemmen op npo1,2 of 3 en eventuele commerciële zenders, dan hebben ze geen kijkcijfers en is het gauw gebeurd met de npo en commerciëlen.

   Like

 4. Flo zegt:

  Opheffen,niet meer nodig die pulp uit Hilversum .Wie kijkt er nu nog naar de NPO , De reclame wereld weet precies dat het weggegooid geld is om daar te adverteren .
  Vroeger had je een hoefsmid in het dorp,maar door de veranderingen waren die plots ook niet meer nodig ,zelfde verhaal voor de tv ,af en toe een oude film die ze al 30 x hebben uitgezonden ,en voor de rest leugens en nepnieuws .

  Like

 5. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  NUTTELOZE GELDVERSLINDERS, DIE NPO. ZO SNEL MOGELIJK OPDOEKEN

  Like

 6. Petra DeBoer zegt:

  De NPO heeft 23, ja 23 radiozenders en daarvan kunnen er minstens 20 weg.
  Daarnaast kan op tv NPO 3 weg. Er kijkt toch bijna geen hond naar en dat de inkomsten uit advertenties terug lopen is logisch omdat er bijna niemand meer kijkt naar deze propagandazenders van de NPO.

  Grotendeels opdoeken die hap met nog twee tv zenders en maximaal drie radiozenders. Eén radiozender voor het Nederlandse lied gemixt met Spaans-, Portugees-, Duits- en Franstalige muziek en uit andere Europese landen en één radiozender voor de oldies en wat nieuw materiaal wat Engelstalig is. Daarnaast één voor de sport. De rest gaat maar naar de commerciële omroepen luisteren als ze van dance en weet ik veel wat houden. Nu vist de NPO uit de commerciële vijver luisteraars en dat hoort niet zo.

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Ik heb al jaren geen tv meer en ik mis de hele zooi geen seconde.

  Like

 8. Pietersen zegt:

  Dit zijn enkele top salarissen betaald door de Nederlandse burger via de NPO.https://www.elsevierweekblad.nl/cultuur/article/2015/05/zes-npo-presentatoren-boven-salarisnorm-en-dit-verdienen-ze-1756973W/
  Als ze nu opnieuw de kosten van hun luie leventjes met veel geld opnieuw willen verhalen neemt straks iedereen een schotel-antenne, net zoals onze arme allochtonen voor wie de programma’s eigenlijk zijn bedoeld maar die er nooit of te nimmer naar kijken.

  Shula Rijxman zal wel PvdA stemmen, maar mevrouw moet opkrassen, het socialistisch tijdperk van leven van andermans geld is voorbij.

  Like

 9. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.l;
  Wat is die Pinokkio toch weer lekker ruttig bezig. Hij laat er de gewone mensen weer opdraaien. Voor heel veel ouderen, die moeten roendkomen van een AOU al dan niet aangevuld met een klein pensioentje, is tv-kijken de enige ontspanning. Dat wordt nu dus onbetaalbaar voor ze. In plaats van de lieden met de grote inkomens te korten, moeten de ouderen, die deze maatschappij hebben opgebouwd, opdraaien voor het foutieve beleid. Bij de omroepen zitten heel veel mensen, die zwaar overbetaald worden. Bij de omroepen zijn Inkomens van ver boven de balkenendenorm geen uitzondering. Bovendien wemelt het er van allerlei BV-tjes die ruttige programma’s aanleveren en zich daarvoor rijkelijk laten betalen. Het wordt hoogtijd, dat een en ander eens wordt uitgezocht. Als in al die hoge inkomens eens het mes zou worden gezet blijft er veel meer over, dan het tekort van Euro 60 miljhoen aan advertising-inkomsten.. Pinokkio vreselijk bedankt voor je ruttige beleid !!!

  https://i1.wp.com/mantelzorgelijk.nl/wp-content/uploads/2015/05/bezuinigingen-1.jpg?resize=300%2C263

  Like

 10. Heer M zegt:

  NPO failliet is iets waar ik van droom.

  Like

 11. Rookmelder zegt:

  Dat is even wennen he Shula, aan alle -gesponsorde- sprookjes komt ook een eind !

  Like

 12. Leo 1 zegt:

  Nogmaals: Verneuk de massa, spek de kassa !!

