Gert-Jan Segers en het antisemitisme in Nederland

Screenshot_130

(Door: Wim van Schaik)

Stoere taal van Gert-Jan Segers (CU, foto): op antisemitisch geweld moeten zwaardere straffen komen te staan. Ziet Segers eindelijk het licht? Of ziet hij alleen maar 21 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, naderen? En met de adem in de nek van die vermaledijde populisten moet je toch wat. Dus maar eens hard roepen om strengere straffen.  Maar met die (populistische!) oproep zet Segers zich zwaar te kijk. Zo zwaar, dat er geen woorden voor zijn. Of het moet dat ene woord zijn: hypocriet, ontzettend hypocriet.

Gert-Jan zegt dat in Frankrijk sprake is van een exodus van Joden, omdat ze zich onveilig voelen. Ik zou willen vragen: ‘Krijg je dat nu pas door?’ Al in 2015 vertrokken er 8000 Joden uit Frankrijk, Gert-Jan! En het is een gotspe als je zegt geluiden te horen dat joodse jongeren hun toekomst niet meer in Nederland zien. Waar was je de afgelopen jaren? Al in 2014 overwogen joden om uit Nederland te vertrekken. Toen al leefden ze hier in voortdurende angst. En terwijl de NOS impliciet Israël de schuld gaf van het antisemitisme en alsmaar de ‘vredesinspanningen’ van imams benadrukte, zong jij – weet je nog – het NOS-liedje mee met het infantiele statement:  ‘Ik ben ook heel vredelievende moslims tegengekomen.’

Want je bent o zo bang die arme, kwetsbare islamitische minderheid, die het al zo moeilijk heeft in het gemene racistische, kolonialistische Nederland met ál die witten, te stigmatiseren…

Roepen om strengere straffen is pure misleiding. Je weet drommels goed dat de politie, het OM en de rechterlijke macht geen vuist (willen) maken met hun selectieve aangiftebeleid en dito afhandeling van zaken. Dat een illegale Palestijn een Israëlisch restaurant in dat ‘lieve Amsterdam’ met geweld en kwade bedoelingen binnen kon vallen en na aanhouding gelijk weer naar huis mocht, is het bewijs. Die oprisping van jou klinkt als een valse CU-psalm. Eerst laat je massa’s moslims binnen. Pleit je voor wéér een kinder-pardon en lijkt uitzetten voor de CU per definitie een brug te ver. Maar als dan zelfs jij de nare gevolgen niet meer kan ontkennen, dan roep je ineens om (zogenaamd) hard optreden.

Je wilt ook een veel hardere aanpak voor het bedreigen en mishandelen van afvallige moslims. Wat die aanpak inhoudt, blijft vaag. Je hebt je hoop gevestigd op de imams. Die moeten van jou het geweld tegen ex-moslims veroordelen. Toe maar! Vind je het erg als ik dit zie als het aanschaffen van een waakhond die alleen maar blaft en nooit zal bijten? Imams laten zich niets voorschrijven. Die volgen hun eigen handboek. Waarom zouden zij wel naar jou  luisteren? Als imams en moslims in het algemeen zich al tegen geweld uitspreken, dan gaat dat altijd gepaard met het opvoeren van zoveel verzachtende omstandigheden, dat het subiet lijkt op Taqiyya.

Ik begrijp dat. De core business van de islam is nu eenmaal ongelovigen bestrijden en waar mogelijk overheersen. Maar jij zult het meer eens zijn met kerkleider René de Reuver (PKN), die in Trouw zei dat je pas over geweld en islam kunt praten als je ‘aanvaardt dat de islam ook een godsdienst is die vrede wil’. Maar ik laat me (net als Ephimenco) door geen kerkleider voorwaarden aanpraten. Al helemaal niet omdat we wereldwijd en dichtbij zien dat de islam een politieke ideologie is, verpakt als godsdienst, die geen vrede, maar onderwerping en hegemonie nastreeft.

