DE RESOLUTIE VAN VERRAAD

Screenshot_121

(Door: Petra de Geus)

De Resolutie van Straatsburg uit 1975 was een overeenkomst tussen de EEG, de voorloper van de EU, en de OPEC-landen. De Resolutie regelt de normalisering van de olieleveranties na de chantage door de OPEC-landen naar aanleiding van de Yom Kippoer oorlog. In de Resolutie wordt in ruil voor olie islamisering opgedrongen aan de West- Europese landen. Olie voor islamitische annexatie is de kille samenvatting van de Resolutie. De elite sloot deze Fausteaanse deal, maar stelde haar bevolkingen er niet van op de hoogte. Die zouden het ook nooit gepikt hebben. Wie waren onze verraders?

De Resolutie van Straatsburg komt voort uit de Yom Kippoer oorlog die begon op 5 oktober 1973. De Arabische staten wilden zich niet neerleggen bij de verliezen van de oorlog van 1967 en vielen Israël in 1973 aan. Het gaat weliswaar om Egypte en Syrië, maar in deze alliantie zaten ook Marokko, Algerije, Irak, Koeweit en Saoedi-Arabië. De OPEC-landen zetten eveneens het oliewapen in, wat wil zeggen dat zij de productie van olie verlaagden en de prijzen verhoogden. De betrekkingen met landen werden in categorieën ingedeeld: vriendschappelijk, neutraal en Israël gezind. De VS en Nederland werden ingedeeld als pro-Israël en tegen hen werd een olieboycot ingesteld. Door de gevolgen van deze oliecrisis raakte de economische groei van de West-Europese landen ernstig verstoord.

De Resolutie van Straatsburg is een direct gevolg van deze olieboycot. Om de relaties te normaliseren, vonden er gesprekken tussen de EEG (de voorloper van de EU) en de OPEC- landen plaats. De EAD (Europees Arabische Dialoog) werd opgericht, die de Resolutie voorbereidde. In de Resolutie van Straatsburg werden onder andere de volgende eisen opgenomen:

 • dat Arabische immigranten die zich in Europa gaan vestigen gerechtigd zijn hun cultuur en hun godsdienst naar Europa te brengen, te promoten en te verspreiden.
 • dat Europese landen een rijke bijdrage kunnen verwachten van de Arabische cultuur, vooral op het gebied der menselijke waarden
 • dat Europese regeringen ermee akkoord gaan de grootste prioriteit te geven aan het verspreiden van Arabische cultuur in Europa.
 • dat onze politici akkoord gaan om een gunstig klimaat te scheppen voor de immigranten en hun families
 • dat onze academische instellingen en persorganen de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de Europese ontwikkeling benadrukken.

De contouren van deze overeenkomst behelzen dus een eenduidige en directe islamisering van West-Europa. De consequenties van dit verraad worden langzaam maar zeker duidelijker en zichtbaarder. Parallelle samenlevingen met eerwraak en genitale verminking, denigrerend gedrag naar vrouwen en homo’s, discriminatie naar de autochtone bevolking, criminaliteit en misbruik, geweld op scholen en tegen hulpverleners, parallelle samenlevingen met crimineel gedrag en sharia-zones – om het nog maar niet over de laffe moordaanslagen en de exploderende kosten te hebben. Geen interesse om te integreren en zelfs voorbereidingen om onze samenlevingen over te nemen. Ondertussen krijgen de (bijna allemaal islamitische) “nieuwkomers” betere voorzieningen dan de autochtone bevolking en onbeperkt recht op “gezinshereniging” – alles afgedekt onder de vlag van “islamofobie”. In Duitsland krijgen ze bij rechtszaken, zo ze al vervolgd worden, “migranten-rabat”, ofwel migrantenkorting.

Als onderdeel van de operatie worden onze pers en vrijheid van meningsuiting opgeofferd en wordt het onderwijs een soort politiek correcte heropvoeding.

De Resolutie van Straatsburg van 7 en 8 juni 1975 is het moment waarop onze leiders hun volkeren hebben verkocht. Hier hebben ze hun eigen bevolkingen in het geheim verraden. In het geheim, want bovenstaande punten zijn nooit openbaar gemaakt. Integendeel, de Resolutie van Straatsburg was, hoewel een officieel document, jarenlang “onvindbaar” en het bestaan ervan werd zelfs ontkend.

