Men wil voor u BEPALEN wat “WAAR” is!

Screenshot_181

(Door: Dr. Michael Grandt – Vertaling: E.J. Bron)

ALLES wat de politiek correcten niet in hun kraam te pas komt, wordt als “Fake News” gebrandmerkt, hoewel ze zelf liegen dat het gedrukt staat.

Sociale media als “controle” van de meningsdictatuur

In de sociale media botsen de verschillende werelden op elkaar als nooit tevoren. Wat de politiek correcten echter haten zoals de duivel het wijwater:

Het internet is inmiddels een inofficieel “controleorgaan” over de regering, de mainstream en de meningsdictatuur geworden. En precies daarom wordt geprobeerd onwelgevallige meningen en onthullingen als “Fake News” of “samenzweringstheorieën” neer te zetten. Toegegeven, die zijn er. Maar niet alle, die door de politiek correcten zo afgekeurd worden, zijn dat.

Mainstream-leugens zonder einde

Integendeel: de mainstream en de systeempartijen bedienen zichzelf eveneens van twijfelachtige bronnen en we worden iedere dag gigantisch belogen. Enkele voorbeelden? Hier zijn er enkele:

 • Leugens over de Oekraïne-oorlog
 • Leugens over de jaarwisseling in Keulen
 • Leugens over de Syrië-oorlog
 • Leugens over de vluchtelingencrisis
 • Leugens over Trump
 • Leugens over Poetin
 • Leugens over Erdoğan
 • Leugens over Assad
 • Leugens over de tijd tussen 1914-1945
 • Leugens over de eurocrisis, enz., enz.

Curieus: Maar ALLES wat de “hogere heren” niet past, wordt gebrandmerkt als “post-feitelijk”, hoewel ze zelf liegen en bedriegen dat het barst!

Men wil voor ons bepalen wat waar moet zijn

Men wil voor ons BEPALEN wat waar en niet waar moet zijn. Maar het internet is een streep door de rekening van deze meningsdictatuur. Zo is het volk moeilijk te sturen. Dus maken de meningsdictators van een ieder die de zich niet wil neerleggen bij de door de goedmenschen en de media verordende mening een antisemiet, samenzweringstheoreticus, rechtse, idioot.

Maar wat mij betreft zijn politici, universiteiten, onderzoeksinstituten en mediahuizen al lang niet meer diegenen die mij kunnen vertellen wat waar en wat niet waar is. Dat vertrouwen hebben ze verspeeld. Ze worden allemaal betaald. Ze hangen allemaal aan de geldkraan. Ze hebben allemaal eigen belangen.

En de media? Media selecteren, focussen en construeren zodoende een politieke correcte schijnwerkelijkheid.

“Waar” is waarover men het eens wordt

Politiek correct: wat betreft de Amerikanist Michael Butter uit Tübingen hebben samenzweringstheorieën al lang “een democratie-vijandige omvang” aangenomen. In zijn nieuwe boek “Niets is wat het lijkt” schrijft hij: “Wanneer samenlevingen het er niet meer over eens kunnen worden wat waar is, dan kunnen ze ook niet de dringende problemen van de 21e eeuw te boven komen.”

Politiek correct: en ook de mediawetenschapper Bernhard Pörksen vindt dat men het in het meest ideale geval op basis van doordachte argumenten en een gemeenschappelijke kijk met elkaar eens wordt.

Precies – goed gesproken! Als de samenleving het er niet meer over eens is wat WAAR is!

Vertaald:

De politiek correcten hebben door het internet niet meer het hoogste gezag over de waarheid en discrediteren wat niet in hun meningsdictatuur past tot samenzweringstheorieën en “Fake News”! Ze zijn bang dat men consequent vraagtekens plaatst bij alle autoriteiten en elites, ook bij de tot nu toe onaantastbaren.

Om de “waarheid” wordt tegenwoordig meer gestreden dan ooit tevoren. Maar een periode van onomstreden zekerheden was er nooit. Er bestaat geen waarheid die onaantastbaar en uniek is.

Maar nu wordt alles wat de mainstream en de politiek correcten niet past als “Fake News” en “samenzweringstheorie” in diskrediet gebracht.

Bron:
www.michaelgrandt.de
Door: Dr. Michael Grandt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", demoniseren, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

32 reacties op Men wil voor u BEPALEN wat “WAAR” is!

 1. Johan zegt:

  Gelukkig ben ik al jaren wakker… en dus niet langer politiek correct!

  Geliked door 1 persoon

 2. Elisah zegt:

  Off topic maar een bijzonder verhaal…het zou veel verklaren.

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Hier wil dat zweetse* Trolonkreng* bepalen wat de waarheid dient te zijn, beschuldigd in naam van het parlement, met gelogen tekst, integere politici…
  Heb toevallig wat meegekregen van het verkiezingsgedrocht bij de Balie, waar een corrupte veiling omroeper, ene pentdrol, ook pure leugens uitte.
  Er waren meerdere zich politici noemenden die hierin meegingen.
  De goede man die een paar jaar geleden in een andere context iets ergens over gezegd zou hebben, was in de zaal aanwezig, zou vertellen hoe het zat, doch werd met zware drang van het podium verwijderd…
  Nederland is ziek, blijkt ook uit het feit dat het zoveel parasieten binnenhaalt en huisvest, dit alles ten koste van de oorspronkelijke bevolking.

  Like

 4. kampersrene zegt:

  ;

  eerste sneeuw… heden kreeg ik een plezant mailtje

  8:00 Sneeuwman gemaakt. ⛄

  8:10 De lesbiennes van 2 huizen verder maken al direct bezwaar: “Waarom is het geen sneeuwvrouw ?”

  8:15 Dus naast de sneeuwman heb ik dan ook nog maar een sneeuwvrouw erbij gemaakt.

  8:17 De feministe van de op de hoek klaagt over de té grote borstomvang van de sneeuwvrouw.

  8:20 Het homo-koppel van een straat verderop klaagt dat het ook best twee sneeuwmannen kunnen zijn.

  8:25 De veganistische achterburen mopperen en zeggen dat de neus, een oranje wortel, toch wat anders moet zijn, want tenslotte zijn etenswaren om op te eten niet om

  sneeuwpoppen mee te versieren.

  8:30 Door Mo van op het pleintje wordt ik nu ook voor racist uitgemaakt omdat beide sneeuwpoppen wit zijn.

