“Doorzichtige manoeuvre” en “laatste inspanning van verenigd links”: FPÖ bekritiseert oproep van politici en intellectuelen tot boycot van de partij

Screenshot_188

(Vertaling: E.J. Bron)

Op de internetsite van de Franse krant “Le Monde” wordt een boycot van de nieuwe regering in Wenen en haar in het tweede halfjaar van 2018 beginnende EU-voorzitterschap geëist.

epoch times

De Freiheitliche Partei Österreichs (FPÖ) heeft een oproep van internationale persoonlijkheden om haar ministers te boycotten bekritiseerd als “doorzichtige manoeuvre”. Het zou gaan om een “laatste inspanning van verenigd links”, verklaarde de secretaris-generaal van de FPÖ, Harald Vilimsky, vrijdag. Vilimsky, die de partij in het Europees Parlement vertegenwoordigt, voegde er aan toe dat geen serieus te nemen politicus “enige betekenis zou geven aan deze oproep uit het politieke verleden”.

In de afgelopen donderdag o.a. op de internetsite van de Franse krant “Le Monde” gepubliceerde oproep wordt een boycot van de nieuwe regering in Wenen en haar in het tweede halfjaar van 2018 beginnende EU-voorzitterschap geëist. In de tekst staat: “Wij wenden onze blik niet af: dit zijn de erfgenamen van het nationaalsocialisme, die in de nieuwe Oostenrijkse regering aan de macht gekomen zijn.”

Tot de ondertekenaars behoren de voormalige Franse minister van Buitenlandse Zaken Bernhard Kouchner, het als nazi-jagers bekend geworden echtpaar Serge en Beate Klarsfeld, de voormalige Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Miguel-Angel Moratinos, de voormalige Canadese minister-president Kim Campbell en de voormalige president van Oost-Timor en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede José Ramos-Horta.

De minister van de Oostenrijkse bondskanselarij Gernot Blümel (ÖVP) zei donderdagavond voor de Oostenrijkse televisie (ORF) over de oproep dat hij alle critici zou uitnodigen “ons te beoordelen op onze daden” en “ons erbij te observeren hoe we zullen proberen dit land te regeren en vorm te geven.”

De regering van de ÖVP en de FPÖ werd op 18 december jongstleden beëdigd – begeleid door naar verhouding zwakke protesten en kritiek. De FPÖ bezet zes ministersposten, waaronder de belangrijke ministeries van Binnenlandse Zaken, Defensie en Buitenlandse Zaken.

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, had verklaard de nieuwe regering “op haar daden te beoordelen”. Hij verwelkomde haar aankondiging een pro-Europese koers te volgen en keerde zich tegen “veroordelingen van tevoren” wegens de deelname van de FPÖ. Een eerste coalitie tussen de ÖVP en de FPÖ had in het jaar 2000 nog voor een tijdelijk protest van de andere EU-landen gezorgd. Die beperkten destijds sterk hun betrekkingen met Wenen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", cultuurrelativisme, demoniseren, Europa, FPÖ, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Oostenrijk, politici, praatjesmakers, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Doorzichtige manoeuvre” en “laatste inspanning van verenigd links”: FPÖ bekritiseert oproep van politici en intellectuelen tot boycot van de partij

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Men zou kunnen beginnen door de grootste critici van de FPÖ uit te schakelen door liquidatie.

  Geliked door 1 persoon

  • Robby E. zegt:

   Hahaha, ja wel aantrekkelijk maar dan blijf je liquideren!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Hele goeie zet van de nieuwe jeugdige Kanselier was de EU alle wind uit de zeilen te nemen door zich zogenaamd welwillend tegenover de EU op te stellen.
   Inderdaad, links haalt weer een totaal versleten leugendraaiboek uit de kast door VÓÓRDAT de nieuwe regering heeft laten zien wat ze waard is, te proberen ze alle bestaansrecht te ontnemen.
   Dit is nu de derde maal in de afgelopen decennia dat door ziekmakend links geprobeerd wordt Oostenrijk politiek te isoleren.
   Het resultaat is geweest dat Oostenrijk zich steeds rechtser is gaan opstellen en momenteel heeft bereikt wat nog géén één Europees land heeft gerealiseerd, en dat is een totaal rechts gerichte regering die bovendien zal samenwerken met landen die de EU de voet dwars zetten.
   Te weten Polen,Hongarije, Tsechië en Slowakije!

   Geliked door 2 people

  • Qvic zegt:

   Als je ze geen podium geeft om in de media e.d. om hun gal te kunnen spugen, dan ontneem je ze al hun macht. Met als gevolg dat zij niet meer geloofwaardig overkomen bij het volk en daarmee elimineer je ze al van hun gedachte goed. Als ware maak je hen hun dan monddood. Zoals zij zelf altijd al doen met het gewone volk.

   Geliked door 2 people

 2. Thom zegt:

  Laat ze Oostenrijk maar boycotten, dan kunnen ze meteen uit de EU stappen en hun asielzoekers uitzetten en inleveren bij de EU

  Geliked door 2 people

 3. Gernot Blümel gaf een briljant antwoord: “ons te beoordelen op onze daden” en “ons erbij te observeren hoe we zullen proberen dit land te regeren en vorm te geven.”
  De tijd zal het leren… Dit is alvast een goed voorbeeld en dat van de regering van ’s wereld’s jóngste staatshoofd!

  Like

 4. jantjeuitnl zegt:

  Dat van die “nazi-jagers” zal ook wel een leugen zijn. Als je pro moslim bent en tegen nazies, dan heb je het echt niet gesnapt.

  Like

 5. Pingback: Stichting van George Soros en de islamlobby zitten achter de boycotoproep tegen FPÖ-ministers | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s