  Like

 13. Elisah zegt:

  Ik denk dat wanneer de mensen de keuzen kunnen maken tusssen óf meer betalen, óf die zenders weglaten, dat dan die hele npo kon opdoeken….

  Like

 14. MF zegt:

  De NPO moet VEEL objectiever worden. Anders kun je er geen belastinggeld naar toe blijven brengen, en wel met bakken tegelijk.

  Like

  • MF zegt:

   Ook weer links: vol met valse verdachtmakingen:

   De Volkskrant: Bert Wagendorp over Baudet. Hij noemt Baudet een “verleider”: een smerige suggestie, noem ik dat.

   Like

 15. leefbarbaar zegt:

  Wij kijken al jaren geen TV meer en we missen niks.
  Dat ze nu de prijs voor het kijken naar de bagger van NPO willen verhogen, vind ik hilarisch. Straks kijkt er geen hond meer naar.
  Het zou overigens goed zijn om het budget van de NPO-staatspropaganda jaarlijks te verminderen met 100 miljoen. Dat geld kan toch oneindig veel beter besteed worden?

  Geliked door 1 persoon

 16. Cathja zegt:

  Laten ze eerst maar eens naar die absurd hoge salarissen van presentatoren kijken! Kan daar niet wat vanaf? “Kwaliteit mag beloond worden”, zo las ik laatst.

  Wat voor “kwaliteit”…?

  Ik wens NIET mee te betalen aan de begrotingstekorten van de NPO. Hadden ze maar verstandiger met het budget om moeten gaan.

  Geliked door 2 people

 17. Yvonne zegt:

  Ze kunnen wel miljarden naar Brussel sturen en meer van die onzin maar 60 miljoen naar de npo kan niet
  Ik kijk nooit naar npo, en dan zouden wij weer meer moeten betalen?
  Schaf die npo af, ze maken waardeloze programma’s

  Geliked door 1 persoon

 18. Claudia M. zegt:

  Verplicht de zenders door te geven… Je zou toch verwachten dat de kabelaars dan geld mogen vragen om die bagger over hun dure kabel te laten lopen?

  Geliked door 1 persoon

 19. Sabeltant zegt:

  De NPO is de spreekbuis van de politieke elite.
  Zwaar gesubsidieerd door Europa, helaas voor de NPO kijkt er geen hond meer naar die omroep.
  Ze zullen verdwijnen, want een fatsoenlijk, wel ingelicht mens kijkt al lang niet meer naar die pro Europese bagger.
  Heerlijk die doodsstrijd…..

  Ik geniet er met VOLLE teugen van.

  Meebetalen? Dacht het niet.

  Ik heb mijn TV abonnement al lang opgezegd.
  Ik had gewoonweg geen zin meer om mij dagelijks te ergeren aan die poppenkast.

  Dus… mevrouw Shula Rijxman,

  Zak maar lekker in de warme (linkse) stront!

  Like

 20. BigLJohn zegt:

  Het werkt bij de omroepen precies hetzelfde als met de stadsbussen. Ik zie in mijn stad (Tilburg)vaak (bijna) lege stadsbussen rondrijden. Als het mijn bedrijf was zou ik allang over de kop gegaan zijn. Maar die bussen blijven rijden doordat de belastingbetaler het begrotingsgat van het busbedrijf telkens moet opvullen. De gemeente vind namelijk dat die bussen gewoonweg moeten blijven rijden, een voorziening die niet mag verdwijnen. Zodat dat we gedwongen worden extra gemeentelijke belasting te betalen om die lege bussen te financieren. Het socialisme is nog lang niet verdwenen !

  Like

 21. tinekevanschagen zegt:

  Ik heb toen dat debat gevolgd over het regeerakkoord.
  Toen vroeg(ik dacht Baudet) waarom er zo onnoemlijk veel geld naar die NPO moest.
  Toen zij Rutte letterlijk; dat is belangrijk omdat dat ook in ons belang is …….voel je m ?

  Like

 22. Ton Deuse zegt:

  Net een paar weken internet in huis en toen vond ik na een tip dit:

  Klik om toegang te krijgen tot ieder-doelgroepje-2013-03-04.pdf


  Schokkend: Den Haag en Brussel doen al jaren niets aan concurrentievervalsing door
  de club van Rijxman & consorten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s