  Gemeenteraadslid Fatima wil een hoofddoek voor de sneeuwvrouw. ..

  om van al die miserie af te geraken heb ik mijn sneeuwman dan maar in brand gestoken.

  Geliked door 2 people

  • exmarineman zegt:

   Tja Nederland idd in het kort: iedereen heeft wel iets op te merken en is ontevreden. Ik mis nog dat ze genderneutraal moeten zijn. Maar ik vind het wel een knap verhaal alleen verrast dat je ze in brand hebt gestoken…..lol

   Like

 5. edwin vissers zegt:

  Oorlog is vrede (war is peace)
  Vrijheid is slavernij (freedom is slavery)
  Onwetendheid is kracht (ignorance is strength)
  George Orwell weet dit met een heel heldere argumentering een kern van waarheid mee te geven. Verder zijn er de verschillende ministeries met hun opvallende namen: het Ministerie van Vrede houdt zich bezig met oorlogvoering, het Ministerie van Waarheid verricht geschiedvervalsing in de staatsarchieven om te zorgen dat de Partij altijd perfecte voorspellingen doet, het Ministerie van Overvloed (Engels: “plenty”) distribueert levensmiddelen en draagt zorg voor een laag levenspeil en het Ministerie van Liefde houdt zich bezig met totalitaire controle, straffen en martelen zodat alle onderdanen toegewijde volgelingen van Grote Broer (Engels: “Big Brother”) worden (als ze dat al niet zijn).

  Like

 6. kopjethee zegt:

  Hierboven in het artikel staan SLECHTS 1 0 zaken genoemd waarover GELOGEN wordt !
  En alweer was ik mijn tijd ver vooruit : ik heb hier namelijk 2 jaar en 2 maanden geleden een lijst gepubliceerd met 1 3 2 complotten, iedereen viel over mij heen hier, ik ben uitgescholden voor trol en nog meer lelijks . ( Wist niet eens toen w a t een trol was, dat moest ik nog zelfs opzoeken ) afijn…..de vele aantijgingen naar mij, hebben toen geleidt naar een BAN die onterecht was. ( die lijst ligt hier nog, zou `m zo kunnen pakken en inmiddels staan er geloof ik zo `n 1 5 0 op ) Korte uitleg : Ik heb mij reeds in 2008 TOT DOEL gesteld, toen ik er achter kwam, dat een aantal zaken niet klopte, om het GEHELE PLAATJE van de wereld, zoals die ACHTER de schermen afspeelt, om die in kaart te brengen. Dat plaatje werd steeds duidelijker naar verloop van tijd, de corruptie naar het volk toe was zo gigantisch groot dat ik van de ene verbazing in de andere viel. Op een bepaald moment was het voor mij kappen of doorgaan……
  het werd doorgaan, omdat ik wist : dat alle mensen MOESTEN weten wat er op de achtergrond speelde en gebeurde, en vooral ook WAAROM …. en HOE. Eveneens heb ik hierdoor in de geschiedenis moeten duiken omdat ik ook wilde begrijpen waar het ONTSTAAN lag. Sommige dingen die ik tegenkwam GELOOFDE ik zelf niet, ik kon er met mijn verstand niet bij dat bepaalde zaken BESTONDEN. Toch zette ik door, omdat ik dingen steeds weer in herhaling tegen kwam en er steeds meer uitlekte uiteraard, ook door Wikileaks onder andere. Ik heb alle tijd om onderzoek te doen, vaak nog meer uren als een werkdag ! Ik heb aan de wieg gestaan om de mensen WAKKER te maken en daar ben ik blij om …. maar het was niet gemakkelijk !
  Emotioneel ook niet.

  Geliked door 2 people

  • exmarineman zegt:

   Ik ken dat gevoel….ik heb zelf in 1990 al geopperd dat we naar een 3e WO toegaan, gezien de toen al ongelimiteerde immigratie van vnl moslims. Het zal geen gewone oorlog worden, maar een godsdienstoorlog. Gezien en gehoord wat er nadien allemaal is gebeurd komen we er steeds dichterbij. Alleen is het ook duidelijker geworden dat er op de achtergrond door geheel andere mensen aan de touwtjes wordt getrokken en de huidige politici van zeg de laatste 20 jaar begonnen zijn met Europa over te geven. Als je ziet hoe slap ze optreden tegen dictator Erdogan en dan noem ik maar 1 geval op en de grenzen gewoon open blijven staan dan weet je eigenlijk al genoeg. Het is ook zeer opvallend dat regeringsleiders en politici uit bijna alle landen met dezelfde mond praten a;s het gaat om immigratie en islamisering…… Zo vind ik het ook al jaren vreemd dat de 2e kamer tot nu toe nog nooit premier Rutte en Pechtold van D66 ter verantwoording heeft geroepen over hun bezoeken aan de geheime Bilderbergconferenties. Wat hebben zij daar te zoeken? Wat voor opdrachten hebben ze daar gekregen van bijv. de Rothschilds, maar ook van het Nederlandse koninklijk huis? En dan die vrijmetselaarsclub oftewel ook wel Illuminati met o.a. Soros, maar waar ook mensen als Draghi (ECB), Juncker (EC), Van Rompuy (EU), de Clintons, Bushes, Rockefellers en ja ook het Nederlandse koninklijk huis lid van zijn (Mabel van Oranje en haar partner). En sinds de “democraten` in de VS de verkiezingen hebben verloren zijn opeens de Russen en Poetin de algehele bedreigers van de westerse landen, de EU, USA en democratie en vrijheid in die landen. Maar waar die dreiging dan uit bestaat hoor je niet, maar wel gaat de NAVO richting Rusland de troepen “versterken”, terwijl men over enige en echte gevaar voor onze vrijheid niet spreekt……de islam. Net zoals de paus die al zijn katholieke gelovigen keihard in de steek laat, ja zelfs laat vermoorden en onthoofden en volhoudt dat de islam een religie van vrede is en de koran hetzelfde is als de Bijbel. Dat terwijl de koran pas zo’n 700 jaar ná de bijbel en de geboorte van Christus is ontstaan! Hoe zout moet je het nog lusten? En hoe kan er een nieuwe paus worden aangewezen (een Jezuiët, dat zegt ook al genoeg) terwijl de “oude” nog in leven is. Dan zijn er nu dus 2 vertegenwoordigers van Petrus op de aarde….rarara hoe kan dat. Maar zitten hier soms ook die Bilderbergers en/of Illuminati achter?

