Waarom Duitsland zich verzet tegen Jeruzalem als hoofdstad van Israël

Screenshot_69

(Door: Alexander Grau – Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse reacties op Trump´s Jeruzalem-beslissing zijn kenmerkend: naar buiten toe doet men zich voor als onverschrokken vriend van Israël, in de realiteit echter toont men veel begrip voor de doodsvijanden van de joodse staat. Dat heeft een bepaalde reden.

Zonder twijfel: Duitsland heeft een Israël-probleem. Bij iedere passende en niet passende gelegenheid bezweert men dat het bestaansrecht van Israël tot het Duitse openbaar belang zou behoren en veroordeelt men luidkeels en met opgezette borst iedere vorm van antisemitisme. In feite laat men echter geen gelegenheid ongebruikt om Israël te bruuskeren. Als de zaak niet zo ernstig zou zijn, zou je er om kunnen lachen.

Laten we een prominent voorbeeld uit het voorjaar nemen: toen postte de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, dat Israël in Hebron een Apartheidsregime zou hebben opgericht, noemde hij de antisemiet Mahmoud Abbas zijn vriend en kwam hij bijeen met vertegenwoordigers van overwegend vanuit Europa gefinancierde NGO´s, die onder de dekmantel van burger-maatschappelijke betrokkenheid aan de delegitimering en demoniserinig van Israël werken. In Duitsland werd echter niet het gedrag van Gabriel bekritiseerd, maar de Israëlische reactie hierop.

Duitse verstuikingen

Het is steeds weer hetzelfde liedje: naar buiten toe doet men zich voor als onverschrokken vriend van Israël, in de realiteit echter toont men veel begrip voor de doodsvijanden van de joodse staat. De klucht rondom de weigering van de gebruikelijke juridisch bindende belofte tot teruggave van Qumran-teksten aan Israël, die tijdens een tentoonstelling in Frankfurt getoond zouden worden, is slechts een van de vele voorbeelden.

Met lompheid alleen kunnen deze Duitse verstuikingen niet verklaard worden. Veelmeer zijn ze het resultaat van een omvattende weigering de realiteit te zien, waarvan de wortels veel dieper liggen en vooral iets te maken hebben met Duitsland, de Duitsers en hun gevoeligheden. Zij drukken hier een stempel op het beeld van het Nabije Oosten, van Palestina en van Israël.

De Oriënt als plek van verlangen

De Arabische wereld – let wel: niet de reële Arabische wereld, maar de in het Duitse gemoed gefantaseerde “Oriënt” – komt daarbij naar voren als laatste paradijs van anti-kapitalisme, anti-globalisme en ongeveinsde authenticiteit. De Oriënt is voor de Duitser een heimelijke plek van verlangen, een toevluchtsoord, die het hem toestaat al die ressentimenten uit te leven die hij in zijn eigen moderne en functionalistische realiteit moet onderdrukken.

Dan Israël. De joodse staat – economisch potent, wetenschappelijk succesvol, verplicht aan democratische en westerse idealen – is voor de romantische Duitse ziel de paal van de moderniteit in het vlees van de Arabische idylle: een modernistische indringer in de exotische beschouwelijkheid van Duizend-en-een-nacht.

Israël´s wil tot zelfbehoud irriteert

Vooral echter herkent men in Duitsland instinctief dat Israël een spiegel is, die iemand dag in dag uit de eigen zwakte voor ogen houdt: voor de post-heroïsche, op compromis, appeasement en vooruitsnellende gehoorzaamheid getrimde flikflooiende Duitser is Israël, zijn zelfbegrip, zijn staatsraison, zijn wil tot zelfbehoud één enkele grote bezoeking.

Want dat daar daadwerkelijk een modern en liberaal land bestaat, dat pocht op zijn culturele identiteit, dat bereid is deze ook met wapengeweld te verdedigen, dat niet bereid is zichzelf op te geven, maar daadwerkelijk om het eigen bestaan vecht – dat gaat het gemiddelde Duitse voorstellingsvermogen ver te boven.