Wie waren de Europese ondertekenaars? Er wordt gezegd dat het document van Europese zijde door 200 parlementaire vertegenwoordigers van diverse politieke partijen is ondertekend. Namen kan ik evenwel niet vinden. Wie waren bijvoorbeeld de Nederlandse ondertekenaars?

Het Nederlandse kabinet tijdens welke de Resolutie werd aangenomen, was het kabinet den Uyl (1973-1977). Het kabinet den Uyl, dat na een lange, moeizame informatie tot stand was gekomen en door velen als buitenparlementair werd gezien, had veel mutaties en kwam voortijdig ten val. Het is onduidelijk of alle kabinetsleden van de strekking van de Resolutie op de hoogte waren – het lijkt me waarschijnlijk, maar zeker is het niet. Van der Stoel verdedigde in elk geval het tot dan toe gangbare Nederlandse pro-Israël beleid. Korte tijd later kwamen de Arafat-sjaaltjes …

In elk geval moeten de toenmalige minister-president, de viceminister-president en de -minister van Economische Zaken wel op de hoogte zijn geweest. Dit zijn achtereenvolgens den Uyl, van Agt en Lubbers. Den Uyl is in 1987 overleden. Van Agt en Lubbers leven nog en zouden zo snel mogelijk gevraagd of verhoord moeten worden om tekst en uitleg over deze Resolutie te geven. De beschuldiging luidt: verraad van het Nederlandse volk.

Door:
Petra de Geus (februari 2018)
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Europa, EUSSR, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, nieuw fascisme, oliebelangen, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op DE RESOLUTIE VAN VERRAAD

 1. Karel Dokter zegt:

  Klik de link aan( naar de helaas veel te vroeg overleden Pamela Hemelrijk) en lees
  OIL FOR IMMIGRATION.
  http://web.archive.org/web/20130604101734/http://hvv.amsterdampost.nl:80/HVV/www.hetvrijevolk.com/index4200.html?pagina=119&AuthorID=20
  Haar andere schrijfwerk is ook prima.

  Geliked door 2 people

 2. ed zegt:

  Vadertje Drees draait zich om in zijn graf.

  Geliked door 3 people

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  Je kunt Lubbers ondervragen tot je een ons weegt, maar hij zal volharden in wat hij als Minister-President en als Minister van Economische Zaken steeds gedaan heeft: liegen alsof het gedrukt staat. Om zijn leugens te verhullen heeft hij “wollig taalgebruik” uitgevonden. Eindeloos praten zonder veel te zeggen en in zulke termen dat niemand meer weet waar het eigenlijk over gaat.

  Van Agt kan je ook ondervragen, maar hij is een meester in het verbergen van zijn antisemitisme in archaïsche zinnen, die weliswaar mooi klinken maar voor de goede verstaander glashelder zijn. Van Agt staat aan de kant van de islamitische olieboeren en wanneer het van pas komt zal hij aan ernstig geheugenverlies lijden. Dat hebben we gezien aan het interview door Hans Knoop in Café Weltschmerz.

  Lubbers en Van Agt: de firma List en Bedrog.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 2 people

 4. Bob Fleumer zegt:

  Dat verdrag kan toch opgezegd worden er zijn nu genoeg alternatieven voor de Arabische olie en van alles wat minder is ook niet erg dus in de kachel ermee!

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Dat begrijp ik ook nooit.
   Een verdrag is toch niet tot in de eeuwigheid blijvend geldig.
   Net zo als dat zwaar verouderen vluchtelingen verdrag.