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    Dat leden van het kabinet samen met vertegenwoordigers van het koningshuis op de Bilderberg vertegenwoordigd zijn heeft maar een doel:
    uitdokteren hoe de demografische vervanging versneld kan worden
    hoe een demografische oorlog in de hand gewerkt kan worden
    hoe nog meer financiële markten naar zich toe getrokken kunnen worden
    potentiële vervangers zoeken voor Brussel, Staatsbanken en andere hoge posten
    grootindustriëlen op een lijn krijgen.

    Like

   • kopjethee zegt:

    exmarineman : ben het helemaal met U eens
    even ter aanvulling : De Koran is blijkbaar ontstaan rond 622 Na Chr.
    Zeer veel ( Zeer veel ! ) van die Koran is ddodgewoon GEJAT uit de Talmoed, dit komt omdat Mohammed zogezegd LES heeft gehad van ene Abu ….. ( nog wat ) en dat was een Joodse oom van hem.
    Onze Bijbel is pas ontstaan rond 320 Na Chr. bij het Concilie van Niicea. Toen is vanalles VERANDERD, GEWIJZIGD en er UIT GEHAALD …..Men heeft zelfs DE ROL VAN DE VROUW totaal gedemoniseerd, door Maria Magdalena een HOER te durven noemen, ( terwijl inmiddels BEHOORLIJK DUIDELIJK IS dat ZIJ de ECHTGENOTE was van Jezus ! ) WAAROM heeft men dit gedaan ? Omdat het Vaticaan de bevolking te groot vond om er de baas over te spelen ! Door de rol van de vrouw te demoniseren ( en dus Maria Magdalena ! ) hoefden ze zich maar te richten op alleen de mannelijke bevolking, dat scheelde het Vaticaan dus DE HELFT van de mensen, dat was makkelijker …..en daarmee werd de vrouw nagenoeg de kerk uit gewipt. ( DIT HEEFT DE VROUWEN ONTZETTEND VEEL SCHADE GEDAAN ! Tot op de dag van vandaag ! )
    Ons OUDE TESTAMENT , ( om even terug te komen op die Koran, en DUS oook op die Talmoed ! ) lijkt op sommige plekken verdomd veel op bepaalde stukken uit die Koran …..ons oude testament, is ook niet zo netjes !!! …..Echter omdat veeeeele mensen zich meer richten op het Nieuwe Testament, KRAAIT DAAR GEEN HAAN MEER NAAR , de mensen lezen namelijk geen Bijbel meer, en in de Kerk kijkt men wel uit WAT men voorleest !
    Afijn, er is niemand die blijer is dan ik, als AL DIE FAKE – Religieen verdwijnen
    EN ALLEEN JEZUS OVERBLIJFT DIE ONS DE WEG WIJST !!!

    Like

 7. exmarineman zegt:

  Tja algemeen bekend en zeer duidelijk geworden na de verkiezing van Trump in de USA. Het ene fakenieuws na het andere kwam in de media en gesponsord o.a. door Soros en de Rothschilds. Ook de EC/EU, Duitsland, Frankrijk, UK en vergeet dus nu vooral ook het Nederlandse kabinet niet en dan met name de “allerbeste” premier die we in de afgelopen 20 jaar hebben gehad. De ene na de andere leugen wordt door hem geproduceert, en nu zijn er zelfs D66’ers die alles wat tégen is of kritisch is uit maakt voor racistisch, discriminatie en dus fakenieuws is. Let vooral ook op het gedrag en beleid van Ollongren en Kaag.

  Geliked door 1 persoon

 8. BertG. zegt:

  Gevonden in de mailbox: compromitterende informatie over Kajsa Ollongren
  Hoi GeenStijlers,
  Ben getrouwd met een zweed en hoorde van hem wat Ollongren betekent.
  Ollon = eikel
  gren = tak
  eikel kan zo’n boomding zijn maar ook een eikel
  mvg, [naam bekend bij redactie]

  https://www.geenstijl.nl/5140668/seems-legit/

  Like

 9. Elisah zegt:

  Het Russische vliegtuig dat neergestort is is geen ongeluk….?
  Het blijkt dat 1 inzittende iets te maken heeft met de clinton-uranium-deal en hij was dus ‘the target’

  Like

 10. Charles Martel zegt:

  Professionele nieuwfakers zijn uiteraard best gekwalificeerd om te bepalen wat fakenews is.

  Like

 11. Jan zegt:

  Leugens over de tijd tussen 1914-1945 +101????

  Grandt is een geschiedenisrevisionist en komt met een lading bagger op zijn site om de schuld van Hitler goed te praten dat men hem gerust een zwakzinnige mag noemen.

  Op zijn site http://www.michaelgrandt.de onder http://www.michaelgrandt.de/wollte-hitler-einen-weltkrieg/ leest men dat niet Hitler schuldig was aan WOII maar de Polen, de Russen, de geallieerden, Hitler was de redelijkheid zelve. Zaken die niets te maken hebben met WOII worden er door Grandt er met de haren bij gesleept. Zo moeten de Britten en Fransen hun mond houden omdat zij koloniën hadden

  ‘…Am 3. September 1939 erklärten Frankreich und Großbritannien mit ihren Protektoraten und Kolonien dem Deutschen Reich den Krieg.”

  Wat eerder door de geallieerden was afgesproken verzwijgt Grandt.

  Grandt: Der russische Botschafter Sergej Andrejew hat Polen im September 2015 (!) im Fernsehsender tvn.24 vorgeworfen, am Ausbruch des Zweiten Weltkriegs mitschuldig zu sein.
  Seine Begründung: Die damalige polnische Regierung habe »vielfach den Bau einer Anti-Hitler-Koalition blockiert. Polen war daher teilweise verantwortlich für die Katastrophe im September 1939».

  Andrejew is een malloot net als Grandt: Streit mit Polen Russischer Botschafter sieht sich falsch interpretiert
  Moskaus Botschafter in Polen hat dem Land Fehler vor dem Zweiten Weltkrieg vorgeworfen. Die Empörung war groß, jetzt versucht der Diplomat, die Wogen zu glätten.

  http://www.spiegel.de/politik/ausland/polen-russischer-botschafter-sieht-sich-falsch-interpretiert-a-1055078.html

  Grandt raast maar verder, Duitsland is slachtoffer van alle landen in de wereld: So wurde der europäische Krieg zu einem Weltkrieg Kriegserklärungen AN das Deutsche Reich:
  Beginnend met Polen en eindigend met Arnetinië, 52 landen tegen wie het arme Duitsland zich moest verdedigen.
  Grandt ten voeten uit: Vergesst euer eigenes Volk nicht! Zwischen 4 und 5 Millionen Deutsche wurden Opfer einer der größten Massenvernichtungen.
  …..