Voor de appesament-Duitser, die in zijn eigen verwarde logica de verdediging van het eigene beschouwt als discriminatie van de ander, is Israël daarom de staat geworden provocatie. Per slot van rekening moet Israël gevechtsbereidheid cultiveren, vastberadenheid en standvastigheid. Dat is voor de Duitse wellness-burger een emotionele overbelasting, die hem behoorlijk in de war brengt.

Confrontatie met de werkelijkheid

De staat van de Joden is de permanente waarschuwing van de realiteit: dat de wereld niet vreedzaam is, dat vrede met wapens afgedwongen moet worden, dat hardheid noodzakelijk is om te overleven. In principe is het deze voortdurende confrontatie met de werkelijkheid die de Duitser Israël niet vergeeft.

En daarom is het geen wonder dat men in Duitsland, alle lippendienst ten spijt, Israël bij bijna iedere zich biedende gelegenheid waarschuwt en zou willen opvoeden en dat men welwillend tegenover Israël-vijandige demonstraties en antizionistische manifestaties staat. Want waar het ressentiment stiekem applaudisseert, is vastberaden handelen moeilijk.

Bron:
www.cicero.de
Auteur: Alexander Grau

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", antisemitisme, Arabische wereld, Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Duitsland, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

47 reacties op Waarom Duitsland zich verzet tegen Jeruzalem als hoofdstad van Israël

 1. Anneke zegt:

  Israel het thuisland van de joden…Dit feit wil men niet onder ogen zien. En inderdaad een spiegel, voor de rest van de wereld; specifiek voor de (geknutselde) westerse NWO-beschavingen.
  Het verderf heerst volop in het Nabije-Oosten en deze kleine democratie houdt zich al tijden staande. Ondanks alle beschimpingen; specifiek uit het VER RADE LIJKE westen. STOP de haat tegen Israel !!!

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Herr Grau geeft hier een perfecte definitie van de werkelijkheid.
   Proficiat!

   Jammer dat die Duitser zo oneerlijk tegenover zichzelf is met zijn overdreven hang naar romantiek.
   Op het sentimentele af.
   Waardoor je elke dag moet horen das das “so Süsh ist”, enz, etc, enzoverder.
   En waar gaat het dan over?
   Dat filmpje waarin Maxima krokodillentranen laat vallen op haar Argentijnse boezem als ze ’n goedkoop Argentijns deuntje op de harmonica aan moet horen op het moment dat ze haar goudhaantje Alex heeft gestrikt in de grote Kerk-scene…
   Bah… wat vreselijk…!!!
   Oh Wie Süsh!!!!!

   In plaats dat die Duitsers blij zijn dat ze hun vervloekte keizer in 1918 in Doorn hebben laten creveren tijden het houthakken…. maar nee hoor…
   Oh Wie Süsh….
   En dit is maar een van de vele voorbeelden waarbij Duitsers erg verwarrend kunnen overkomen

   Zo lekker in die kuil die we voor ons zelf gegraven hebben.
   Arme Duitsers…

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    “……..’n goedkoop Argentijns deuntje op de harmonica” ?
    Nou, nou. !
    Om het nationale muziekinstrument van Argentinië, de “bandoneon” harmonica te noemen
    Een goedkoop Argentijns DEUNTJE ?.
    De nationale muziek, de Tango helemaal afwijkend van de rest van Z-Amerika.
    Argentijnen voelen zich trouwens geen Zuid Amerikaan, maar EUROPEAAN.
    Niet zo vreemd trouwens, wonen vrijwel alleen blanken.
    Weer een soort “diskremenazie”.
    De Vlamingen ver-NLsen veel Franse woorden; “creveren” voor het NL creperen.
    ( dat houthakken van Wilhelm II deed hij uit vrije wil, een soort ochtendgymnastiek……….)