   Geliked door 2 people

  • Banderes zegt:

   Is ook mijn gedachte. Al jaren geleden, vanaf de tijd dat ik van het bestaan van dit “verdrag” hoorde. Hierbij vind ik trouwens dat wij het niet zomaar moeten opzeggen, maar ook volledig gerechtigd zijn het met TERUGWERKENDE KRACHT op te zeggen. Inclusief herverrekening van de door de arabische chantage in de loop der jaren van ons afgetroggelde miljarden. Dus: Inbeslagname van hun ten onrechte verkregen tegoeden en verbeurdverklaring van hetgeen zij met het van ons aldus gestolen geld kochten. Dat ze hun olie verder maar zelf opzuipen. Hulp of onderdelen voor alle techniek zoals auto’s, tanks en vliegtuigen die zij met ons geld kochten uiteraard onmiddellijk stoppen. Uiteraard al die idiote islam uitingen hier verder verbieden en afbreken. Islam ook niet meer erkennen als godsdienst. Hup weg met die rotzooi ! Heb ik ook al vaak hier betoogd ! Binnenkort moeten we beginnen met de grote opruiming. Heus !

   Geliked door 2 people

 5. Statler & Waldorf zegt:

  Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Zo snel mogelijk voor een volkstribunaal slepen !

  Geliked door 2 people

 7. Taljaard zegt:

  De toenmalige minister van BuZa Max van der Stoel (1924-2011) zal hier zonder meer direct zijn handtekening onder gezet hebben. De grote propagandist van dit verraad was namelijk de toenmalige Duitse minister van BuZa, het glibberige en giftige FDP-creatuur Hans Dietrich Genscher (1927-2016).
  En voor alles wat destijds uit Bonn kwam bogen ze in Den Haag als knipmessen, zoals ze dat tegenwoordig nog steeds doen voor alles wat uit Berlijn en Brussel komt.
  Van der Stoel was ook nog eens de geestelijke vader en het grote voorbeeld van Frans Timmermans. Dan heb je een fraai drietal van elitaire, paternalistische machtspolitieke hyena’s bij elkaar!
  Maar waarschijnlijk had een geestelijk beperkte oogkleppen-socialist als Van der Stoel geen idee van de mogelijke gevolgen van deze resolutie en kon het Genscher geen fluit schelen, omdat het hem alleen maar ging om de belangen van VW, Daimler-Benz en BMW.
  Timmermans weet dit natuurlijk allemaal wel.
  Van der Stoel was nog enigszins te verontschuldigen, maar hij niet!

  Geliked door 2 people

 8. Harry zegt:

  Compliment voor dit schrijven , Petra .
  Toch weer leerzaam !

  Geliked door 1 persoon

 9. Jade zegt:

  Den Uyl is gecremeerd, dus we kunnen
  niet schijten op z`n graf.

  Geliked door 1 persoon

 10. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Ik wil Petra de Geus danken voor deze informatie. Eindelijk een beetje licht in de duistere krochten van Europa. Maar zoals zo vaak, geeft deze informatie niet alleen antwoord op bepaalde vragen, maar roept meteen nieuwe vragen op.
  Ze hebben ons destijds laten geloven, dat die Yom Kippoer oorlog volkomen onverwacht, als een donderslag bij heldere hemel, uit de lucht kwam vallen. Maar met dit verhaal hebben we nu kennis van belangrijke nieuwe feiten. Deze feiten roepen de vraag op, of die oorlog echt wel zo onverwacht kwam. Hetzelfde geldt voor de energiecrisis, die daarop volgde.
  Al sinds de oprichting van de staat Israël, hielden alle geheime diensten van de hele wereld het Midden Oosten in de gaten. Hoe konden de Arabieren die oorlog dan zo onverwacht ontketenen, zonder dat er voortekenen waren ??? Nee, dat is bepaaldelijk niet aannemelijk !!! Wist de toemalige EEG en onze regering misschien toch, wat er op stapel stond ??? Waren er wellicht “hogere” belangen, om ons zand in de ogen te strooien ??? Was er vóór die oorlog soms al een deal of een “gentlemens agreement” met de Arabieren gemaakt ??? De nieuwe feiten over de Resolutie van Straatsburg uit 1975 wekt wel het vermoeden !!! Werd er derhalve wellicht bewust gezwegen ???

