EU wil geen eigen regeling tegen “haat” op internet: sociale netwerken verwijderen al 70% van bekritiseerde inhoud

Screenshot_301

(Vertaling: E.J. Bron)

Dat verrast waarnemers – de EU zal geen eigen wetten tegen “haat” en zogenaamde “hetze” op internet uitvaardigen. De verantwoordelijke Eurocommissaris van Justitie, Vera Jourová, verklaarde daarover nu in Sofia dat er van de lidstaten geen desbetreffende eisen zouden zijn. Ze zou daarom blijven inzetten op de vrijwillige zelf-verplichting van online netwerken. Deze voorziet erin dat haatboodschappen zo snel mogelijk verwijderd worden.

Duits - Zuerst

Na een actueel onderzoek van de Europese Commissie haalden de ondernemingen Facebook, Twitter en YouTube ongeveer 70% van alle in de EU-landen bekritiseerde inhoud op basis van deze zelf-verplichting van het internet. Dit was duidelijk meer dan bij de controle in mei 2017. Destijds constateerde de Europese Commissie een percentage van verwijdering van al 59%. Eind 2016 bedroeg dit percentage nog 28%.

In de Europese Commissie werden de nieuwste cijfers echter ook als indicatie gezien dat Duitsland met de omstreden “netwerkdoorzoekingswet” (NetzDG) wellicht te snel een wet tegen “haat” op internet heeft ingevoerd. De Brusselse autoriteit had de Duitse eigengereidheid onlangs meerdere malen bekritiseerd. Zij vreest een wirwar van regels in Europa en een mogelijk misbruik door regeringen, die de vrijheid van meningsuiting willen beperken. En precies aan deze beschuldiging ziet de Duitse regering zich blootgesteld – sinds de inwerkingtreding van de NetzDG per 1 januari 2018 heeft de verwijdering van inhouden en complete profielen op de sociale netwerken een excessieve omvang bereikt.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Censuur, Europese Commissie, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Overheid, political correctness, Rotzakken, social media, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op EU wil geen eigen regeling tegen “haat” op internet: sociale netwerken verwijderen al 70% van bekritiseerde inhoud

  1. Wachteres zegt:

    Ach ja, de EU gooit altijd een balletje op over de snode plannen die zij bedenken.

    Komt er teveel kritiek dan trekken zij zich naarstig terug. DE HELDEN!

    Like

  2. BertG. zegt:

    daar hebben we hier gelukkig geen last van.

    Geliked door 1 persoon

  3. Rapunzel zegt:

    De EU wilde best een eigen regeling tegen “haat” maar tot hun verbazing is dat helemaal niet nodig want veel EU burgers gaan uit zichzelf al driftig NSB-eren op ongewenste inhoud.
    Het zal je verbazen wat tegenwoordig “haat” is.
    Kaas op brood is haat tegen ham.
    Slanke mensen is haat tegen dik.
    Van katoenen jurkjes houden is haat tegen gebreide jeukende stinkende burka’s van kamelenholhaar.
    Van mannen houden is haat tegen vrouwen.
    Nederlands is haat tegen Arabisch.
    In een boerderij wonen is flathaat.
    Hond voeren is kattenhaat.

    Er komt geen eind aan die flauwekul en ik HAAT het.

    Geliked door 3 people

  4. Qvic zegt:

    Zodra de overheden gaan bepalen wat je wel of niet mag schrijven op sociale mediums, heerst in deze staten een dictatuur. Dan zijn alle (zogenaamde) vrije verkiezingen een illusie geworden. De overheden zijn dan “de vijand” geworden van zijn bevolking en hebben hun bevolking de oorlog verklaart.

    Like

  5. Oeps48 zegt:

    Dames en Heren.
    Wat is het verschil tussen een verplichting vanuit Brussel, en een vrijwillige zelf-verplichting vanuit de lidstaten ???

    Geliked door 1 persoon

  6. Onno zegt:

    Psychopaten ondermijnen de democratie o.a. door deTrias Politica buitenspel te zetten (door ELKAAR, de ‘alien mindset’ bij elkaar herkennend, ONDERLING het balletje toe te spelen), maar ook door de Journalistiek e.d. te infiltreren en manipuleren en de geschiedenis “te schrijven”. Hier zien we o.a. weer psychopaat Allen Dulles (“goede vrind” van SS hoogverrader “Prins” Bernhard en instigator van de walgelijke Dresden ‘psy-op’) aan de dagelijkse anti-sociale arbeid:

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Operation_Mockingbird

    Like

Plaats een reactie