Viktor Orbán verdedigt Polen tegen de EU(SSR): “Wie Polen aanvalt, valt heel Midden-Europa aan”

Screenshot_162

(Vertaling: E.J. Bron)

Ondersteuning en Visegrad-partners: de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) heeft de juridische stappen van de EU tegen Polen vanwege de vermeende schending van democratische “fundamentele waarden” zinloos genoemd. De kritiek op Polen zou unfair zijn en onterecht, verklaarde Orbán afgelopen vrijdag in zijn reguliere radio-interview. Zijn land zou iedere poging blokkeren om van Polen het stemrecht in de EU af te pakken.

Duits - Zuerst

Orbán, die zelf enorm onder vuur ligt vanuit Brussel, zei letterlijk: “We moeten aan de EU duidelijk maken dat het zinloos is om deze procedure tegen Polen überhaupt te starten, omdat ze geen kans van slagen heeft, want Hongarije zal er zijn en een niet te overmeesteren blokkade vormen.” En: “Wie Polen aanvalt, valt heel Midden-Europa aan.”

De Europese Commissie had in een tot nu toe unieke stap een procedure tegen Polen opgestart. Om op te treden regen de hervorming van Justitie door de Poolse regering activeerde de Brusselse autoriteit Artikel 7 van het EU-verdrag, aan het einde waarvan het onttrekken van stemrechten zou kunnen staan. Daarvoor is echter een unanieme beslissing in de EU nodig, die gezien het standpunt van Hongarije nauwelijks mogelijk lijkt.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Brussel, democratie, dictatuur, Europese Commissie, EUSSR, Hongarije, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Midden-Europa, nieuw fascisme, Polen, Rotzakken, verloedering, Verzet, Visegrad-landen, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Viktor Orbán verdedigt Polen tegen de EU(SSR): “Wie Polen aanvalt, valt heel Midden-Europa aan”

  1. Cathja zegt:

    Goed zo, Hongaren! Blokkeer de boel in Brussel maar. Wie denken ze wel dat ze zijn om soevereine landen ‘tot de orde te roepen’? We hebben meer landen nodig met de mentaliteit van de Visegrád-landen. Voor het behouden van onze eigen cultuur is dat een bittere noodzaak!

    Geliked door 1 persoon

    • Statler & Waldorf zegt:

      Probleem is dat de dappere Oost-blokkers en nu ook Oostenrijk steeds meer onder druk zullen worden gezet door Brussel.

      Eerst met het afnemen van stemrecht en in een later stadium met financiële straffen.
      Oostenrijk zal daar wellicht minder gevoelig voor zijn dan de Visegard-Landen maar juist de laatst genoemde groep zal daar gevoelig voor kunnen zijn hetgeen ik uiteraard niet hoop.
      De Visegard-Landen hebben de laatste jaren enorm veel subsidie gehad uit Brussel en hun welvaart is stevig toegenomen door de open grenzen met (Noord)-Europa.
      Zij zijn dus afhankelijk gemaakt en de vraag is hoe recht ze de rug kunnen houden.

      Like

      • Patriot 2.0 zegt:

        Er is geen basis om bijvoorbeeld Polen te straffen. De rechtsstaat zou in gevaar komen door het van bestuurswege benoemen van rechters: onzuivere Trias Politica. Maar die Trias Politica is nergens zuiver toegepast: ook niet in Duitsland en Nederland. De argumenten van Frans Timmermans c.s. slaan dus nergens op. P.S. Houd Frankrijk zich aan de begrotingsregels van de EU? NEE.

        Like

  2. Jules Vismale zegt:

    Wat er tijdens WOII aan gruwelijkheden wed bedreven en waar fel verzet werd geboden tegen de nazi’s en communisten werd al duidelijk tijdens de showprocessen in 1944 tegen de aanhangers van Claus von Stauffenberg voor het Volksgerichtshof.
    In het proces tegen Graf Schwerin von Schwanenfeld, een fervent tegenstander van het nazi-regime die eveneens werd aangehouden voor betrokkenheid bij het complot op Hitler, onderbrak Freisler de beklaagde voortdurend.

