Socioloog in West-Afrika over “shithole”-landen uitspraak: “Donald Trump heeft absoluut gelijk”

Screenshot_130

Haïti

(Vertaling: E.J. Bron)

Na een uitspraak van de Amerikaanse president Donald Trump over enkele Derde Wereldlanden is de schreeuw van verontwaardiging enorm. Trump wordt “racisme en vreemdelingenhaat” verweten. Maar hoe zit het eigenlijk echt met de genoemde landen?

epoch times

Een groep van 54 Afrikaanse landen heeft de Amerikaanse president Donald Trump ertoe opgeroepen zich te verontschuldigen voor de naam “shithole-landen” en deze te herroepen.

Ze zouden “uiterst geschokt zijn over de stuitende, racistische en buitenlander-vijandige opmerkingen van de president van de Verenigde Staten”, waarover de media veelvuldig hadden bericht, en zouden deze ten scherpste veroordelen, verklaarden de ambassadeurs van de Afrikaanse landen bij de Verenigde Naties vrijdag na een spoedvergadering in New York.

Ze zouden “zich zorgen maken over de aanhoudende en toenemende trend van de Amerikaanse regering tegenover Afrika en mensen van Afrikaanse herkomst, om het continent en kleurlingen te beledigen.” “voor deze ene keer zijn we het met elkaar eens”, zei een ambassadeur, die niet bij naam genoemd wilde worden, tegen het persbureau AFP.

Volgens mediaberichten zou Trump enkele herkomstlanden van migranten “shithole-landen” genoemd hebben, meldden de kranten “Washington Post” en “New York Times”.

Trump zou tijdens een ontmoeting met parlementariërs in het Witte Huis over de immigratiehervorming gevraagd hebben: “Waarom komen al deze mensen uit shithole-landen (Engels “shithole countries”) hier naartoe?”

Volgens informatie van beide kranten, die zich beriepen op deelnemers aan de ontmoeting, verwees Trump naar Afrikaanse landen evenals naar Haïti, volgens de “Washington Post” bovendien naar El Salvador.

Screenshot_131

Moord en doodslag in Afrika.

“Trump heeft absoluut gelijk”

Behalve alle kritiek op de Amerikaanse president is er inmiddels echter ook instemming voor zijn uitspraak: “Trump heeft absoluut gelijk”, zei Mamady Traore, een socioloog die al 30 jaar lang in het West-Afrikaanse Guinee werkt.

“Deze landen hebben staatshoofden, die tegen de grondwet handelen om hun macht te behouden. Er zijn rebellenfracties die kinderen vermoorden. Vrouwen worden uitgebeend en onschuldige burgers worden verminkt”, aldus Traore, bericht de “New York Times”.

Er is ook steeds opnieuw sprake van reiswaarschuwingen voor deze landen. In Haïti bijvoorbeeld is de situatie “wegens criminaliteit en onlusten” deels dramatisch. Bovendien zijn “geweldmisdrijven, zoals gewapende roofovervallen, wijdverbreid”, wordt door westerse regeringen gewaarschuwd.

“De plaatselijke politie beschikt wellicht niet over de middelen om effectief op zware criminele voorvallen of noodgevallen te reageren.”

Protesten, brandende autobanden en straatblokkades zouden vaak voorkomen en vaak spontaan optreden, zegt men.

Na de hevige verontwaardiging in de media zei Trump dat hij “harde taal” gebruikt zou hebben. “Maar dat was niet de gebruikte taal.”

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Derde Wereld, Donald Trump, gezond realisme, Hypocrisie, Linkse media, Rotzakken. Bookmark de permalink .

36 reacties op Socioloog in West-Afrika over “shithole”-landen uitspraak: “Donald Trump heeft absoluut gelijk”

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Het kan toch zijn dat Trump zegt dat het allemaal shit is, omdat het allemaal shit is, niet omdat hij discrimineert.

  Geliked door 3 people

 2. Tistochwat zegt:

  En het zullen altijd ‘shithole’ landen blijven ook. Dat is toch onderhand wel gebleken na die vele tientallen miljarden ‘ontwikkelingshulp’ die de Afrikaantjes hebben gekregen?
  Weggesmeten geld waarvoor de belastingbetaler heeft kromgelegen en nog steeds (en steeds meer) kromligt?
  Het wonderlijke is, dat de inwoners van de ‘shithole’ landen fokken als dolle konijnen. Kennelijk zijn hun leefomstandigheden, ondanks de ‘shithole’, buitengewoon goed.