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Kom, kom Delamontagne.
    Nu ga je wel heel erg ver in je adoratie voor die Argentijnen.
    Natuurlijk weet ik dat de bevolking voornamelijk uit het nagebroed van oorspronkelijke Spanjaarden en Italianen bestaat.
    Je ziet relatief weinig negers, en dat is ook aan alles te merken in vergelijking met de omringende Zuid-Amerikaanse landen, waar de neger zijn zwarte stempel op de samenleving heeft gedrukt.
    Vandaar ook die Tango.
    Maar ik kom niet onder de indruk van het feit dat die Bandoneon het nationale muziekinstrument van Argentinië is.
    Net zo min van het feit dat de boerenklomp en de harmonica onze nationale muziekinstrumenten zijn, welke op muzikale wijze onze identiteit begeleiden.
    Nog even die Tango.
    Dat gegooi en getrek van en aan die vrouwen die op de hollen en stilstaan-muziek van ’n muzikant die volledig in trance schijnt te moeten zijn, konstant her en der in de hoeken van het vertrek worden gesmeten en met hun prachtige slanke linkerdijbeen krampachtig tot op schouderhoogte onder de oksels van hun partner met zilverbeslagen Zorro-hoed moeten wrijven, om op de been te blijven …
    Ondertussen wordt iedereen geacht de hele situatie rijkelijk met zijn of haar tranen te besproeien.
    Waarom?
    Mag Joost weten.
    Ach, elk diertje z’n pleziertje zeg ik maar.
    Maar ik persoonlijk hoor liever het geklik-klak van ’n ouderwetse Hollandse klompendans
    terwijl ik de heerlijke geur van de Oud-Hollandse snert op snuif.
    Dan weet ik tenminste dat mijn vrouw vanavond nog ongedeerd thuiskomt, zonder dat ze haar linkerdijbeen heeft verrekt.
    Inderdaad dat creveren hoor ik hier vaak, en op de een of andere manier vind ik dat woord ’n stuk waarachtiger dan dat afgeronde creperen.
    En wat die Duitse keizer betreft.
    Daar heb je ’n punt m’n beste.
    Inderdaad. Die Wilhelm dacht, nadat hij de oorlog verloren had, kom laat ik eens gezellig in het Nederlandse plaatsje Doorn gaan houthakken.
    Hij had natuurlijk veel beter thuis kunnen blijven, want in Duitsland hadden ze in die tijden nog prachtige bossen.
    Daar had hij zich helemaal uit kunnen leven .
    Hadtie ook géén oorlog hoeven te voeren.
    Maar, eigenwijs alssie was moest hij eerst 10.000.000 soldaten de dood in jagen,
    om daarna ochtendgymnastiek te gaan doen in Doorn.

    Geliked door 1 persoon

 2. Anneke zegt:

  Afgelopen vrijdag heeft de VS ook erkent, dat de Klaagmuur te Jerusalem bij Israel hoort !!!
  Worden de westerse ogen en oren nu eindelijk eens geopend ??? Breng even een bezoek aan XanderNieuws.

  Geliked door 3 people

 3. ReaGluurder zegt:

  De mohammedanen hebben Die Hexe en dus heel Duitsland al in de klauwen! Jeruzalem erkennen als hoofdstad van Israel, betekent de volgende dag ‘een vrachtauto, een bom oid’. Ben trouwens benieuwd of er zwz nog een vrachtauto, een bom op een Kerstmarkt…… Gruss Gott!

  Geliked door 3 people

 4. koddebeier zegt:

  Een bedenkelijk volkje die duitsers !

  Geliked door 2 people

 5. Anneke zegt:

  De tijden gáán veranderen…ZIJN eigenlijk al aan het veranderen…Het LINKSE BEDROG wordt gesmoord. In een zéér beheerst tempo…”Wie het laatst lacht, lacht het hardst”!!! En dat is ISRAEL!!!

  Like

  • Anneke zegt:

   OOK het isalmitische bedrog wordt gesmoord !!! Satan allah is verliezende èn ten dode opgeschreven.

   Like

   • Harry zegt:

    Rare conclusie , Anneke !
    Voorlopig winnen die moslims haast ieder dispuut en geven onze overheden ze dus eigenlijk gelijk en alle faciliteiten op de koop toe .
    “Satan allah” is dus NIET verliezende , maar wint nagenoeg ieder gevecht .
    Je leest hier toch wel dagelijks mee welke ellende er voortdurend over ons uitgestort wordt ?
    Is de wens de moeder van de gedachte ?
    Want de feiten wijze steevast de andere kant op !

