Zuid-Afrika´s boerderijmoorden – de politie is erbij betrokken

Screenshot_116

Elk kruis staat voor een vermoorde blanke boer.

(Door: Katie Hopkins– Vertaling: E.J. Bron)

Ook de Britse journaliste Katie Hopkins is naar Zuid-Afrika gegaan. Ook zij is – net zoals de Canadese vlogster Lauren Southern – de boerderijmoorden op het spoor, waaronder de Zuid-Afrikaanse blanke boeren dagelijks te lijden hebben. Om wijn, groente, fruit en andere levensmiddelen te produceren, is tegenwoordig in Mandela-land gevaarlijker dan politieagent zijn, moest zelfs het Zuid-Afrikaanse parlement vorig jaar toegeven. 

journalistenwatch

Katie Hopkins heeft bovendien het verschrikkelijke verband tussen de politie en de boerderijmoorden blootgelegd – corruptie, haat tegen blanken en heel veel politiek steunen op de achtergrond de brute moorden en de dagelijkse overvallen op blanke boeren, die al generaties lang het land bewerken.

Hier haar reportage (vertaling Marilla Slominski):

Het jaar 2018 is nog maar net 40 dagen oud.

40 dagen, 41 boerderijaanvallen en vijf vermoorde blanke boeren.

Met het oog op de vele geweldmisdaden in heel Zuid-Afrika, een land waarin moorden en doodschieten aan de orde van de dag zijn, zullen velen argumenteren dat het aantal boerderijmoorden statistisch gezien onbelangrijk is.

Maar wanneer je de aanvallen in verband brengt met de totale bevolking en het aandeel blanke boeren, nemen ze toe tot een omvang die niet meer over het hoofd te zien is.

Ik heb gesproken met de deskundige Dr. Johan Burger. Hij analyseert aan het Zuid-Afrikaanse Instituut voor Veiligheidsstudies (ISS) met wetenschappelijke nauwkeurigheid misdaden en controleert of de regering van de Republiek Zuid-Afrika haar grondwettelijke verplichting van misdaadbestrijding nakomt.

Zijn antwoord op deze vraag is nauwelijks verrassend – nee.

Om als blanke boer in Zuid-Afrika te leven, is – statistisch gezien – de gevaarlijkste baan ter wereld. Volgens informatie van ISS zijn er 152.000 politieagenten en 32.000 boeren, maar het moordcijfer is bij beide groepen gelijk: 145 doden op de 100.000.

De dochter van Dr. Burger is politieagente. Door zijn onderzoek zou hij erachter zijn gekomen dat voor haar de strijd tegen criminelen veiliger zou zijn dan een baan in de landbouw. Maar afgezien daarvan is het de hele waarheid dat familieleden van Zuid-Afrikaanse politieagenten verstrikt zijn in de aanvallen op boeren.

Dr. Burger laat me talloze voorbeelden voor de corrupte activiteiten van politieagenten zien, die het gelukt is veilige, machtsvolle politieke functies te krijgen en voor wie het zodoende mogelijk is om hun vrouwen, kinderen en vrienden te voorzien van goedbetaalde banen bij de politie.

In het jaar 2012 werd de maatschappelijk werkster Rhia Phiyega als eerste vrouw tot hoofd van de politie benoemd. Zij, haar plaatsvervanger, van beroep leraar, en haar chef strategie, een theologe, waren hoofd van de politie.

Stel je toch eens voor – een maatschappelijk werkster, een leraar en een theoloog aan het hoofd van de politie in een van de gevaarlijkste landen ter wereld. Phiyega´s opdracht zou duidelijk zijn geweest; de bescherming en de handhaving van de belangen van president Zuma, niet de bescherming van de gewone burgers. De benoeming van Phiyega, die slechts drie jaar later werd geschorst, is slecht een voorbeeld van de buiten haar oevers tredende corruptie in het land.

Volgens Dr. Burger is het wijdverbreid en gebruikelijk om je vrienden goede banen te geven.