  Het heeft er alle schijn van, dat die resolutie inderdaad puur verraad is. Deze nieuwe feiten rechtvaardigen zeer zeker een gedegen onderzoek. Er zijn nog genoeg ministers, politici en hoge ambtenaren uit die tijd in leven om onder ede wat meer licht in de duisternis te brengen. Ze zijn inmiddels gepensioneerd en hoeven dus niet bang meer te zijn voor hun baantje of pensioen. Ze zullen ook beslist niet allemaal aan geheugenverlies lijden. Er zullen er ook zijn, die voldoende redenen hebben, om hun mond wel te openen. Ik ben heel benieuwd, wat bijv. Jan Pronk te vertellen heeft.

  https://www.parlement.com/id/vh8lnhronvw9/kabinet_den_uyl_1973_1977

  Like

 11. Jo Banjo zegt:

  Beste Petra de Geus, je vergeet helaas één ding, en dat is, dat ook in de resolutie staat dat Europese regeringen islamitische Arabieren en Turken in groten getale hun landen moeten binnenhalen !
  Ik ben nog opzoek naar een eerder verschenen artikel over de Resolutie van Straatsburg, waarin dat staat.

  Geliked door 1 persoon

 12. louis-portugal zegt:

  Ik heb altijd het gevoel gehad dat onze kant dat verdrag met het grootste “genot” uitgevoerd heeft.
  Overigens zit er in mijn geheugen het punt dat Henk Vredeling, toen minister van defensie, de israelis hielp met wapens enz. tegen de wil van d. U. uit B.

  Like

 13. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.
  Een reden te meer, om uit de EU te stappen.

  NEXIT !!! NEXIT !!! NEXIT !!! NEXIT !!! NEXIT !!!!!

  Like

 14. M.A.L. Sion zegt:

  Het is hoog tijd dat de Tweede Kamer zich hiermee bezig houdt. Ze zullen eerst zelf openheid van zaken moet eisen en vervolgens stappen nemen om dit terug te draaien.
  Niet alleen het ‘verdrag’, als dat al rechtsgeldig is, opzeggen maar ook de gevolgen terugdraaien.
  Deze feiten zijn voldoende aanleiding om te eisen dat de islam niet langer als godsdienst wordt erkend, de moskeeën worden gesloten en wie toch de islam wil belijden het land uit te zetten.
  Het volk zal ingelicht moeten worden over de identiteit van de ondertekenaars. In ieder geval van degenen die voor Nederland dit verdrag hebben ondertekend. Het kan in geen geval geaccepteerd worden dat dit GEHEIM blijft.
  Onderzocht moet worden of dit ook consequenties moet hebben voor de politieke partijen waarvan vertegenwoordigers dit verdrag hebben ondertekend.
  Onderzocht moet worden of het bekend worden van deze feiten ook juridische gevolgen moet hebben voor degenen die er van geweten hebben, zowel van kabinetsleden als van huidige en eerdere lichtingen van de volksvertegenwoordiging. Dus Tweede en Eerste Kamer.
  Er zal opheldering verschaft moeten worden hoe het mogelijk is geweest dat deze zaak al die jaren niet is besproken in de volksvertegenwoordiging.
  malsion@orange.fr – de Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 15. Guardiacivil zegt:

  De OPEC-landen zetten eveneens het oliewapen in, wat wil zeggen dat zij de productie van olie verlaagden en de prijzen verhoogden. De betrekkingen met landen werden in categorieën ingedeeld: vriendschappelijk, neutraal en Israël gezind. De VS en Nederland werden ingedeeld als pro-Israël en tegen hen werd een olieboycot ingesteld. Door de gevolgen van deze oliecrisis raakte de economische groei van de West-Europese landen ernstig verstoord.

  Dit gedeelte heb ik er even uitgelicht. Het kan misschien wel eens de reden zijn dan vanaf toen Nederland heeft gezegd, dit nooit meer en dat ze daarom zo Hamas/PLO gezind zijn!!!
  Alles dus voor de Arabieren en niets voor de Joden.
  Ondanks de Holocaust en de vele miljoenen Joden die zijn vergast en de jaarlijkse herdenkingen is het hele herdenken een plaatje voor de buitenwereld……zie ons, wij herdenken………maar…..zoals ik hierboven neerschreef………de belangen staan dus boven alles en niets mag ooit nog de economie in gevaar brengen.
  Dat is dus de hypocrisie die heerst op het BINNENHOF bij elk nieuw kabinet weer opnieuw.

  Like

 16. Pingback: DE RESOLUTIE VAN VERRAAD (deel 2) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s