Eén op de twee Duitsers wil voortijdig vertrek van Merkel

Screenshot_163

(Vertaling: E.J. Bron)

In een actuele peiling heeft bijna één op de twee Duitsers zich ervoor uitgesproken dat Merkel verdwijnt van het politieke toneel. Slechts één op de drie wil haar nog een regeringsperiode als bondskanselier. In de peilingen doet Merkel het slechter dan ooit tevoren.

Die Freie Welt

Zelden eerder waren de cijfers duidelijker dan nu. Volgens een peiling van het opinieonderzoeksinstituut YouGov in opdracht van de Deutsche Presse-Agentur (dpa) wil inmiddels 47% van de Duitsers dat de voorzitster van de CDU bij een herverkiezing tot bondskanselier haar functie voor het einde van de verkiezingsperiode tot 2021 neerlegt. Slechts één op de drie (36%) wil haar nog eens vier jaar in functie zien. In oktober, kort na de verkiezingen, waren deze cijfers exact omgekeerd. Binnen twee maanden is Merkel de steun in de bevolking kwijtgeraakt. Haar persoonlijk wordt vooral kwalijk genomen dat er nog steeds geen nieuwe regering is.

Het verdwijnen van de steun is vooral te zien bij de SPD en de FDP. Terwijl slechts 17% van de aanhangers van de CDU een vroegtijdig politiek einde van Merkel wil, is dat bij de Groenen al 40%. Bij de FDP spreekt zich 55%, bij de SPD op dit moment 64% voor het vertrek van Merkel uit. Topscorer is naar verwachting de AfD. hier wil 82% dat Merkel haar zetel ontruimt.

De toenemend kritische en deels zelfs afwijzende houding tegenover Merkel verandert echter niets aan de prognoses met betrekking tot de samenstelling van de komende regering. 41% van de geënquêteerde burgers rekent op een nieuwe grote coalitie (CDU/CSU-SPD), één op de vier gaat uit van nieuwe verkiezingen. In de mogelijkheid van een minderheidsregering gelooft slechts 13%, terwijl de heropening van de Jamaica-onderhandelingen slechts door 4% van de geënquêteerden wordt genoemd.

Voorwaarde voor zo´n heropening, bijvoorbeeld Wolfgang Kubicki van de FDP is daar heel duidelijk in, zou het afzien door Merkel van een nieuwe ambtsperiode zijn.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Merkel. Bookmark de permalink .

7 reacties op Eén op de twee Duitsers wil voortijdig vertrek van Merkel

 1. Cathja zegt:

  Zeer velen zijn ‘Merkel-moe’. Ik kan die naam al lange tijd niet meer horen. Wat een ellende heeft dat mens heel Europa berokkend zeg!

  Geliked door 2 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   Nee Cathja.

   Het zijn de Duitsers zelf die haar gekozen hebben en dus de Duitsers die Europa voor de zoveelste keer in de ellende hebben weten te brengen.

   Iets anders kan ik er echt niet van maken.

   Geliked door 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    Maar de Duitsers worden ook voor de derde keer verslagen: Zie Orban (Hon).

    Like

   • Cathja zegt:

    @Statler & Waldorf op 28/12 om 23:13

    Het zijn de FOUTE Duitsers die op Merkel hebben gestemd! Als uit peilingen blijkt dat een flink percentage van de Duitsers geen nieuwe regering mét Merkel willen, dan betekent dit voor mij dat velen ‘Merkel-moe’ zijn.

    Berouw komt toch ook altijd ná de ‘zonde’?

    Like

 2. Sabeltant zegt:

  Dit eigenzinnige stuk ellende hoort met de rest van de Europese collaborateurs thuis op het schavot!

  Wat dit godvergeten wijf Europa aangedaan heeft is nog te smerig voor de geschiedenisboeken.

  Like

 3. Astrid zegt:

  Merkel, halb Mensch, halb Ferkel

  Like

 4. ReaGluurder zegt:

  ‘Die MerkelDämmerung ist eingezetst’!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s