Een sergeant hoorde van mijn onderzoek en was bereid een interview te geven, op voorwaarde anoniem te kunnen blijven. We spraken af in de Botanische Tuin, waar bijna niemand komt, omdat er zoveel criminele delicten werden gepleegd. Hij weet hoe riskant het gesprek met mij is: “Als dit bekend wordt, ben ik mijn baan kwijt!”, weet hij. “Ik mag niet met de pers spreken zonder dat er een ´politie-oppasser´ bij is. En ik ben bang dat mijn familie en ik trammelant krijgen met mensen binnen en buiten de regering.”

Maar hij voelt zich ertoe verplicht de waarheid te vertellen en neemt het risico.

“Mijn hele leven lang heb ik morele beslissingen genomen. Daarom ben ik politieagent geworden, om mensen te dienen, om ze te beschermen. De boerderijaanvallen hadden al lang als terrorisme gekwalificeerd moeten worden, omdat ze dat precies zijn: terrorisme. Maar de regering doet niets. Het is moreel het enige juiste dat ik er nu over praat”, is hij overtuigd.

En daarna bevestigt hij mijn ergste vrees – de politie is betrokken bij de aanvallen.

“We hebben leden van de politie gearresteerd wegens deelname aan roofovervallen. Bij de aanvallen werden politiewapens gebruikt. Niet alleen persoonlijke wapens, die aan iedere agent uitgedeeld worden, maar we hebben ook munitie van de politie gevonden die bij boerderijaanvallen werd gebruikt.”

Tijdens mijn onderzoek heb ik met zo´n boerderijaanvaller gesproken. Hij vertelde me dat ze al hun gereedschap en hun wapens van een politieagent zouden krijgen, die ook het gestolen geld voor hen zou verstoppen. Steeds opnieuw vertelden de overvallen boeren me dat de daders er zonder straf mee weg zouden komen, de aanklachten zouden worden ingetrokken, omdat de bewijzen verdwenen of vernietigd zouden zijn.

Mijn anonieme gesprekspartner van de politie en ook Dr. Burger bevestigden dit. Hij laat me een onderzoek uit jaar 2016 zien, waarin de schrijver gevangenen heeft geïnterviewd. Voor al deze criminelen gold dat het voor een bepaalde prijs heel gemakkelijk is om de welwillendheid van verschillende ambtenaren te kopen.

Het feit dat politieagenten bereid zijn om de aanvallers met wapens, munitie en het verbergen van gestolen goed evenals het vernietigen van bewijsmateriaal te ondersteunen, is vernietigend.

Ik heb met de slachtoffers gesproken. Mensen die, neergeschoten, de politie belden, om hulp vroegen en te horen kregen dat er geen voertuig beschikbaar zou zijn.

Mijn politieagent vertelt me dat wanneer een alarmoproep binnenkomt er routinematig altijd 16 tot 4 voertuigen onderweg zijn die deze oproep meekrijgen via de radio. Over het algemeen reageren er maar twee op zo´n noodoproep. De anderen verklaren later dat de radio kapot zou zijn geweest of dat ze pauze zouden hebben gehad om iets te eten. En diegenen die reageren, pakken niemand op, omdat de dader een “broeder” is. “Broeder” betekent hier niet dezelfde huidskleur. Met het begrip wordt eveneens de politieke positie bedoeld. Als je lid bent van de regeringspartij African National Congress (ANC), Economic Freedom Fighters (EFF) of Black Land First (BLF), dan ben je een “broeder”.

Mijn anonieme bron weet ook dat hij geen hulp krijgt van collega´s als hij iemand arresteert die een lidmaatschapskaart van het ANC heeft.

Ik heb geprobeerd erachter te komen of de politie directe opdracht van bovenaf krijgt om zo te handelen. Daarvoor kon ik geen bewijzen vinden. Maar duidelijk is dat het politieke klimaat de overvallen op blanke boeren bevordert.

Het ANC heeft tijdens een manifestatie verklaard dat van blanke boeren zonder schadeloosstelling het land afgepakt zou kunnen worden. De reden: landbezetting kan niet fout zijn, omdat het daarbij gaat om daarvoor gestolen land, daarom is het afpakken of de verdrijving ook niet illegaal.

Dit politieke klimaat schept de basis voor de criminaliteit. De protestsong van de EFF luidt: “Dood de boeren, dood de blanken”.