    Ik weet niet op wie jij vertrouwt , maar dat is er vast niet een die je komt helpen , in tegendeel !

    Like

 6. Corrie Bruin zegt:

  Duitsland is met de volgende Joden vervolging bezig. 1940 -1945 is gauw vergeten door dat verrotte volk.

  Like

  • Anja Oudenes zegt:

   Nederland ook hoor,De ene na de andere Jood vertrekt naar Israel en dit enkel en alleen omdat er niets tegen dat rotvolk ondernomen wordt.Als jij iedere dag bespuugt ,vernedert ed .wordt ,tja dan ga of wil je toch weg uit dit rot land??

   Like

 7. Mario Schettini zegt:

  Duitsers waren, zijn en zullen altijd tuig van de richel blijven.

  Like

 8. abouneenee zegt:

  Israel wordt op handen gedragen als plaats waar de in Europa al eeuwen ongewenste Joden zo min mogelijk last voor de Duitsers vormen. Alsof Joden een vorm van aandacht naar zich toe trekken waar onze Oosterburen jaloers op zijn. Het liberalisme is altijd uit op snel gewin en als een bevolkingsgroep bijzonder bedreven blijkt in het behalen van dit gewin, is jaloezie van andere bevolkingsgroepen nooit ver weg. In plaats van het beter te doen dan de Joden, besloot men ze begin vorige eeuw en nu weer te deporteren en bij protest uit het Midden-Oosten te executeren.

  Hoe afgunst het slechtste in mensen naar boven haalt. De asielsprinkhanen uit Afrika hebben ook afgunst jegens het Westen.

  Rupsje Nooitgenoeg…

  Like

  • Rensk. zegt:

   Precies. Hatelijke afgunst haalt idd het allerslechtste in een mens boven. Heb er in mijn leven heel wat voorbij zien komen. Walgelijke mensen, die niet in staat zijn zichzelf gelukkig te maken en daardoor dan maar een ander proberen te treiteren. Precies wat de buren van Israel ook doen.

   Geliked door 1 persoon

 9. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.
  Onze Oosterburen, de Moffen, hebben kennelijk nog steeds geen goed inzicht in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, noch voldoende begrip ten aanzien van de problematiek van de holocaust. In plaats van wijselijk hun mond te houden, gooien ze steeds weer olie op het vuur.
  Moffen zijn als vossen. Ze verliezen wel hun haren, maar niet hun streken.

  Geliked door 1 persoon

 10. edwin vissers zegt:

  Pas als de zon, maan, sterren en zee ophouden te bestaan, bestaat ook Israël niet meer
  Ondanks de eeuwenlange verstrooiing van Israël onder de volken en de vervolging en Jodenhaat, is Israël blijven bestaan en niet ten onder gegaan. God doet Zijn Woord gestand:

  Like

  • Kees van Kesteren zegt:

   Inderdaad Edwin,
   Het is heel simpel. Vertrouw hetgeen geschreven staat in een eeuwenoud boek genaamd “De Bijbel”.

   Zacharias 14:12 : Maar dit zal de ramp zijn, waarmee Jahwe al de volken zal slaan, die tegen Jeruzalem zijn opgetrokken: Hij zal hun vlees doen wegteren, terwijl ze nog op hun voeten staan; hun ogen zullen in de kassen wegteren en hun tong zal wegteren in hun mond.

   En het bloed van alle volkeren die Christus tegenwerken zal over het hele land stromen :

   ISRAËL ZAL ALTIJD BLIJVEN BESTAAN!

   Like

 11. Rensk. zegt:

  Niet alleen de duitsers. Ook hier in Nederland lopen hele bedenkelijke mensen rond. Bedenkelijke mensen, die een hele kudde achter zich hebben staan. Het is angstaanjagend. Blijf me afvragen of ik hier nog wel een huis moet kopen. Zit liever in een land, waar men wel bereid is de cultuur te verdedigen. Maar op mijn leeftijd helemaal opnieuw te beginnen met een hele lastige taal, die ik nog nooit gesproken heb? Was ik maar 10 jaar jonger. Hier geloof ik er bijna niet meer in. Ik hoop nog op recht, maar zie het zwart in.