Jouw grondfout, Gert-Jan, is dat je stelselmatig  het i-woord vermijdt. Ook nu kom je niet verder dan: ‘Dit (= antisemitisme) heeft blijkbaar een voedingsbodem, waardoor uiteindelijk tot daden wordt overgegaan. (…) Wat we al langer in Egypte, Syrië en andere landen in het Midden-Oosten zien, vindt nu ook hier plaats.’ Nee Gert-Jan, niet vindt nú ook hier plaats, maar vindt al veel te lang hier plaats en op veel te veel plaatsen op de wereld. Door alleen het Midden-Oosten te noemen, laat je zien dat je nog niet eens een begin durft te maken met het benoemen van het kwaad. Laat staan met echt aanpakken. En wat die voedingsbodem betreft. Zou dat niet heel misschien, wellicht, wie weet dan toch die vreselijke islam zijn met dat verschrikkelijke haatboek? Als je oprecht zou spreken – ‘oprecht’ is toch een lievelingswoord van jou? – zou je niet zulke politiek correcte onzin uitslaan. Dan zou je klip en klaar zeggen dat de God van het Jodendom en het christendom echt een Andere is dan de god van de islam.

Trouwens, had je die strengere straffen niet tijdens de formatie kunnen regelen? Nu moet je aanzien hoe jouw partij gegijzeld wordt door de Israël-haters van D66. Mevrouw Kaag voorop. Want zo is het toch? Anders zou je de aanvraag van het interpellatiedebat (SGP) over de pro-Palestijnse actie van Kaag wel gesteund hebben. Zie je zelf niet dat die stoere taal van jou wel erg veel lijkt op verkiezingsretoriek? En dat over de ruggen van onze joodse vrienden…

Weet je, Gert-Jan, na 1945 was er in Europa nagenoeg geen Jodenhaat. Nu, in 2018, is deze weer springlevend. Geen wonder. Miljoenen mensen uit islamitische landen brachten de nieuwe Jodenhaat naar Europa. En nu is het te laat. De miljoenen gaan nooit meer weg. De enigen die vertrekken zijn de Joden. Probleem ‘opgelost’.

Als jij, Gert-Jan, niet zoveel moslims had toegelaten, was het probleem van antisemitisme wellicht kleiner gebleven. Waar bleef je de afgelopen jaren toen het allemaal allang aan de gang was? En dan kom je nu, terwijl je in een kabinet zit dat de haat naar Joden zelfs niet meer verbergt, met een slap voorstel om antisemieten zwaarder te straffen? Maar stelling nemen tegen de islam, ho maar. Dat laat je aan diezelfde Wilders over die jij nooit bijviel wanneer hij op het gevaar van de islamisering wees. Het gevaar, dat je met al je stoere taal nog steeds niet benoemt. En, dáárom noem ik je oproep hypocriet, en  nu ik er dieper over nadenk, zelfs laf en verraderlijk.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, ChristenUnie, Hypocrisie, Islam, Jodenhaat, lafheid, landverraad, linkse gereformeerden, Nederland, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

42 reacties op Gert-Jan Segers en het antisemitisme in Nederland

 1. Dit zou Gert-Jan Segers zelf eens moeten lezen!!!

  Like

  • Wolf zegt:

   @ Wim van Schaik, Stuur a.u.b. een copie van deze formidabele uiteenzetting rechtstreeks naar die vuile rooie islamofiele “christen”gekkie Segers toe !! Deze smerige linkse smeerlap verdiend eigenlijk de Toorn Gods te krijgen daar hij praat als een verraderlijke Judas die Het Uitverkoren Volk Des Gods verraad ten overstaan voor de Duivels verzen en islamitisch antisemitisch fascistisch addergebroed van de Satan. Die CU zou net als al het andere linkse spul VERBODEN moeten worden.

   Like

 2. jungleelephant zegt:

  Hypocriet tot op het bot!