Veel bronnen hebben tegenover mij bevestigd dat de politie een actieve rol speelt bij de bescherming van de daders, die moorden, verkrachten en martelen.

In Engeland zeg ik altijd tegen mijn kinderen, dat wanneer ze problemen hebben ze naar een politieagent moeten gaan. Hier in Zuid-Afrika zou ik hen het tegendeel adviseren.

De blanke boer wordt opgejaagd tot zijn dood. En het enige verschil tussen hem en de witte neushoorn is dat het de wereld niet interesseert wanneer hij is verdwenen.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Katie Hopkins (vertaling Marilla Slominski)

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, corruptie, Genocide, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

24 reacties op Zuid-Afrika´s boerderijmoorden – de politie is erbij betrokken

  1. Benesha zegt:

    Dit artikel liet mij denken aan de hypocrisie van links. Nu, bij dit openlijk racisme van zwart tov blank hoor je niemand uit de Europese politiek, media of showbizz. Ze zouden argumenteren dat het racisme terecht is want de zwarten zijn de autochone bevolking en de blanken de veroveraars. Dat hier diezelfde autochtone blanken voor racisten en nazi’s worden uitgescholden als ze ageren tegen de verovering, verdringing en vervanging door zwarten en getaanden, dat vindt links dan weer normaal. Mijn bloed kookt als ik hierover denk.

    Geliked door 2 people

    • scherpschutter1943 zegt:

      Benesha, dit is nog maar het begin, ook in nederland. Al die links geschiften willen de waarheid niet kennen en niet horen. Die linksen hebben zich verenigd in criminele bendes die zijn getransformeerd tot fracties in de 2e kamer en zelfs tot in de regering. Vandaar mijn conclusie dat we geregeerd worden door topcriminelen die wij, de belastingbetaler, ook nog eens vorfstelijk betalen voor hun sloopwerk van de staat der nederlanden.

      Like

    • louis-portugal zegt:

      Helemaal mee eens ben.

      Like

  2. King Arthur zegt:

    Mijn hart gaat uit naar de Afrikaanse boeren die de luie tering corrupte fucknegerts van vreten voorzien en als dank worden gemarteld en afgemaakt.
    Als we niet oppassen staat ons hier in Europa hetzelfde te wachten, want half Afrika wil hier naar toe, om dan na een aantal jaren te kunnen zeggen dat Europa oorspronkelijk van hen was?????
    En de huidige corrupe polletieke EU-lijers werken eraan mee en zagen dat het “goed” was.

    Even voor de goede orde, toen de blanken naar SudAfrika gingewn was het een kaal en leeg gebied, de negerts kwamen er pas naar toe omdat er werk was voor ze op de boerderijen. Wat nu oorspronkelijke bewoners??????

    Geliked door 2 people

    • scherpschutter1943 zegt:

      Als de negers niet meer te vreten hebben omdat zij hun broodheren, de blanke boeren hebben vermoord of verdreven, komen ze als gelukszoekerts naar Europa, waar zij met open armen worden ontvangen als zielige vluchtelingen, door de linkse geschiften en door de christelijken. Kunnen ze lekker hun gevoel van goedmens opkrikken tot bijbelse hoogten, met hun negergeknuffel. Tot de blanke Afrikaanse boeren zou ik zeggen, wegwezen nu het nog kan, laat alles achter. Uw dood is het niet waard. Laat die negers ook allemaal maar de moord steken, Het is ze gegund.

      Geliked door 1 persoon

  3. Elisah zegt:

    Ik heb gehoord van iemand, die er een tijdje voor werk geweest is, dat het inderdaad een levensgevaarlijk kruitvat is, eigenlijk de hel op aarde.
    Over straat gaan is praktisch onmogelijk zonder overvallen of bedreigd te worden.
    Zwarten staan openlijk met zijn allen te schreeuwen dat de blanken afgemaakt moeten worden.

    Like

    • Nemesis zegt:

      Niet alleen de zwarte bevolking staat dat te schreeuwen, zelf de president Zuma staat in het openbaar te zingen “doodt de blanke boeren”. Het volk daar wil hem vanwege zijn corruptieschandalen weghebben, maar de beoogde opvolger is er een van een nog erger soort.
      Ik weet uit ervaring hoe het daar toegaat, ik was als tijdelijke expat door mijn firma daarheen gezonden.