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlànder zegt:

   Hmmm. @Tistochwat.
   Graag wil Ik je even wat getallen laten lezen over deze ”ontwikkelingshulp.
   Deze vele tientallen miljarden dat is iets van een jaartje of zo.
   Waarom denk je dat deze zogenaamde hulporganisaties zo kien zijn om elke keer weer met filmpjes te komen van dikbuikige Afrikaanse kinderen.
   Dat verkoopt het zielige verhaaltje namelijk zo lekker.
   Waarom denk je dat deze leiders van die Afrikaanse landen in paleizen wonen die je nog niet eens kan vinden bij de rijksten in Hollywood.
   Hierom namelijk.

   http://www.geennieuws.com/2015/12/ontwikkelingshulp-4-000-miljard-dollar-in-een-bodemloze-put/

   Geliked door 3 people

   • Henk der Niederlànder zegt:

    Wat te denken dat de organisaties van de zieligheidsindustrie hun werkterrein voor een deel aan het verleggen naar Europa.
    Omdat hier in de zieligheidsindustrie nieuwe bronnen aangeboord zijn.
    Wat te denken van direkteuren van dit soort organisaties die niet eens denken aan een Balkenende norm
    omdat ze dat geld alleen al nodig hebben om hun vliegreizen te betalen.
    Praten we nog niet over hotels want een beetje oplichter gaat niet in een hotel waar een overnachting minder als 2000 dollar kost.
    Deze oplichterij is zo omvangrijk dat het voor de mensen niet te bevatten is en daarom kunnen de mensen het ook niet geloven.
    Vraag je maar eens af waarom politicie zo dikwijls terug te vinden zijn in banen in de zieligheidsindustrie als ze uitgerangeerd zijn.
    Geloof me maar: de landen die corruptiebestrijding het hoogst in hun vaandel dragen daar zitten de grootste corrupte honden in de regeringen.
    En je mag geloven dat in Nederland de corruptiebestrijding zeer hoog in het vaandel staat.

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Henk der Niederlànder 13 januari 2018 om 23:46

    Zo zo, ik was nog veel te voorzichtig met mijn schatting. Het zijn 4000 miljardjes.
    Ach, de ‘socialistische’ deugmensjes, ‘corrupte honden in de regering’, kijken niet op een miljard meer of minder. Ze hebben nog melkkoetjes genoeg rondlopen: hardwerkende burgers.

    Dat baggervette negerkoningen behangen zijn met goud, in dure sleeën rijden en zich ook voor het overige in schaamteloze weelde wentelen, is me bekend maar toch zit ik me nu wéér op te winden over die smerige corrupte bendes die de burger tot op het bot uitkleden – uiteraard ook in Nederland. Fijne ‘regering’ hebben we.

    Die filmpjes waarover u het heeft, doen het nóg beter als die dikbuikige kindjes vliegen op hun gezicht, en vooral bij hun ogen, hebben. Dat triggert het geef-met-gulle-hand-gevoel nóg meer.

    Ik geloof niet meer in een leefbaar bestaan voor ons, belastingslaven. Ik heb geen flauw idee hoe we de oppermachtige graaihonden zouden kunnen verslaan.

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Henk, dank je, wilde deze link ook plaatsen , maar je was me voor. het is ongelooflijk wat er van die financiele hulp terecht is gekomen, maar de insteek is ook altijd verkeerd geweest of niet voldoende en lang genoeg gesupport. Ik zeg het altijd heel simpel, je moet ze daar geen vis geven, maar een hengel en denk daarbij altijd aan deze grappige en treffende anekdote, maar dan in een andere context :http://www.orakelkaarten.nl/2visser.html

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Aanvulling:

    Razend word ik, en diep bedroefd als ik terugdenk aan wat mijn arme moeder, de stumper, een paar maanden voor haar dood tegen me zei.
    De stakker zat in haar dementie vreugdeloos aan een kopje slootwater (‘koffie’) en daarbij ‘kreeg’ ze – ‘keurig’ afgepast – één koekje. Hiervoor moest per maand extra betaald worden.
    ‘Ik lust het niet, zei ze met een bedeesd stemmetje. Er zit helemaal geen smaak aan.’
    Ik heb toen van dat vieze koekje een hapje genomen en het smaakte naar een plak gedroogde modder. Het was bovendien keihard.
    Deze ‘kleinigheidjes’, deze ‘bezuinigingen’ in de ‘zorg’ hebben destijds mijn hart gebroken.
    Evenals het feit dat mijn vader letterlijk in zijn eigen vuil is gestorven. 😦

    Hoe krijg je die beelden nu ooit uit je hoofd?

    En als ik dan het klootjesvolk helemaal zie flippen bij het aanschouwen van die ‘oranjes’, word ik zó ontzettend kwaad… ZÓ HELS!

    Geliked door 1 persoon

   • Lot zegt:

    Volgens mij blijft alles aan de strijkstok hangen. Wordt het uitbetaald aan salarissen van Nederlanders die iets willen ‘doen’. Het ministerie van ontwikkelingssamenwerking wilde of hoefde toch nooit te verantwoorden wat met het geld gedaan werd. Latere jaren werd toch prijsgegeven dat al het geld aan goede doelen werd gegeven, waar ook alles aan de strijkstok blijft hangen. 90%, Vreemd dat vaak gezegd wordt dat als er wat is in een afrikaans land dat specifiek gezegd wordt dat daar geholpen wordt. terwijl ik denk dat die organisatie dat niet doen. En is dus resultaat dat het niets geholpen heeft en daar dus niets gebeurd. Zelfde als in sri lanka na de vloedgolf. Mensen die ik ken gingen daar naar toe en vertelden dat zij zelf geld hadden gegeven aan een kleermaker waarvan de naaimachine was stukgegaan. Niet lang na de vloedgolf zei rekening 533 (oid) dat het geld was uitgegeven. Deze mensen vertelden dat het naar de regering was gegaan voor nieuwe wegen (lees uitbetaling salarissen riant aan lokale bureacraten) Zelfs de beste organisatie wilde ganzen van de kro blijft nog 50% hangen, wat best veel is. Kun je het niet met vrijwiligerswerk doen? Toen ik studeerde stonden mensen in de rij om voor SRO te werken in een derde wereldland tegen lokaal salaris, van hooguit honderden euro’s. Het was onmogelijk om daar werk via te vinden. Nee zij willen werk, wat te doen te hebben en zo en zo, en dat in nederland, goed salaris voor hypotheek.

    Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Mijn broer emigreerde naar de US, en zei in de jaren ’90 eens op een verjaardag in Nederland (hij was op verlof): “je kunt die zwarten wel een waterleiding geven, maar ze maken hem toch weer zelf kapot.”
   Iedereen was verbaasd, of verontwaardigd, of moest juist hard lachen. Mijn broer was inmiddels gelouterd in de grote wereld.

   Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   @Tistochwat
   Dat verhaal van uw ouders blijft me raken…. Wat een onrecht.

   Geliked door 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    Ik wil er nog graag iets aan toevoegen. Wees trots op wat u voor uw ouders heeft gedaan, en probeer daar mee rust te vinden.
    Mvrgr.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Patriot 2.0 14 januari 2018 om 15:55

    Zij hebben veel en veel meer gedaan voor mij dan ik voor hen… 😦

    Like

 3. Mary zegt:

  Natuurlijk heeft hij gelijk, een corrupte criminele bende, lekker daar blijven, niet naar Amerika, niet naar Europa, overal brengen ze dezelfde ellende.

  Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   De echte corrupte bende zit in Nederland, Amerika, Westers landen. Wij hebben het goed doordat wij worden geleid door een stel crooks, die de wereld over schuimen. Nee daar gebeurd niets, omdat het geld aan Nederlanders wordt uitbetaald, voor zogenaamde hulp en dan wordt er een waterpompje geplaats of zo, wat een fractie is van al het geld eromheen, voor organisatie achterliggende, salarissen, vliegtuigen etc etc. Nee geen wonder dat het daar er nog steeds zo uitziet. Taartje uit eigen bakkerij. Lekker. De 4 miljard komt weer terecht in eigen economie.
   Echter het is ook wel erg duur een vluchtelingenkamp. Neem afghanistan jaren ’80 net over de grens ten oosten, 1-1.5 miljoen vluchtelingen in tenten met kachel en eten kostte per jaar 1-1.5 miljard. En na ruim een jaar werd gezegd, dat het niet meer te betalen was en gezegd jullie moeten maar weer naar huis terug gaan. gezegd werd het aanvoeren ervan over de bergen met vliegtuigen was erg duur. Ja dat zal dan wel waar zijn.

   Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Een shit hole country blijft een shit hole country ook al besprenkel je het dagelijks met geparfumeerde woorden uit een mond die stinkt van de politieke correctheid. Dat alles om jezelf als een beter mens voor te doen.

  Geliked door 2 people

  • hendrikush zegt:

   De Navy Seals die door Clinton naar Haïti werden gestuurd voor een invasie moesten letterlijk door ongezuiverde shit zwemmen om aan land te komen.
   Zes jaar lang moesten ze daarna behandeld worden tegen de gevolgen daarvan.

   Like

 5. Patriot 2.0 zegt:

  Waarom is het Westen moreel verantwoordelijk voor het lot van Haiti? Dat moet iemand mij eens uitleggen.

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Niet zo lastig.
   Omdat er de afgelopen 50 jaar een complete hulpindustrie is ontstaan waarin miljarden omgaan. Naast deze industrie is er ook veel politieke macht te behalen als je uitspreek de shit holes te willen helpen.
   50 jaar indoctrinatie heeft de gemiddelde burger opgezadeld met een helpersyndroom.
   Politici die hierop inhaken maken dan bijna als vanzelf winst.

   Geliked door 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    Juist.
    Ik haal het volkerenrecht er bij. Elk volk heeft, in principe, het recht zijn eigen bestemming te bepalen. Dus… als wij helpen mogen we, m.i. terecht, niet onze manier van leven opdringen. En dan ga ik verder. Bij rechten horen ook plichten. Zoals bij vrijheid ook verantwoordelijkheid hoort.

    Like

  • theresageissler zegt:

   Dat zou ik ook niet weten; Ze hebben kennelijk niet de Franse invloeden, die daar lang genoeg gegolden hebben, als norm willen nemen, dus wat kan het westen daar dan nog aan verhelpen?
   Lees Graham Greene’s “De komedianten” en besef, dat zelfs de meest hoogstaande beschavingen in die contreien nóg geen ijzer met handen kunnen breken; zo is het nu eenmaal! Jammer, maar helaas…

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    Ze nemen dus alleen maar, en wij eisen niets van hun, qua inspanningen. Ze hebben dus rechten, humanitaire hulp et cetera, maar ze zijn glad genoeg om niks zelf te doen. Ze zijn zo link als een looien deur, noem ik dat, en als ik dat zeg, zoals u weet, noemen onze linkse vrienden dat “discriminatie”.
    Daar mogen we niet langer intrappen, anders nemen ze allemaal de boot naar Europa c.q. Ned/Dui want beste uitkeringen + koffie met appelgebak.

    Like

  • Elisah zegt:

   Arme blanke mensen noemen ze dan trash, die vinden ze niet zieluggg.

   Like

 6. Harry zegt:

  De kreet : “shithole” komt me een beetje vreemd voor .
  Die negers nemen , in tegenstelling tot die kut-katten , niet eens de moeite om een gat te graven , althans niet in de landen waar ik gewerkt heb .
  Ze kakken gewoon op de “begane grond” , waar dan ook weer regelmatig iemand met z’n grote blote zwarte poten doorheen loopt .
  Die nemen dan niet eens de moeite om hun voeten zorgvuldig schoon te maken , wat wij nog wél doen met onze schoenen als we in een hoopje getrapt hebben !

  Het grootste probleem is misschien wel dat er mensen zijn die die gasten op één lijn met ons willen stellen , dat gaat écht niet .