  Geliked door 3 people

  • Sabeltant zegt:

   Rensk, je kunt ook de hele zooi verkopen en rustig gaan leven in een van de landen die de pest hebben aan moslims en de islam.
   Zo’n beetje alle landen die deel uitgemaakt hebben van het Ottomaanse rijk hebben de pest aan alle wat riekt naar de islam.
   Voor 250.000 euro heb je een kast van een landhuis op 40.000 m2 eigen grond in een land waar de mensen nog gewoon vriendelijk zijn.

   Like

   • Elisah zegt:

    Maar als je daar in je eentje zit en niet kan communiceren met je omgeving is het iets minder fijn lijkt me zo.

    Geliked door 1 persoon

   • Rensk. zegt:

    Mag het ook een tonnetje minder zijn? Ik heb niks te verkopen en heb gewoon spaargeld. Met hard werken bijeen gespaard. Ik hoef geen kast van een huis. Voel me niet eens thuis in een kast van een huis. Gewoon een comfortabel klein huisje ben ik dik tevreden. Als vrouw lijkt het mij met mijn leeftijd nogal een klus en ben er nog steeds niet uit. Kijk de boel nog even een tijdje aan.

    Like

   • Elisah zegt:

    Zeg Rensk, waarom niet eerst eens iets huren voor een tijdje, om te bekijken hoe het bevalt.

    Like

   • Sabeltant zegt:

    Of er een keer op vakantie gaan.

    Like

  • ReaGluurder zegt:

   Wil hier ook wel weg. Loop tegen de 70 en heb geen trek om hier mss nog 10 jaar tegen al die FuckZooi, Domme Kaaskoppen, aan te kijken. Maar verkassen is ook zo iets (heftigs). Het zijn geen paar 100 km’s verderop. Dan zijn er nog de mensen waar je omgeeft. Eigenlijk ben ik vrij autonoom, maar helemaal zonder kan ik ook niet. Een idyllisch huisje op het platteland heeft, zeker als je al wat ouder bent, zo zijn beperkingen. De winters kunnen ‘verderop’ pittig zijn en je moet wel met hout in de weer, eten regelen. Ik moet heel vaak aan de oudjes in Oost-Europa denken die dagenlang in bed liggen om maar warm te blijven. ’t Is kiezen tussen de ontberingen hier en ‘verderop’. (Misschien zijn er wel communes oid. waar (oudere) west-europeanen (vluchtelingen) een beetje comfortabel kunnen wonen?)

   Geliked door 1 persoon

 12. Elisah zegt:

  Er zitten te veel lui van de religie van de wrede in duitsland, om die beslissing van de VS te durven steunen.
  De kans dat de hel losbreekt in de straten van duitsland is heel groot wanneer er tegen de haren in gestreken wordt.
  Zo simpel is dat.

  Like

  • Rookmelder zegt:

   @Elisah, goed gezien, kan maar zo de besluitvorming beinvloed hebben ! Het zou al zover kunnen zijn, dat om ongewenste uitbarstingen van de “immigranten” te voorkomen, angst als een -slechte- raadgever de politiek in zijn macht heeft, waardoor er in Duitsland nu zo angstvallig verzet wordt gepleegd….

   Like

 13. Patriot 2.0 zegt:

  Levinas zei dat er vanwege de moeilijkheden van het Joodse volk, altijd op het leven zal worden gereflecteerd (door het uitverkoren volk?!).

  Like

 14. Patriot 2.0 zegt:

  Als ik dit artikel lees, kom ik tot de conclusie dat het Duitse volk niet weet wat het wil.
  Goed artikel. Dank.

  Like

 15. ReaGluurder zegt:

  Höre höre….. “Merkeldämmerung ist eingetreten!!!!” (wensdroom!!)

  Like

 16. Williaan zegt:

  Het probleem zijn de grote hoeveelheid islamieten in Duitsland, daar moeten ze nu terdege rekening mee houden want ze zijn als de dood dat de vlam in de pan slaat. Dat krijg je al niet verder dan je neus lang is kijkt en alles maar wil goed praten en niet wil weten wat de islam werkelijk inhoud.