      De boeren hebben een onderling waarschuwingssysteem ontwikkeld, maar de moordenaar annex politie die gebruiken nu hele sterke stoorzenders, zodat ze elkaar niet meer waarschuwen kunnen. Niet alleen de boeren staan doddsangsten uit, maar ook hun zwarte werknemers, die even zo goed samen met de boeren en hun gezin ook vermoord worden.

      Achteraf gezien had men er beter aan gedaan Mandela daar laten zitten waar hij zat, misschien was het ANC dan niet zo groot en gevaarlijk kunnen worden.

      Like

      • Theresa Geissler zegt:

        Kom kom: Gevaarlijk was het evengoed al, zij het dan tevens voor haar eigen mensen!
        Daar zorgde Winnie wel voor: Denk aan de 14-jarige Stompie Seipei Moeketsi: Voor diens dood was ZIJ persoonlijk verantwoordelijk.
        (En God weet hoeveel doden onder hun mede-zwarten nog meer!)
        Zó Zwart-wit (moet je mij horen) ligt het daar nu eenmaal niet: Op dat Zuid-Afrika van de Apartheid heb ik het nu eenmaal evenmin, hóe verschrikkelijk en absoluut onaanvaardbaar het ook inderdaad is, wat er nu gebeurt.

        Like

  4. Jade zegt:

    Niets erover in de Nederlandse kranten.
    Deze mensen zou ik welkom heten als vluchteling,
    en niet de soort die hier komt om te neuken.

    Geliked door 2 people

  5. anoniem zegt:

    De bevolkingsaangroei is zorgwekkend. Als geëmigreerde belg (14 jaar) heb ik in afgelopen tijd de opstandigheid van “zwarte” en “kleurling” mensen zien aangroeien. Ik woon op het platte land, ongeveer 200 km van Port Elizabeth, en ongeveer 500 m hier vandaan is de kleurling buurt. In eerdere reacties heb ik al eens beschreven de onzekerheid en het gevaar waarmee we hier geconfronteerd zijn. Nu vind ik ook dat ieder gezin recht heeft op kinderen, maar dit gaat hier wel een straatje te ver. Sinds de afschaffing van de apartheid, en alles kwam onder “zwart” bestuur kon de zwart bevolking aanzoek doen om een soort kindertoeslag. Hier noemt zich dat all-pay. Per kind is dit zo’n 20 euro per maand. Nu worden hier kinderen gekweekt gelijk konijnen. Nochtans worden voorbehoedsmiddelen zoals condomen en de pil gratis verstrekt in de dagkliniek. Neen, ze willen persee zwanger geraken, want elke boreling levert elke maand 20 euro op. Als ik met mijn voertuig door de woonbuurt rij , passeer ik 250 tot misschien 400 kinderen van de leeftijd onder de 5 jaar. Dat zijn er dan diegene die op straat rondhangen. Kinderen krijgen kinderen. Een kind van 13 jaar draagt een kind op de schouders. Dan is de ganse woonbuurt nog overspoeld met alcohol en drugsverslaving, dat ook nog eens kinderen ter wereld brengt met het alcoholsyndroom. En zo kan ik maar weer doorpraten tot morgenvroeg. Ondertussen lopen hier nog een heel kolom Zimbabweeërs die hun land gevlucht zijn onder het destijds bewind van President Mugabe.
    Wat gaat dit allemaal geven als we nog eens 20 jaar verder zijn ??? Elke mond moet toch een paar keer per dag gevoed worden hé ?

    Geliked door 1 persoon

    • BertG. zegt:

      Mag je daar als blanke inwoner een wapen hebben om jezelf mee te verdedigen?
      De vorige schreef dat je altijd een alarmering apparaat draagt als je aan het werk bent.
      Maar ben je dan ook bewapend.