  Ik heb in Maleisie meegemaakt , op het platteland , dat de lokalen een tamme bonobo hadden .
  Die woonden dan ook gewoon samen . Niet in een kooi of zo .
  Dat waren heel lieve beesten die heel dicht bij de mens kwamen , mee aten aan tafel , er waren daar zelfs mensen die ’s avonds hand in hand met die bonobo gingen wandelen om hem uit te laten !

  Je kunt dus echt niet alle zwarten over één kam scheren !

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Als ik ergens lees over landen waar men gewoon z,n behoefte doet in ’t openbaar, moet ik altijd denken aan Abu Dabi en /of /Dubai.
   Daar zaten ze a.h.w. gewoon onder je patrijspoort te schijten in het zand.
   De Djellah Baba omhoog en zonder blikken of blozen …………….
   Even de linkerhand een beetje zand voor de “spoeling” en dan verder gaan.
   Een hond krabt het in ieder geval nog onder.
   Abu Dabi waar nu de Europeaan zich VERGAAPT aan de luxe en rijkdom.
   Ik kan het zelf nauwelijks geloven dat het vroeger een onbeschaafd zooitje was.
   Nu nog natuurlijk, alleen bedekt met een laagje ‘DIK-KLATERGOUD’………………..

   Geliked door 3 people

   • Elisah zegt:

    Daar komt natuurlijk die voetwassing voor het bidden vandaan, is het gewoon zo smerig dat men daar overal in de poep trapt.

    Geliked door 1 persoon

  • jungleelephant zegt:

   Is dat een nieuw ras kat????De mijne,en die heb je gezien,is een Europese korthaar!Lief en mooi,dus beslist geen kut-kat,hahaha!

   Like

 7. delamontagne zegt:

  Een CHINESE INGENIEUR in een Afrikaans land legt een Afrikaan uit waarom er in Afrika geen VOOR-UITGANG is.

  Jullie zijn door Europeanen heel lange tijd geregeerd, daar had je wat van kunnen leren..
  Dat was zo’n beetje 50 jaar geleden. Men heeft nu nauwelijks enkele weken geleden de onafhankelijkheid gevierd.
  Hun kennis had overgedragen kunnen worden. En alleen al op deze manier hadden jullie je verder kunnen ontwikkelen.
  Maar inplaats van vooruit te gaan zijn jullie achterwaarts gegaan.
  Kijk eens naar jullie spoorwegen, de “High-Technique” van de jaren 30.
  Dat hadden wij zelfs niet zo in China. Kijk eens naar het spoor in de mijnen.
  Of het kabel netwerk, dat is een klote-zooitje.
  Ik erger me als ik ’t zie.
  Alles wat zij [ de Europeanen ! ] jullie hebben nagelaten, heb je verwaarloosd.
  Maar wat nog veel erger is, jullie hebben alles compleet vernield.

  ( p.s. Ik vind het wel zielig voor die Afrikaan. Hij kijkt er niet vrolijk bij………!

  Geliked door 2 people

 8. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogd.

  Like

 9. kampersrene zegt:

  Ze zouden “uiterst geschokt zijn over de stuitende, racistische en buitenlander-vijandige opmerkingen van de president van de Verenigde Staten……tot ze die foto’s zagen geplaatst door onze webmaster , toen werd het even stil , Maar daarna opende ze opnieuw hun tirade De uitspraken van Trump bleven ze schandalig vinden Ze maakte van de gelegenheid gebruik om namens hun president meer ontwikkelingshulp te vragen ,want hun opperhoofd heeft nood aan een prive landingsbaan voor zijn vliegtuig ,dat laatste werd uiteraard verzwegen

  Geliked door 1 persoon

 10. jungleelephant zegt:

  Ik zie het probleem niet,behalve dan dat men de waarheid weer eens onder het kleed wil vegen!Afrika heeft zelf toe gegeven dat ze diegenen die hier naar toe komen liever kwijt dan rijk zijn,omdat het afval is!En wij moeten daar dan blij mee zijn?Pffff!

  Like

 11. trebor2110 zegt:

  “Waarom komen al deze mensen uit shithole-landen (Engels “shithole countries”) hier naartoe?”

  waarom komen al deze mensen uit strontgat landen (Engels “shithole countries”)

  Like

 12. Jan zegt:

  Shithole Californië, een staat door socialisten opzettelijk verwoest

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s