    Freisler: “Waar beschuldigt u het nationaal-socialisme van?”
    Graf Schwerin (zacht): “Ik dacht aan de vele moorden.”
    Freisler: (met brullende en boosaardige stem) “Moorden?”
    Graf Schwerin: “In binnen- en buitenland.”
    Freisler: “U bent een verachtelijke schoft! Bezwijkt u niet onder uw laagheid? Ja of nee?”
    Graf Schwerin: “Meneer de president!”
    Freisler: “Ja of nee, ik wil een duidelijk antwoord!”
    Graf Schwerin: “Nee!”
    Freisler: “Nee, u kunt namelijk ook niet meer bezwijken want u bent niet meer dan een hoopje ellende dat geen enkel respect meer voor zichzelf heeft!”

    Like

  3. Mary zegt:

    Juist, als een blok samen blijven staan loodrecht tegenover die EU club, wat wil die EU club doen dan, de Oost Europese landen wegvagen?, lijkt me niet verstandig gezien hun goede relaties met Rusland een Trump die hen een hart onder de riem kwam steken etc. maar je weet het maar nooit met alcoholisten en dictators.

    Geliked door 1 persoon

  4. Berrie zegt:

    Geweldig dat deze 2 twee enige landen elkaar zo steunen in hun gelijk !
    Daar kunnen wij nog wat van leren ook al lijkt het kwaad geschied

    Like

  5. Rookmelder zegt:

    Prachtig, die saamhorigheid in Midden-Europa, waar Oostenrijk zich binnenkort ook bij zal voegen.
    Juncker gaat zweten, nu niet van de alcohol, maar van de scheuren die in het megalomane bolwerk en EU-moloch steeds meer zichtbaar worden !

    Like

  6. M. zegt:

    Onder vuur liggen bij Brussel moet je als een compliment zien.
    Iedereen die tegen de zieke plannen van ze ingaat ligt onder vuur.

    Like

  7. ieznogoedh zegt:

    Orban moet zo langzamerhand zijn persoonlijke beveiliging flink opschroeven. Hij zou niet de eerste, de EU-elite onwelgevallige politicus zijn die een “ongeluk” krijgt.

    Like

  8. Patriot 2.0 zegt:

    Halbe Zijlstra maakt zich zorgen om de VISEgrad landen. Nou, ik niet hoor!

    Like

    • Cathja zegt:

      @Patriot 2.0

      Ik maak me veel meer zorgen om Halbe Zijlstra’s opvattingen inzake de EU, de ‘band’ met Turkije, die hij -omdat het een NAVO-partner is- wil proberen te herstellen.
      Zijlstra zou zich moeten inzetten om de vriendschap met Israël nieuw leven in te blazen, en ervoor moeten pleiten dat ook onze ambassade overgeplaatst wordt naar Jeruzalem. Daar hebben we tenminste iets aan.

      Like

      • Patriot 2.0 zegt:

        Halbe wil graag kaas en bloembollen verkopen aan Turkije , en levert zijn principes daar graag voor in.

        Like

      • Patriot 2.0 zegt:

        Aan Israel is minder geld te verdienen. Misschien verklaart dat veel. (Je ziet die rare houding in heel West-Europa). Terwijl Erdogan uiteraard zeer geslepen en gevaarlijk is. Hij loopt die Rutte dan ook te prijzen, terwijl hij dat ventje natuurlijk voor geen kanten serieus neemt. Macron: idem. .

        Like

  9. H.G.J. de Boer zegt:

    Deed Nederland maar het zelfde .
    Maar helaas met deze kliek zijn we meelopers van de E.U.

    G.B. brexit. Polen Hongarije Tjechie Oostenrijk
    Wie volgt?

    Like

  10. Bob Fleumer zegt:

    Halve Zijlstra is een hele dwaler en zo vlug al in zijn ministerschap wat een afgang voor Nederland om Israël te bruskeren en tegen Israël te stemmen.

    Like

  11. Pingback: Viktor Orbán verdedigt Polen tegen de EU(SSR): “Wie Polen aanvalt, valt heel Midden-Europa aan” | eunmask

  12. Jan zegt:

    Europees parlement wil Poolse vicevoorzitter lozen

    Ryszard Czarnecki vergeleek Poolse EP’er met nazicollaborateurs – Lid van zelfde fractie als ChristenUnie/SGP



    De leiders van de grootste fracties in het parlement zien dit als ,,ernstig wangedrag” en willen hem zijn vicevoorzitterschap afnemen.
    …..
    http://politiek.tpo.nl/2018/02/01/europees-parlement-wil-poolse-vicevoorzitter-lozen/

    Like

Plaats een reactie