  Like

 3. De mens heeft het geheugen van een goudvis en vandaar dat geen hond het nog weet dat de joden door de dienaren van de diverse kerken, ook gewoon na de oorlog, werden vervloekt als zijnde de moordenaars van het Kindeke Jezus. Van de Gristenen weet ik het van horen zeggen maar van de Vaticaanse kant uit eigen ervaring. Een vette Franciscaan die bij ons op de Lagere School de kinderen kwam indoctrineren, in z’n bruine pij met dat koord om z’n pens dat gebruikt werd voor wurgseks met de kleintjes, die de hele tent doof schreeuwde terwijl hij de haat tegen de Joden ventileerde. Hij miste alleen nog zo’n snortje en dat handje aan de gestrekte arm. Later waren de communisten de lul, op school en op de preekstoel. Nou ja, dat was dan terecht.

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   De “Capucijners” waar wij mee te maken hadden, hadden ook zo’n wit koord met één – 2 of hoogstens 3 knopen erin.
   Er werd ons verteld dat die ’t aantal zonden voorstelden die zij hadden begaan.
   Wat werd er tegen die mensen opgekeken, je durfde geen kritisch woord te laten horen.
   Maar van dat “indoctrineren” heb je gelijk. Zelfs na de oorlog werd nog verkondigd dat “DE Joden God hadden vermoord”.
   De zoon van God ?
   Heb je dit boekje ook moeten lezen.
   Er zijn voormalig R.K. die er een treuma van hebben overgehouden.
   * / * /
   DE KLEINE BLOEDGETUIGE
   “Mijn onsympathiekste boek”
   OPROEP door Elie van Schilt – met 10 REACTIE

   http://www.cubra.nl/ewoudsanders/De_kleine_bloedgetuige.htm

   Geliked door 1 persoon

 4. paulzwueste zegt:

  Allemaal bedriegers en leugenaars.
  En de politici die zogenaamd van/voor een religieuze partij zijn, zijn de ergste verraders en bedriegers.
  Ik stel voor ze allemaal voor hun verjaardag een hennepen-strop en ’n stoel met drie poten te sturen.

  Geliked door 1 persoon

 5. leefbarbaar zegt:

  Verkiezingstijd.
  De CU maakt Rutte III mogelijk en levert alweer het bewijs dat je christenen volstrekt niet kunt vertrouwen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Hovawart zegt:

  De joodse achternamen worden weer verzameld, net als in de aanloop van WW2, nu niet door de grootvader van Lodewijk, maar door elke moskeebezoeker in Nederland, met eenzelfde reden.

  Like

 7. boorzalf zegt:


  Deze foto laat de onvoorstelbare kwellingen zien die de slachtoffers zich door de haat van de islam tegen alles wat niet-islamitisch is, moeten laten ondergaan voordat ze uit hun lijden verlost worden door de dood.
  Een krant schrijft: ‘De foto drukt precies de brutaliteit en de pervers-cynische en mensen-verachtende haat tegen de christenen uit, die de grondleggers van de islam voor ogen stond. Deze haat regeert nu nog in de hoofden van vele islamieten, ingefluisterd, gesuggereerd en gelegitimeerd door zogenaamde islamitische ‘geleerden’ en imams. Gezien zulke gewelddaden tegen christenen zou de christelijke wereldkudde langzamerhand moeten beginnen te ontwaken en gaan beseffen welke zieke virusideologie Europa en de wereld zich via deze van haat vervulde mens genaamd Mohammed op de hals heeft gehaald, die een deel van haar gelovigen zover krijgt om zulke wreedheden uit te voeren. Dat zou te denken moeten geven.’
  CDA, SGP en de CU, zijn horend doof en ziende blind.

  Like

 8. Hovawart zegt:

  Even genoeg over pastoor GertJan, heeft Grapperhaus zijn elf verdwenen bijlages met belastende informatie al ingeleverd waarvoor hij gedaagd is?

  Geliked door 1 persoon

 9. guusvelraeds zegt:

  De miljoenen gaan nooit meer weg. De enigen die vertrekken zijn de Joden. Probleem ‘opgelost’.

