Slag in de Javazee

Screenshot_262

(Door: “Guardiacivil”)

Onderste steen komt nooit meer boven………vermijden van grote politieke rel en gevolgen.

De kruiser Hr. Ms. De Ruyter (foto) is rond februari 1942 met aan boord Schout bij Nacht Karel Doorman, met nog andere Nederlandse jagers, in de Javazee om Japanse schepen te belagen. De kruiser Hr. Ms. De Ruyter loopt op een zeemijn van de Japanners en zinkt. Ook de andere Nederlandse oorlogsschepen gaan naar de kelder en de meeste opvarenden krijgen een zeemansgraf.

In november 2016 gaat een groep duikers i.v.m. een documentaire m.b.t. de 75-jarige herdenking een duik nemen om tevens een plaquette te plaatsen bij de scheepswrakken. Alle gezonken schepen zijn verdwenen, gestript door slopers. Het grootste schandaal ooit, het schenden van een zeemansgraf, niet één, maar velen zo blijkt achteraf, is begonnen. Met het gestarte onderzoek blijkt al snel dat er een slopers- tevens bergingsvaartuig actief is in de Javazee. Dit bergingsvaartuig, de MV Chuan Hong 68, moet al maanden zo niet jaren bezig zijn. Misschien zijn er nog meerdere bergingsvaartuigen bij betrokken, niet alleen van de Indonesische maatschappij, maar ook van een Chinese maatschappij.

Getuigen op de wal en vissers wijzen duidelijk plekken aan waar ze gezien zijn met sloopactiviteiten en op Googlemaps is duidelijk het sloopbedrijf te zien aan een van de Indonesische stranden waar schroot wordt verwerkt. Het rapport en de hieraan verbonden conclusies zijn in nevelen gehuld. De Nederlandse duiker Tino de Rijk krijgt geen inzage in het rapport. Het zwaar islamitische Indonesië doet het af als afgerond onderzoek zonder duidelijke dader, terwijl ze misschien zelf de grootste hand hierin heeft gehad. China, de grootmacht, is eveneens actief  in deze wateren.

Nederland zal dit niet laten uitmonden in een politieke rel en zal het rapport doodzwijgen. Er staan natuurlijk bepaalde belangen op het spel, belangen uit het verleden en belangen in de toekomst. Na de overname door de nieuwe Indonesische regering Soekarno en Hatta tijdens de Bersiap periode is er veel fout gegaan tussen Indonesië en Nederland. Het heden en verleden zijn akelig met elkaar verstrengeld. Het grootste schandaal ooit en zeer triest voor familie en nabestaanden. Dit nieuws krijgt al een vervelend staartje. Vandaag kwam in het nieuws dat: www.rtlnieuws.nl

Door:
“Guardiacivil”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Censuur, Historie, Indonesië, Krankzinnigheid, lafheid, Nederland, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Slag in de Javazee

 1. monalisa64597182 zegt:

  Ze hadden nog wat te goed van Nederland oud ijzer leverd 14 euro de kilo op. maar over de doden die hebben ze gedumpt in een massa graf zelf daar hebben ze geen respect voor.Een islamieties land verander je niet. Het westen zijn honden voor hun.

  Like

 2. Henk der Niederlànderï zegt:

  Tja en onze eigenste Rubberen rug houd zich weer eens op de vlakte.
  Maar ja, het grootste moslimland van de wereld wil je geen scheisse mee krijgen.

  Liked by 3 people

 3. Thoth zegt:

  China, maar met de verantwoordelijkheid van Indonesië. Zij hebben namelijk de slopers toestemming gegeven. Ondertussen maakt Nederland een goede naam door de rebellen die door het leger doodgeschoten zijn, ineens de nakomelingen een vergoeding te geven…

  De advocaten of iets dergelijks, juichen….

