Asielpolitiek: Viktor Orbán kritiseert Akkoord van Schengen

Screenshot_139

(Vertaling: E.J. Bron)

Wat betreft de Hongaarse minister-president Viktor Orbán is het duidelijk dat het Akkoord van Schengen geen effect heeft. Hij heeft kritiek op Brussel, Rome en Athene.

Duits - Zuerst

Het Akkoord van Schengen is wat betreft de Hongaarse minister-president Viktor Orbán nog slechts beperkt effectief. Hij benadrukte tegenover de “Welt am Sonntag” dat het akkoord zou wegkwijnen. “Er zijn nog tekenen van leven, maar er is dringend een infuus nodig. Anders zal het hart van Schengen ophouden te kloppen”, aldus Orbán.

Hij had scherpe kritiek op de regeringen van Italië en Griekenland, die volgens hem hun grenzen niet afdoende zouden beschermen, evenals op de EU, die de landen er niet voldoende bij zou ondersteunen om de zuidelijke buitengrens van de EU te beveiligen.

“Griekenland en Italië presteren veel, maar houden zich niet aan de bindende regels van Schengen. Schuld daaraan is Brussel”, zei Orbán. “Het is de taak van de EU om daar de buitengrenzen te beschermen waar de landen dat zelf niet kunnen.” In plaats daarvan zou Brussel het toelaten dat Schengen omzeild zou worden. “Toen ik tijdens een zitting van de raad aan deze regels heb herinnerd, werd ik door mijn collega´s bijna de kamer uitgejaagd. De EU laat het in deze kwestie ontbreken aan leiderskracht”, zei Orbán.

Daarom, aldus de conservatieve politicus, zou men gewoon de binnengrenzen moeten beveiligen en constateert dat nu “zelfs Duitsland” zijn grenzen weer zou controleren, “zo ver is het gekomen”. Maar ook de asielpolitiek zelf zou in nationale handen moeten blijven. Wij laten ons niet door Brussel dicteren wie wij in ons land hebben op te nemen. Alleen Hongarije kan beslissen wie zich op Hongaars grondgebied mag ophouden”, zei hij: “Bij inachtneming van dit principe nemen we graag aan een vluchtelingensysteem deel.”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Brussel, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

20 reacties op Asielpolitiek: Viktor Orbán kritiseert Akkoord van Schengen

 1. Thom zegt:

  bekritiseert met t Webmaster

  Like

 2. Rookmelder zegt:

  Kort en krachtig, de man is een ziener en heeft hersens, die hij ook gebruikt en heeft wederom volledig het gelijk aan zijn zijde !

  Like

 3. Jean zegt:

  Viktor Orbán staat niet alleen, wij steunen hem in zijn strijd ‘tegen’ die EU troep ellendelingen/zakkenvullers/volksverraders.

  Geliked door 1 persoon

 4. Cathja zegt:

  Wat een verademing, deze president! Ik wens alle EU-lidstaten zó’n president toe. Dan zag de EU er heel wat gezonder uit.
  Veel respect voor de woorden en de zienswijze van Orbán!

  Like

 5. Patriot 2.0 zegt:

  De binnengrenzen open gooien als de buitengrenzen niet goed zijn geregeld: tsja, dan vraag je om problemen.

  Like

 6. Rensk. zegt:

  Merkel heeft zelf de wet aan haar laars gelapt. Hoor net Rutte weer in Buitenhof. Wat kan die man ongelofelijk veel woorden aan elkaar breien. En o o o wat heeft ie het toch ontzettend goed voor met het land. Maar in het landsbelang zegt ie niks. Kuch eigenbelang zegt ie niks. Ik weet dat veel mensen niet heel scherp luisteren en dus ondergesneeuwd raken door die vele prachtige woorden van Rutte. O ja Rutte heeft ook hele “betrouwbare” en integere vrienden. (betrouwbaar voor hem dan voor de goede orde en niet voor het land) Waarom de schadeafhandeling zolang duurt in Groningen? Heel gewoon. Het ministerie is heel bang dat als het te vlug gaat het zomaar kan zijn dat een van de slachtoffers een euro teveel uitgekeerd krijgt. Dat is het hele verhaaltje. Ik weet dat veel ambtenaren zo in elkaar steken. Ook op lager niveau. Heb het gezien op gemeentelijk niveau.

  Like

  • Elisah zegt:

   De schadeafhandeling duurt zo lang omdat men al het geld dat het gas ooit opgebracht heeft al lang er doorgedraaid heeft, en niemand weet precies waar grote delen daarvan aan besteed zijn.
   Men had dat geld als reserve moeten houden, maar nee hoor, er is lekker roekeloos mee rondgesmeten.

   Like

 7. Rensk. zegt:

  O O Witteman vraagt iets over die integere vrienden van Rutte. Rutte: kan gebeuren en bovendien ik heb toch ook een hele goede burgemeester van Rotterdam ingezet. O O dat valt nog te bezien. De islamitische aap begint al aardig uit de mouw van Aboutaleb te komen. Het liefste salafistje van Nederland. Dat is Aboutaleb.

  Like

 8. Bert , probeer het eens met HOOFDLETTERS ?
  zo maar een ideetje hoor !!

  Like

 9. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogd.

  Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  Rutte is een schoorsteen waar alleen gebakken lucht uit komt, wat een afgang is deze man voor ons Land.

  Like

 11. INDERDAAD , GROOT GELIJK, GRENZEN ALLEEN OPEN VOOR DAT DE VREEMDEN HET LAND KUNNEN VERLATEN,,,,!!! EN !!! IEDER LAND MOET ZE TERUG BRENGEN TOT VOORBIJ DE “””””” B U I T E N G R E N S “””””
  om andere landen niet op te schepen met hun probleem, bij opruimen gooit men ook niet het afval over de haag bij gebuur !toch?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s