  Nee hoor het probleem is niet opgelost als de Joden weg zijn.

  Als de zaterdag mensen op zijn komen de zondag mensen aan de beurt.

  Islam is maatschappelijke kanker voor elke samenleving en elke cultuur.

  De islamitische kanker is zo agressief dat bij gebrek vervolgden zij zich gaat vergrijpen aan zichzelf.

  Geliked door 3 people

  • Thomasson zegt:

   @guusvelraeds. Niet enkel de Joden vertrekken uit Nederland. Als u bekijkt de CBS cijfers van 2017 krijgt u het zwart voor ogen: 150.632 mensen hebben Nederland vaarwel gezegd. Het is aan te nemen dat ze allemaal jong, hoogopgeleid of technische vak hebben. Mensen die Nederland hard nodig heeft om haar toekomst te garanderen. http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=37943ned&D1=3-4,88-169&D2=(l-16)-l&VW=T De anderen zijn wel-to-doe mensen met behoorlijk wat pecunia die geen zin meer hebben verder te betalen voor de islamitisch en Afrikaanse Trojaanse Paarden.
   In een andere bericht krijgen wij van het CBS te horen dat de bevolking groeit dankzij de migratie. https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/44/bevolking-groeit-wederom-vooral-door-migratie
   Een bericht die alle alarmbellen moet laten rinkelen: Het betekent een groei van het aantal parasieten, analfabeten, verkrachters, criminelen, moordenaars, pedofielen en potentiële terroristen.. Een aanwinst van kloten en baarmoeders die gelijk staan aan knaagdieren en IQ niveau van laagbegaafden. In plaats van kenniseconomie bouwen de politiek-correcte Kalergisten hier een Derde Wereldland.
   Timboektu aan de Noordzee. .

   Geliked door 3 people

 10. J. C. Th. Köhler zegt:

  Ditzelfde verwijt kan ook gemaakt worden ten aanzien van Mark Rutte, Alexander Pechtold, Kaisja Ollongren, Lodewijk Asscher, Ahmed Aboutaleb, Ahmed Marcouch en noem ze allemaal maar op.
  Ze zijn niet elkaars collega’s, maar elkaars handlangers. Boef en boefjesmaat.
  Het hele Haagse zootje verdient het om voor het gerecht gebracht te worden, veroordeeld en met pek en veren het land uit gejaagd te worden. Gert-Jan Segers is niet eens de ergste en al helemaal niet de enige.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 2 people

 11. koddebeier zegt:

  Hypocriete zak !!

  Geliked door 1 persoon

 12. Wachteres zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/02/cda-gouda-kort-vrouwen-die-helemaal-gesluierd-door-het-leven-gaan-op-hun-uitkeringen/

  CDA Gouda: ‘Kort vrouwen die helemaal gesluierd door het leven gaan op hun uitkeringen!’

  Het CDA haalt hetzelfde truukje uit: Vlak voor de verkiezingen roepen dat er gekort moet worden op de uitkeringen van vrouwen die een sluier dragen, terwijl ze weten dat dit toch niet gaat gebeuren.[En die vrouwen lopen al jaren gesluierd].

  Maar wie weet levert het nog wat stemmen op.

  Geliked door 1 persoon

 13. Petra DeBoer zegt:

  Goed artikel van meneer van Schaik. Bedankt, en Gert-Jan Segers is zeer hypocriet en kent de bijbel niet eens. Geld trouwens ook voor het CDA.