  Liked by 1 persoon

 4. leefbarbaar zegt:

  Wat is dan de juiste termijn om zeermansgraven te verstoren? 100 jaar? 500 jaar?
  Het is diept triest dat onze mensen daar zijn gesneuveld, zeker. Maar doen wij niet hetzelfde met het ruimen van wrakken in de Westerschelde? Of het ruimen van gewone graven na enkele jaren?
  En wat heeft onze regering gedaan om te zorgen dat onze zeemansgraven behouden blijven? Niets toch, helemaal niets.
  Laten we zorgen dat het niet weer gebeurd, een groter eerbetoon kun je onze jongens niet geven.

  Liked by 1 persoon

 5. delamontagne zegt:

  Ook in de jaren dertig onder regering Colijn was de Regering niet vies van een “leugentje” meer of minder.
  Minder bekend dan dit over “Hr. Ms. De Ruyter”, omdat het nu in ’t nieuws is, is hetgeen een kleine 10 jaar eerder met een ander NL’s Marine-schip gebeurde;
  Muiterij op De Zeven Provinciën
  Het schip werd door een NL’s vliegtuig gebombardeerd.
  “Het was een ongeluk, volgens de toenmalige regering onder Colijn.
  23 DODEN en 11 zwaar gewonden
  * * *
  “In Nederland kwam het tot heftige reacties, zowel van links als rechts. De felste reactie kwam van niemand minder dan Hendrik Colijn. In de Haagse krant “Het Vaderland” zei Colijn in een interview: “De hoofdzaak is dat er een klaar geval van muiterij is, dat die muiterij moet worden onderdrukt, zoo nodig door het schip met een torpedo naar de bodem van de Oceaan te zenden”.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Muiterij_op_De_Zeven_Provinci%C3%ABn

  Like

  • monalisa64597182 zegt:

   In Het Vaderland” zei Rutte in een interview: “De hoofdzaak is dat er een klaar geval van muiterij is, dat die muiterij moet worden onderdrukt, en hoe word u onderdrukt. Proost denkt die jongens.

   Like

 6. Guardiacivil zegt:

  In het laatste bericht van de NRC wordt gezegd dat Rutte II toen al een onderzoek was begonnen.
  Dus ze wisten al langer dat er geplunderd werd in de Java zee.
  En vorige week wist deze minister president te melden dat de wrakken weg waren en dat er niets meer gedaan kon worden. Keiharde woorden van Rutte en dan achterover leunen in zijn blauwe zetel.
  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/01/25/meer-onderzoek-naar-oorlogsschepen-javazee-a1589806

  Liked by 1 persoon

 7. Onno zegt:

  De tijd van ridderlijkheid is allang voorbij. “Militairen” die zich als meelopende sociopaten inzetten voor psychopathische projecten of het verdedigen van (wederrechtelijk toegeeigende) psychopathische jurisdictie ergens, verdienen eigenlijk niet beter dan Britse krijgsgevangen militairen, in hulpeloze staat levend gecremeerd te Dresden, waarvan hun eigen regering hun ouders/familie (uiteraard: de walgelijke ‘alien mindset’ even volgend) wijsmaakt dat ze bij het Ardennenoffensief zijn omgekomen……..
  Mijn ding is het niet, maar zovér is het met de psychopathocratie-en gekomen.

  Nederlands Indië was gewoon een Oranje wingewest, met gruwelijk en somtijds buitengewoon weerzinwekkend geweld eeuwenlang onderdrukt/uitgeperst, in naam van de extreem schadelijke Oranje psychopaten, die zich eertijds in Europa illegaal (GEHEEL NIET daartoe behorend!) de adel/het (onbaatzuchtig = aan verholen anti-religieuze-/sociale psychopaten vreemd gevormde) christelijk- feodale openbaar bestuur hebben weten in te werken, op voor (in de vroege Middeleeuwen geheel onbekende) ‘adapted compensated’ psychopaten kenmerkende, hoogst verraderlijk gecamoufleerd……proactief (!) driedimensionaal ‘pure evil’ agressieve wijze.
  Net als bij whiplash ondek je helaas pas veel later, als het leed al geschied is, wat je precies aan het overkomen is (geweest) en wie de ware ‘culprits’ waren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s