  Rund 1 Million Soldaten gelten bis heute als vermisst

  Begründung der Gutmenschen: Weil Hitler alle Länder überfallen hat, kam der Krieg und der Schrecken eben zurück: Selbst schuld! Das ist so unglaublich, dass es mir Zornestränen in die Augen treibt.

  Grandt blijkt een Harry Hamas te zijn, een antisemiet want Israël pleegt ‘Zeitlupengenozid’ op ‘Palestijnen’. Op zijn site: Palästina – der vergessene Völkermord

  Doch der jahrzehntelange Völkermord an den Palästinensern im Gaza-Streifen und im Westjordanland wird hierzulande nicht mehr thematisiert. Und doch sterben dort täglich auch unschuldige Frauen und Kinder.
  Die Besatzungsmacht Israel macht – von der Völkergemeinschaft fast unbehelligt oder deren Willen völlig missachtend ….

  Der „Zeitlupen-Genozid“ Sie leben in ständiger Ungewissheit unter einer unberechenbaren israelischen Besatzungsmacht. Sie haben kein Selbstbestimmungs- und kein Rückkehrrecht. Sie sind ohne Kontrolle über Ihr eigenes tägliches Leben. Ihr Volk lebt in permanenter Angst. Ihr Volk wird ökonomisch stranguliert. Ihr Volk wird kollektiv bestraft. Ihre Bewegungsfreiheit ist durch Umzäunungen, geschlossene Grenzen, Ausgangssperren, Straßensperren, Kontrollpunkte, elektrische Zäune und Trennwände drastisch eingeschränkt. Häuser werden regelmäßig zerstört, damit israelische Siedler auf Ihrem Grund und Boden ihre eigenen Häuser – völkerrechtswidrig – errichten können.
  …..

  Das „auserwählte Volk“ Israel … verstößt gegen fast alle 149 Artikel der 4. Genfer Konvention, welche den Umgang mit Zivilisten in besetzten Gebieten und in Kriegszonen regelt, … kann kriminelle Handlungen begehen, die von der UN-Kommission gemäß des Genfer Abkommens und der Nürnberger Charta als Kriegsverbrechen gegen das palästinensische Volk eingestuft werden, … und kommt fast immer ungeschoren davon…
  http://www.michaelgrandt.de/palaestina-der-vergessene-voelkermord/

  Grandt heeft duidelijk een bloedhekel aan joden want hij jammert dat Duitsland voor de joodse slachtoffers van Algerije in de buidel moest tasten. Dat Vichy met nazi-Duitsland pacteerde schrijft Grandt wel, maar Duitsland had er niets mee te maken. Niet zeuren dat meer dan 2000 werden vermoord.
  ..
  Die französische Vichy-Regierung, die mit den Nationalsozialisten kooperierte, hatte in Algerien Verbrechen an Juden begangen. Doch auch dafür wird jetzt auch der deutsche Steuerzahler zur Kasse gebeten!
  http://www.michaelgrandt.de/sie-zahlen-fuer-verbrechen-der-franzosen/

  http://www.independent.co.uk/voices/commentators/fisk/robert-fisk-tombs-that-bear-witness-to-algerias-jewish-tragedy-2191292.html

  Ik heb geen idee wat Grandt met ‘Leugens over Erdoğan’ bedoelt want hij raaskalt er op zijn site op los, de ene keer positief, beter, bejubelt hij de tweede Hitler, vervolgens heeft hij kritiek http://www.michaelgrandt.de/?s=Erdo%C4%9Fan

  Leugens over Poetin????
  Putin is en blijft een crimineel, moordenaar en dictator die het normaal vindt andere landen binnen te vallen (Oekraïne), gebied te annexeren (de Krim) en samen te werken met islamitische terroristen van Tsjetsjenië zoals Kadyrov https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160325_02203725.
  https://www.ft.com/content/a9db4746-ef08-11e4-87dc-00144feab7de
  en
  An associate of Chechnya’s Kremlin-backed leader Ramzan Kadyrov was involved in the murder of Boris Nemtsov….
  https://www.theguardian.com/world/2015/mar/08/boris-nemtsov-five-suspects-appear-in-court-over-opposition-leaders-killing

  Leugens over Assad????
  ‘The worst place on earth’: Inside Assad’s brutal Saydnaya prison

  Almost 18,000 Syrians have died in government jails since 2011
  ….
  https://english.alarabiya.net/en/2016/08/19/-The-worst-place-on-earth-Inside-Assad-s-brutal-Saydnaya-prison.html
  en het was Assad die vatenbommen op de burgerbevolking liet gooien.

  Kortom, wie de artikelen leest van Grandt krijgt halve waarheden en hele leugens voorgeschoteld.

  Like

 12. Harm zegt:

  Exmarineman heeft helemaal gelijk.
  Er is maar een echt gevaar voor onze vrijheid: de ISLAM.
  Goethe: “In der Beschraenkung zeigt sich der Meister”.
  Op dit enige echte gevaar moeten we ons dus helemaal concentreren;
  Daarom doet Wilders dat ook.

  Like

 13. Hovawart zegt:

  Net als de Promotiecommunicatie die is gekoppeld aan uw persoonlijke voorkeuren, zal de overheid wel bepalen wat uw interesses en voorkeuren zijn op het gebied van massamanagment.
  De chinezen waren hun tijd vér vooruit met hun censuur , duidelijker kan de westerse politiek niet aantonen dat er grote vrees bestaat dat het Lente gaat worden, wanneer alles ontwaakt.

  Like

 14. bigljohn zegt:

  Hitler en Goering vertelden het Duitse volk ook hele leugens en halve waarheden. gelijk Merkel en Shultz nu doen. En weer trapt het Duitse volk er in, en alweer zit Merkel er voor vier jaar al kanselier. Het gaat weer dezelfde kant op als in vroeger jaren. Met een verschil; Toen regeerden de Nazi’s, en nu regeren hun nazaten, de socialisten cq communisten, die Duitsland willen vernietigen samen met de hulp van moslims. Bovendien zullen hun vriendjes Macron en Rutte ook een duit in het zakje doen. Dit proces van totale afbraak is in heel Europa gaande. Engeland is bezig zich af te scheiden van Europa, maar het islamiserings-proces gaat ook daar almaar verder en verder. Europa zal van het toneel verdwijnen gelijk Allantis, en niemand zal ooit kunnen weten hoe het zover kon komen, daar de geschiedenis boekjes op de scholen ook aangepast zullen worden. Vermeldend dat Europa al zeker twee duizend jaar islamitisch is. We werden ooit van de Duitsers bevrijd, maar wie o wie gaat ons nog eens bevrijden van de moslims ??? Voor hetzelfde geld hangen we er het komende millennium aan vast, want in landen waar de moslim het eenmaal voor het zeggen heeft….