  Geliked door 1 persoon

 14. Thomasson zegt:

  Wim van Schaik CHAPEAU voor uw artikel. Uw slaat spijkers met koppen. Uw harde kritiek tegen Gert-Jan Segers is 100% correct. De CU is een christelijke farce. Was deze club oprecht, dan hadden ze zich al bij voorbaat van de islam gedistantieerd. Ze weten net zo goed als iedereen dat er bestaat geen gematigde islam. Zoals vriend Erdogan eens zei: Er is geen gematigde islam. Islam is islam!
  Het blijkt dat de verschrikkingen die christenen in moslimlanden ervaren, doet ze absoluut NIETS!. Ja! Mijnheer Zeggers! Christenen lijden ook in dat geweldige creatie genaamd Palestijnse Autoriteit. Ze worden fysiek aangevallen op dagelijkse basis. Onlangs werden nonnen van de Koptische Kerk in Bethlehem overvallen. Dat gebeurde onder de zegen van Abbas https://brabosh.com/2018/01/29/pqpct-gnn/ Maar mijnheer Zeggers en zijn CU clubje doen alsof hun neus bloedt. Zij en hun politieke Kartelgenossen kunnen niet inzien dat de Allah van de moslims, is niet hetzelfde God van de christenen en de Joden. Dit monster staat mentaal gelijk aan een Atzteken afgod. HIJ WIL BLOED ZIEN!. Hij gaf zijn gajes, via de Koran, duidelijke opdracht dat het bloed moet afkomstig zijn van iedereen die niet in hem geloofd. Dus van christenen, Joden, boeddhisten, atheïsten enz.

  Vroeger had ik een Pakistaanse onderbuur die niet religieus was. Zijn vrouw en dochter liepen zonder sluier en het meisje zat op het Gymnasium. Hij vertelde mij vaak dat hij last had van vijandigheden vanuit zijn gemeenschap. Zij zagen in hem een afvallige. Ik had toen moeite zijn verhalen te geloven. Zelfs toen ik zag hoe hij en zijn gezin met de wagen, midden in de nacht, hadden gevlucht. Ik vroeg hem toen: Kunt u niet naar de politie gaan? Hij lachte bitter en zei : “Van de politie hoef ik niets te verwachten”. Ik moet hier gewoon weg. Verhuizen naar een plek waar ze mij niet kunnen vinden.”. Dat heeft hij ook op gegeven moment gedaan.
  Hij is niet de enige. Ik zou de kost geven voor mensen in Nederland die voor de islam moeten vluchten. ISLAM HEEFT HIER VRIJ SPEL. De mensen – ook goede christenen Mijnheer Zeggers! – zijn vogelvrij verklaard.

  De Joden die uit Nederland of Frankrijk die naar Israël vluchten, kunnen hun vijanden op ooghoogte door een loop van een geweer beantwoorden. Zij hebben het recht zichzelf te beschermen. Het IDF doet er alles aan om de burgers en land te beschermen en de vijand te neutraliseren. Maar waar moeten autochtone Nederlanders heen? Wie biedt hen bescherming? De politiek doet dat niet.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Als je de Nederlandse geschiedenis had bestudeerd had je geweten dat de Geuzen ten tijde van de 80-jarige oorlog ook nergens heen konden zij leefden op hun schepen vanwaaruit zij de vijand aanvielen.
   Vandaar hun roemrijke naam: “De Watergeuzen”,

   Deze tijden zullen weerkeren.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   De WaterGeuzen hadden in hun tijd de gewoonte al wat Rooms was op te hangen (martelaren van Gorkum e.d.) of op ’n andere manier af te maken.
   Wij hebben op de lagere school dus geleerd dat die WaterGeuzen eigenlijk nèt zo slecht waren als de bezettende macht. De Spanjaarden dus.
   Maar wat zien we nu gebeuren???
   De grootste vijanden van het Nederlandse volk worden opnieuw tussen het Papenvolk gevonden.
   Erger nog, de Protestanten, die toen achter de vrijheidsstrijders stonden, doen vandaag de dag naar hartenlust mee met het afbreken van Nederland!!!

   Geliked door 1 persoon

 15. jantjeuitnl zegt:

  Het artikel is niet compleet. Links, faciliteert islam, willens en wetens. Verder veel linksen ook zeer antisemitisch.

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Dat wordt veroorzaakt door het systematisch bevoordelen van “de zwakkeren uit de samenleving”. Marxisme en socialisme laten zich gemakkelijk plooien naar de hand van de islam.