  Like

 17. droevige mof zegt:

  Wat moeten deze generalisaties doen? Ben je vergeten hoeveel Duitsers hier bij E.J. Bron schrijven of wiens bijdragen hier worden vertaald? Ik ben Duitser. Zijn wie allemaal bewolkte romantici, latent agressief en onvoorspelbaar?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Nee, niet allemaal. Allemaal behalve de AfD´ers!!

   Webmaster

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @droevige mof, 19.28u.: Nee, dat zijn ze niet: Duitsland en het Duitse volk hebben daarnaast ontzettend veel om trots op te zijn!
   Trekt U zich niet te veel aan van sommige reacties hier: Verschillenden doen niet veel anders dan napraten, wat hele generaties na WO II van huis uit hebben meegekregen. Zelf hoorde ik van de oudere generatie bij tijd en wijle ook wel dat soort dingen, ontstaan door onverwerkte emoties, maar ik heb me er nooit door laten beïnvloeden.
   Ik ben weduwe van een Duitser (uit het Frankenland), ik heb met ze kennisgemaakt en ik weet, hoe ze zijn. Ik kwam vroeger vaak in Neurenberg, waaraan ik fantastische herinneringen heb en ik wou, dat ik er alsnog kon gaan wonen.
   Trouwens, what about mensen als Mannheimer, Stürzenberger en Steiner? Wijlen Udo Ulfkotte? Dat zijn immers ook allemaal landgenoten van U? Weest U maar trots op hen èn op uw prachtige land met zijn rijke, eeuwenoude cultuur, die genoeg in zich herbergt, waarvan veel Nederlanders geen benul hebben.
   Ik ben blij, dat U zich bekend heeft gemaakt als Duitser: Wat mij betreft: Welkom hier en blijf met ons meedoen; laat die paar botterikken maar rustig voor wat ze zijn!

   Like

 18. Anneke zegt:

  @Harry…, uiteindelijk zal de islam met z’n mohammed het loodje moeten leggen.
  Israel zal de strijd overwinnen!!!
  De islam zaait nu in Europa een gelijk soort verderf als in Israel… Israel verzet zich hiertegen (heeft al decennia ervaring), Europa laat zich voor als noch even ‘op-slurpen’ door de vijand. Máár het verzet in / van de Europese bevolking is groeiende, al is dit nog niet heel merkbaar. In O-Europa is men véél realistischer dan hier in het westen. Zij hebben namelijk in het verleden vaker met deze vijand, die islam heet te maken gehad.

  Like

  • Harry zegt:

   Ik hoop dat je gelijk krijgt , Anneke .
   Maar zie de aanwas van het aantal moslims onrustbarend snel groeien .
   Het wordt met de dag moeilijker om ze uit te schakelen .
   Weet niet door hoeveel moslims Israël omgeven is , maar dat zijn er véle miljoenen !
   Die zullen ze dus allemaal uit moeten roeien .
   Nou heb ik in de Israëlis een enorm vertrouwen , maar het moet wél haalbaar blijven .

   Wat denk je dat er in ons land gebeurt als de pleuris uitbreekt ?
   Moslims zullen blijken allemaal bewapend te zijn met een kalashnikov of iets dergelijks .
   Wat kunnen wij daar tegenoverstellen ?
   Hoeveel militairen hebben we nog ?
   En de politie heeft zich verplicht te gehoorzamen aan degeen die de leiding heeft .
   Als de moslims die pakken , dan hebben we er nog een gewapende vijand bij !
   Wij zijn ook geen volk van helden , eerder van watjes .
   En op deze regering hoef je ook niet te leunen .

   Je ziet toch hoe het gaat ?
   Iedere dag verliezen we meer terrein !
   We moeten al heel veel geluk hebben wil het tij nog keren !

   Geliked door 1 persoon

 19. Merel zegt:

  Op you tube staan verhalen over a. merkel lees het eens vreemde familie

  Like

 20. Ravi Negenman zegt:

  De wereld slaapt en wordt in slaap gehouden zelfs de horror van de aanslagen worden keer op keer weggewuifd en Israël zal bloeden we zijn de gebeten hond maar onthoud goed NEVER AGAIN Kahane had het bij het juiste eind

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s