Nederland in tijden van overgang (satire!?)

Screenshot_300

(Door: “Op Weg Naar Morgen”)

Stoppen met het leveren van cultuurkritiek en je conservatieve denken afleren is geen sinecure. Je hebt je zelf al die tijd voor de gek gehouden. Erger, je hebt vertrouwen gehad in de alternatieve media en in wat zij schreven en allemaal lieten zien. Je dacht dat je samen met zoveel anderen de wereld kon bevrijden van de dictatuur van de politieke correctheid door bijvoorbeeld blogs te schrijven, te twitteren en met anderen te discussiëren in de hoop dat ze eens gingen stemmen op partijen die de oude politiek konden veranderen. Je hebt teveel vertrouwen gehad in de herhalingen van oude berichten die actualiteit moesten suggereren of in de falsificaties op sociale media. Er waren alternatieve journalisten, jawel, en je dacht dat zij wel wisten wat er aan de hand was.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, Satire. Bookmark de permalink .

7 reacties op Nederland in tijden van overgang (satire!?)

 1. theresageissler zegt:

  …..en die laatste zin deed mij meteen weer denken aan Baghwan: Van die club mocht je ook al niet denken, of een verleden hebben.
  Nou ja, uiteraard satire; wat mij betreft wèl: Ik blijf me verzetten tot het bittere einde.

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Trees
   Toen ik in de zomer van `83 Ramses Shaffy in een Baghwan outfit stomdronken en brakend over het perron van het station van Amersfoort zag rond strompelen werden al mijn vermoedens over deze club bevestigd.

   Like

 2. Daan Kranenburg zegt:

  Ik hoop satire artikel! Alhoewel autochtone Nederlanders in overgrote meerderheid reden geven dit over zich te laten komen en dit daardoor de toekomstwerkelijkheid zou kunnen worden.

  Like

 3. Kostelijk. Klopt helemaal. Klokkeluiders zijn er inmiddels zoveel dat ze elkaar staan te verdringen om de klok te luiden en hun toehoorders weten dat het nu goed komt want er wordt massaal met die klok gerammeld en het geluid van de rustgevende klok is in de plaats gekomen van het gegrom van de wanhopig en ongeruste gemiep van woedende burgers die in eerdere tijden misschien nog wel mijmerend naar de hooivork in het schuurtje zouden hebben gestaard.

  En inderdaad, leef gewoon verder, zie het allemaal als een bui regen en bedenk dat het geen bal uitmaakt of je nu door de kat of de hond wordt gebeten. Nooit in de geschiedenis is er ergens een volk geweest dat spontaan en ongesubsidieerd voor een verandering heeft gezorgd omdat ze altijd maar op elkaar stonden te wachten omdat iemand ze hoop gaf.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Het zal niet zover komen denk ik.
  Eer het zover is zijn onze sociale systemen allang ingestort.
  Aangezien men geld drukken maar een bepaalde tijd kan volhouden, zoals de franse revolutie duidelijk heeft laten zien, en geld alleen werkelijk geschapen wordt door werken cq, produktie en het helaas niet regent, behalve dan dat drukkrn natuurlijk, zien we al, ook in reacties bij onze goeie site, dat mensen al de handdoek in de ring gooien omdat ze geen zin hebben voor onwillige mensen te werken.

  Like

 5. Taljaard zegt:

  Dit stuk hoeft alleen maar in de toekomende tijd worden omgeschreven om zonder meer op Joop.nl en op het gesticht van Breedveld te kunnen worden gepubliceerd.
  Met juichende commentaren;
  ”Wij denken positief.”
  ”Wij zien de diverse toekomstige samenleving met alle vertrouwen tegemoet.”
  ”Wij zijn geen cynische mensenhaters en autoritaire zure, witte oude mannen.”
  ”Wij weten uit het socialisme dat de mens goed is.”
  ”Dat ongefundeerde, racistische, xenofobe gereutel uit de onderbuik moet inderdaad maar eens het zwijgen worden opgelegd, want dat is geen vrijheid van meningsuiting, maar gewoon een MISDAAD.”
  Etcetera et ad nauseam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s