  Like

  • bigljohn zegt:

   Foutje. De man heet geen Shultz, maar Schulz. Ik moet nog wennen aan die naam, maar we zullen in de toekomst nog veel negatieve berichten over Merkel en Schulz gaan horen.

   Like

 15. fleckie' zegt:

  Duitse vermiste soldaten? Gemakshalve leze men over wat er gebeurde met ( zwaar) verwonde soldaten, (tijdens de terugtrekkingv.h.Duitse leger) omdat er geen plaats was in vliegtuigen om ze terug, ter herstel, naar ‘de Heimat’ te brengen! ze werden in de enorm bittere koude buitengelegd,( onder de luizen, totaal ondervoed,, doodziek o.a. DIARREE,onvoldoende gekleed!( Lorren om hun voeten en handen!!etc. WAAR bleef de’WINTERHILFE’ die door de ‘thuis’Duitsers ….. huis aan huis, met de collectebus opgehaald werd? ……. Nogmaals attendering op het boek STALINGRAD,uitg F.G.Kroonder, Bussum.auteur Theodor PLIEVIER. Anno 1948……………..>>>>
  Van de ‘andere’ Kant, is het boek. ” DE REGENBOOG” ( RADOEGA), van WANDA WASSILEWSKA, uitg. CONTACT! A’DAM. 1946, over hoe Russen ‘ de oorlog beleefden,+PLAN BARABAROSSA). <<<<>>>>>+ op ejbron:3.11.2016: ‘POETIN op het Vaidal- forum’.<<<<<<<

  Like

  • fleckie' zegt:

   PLAN” BARBAROSSA”, van Michail Semirjaga, …….uitg. Persagentschap Novosti, Moskou, 1986……..INLEIDING: Plan ” Barbarossa”… Als je iets wil zeggen. over dit in zijn soort monsterlijke plan,dat gekenmerkt wordt door .verraderlijkheid,…avonurisme,…
   een buitengewone ..agressiviteit..en..mensen haat,..moet je niet alleen het door Hitler …op…de…18e December van het jaar…1940… ondertekende document ..ter sprake
   brengen. ..Het betreft hier het hele system van …voorbereidende ..maatregelen..die..het..Duitse..imperialisme ..trof ..met..het..oog ..op..de ..voorgenomen
   aanval..op..Sovjet-RUSLAND………Wat beoogde ..Het..Duitse ..fascisme..met..de..oorlog
   tegen..de.USSR? …………..De ..beroemde..XlXe…eeuwse …Duitse..militaire..theoreticus
   Karl ..Clausewitz, ..heeft ..eens..gezegd,dat..men..een..oorlog..niet..begins..zolang ..het
   doel..en..de..middelen..om..dat..doel..te..bereiken…nog..niet..duidelijk ..zijn. …Zo ging..
   het..plan” Barabarossa” ..de…geschiedenis in..als..de..synthese..van..alle..economische,
   ..politieke,..militaire..en..ideologisch..maatregelen ..van..Hitler-Duitsland ,bedoeld ..om..de
   ..Sovjet-UNIE..definitively..te..vernietigen,..Het..maatschappelijke..en..staatsstelsel..te..
   liquideren..en..een..groot..deel..van..de..Sovjet-burgers..de..dood..in..te.jagen. …………..
   Op welke wijze en wanneer rijpten in de kantoren van de aanvoerders ..van..Hitler-Duitsland deze misdadige ideeen,die hun weerslag vonden in het plan..”Barbarossa”?
   ..Het geven van een antwoord op deze vragen is niet zo moeilijk,als je niet alleen de ope-
   rationale dokumenten van de Duitse generate staf bekijkt,maar daarnaast ook het hele
   politieke complex van het Duitse imperialisme……………DE..LEGENDE..OVER..DE..” PREVENTIEVE..OORLOG..EN..DE…”IMPROVISATIE”……………” Op ..14 juni .1941..is..
   ons..bataljon..in. Peremysl aangekomen. De soldaten vroegen “Waarom zetten ze ons de grens naar RUSLAND over,er bestaat toch zeker een..Sovjet-Duits..niet-aan als Verdrag”
   ?…Verschillende geruchten deden de ronde. ..Heel hardnekkig was het gerucht ,dat de Duitse troepen zich zouden verplaatsen over ..Russisch..territorium..in..de richting van het Nabije..Oosten. In verband hiermee zou men ..RUSLAND..een passend ..ultimatum
   tonen. De grote meerderheid,echter,veronderstelde,dat wij hier waren om in de rivier de
   SAN de zen.”oostelijke wal” ..te bouwen…Werkelijkheid niemand dacht aan een oorlog
   met het ” bevriende” ..RUSLAND..en wel helemaal niet ,dat juist Duitsland..die..oorlog
   zou..beginnen. …………..18 juni van het jaar ..1941..stelde men de commandanten van de
   verschillende bataljons op de hoogte van het feit,dat over enkele dagen in overeenstemming met het plan”Barbarossa” de operatie ..tegen..RUSLAND..zou ..beginnen. ..Drie dagen leefde men in gespannen afwachting van deze belangrijke gebeurtenis. Maar op de andere oever van de rivier bleef alles rustig…. 22 juni ,3 uur in
   de ochtend, kwam er over de brug ..naar het Duitse Peremysjl..een goederentrein uit
   RUSLAND langs,3.30 begonnen wij ..de.artillerie ..klaar..te..maken”. Aldus ..beschrijft
   de gewezen officier ..van..de..weermacht*, Hans Kissel, in zijn memoires de laatste
   dagen en minutes in het kamp van de Hitlertroepen voor de invasie in de USSR…………
   De aanval op de Sovjet-UNIE Vera derde wezenlijk de hele loop v.d.Tweede Wereld
   oorlog en luidde het begin in van de ondergang van Hitler-Duitsland. Deze oorlog was
   de grootste militaire confrontatie van het socialisme met stootkrachten van het imperialisme.Deze oorlog werd tevens de ..Grote..Vaderlandse..oorlog..van het Sovjet-
   volk voor vrijheid en onafhankelijkheid..van..het..socialistische vaderland,voor het socialisme. …….Over het ..verlopen..oorlog..zijn..honderden ..verschillende boeken en arikels geschreven.Hoewel ,echter, de oorlog steeds meer geschiedenis wordt, blijkt het bestuderen en het interpreter een van met deze oorlog verbonden problemen urgent.
   Te meer daar deze noodzaak verbonden is met het streven van de imperialistische krachten,die verantwoordelijk zijn voor het ontketenen van..deze..oorlog, de kwestie van
   de redenen ,het karakter,verloop en..afloop van de oorlog bewust..te..verdraaien……..
   De vraag over de redenen van de Hitler- agressie tegen de Sovjet-UNIE blijkt een v.d.
   belangrijke en actuele vragen,betreffende de geschiedenis van deze oorlog,..rond welke
   reactionaire bourgeois- historici ..een..massa..leugens..en..onwaarheden..de..wereld..in
   sturen . In verband hiermee verspreiden zij de thesis over het zgn.preventieve ,dwz. waarschuwende karakter v.d.oorlog van Duitse zijde..Als Duitsland op 22e juni de USSR
   niet binnengevallen zou zijn,zeggen zij,dan zou de USSR de 23e de aanval op Dld. begonnen zijn. …Over dit in het bijzonder legde Hitler de 22e juni 1941 een verklaring af.
   Hij zei toen ,dat de Sovjet-UNIE kolossale troepenmachten concentreerde op de West- grens, het resultaat ,zo zei hij verder, zou een ‘gevaarlijk. situatie” scheppen..en..dat maakten een preventieve oorlog tegen de USSR ..noodzakelijk……..Het is duidelijk,dat Hitler het lesje , dat Bismarck * in zijn tijd de Pruisische parlementariers gaf,ter harte
   genomen had. Bismarck zei tegen de parlementariers :” Met die staatsman die in onze tijd het beginnen ..van..een..oorlog niet..motiveert met redenen, die ook na beeindiging
   van de oorlog blijven overtuigen. loop het..slecht..af.” Het is jammer alleen ,dat Hitler
   geen gehoor gaf aan wat Bismarck zei over het gevaar van een oorlog met RUSLAND.
   …..,,In November van h.jaar 1941 ,toen de oorlog dus al bezig was,kwam de fascistische propaganda nog met een ander verzinsel op de proppen.Men begon toen
   een campagne rond het zgn. ” testament van Peter de Grote” ,waarin de Russische impe
   rator zijn opvolgers de opdracht zou hebben gegeven met alle mogelijk middelen de heer
   schappij van RUSLAND over de rest van Europa te bewerkstelligen. Ondanks het feit ,
   dat een dergelijke” testament” in werkelijkheid ..niet..bestaat, voerden de agressors enkele keren dit verzinsel aan,zodra zij weer eens hun handelwijze moesten rechtvaardigen. Aldus handelde in zijn tijd Napoleon ,aldus handelde ook de Duitse impe
   rator Wilhelm 2, aan de vooravond van de eerste Wereldoorlog………..Zoals wij zien,heeft
   de thesis over de ” preventieve” oorlog zijn eigen geschiedenis. Toen in 1946 het Neurenbergs process tegen de fascistische misdadigers plaats had,had het er alle schijn van,dat hiermee deze legende uit de wereld was geholpen. Maar er hoeveel niet eens zoveel tijd te verstrijken,of de Westduitse revanchisten ( nu al met steun van Amerikaanse vrienden) begonnen de legende ijverig nieuw leven in te blazen Zij zochten
   alleen nog een passende ..aanleiding ..en die deed zich al gauw voor.Deze aanleiding houdt verband met nog een ander ” testament”,het zgn. ” testament” van Hitler…………..In
   het kort luidt de geschiedenis van dat testament als volgt. Toen Hitler in februari v.h.jaar 1945 zijn einde voelde naderen,kreeg hij het verlangen zich voor de geschiedenis te ver
   antwoord een..en..gaf ..MARTIN BORMANN* toestemming zijn ‘biecht’ op te schrijven. De Notities van Bormann legden een lange weg af,en werden uiteindelijk ontdekt in de safe van een Westduitse bank. In 1959 werden zij voor het eerst in Frankrijk gepubliceerd, later in Engeland. In zijn ” testament” laat Hitler zich natuurlijk ook uit over zijn motieven voor de aanval op de Sovjet- UNIE . …………..” Geen EEN. van de besluiten die Ik gedurende de oorlog heb genomen,was zo serieus als het besluit RUSLAND aan te vallen”, zei hij eens tegen Bormann. “Het probleem dat ons met name
   bezig hield,was…koste wat kost RUSLAND af te houden van de afmars .Mij persoonlijk
   kwelde de nachtmerrie ,dat Stalin eerder dan ik het initiatief zou nemen”. ……….” Het testament” vormde een geschikte aanleiding voor de nieuwe campagne ,die zich in het
   Westen ontwikkelde rond de legende over de ‘preventieve” oorlog en over het feit ,als zou Hitler het besluit tot de inval in de Sovjet-UNIE helemaal alleen genomen hebben. ..,in verschillende varianten bestaande deze redeneringen ook nu nog>>>>>>>>>>>>>>

   Like

   • fleckie' zegt:

    Vervolg op ‘in verschillende varianten bestaan deze redeneringen ook nu nog’: …………
    Hoe was het dan in werkelijkheid? Wanneer en op welke wijze werd de aanval van Hitler-
    Duitsland op de Sovjet- UNIE gepland..en was ..er..wel..sprake ..van..een..”improvisatie”
    ? …….Als je deze kwestie heel in het algemeen bekijkt dan formuleerde Hitler al in de…twintiger jaren ..,in het bijzonder in zijn boek…”Mein…Kamp” ..( mijn gevecht) ,daar mee …uitdrukking gevend aan de…klassegerichte ..belangen..v.d. Duitse monopolies,het programma v.d.strijd tegen de..Sovjet-UNIE met de bedoeling deze laatste te vernietigen..langs ..militaire..weg. Toen vanaf 1933 de fascisten aan de macht kwamen ,kreeg dit programma het karakter van ..een staatspolitiek van het Hitler-Duits-
    land en vond zijn belichaming in concrete maatregelen. de binnenlandse en buitenlandse politieke betreffende. Hitler, echter, vond niet zonder reden,dat hij alvorens
    een zo serieuze tegenstander als de Sovjet-UNIE aan te vallen ,zich moest verzekeren
    van een …EUROPEES..achterland. Met dit doel voor ogen veranderde hij Duitsland ..
    in EEN groot militair kamp. Wat de buitenlandse politiek betreft werden Oostenrijk,Tsjechoslowakije ,POLEN en andere landen ..bezet. …Zelfs. na de bezetting ..
    van Polen in september 1939. durfde Hitler het nog niet aan de Sovjet- UNIE binnen te vallen VOOR de verwachte vernietiging van het ..Engels-Franse..blok……..Op..een militaire vergadering op 23 november 1939 zei hij:…” Ik heb lang getwijfeld ,moet ik nu eerst het Oosten aanvallen, en pas daarna het Westen, …Maar uiteindelijk ben ik tot
    het volgende besluit gekomen, dat het Oosten vooralsnog niet in aanmerking komt…Wij
    hebben tenslotte een verdrag met..Rusland. Maar die overeenkomsten bestaan maar,zolang…wij er voordeel van hebben”. …….Deze verklaring is zo het eerst gedocumenteerde bewijs van het feit,..dat Hitler..al..in..het..begin..van ..de Tweede Wereldoorlog een voor Duitsland meest voordelig moment uitzocht voor de aanval op de USSR. …………..in de maanden daarna preciseerde Hitler verschillende keren met hulp
    van zijn militaire raadgevers deze termijn. Zo gaf Hitler, 2 juni 1940, toen Frankrijk zich
    aan de vooravond bevond van de capitulatie ,aan zijn generaals de volgende verklaring af: …” Aangezien Engeland nu ook bereid is een vrede te sluiten,moeten wij overgaan tot
    het vereffenen van de rekeningen ..met..de..bolsjewieken”. …….30 juni schreef de chef van de generale staf van de landmacht, Galder, in zijn dagboek:” Alle aandacht nu op het oosten”. …….In juli van hetzelfde jaar hadden er een reeks militaire vergaderingen plaats,waar men algemene problemen, betreffende..de..voorbereide..op..de..tocht..naar
    het..oosten besprak.21 juli 1940 werd er,in het bijzonder, bij Hitler een..heel..uitgebreide
    vergadering gehouden. Tijdens deze besprekeningen werd door verschillende generaals voorgesteld al over een maand uit te rukken,anderen,echter,vonden. dat je je op een dergelijke oorlog heel degelijk diende voor te bereiden. …….Eind juli werd. generaal Erich
    Marcks,chef van de staf van het 18e leger,dat bij de Sovjet- grens stond opgesteld,bij de generale staf van de landmacht ..van..de..weermacht..gedetacheerd, speciaal voor de uitwerking van het plan van de Russische campagne. In diezelfde tijd kreeg de militaire
    attaché in Moskou , generaal Kostring, de opdracht nauwgezet de stast,waarin de Russische strijdkrachten zich bevonden, te bestuderen……..31 juli 1940 had er in de zomerresidentie van Hitler,BERGHOF, een grote militaire vergadering plaats,helemaal gewijd aan de aanval op de Sovjet-staat.Hitler merkte toen op:” ALS RUSLAND VALT,
    VERLIEST ENGELAND. ZIJN..LAATSTE..HOOP. Dan zal .DUITSLAND de heerschappij
    voeren in EUROPA ..en..in..de..BALKAN……Conclusie:VOLGENS DEZE REDENERING
    MOET RUSLAND GELIQUIDEERD..WORDEN. De termijn die hiervoor staat- lente 1941″. …….De volgende dag legde generaal Marcks een plan voor,dat een van de varianten is van het later als…”BARBAROSSA” bekend geworden plan , en de militaire
    machine van Hitler begon op volle kracht te werken………..In de naoorlogse jaren zijn er
    met betrekking tot de kwestie over het begin van de Spartaanse Duitse voorbereiding op de oorlogmet de USSR niet weinig dokumenten en ander materiaal gepubliceerd. Maar in de westerse reactionaire historiografie wordt het standpunt gepropageerd ,als zou Hitler pas in de herfst van 1940 tot het besluit gekomen zijn de Sovjet- Unie aan te vallen. De bourgeoishistorici verlaten zich hierbij op de verklaring van de chef van OKW,veldmaarschalk Wilhelm Keitel, die hij uitsprak tijdens zijn verhoor in Neurenberg
    als zou het idee van een mogelijke oorlog met de USSR pas tegen het einde van het jaar 1940 opgekomen zijn. En als je Hermann Goring moet geloven,tweede man na Hitler in het rascistische Duitsland en zijn officiele opvolger, dan zou hij in het algemeen pas zo’n 1,5 – 2 maanden VOOR het begin van de oorlog erover ingelicht zijn. …….Wellicht is de vraag met betrekking tot het feit,wanneer precies het besluit om de aanval op de USSR te beginnen– in juli dan wel in november v.h.jaar 1940– niet van principieel belang?. Maar laten we ons herinneren,wat er allemaal plaatshad tussen die maanden ,12–13 november 1940 kwam er een Sovjet-delegatie in Berlijn onder leiding van Vjatsjeslav MOLOTOV, voorzitter van de raad van volkscommissarissen en volks-commissaris van buitenlandse zaken, om de kwestie van de positie van Duitsland met
    betrekking tot het probleem van de Europese veiligheid en andere problemen die direct te maken hadden met de belangen van de Sovjet-Unie ,op te helderen. Hitler wilde Rusland erg graag betrekken bij de bespreking v.d.kwestie aangaande de” verdeling van het Britse imperium,dat,zo zei hij ,nu echt op instorten stond.De Sovjet-delegatie,echter,
    eiste een verklaring:waarom waren er Duitse troepen in Finland en ROEMENIE gelegerd
    ,waarom leveren de Duitsers hun produkten niet op tijd bij de USSR af? En zo hadden ze nog meer vragen. …….Dat het hem niet lukte de USSR bij zijn misdadige handelingen te
    betrekken,bracht Hitler buiten zichzelf……..En zo werd de principiële beslissing de USSR aan te vallen in juli van h.jaar 1940 genomen.Vanaf die tijd richtten alle krachten van de Hitlertopzich op de absolute garandering v.d.uitvoering van dit besluit. …….April ,mei 1941
    bedroeg de sterkte v.d. Weermacht 7.300.000 mensen. Ook de hoeveelheid divisies nam toe. Waren er in de herfst van 1939 – 103, in de zomer 1940– 158′ dan kwam het aantal divisies in de lente van 1941 al op 214, daarvan waren 37 tank- en gemechaniseerde divisies. Terzelfdertijd werd ook het programma aangaande de herbewapening v.d.weermacht intensief uitgewerkt en verwezenlijkt. Tevens was er sprake van een uitgebreid programma met betrekking tot de modernisatie en versterking
    v.d.militaire luchtmacht: de produktie van bommenwerpers werd verhoogd tot 345 vliegtuigen per maand en die van de jagers tot 300. …………..Juli 1940′ verklaarde veld-maarschalk Keitel rechtstreeks tegen de chef van de economische afdeling,generaal Thomas,dat Hitler zijn vroegere plannen had herzien en bevel had gegeven zich voor te bereiden op een verandering in de politieke toestand in 1941. Volgens dit nieuwe programma v.d.herbewapening v.d.weermacht werd er vooral veel aandacht besteed aan de landmacht en,met name dan ,aan de vermeerdering van het aantal divisies van de v.d.
    landmacht tot 180 .In diezelfde tijd ongeveer gaf Goring de opdracht de handel met de Sovjet-Unie geleidelijk in te krimpen. …….Deze nieuwe heroriëntering wat betreft de plannen van Hitler-leiding had zijn weerslag op de bevelen van Hitler tussen 17 en 21 augustus van het haar 1940 en was berekend op het voorzien in,nu al, 200 divisies,die
    zich tegen april 1941 zouden moeten vormen. Ten gevolge van deze en andere maatregelen werd in de periode van het eerste kwartaal van 1940 tot en met het eerste
    kwartaal van 1941 de produktie van wapens en munitie drastisch verhoogd,hiervan getuigen de volgende cijfers: munitie: 100% 4 e kwartaal1939, wapens 100%. …Munitie:111,1 e kwartaal 1940, wapens 108. …Munitie:169, 2 e kwartaal,1940, wapens 125…. Munitie:188, 3e kwartaal 1940, wapens 132. …Munitie:138, 4e kwartaal 1940, wapens 137. …Munitie:142, 1-1941, wapens 170. ………..Alle wetenschappelijke krachten
    van Duitsland stonden in dienst van de agressie. Zij werden intensief benut voor de militai
    re doeleinden en met name voor de vervolmaking v.d.verschillende soorten wapentuig,
    v.d.militaire techniek en van de munitie. Duitse geleerden activeerden het werken aan de
    schepping van de gestuurde raketten en..van..de..atoombom.Begin 1939 waren zij daar nog pas mee begonnen,maar al eind 1941 legden Duitse atoomgeleerden theoretisch de
    basis voor de mogelijkheid tot het scheppen van een superspringstof op basis van URANIUM, d.i.van de atoomwapens. …….De nationaal- socialistische partij zag zijn invloed ondertussen steeds groter worden. Telde de partij aan het begin v.d.oorlog al meer dan 4 miljoen leden dan werd nu de samensmelting met het staatsapparaat nog duidelijker zichtbaar. Hiervan getuigt het feit ,dat 16 gauleiter( leiders v.d. partij in de ver
    schillende gebieden ) gelijktijdig werden benoemd tot keizerlijke commissarissen van de defensie . Een v.d.belangrijke opgaven van de partij-functionarissen ,die zo’n 150.000 mensen telden, bestond erin, dat zij strijd moesten leveren tegen ” de vijanden v.h.nationaal-socialisme”, tegen defaitisten,en dat zij moesten toezien op de stemming v.d.bevolking.>>>>>>>>>>>>>>( wordt vervolgd)