      Like

      • Nemesis zegt:

        Alle blanke boeren hebben wapens of ze het nu mogen of niet. Daar waar ik was, was een reusachtig grote proefboerderij voor alle soorten gewassen. Ook die paar expats waren altijd gewapend en niet met proppenschieters of klapperpistooltjes. En dat was niet alleen voor als je door wild werd aangevallen, je weetwel die pluizige beesten op 4 poten.

        Geliked door 1 persoon

  6. xander zegt:

    zonder blanke was het land nog steeds niet verder dan Congo. Maar zo ver kunnen dat soort zielige mensen niet denken. Want als het een Congo is geworden, komen ze heel graag snel het westen parasiteren, en hebben ze daar weer smoesjes voor, waarom dat moreel juist is.

    Dat soort malloten, of landen komen nooit een stap verder. Gelukkig is niet iedere neger zo.

    Like

  7. Taljaard zegt:

    Wie ”Minderheid in eigen land” van Martin Bosma heeft gelezen weet allang van deze toestanden af. Zuid Afrika verzinkt gewoon in hetzelfde stinkende moeras van het hele Afrikaanse continent en stevent daarnaast af op een genocidale racistische burgeroorlog.
    Het is te hopen dat de politieke wind in Nederland en West Europa voor die tijd gedraaid zal zijn.
    Opdat de massale uittocht van blanke Zuid Afrikaanse vluchtelingen hier zal kunnen worden opgevangen. Zo niet dan zal de linkse haat jegens deze mensen resulteren in het feit dat ze nergens naar toe kunnen. En men slechts met innerlijke voldoening en bevredigde wraakzucht de moordpartijen zullen gadeslaan en mogelijk zelfs nog ondersteunen.

    Geliked door 3 people

  8. Roeland zegt:

    Ik ga een tegendraadse reactie plaatsen. Ik heb nooit begrepen , waarom die Blankes in Suid Afrika zich zo makkelijk hebben laten afschepen door die de Clerck! Kwam dat door die gereformeerde klote kerk? Die rot calvinisten, die zelfhaters..wat ben ik blij dat ik daartoe niet behoor. Ja, ik ben gelovig. Maar mijn Christelijke God is een andere dan van die zelfhatende zalvende calvinisten. Overigens die zalvende gereformeerde calvinisten brengen ook ons land in europa naar de donder.

    Geliked door 2 people

  9. Guardiacivil zegt:

    Misschien al weer 10 jaar geleden las ik ergens een artikel over beroving en moord. Ik dacht dat het artikel ging over een dubieuze moord op een katholieke zuster en een boer. De bewijzen waren door politie vernietigd, hulp niet geboden, onderzoek getorpedeerd.
    Toen was het al gevaarlijk, dus het is al jaren aan de gang.

    Like

  10. Maenhout zegt:

    Maar het is goed dat de plaasmoorde toch nog aandacht gaan krijgen, al zal het nog lang duren (en vele doden kosten) voor de MSM er ruchtbaarheid aan gaan geven.

    Like

  11. Ahoevah van Praag zegt:

    Hi Michael,
    A artikel over South Afrika. Ik hoop dat je het kan lezen, is in het Nederlands (I hope you can read it, it is in Dutch).
    Tot ziens, Yvonne

    Sent from my iPad

    Like

  12. kampersrene zegt:

    Ik begrijp die Zuid-Afrikaanse blanke boeren niet zonder die mannen hebben ze niets te betekenen , niks ,een niemandalleke Idem de prachtlanden van onze moslimbroeders . Hun aandeel in betere levensvoorwaarden voor de gehele mensheid is nihil , noch in de wetenschap , de muziek en noem maar op .Het enigste wat ze hebben is een hersenschim Allah waar ze alle verantwoordelijkheid op afschuiven Heel die troep negers en Allahneukers , behoudens uitzonderingen en die zijn er altijd zijn ze geen stamp onder hun kloten waard samen met hun verse pampersverzorgers of linkse klootzakken

    Like

  13. scherpschutter1943 zegt:

    Blanke boeren en familie. Maak dat jullie weg komen nu het nog kan. Laat alles achter want uw bezit is niets meer waard. Alleen uw lijf heeft nog waarde. Weg wezen dus. PS Ik zou niet weten waar naar toe maar dat u zelf maar uitzoeken.

    Like

Plaats een reactie