   Like

 16. Pingback: Gert-Jan Segers… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 17. Hendrik zegt:

  Geweldig stuk!

  Like

 18. Derk zegt:

  Beste reageerders, er is “opzet’ in het spel. Orde uit chaos, wie kent deze spreuk nog. Er is nog niets veranderd. “Men”ligt op schema, en “Octopus” lacht zich een breuk.

  Like

 19. Pietersen zegt:

  Gert-Jan Segers, die gristenzak, heeft in Egypte gewoond of gewerkt en meent nu verstand te hebben van de islam. Meneer wil zo graag deugen, maar gelooft als een klein kind in het sprookje van de here Jezus. Is verder net zo fundamentalistisch in zijn geloof als de islamieten. Laat hem de pest krijgen deze zogenaamde rechtschapen christen samen met zijn vriendje in de fundamentalistische leer Joël Voordewind.

  Like

 20. Rien zegt:

  Geweldig stuk wat kunnen wij “christelijke “zeggende mensen toch laf en lauw zijn de enige partij die nog er vooruit komt is de SGP ik ga hard voor je bidden Kees van de SGP.

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat zal jij je trots voelen als christen zeg, niet te geloven dit.
   Je vermeld het apart er nog even bij waar je bij hoort.

   Like

  • Harry zegt:

   Je denkt toch niet écht dat bidden ergens goed voor is , behalve voor je eigen gemoedsrust , Rien ?
   Er zitten continu honderdduizenden halve zolen te bidden met tegengestelde belangen .
   Met een supercomputer is dat nog niet uit elkaar te houden , laat staan dat een duizenden jaren oude zak dat uit elkaar zou kunnen houden .
   En wie moet ie dan matsen , die god ?
   De aardigsten ?
   de slimsten ?
   Het grootste aantal dat iets wil ?
   Hoe kunnen ontwikkelde mensen toch zó onnozel zijn ?

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Je kan net zo goed een verzoek aan je hond richten, daar gaat ie verder ook niks mee doen. Dat kan je van tevoren al bedenken.
    En toch zij er blijkbaar mensen die daar mee bezig zijn, uit gebrek aan een goed gesprek met iemand.
    Tegen jezelf lullen komt anders ook een beetje stom over, maar daar komt het wel op neer.
    Dus verpakken ze het maar anders en noemen ze het een god, maar eigenlijk zijn ze dat zelf.

    Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Rien, ik bid met u mee voor Kees en alle anderen van de SGP.

   Like

 21. Jan zegt:

  EAJG niets anders dan ordinaire antisemitische kliek

  Een Ander Joods Geluid vraagt in een brief gericht aan de lijsttrekkers van de partijen die in Amsterdam meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, afstand te nemen van het Amsterdam Joods Akkoord, dat kortgeleden door vrijwel alle partijen werd ondertekend.

  Uit de brief (hieronder integraal afgedrukt) die het NIW vrijdagmiddag in bezit kreeg, blijkt dat Een Ander Joods Geluid zich achter de partijen Bij1 en Denk schaart, die weigerden het akkoord dat erop gericht is alles in het werk te stellen antisemitisme in de hoofdstad tegen te gaan, te ondertekenen. Buiten Bij1 en Denk werkten alle partijen, van de SP tot SGP, mee.

  https://www.niw.nl/eajg-neem-afstand-van-akkoord-tegen-antisemitisme/

  Like

 22. Jan zegt:

  Organisatie Movement X en DocP bekennen zich openlijk tot het antisemitisme

  Movement X en DocP hebben in veertien Nederlandse steden straatnaamborden opgehangen met de naam Ahed Tamimi. Op het Buitenhof in Den Haag tegenover de Tweede Kamer bij de ingang van de Israëlische Ambassade, en in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Grijpskerk, Vlaardingen, Assen, Heemstede, Maarssen, Tilburg en Culemborg.
  ….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s