    Like

  • fleckie' zegt:

   Aanvulling : op ejbron,2.6.2015, onder ‘Merkel ,Duitsland is een’…..over de beruchte Wannsee-conferentie, I.v.m.’definitieve oplossing voor te bereiden voor de Russische bevolking.>>>>>>>op 14.5.2015:’ eu – niemand tegen zijn wil.'<<<<<<<

   Like

   • fleckie' zegt:

    Vervolg op ‘en dat zij moesten toezien op de stemming v.d.bevolking….’Niet EEN oorlog,ooit,is zo in het verborgene voorbereid,als de Hitler-agressie tegen de Sovjet- Unie. Als aan de inval in Oostenrijk,TSJECHOSLOWAKIJE en Polen openlijke provocaties tegen de slachtoffers voorafgingen , dan rekende Hitler in de oorlog tegen de USSR met name juist op de onverwachtheid van de aanval en op het bereiken van beslissende successen in een zo kort mogelijke termijn. …….De ijverig gevoerde campagne van het in de wereld brengen van verzinsels, die de volgelingen van Hitler vanaf eind 1940 tot een brede stroom deden uitdijen,en die in die anderhalf jaar tot aan de daadwerkelijke aanval op de USSR steeds intensiever werd ,maakte een wezenlijk bestanddeel uit v.d.voorbereiding op de aanval op de Sovjet-Unie.Het allerbelangrijkst
    waren de al genoemde uitnodiging van MOLOTOV naar Berlijn om te onderhandelen over de ” verdeling van de invloedssferen”, de verspreiding v.d.mythe over de ” Sovjet-Duitse vriendschap “, het op gang brengen v.d.geruchten over de mogelijke aankomst naar Berlijn v.d.Sovjet-leider,Josef Stalin,de demonstratieve uitnodiging aan de USSR
    in april 1941 om naar de jaarmarkt in Leipzig te komen,enzovoort………….Na de over
    winning op West-Europa ,midden 1940, bleek de fascistische propaganda zich in een
    moeilijke positie te bevinden,want het merendeel v.d.bevolking raakte opnieuw pacifis
    tisch gesteund,en de hoop versterkte zich,dat de oorlog nu eindelijk echt afgelopen was.
    Maar het fascisme had daar geen oren naar,het maakte zich immers op voor het ” beslissende gevecht” met de Sovjet-Unie. Om te maskeren dat zij zich voorbereidden ,intensiveerde de Hitler-leiding de anti- Britse propaganda , en alle voorbereidende maatregelen. ……….( pagina’s 17 tot en met 24, zijn afwezig in dit boekje) verdergaand op pagina 25 ” Ten eerste: Wij vinden de bewering, en zelfs al de veronderstelling alleen .als zou de USSR een militaire verbond zijn aangegaan met Duitsland,ronduit belachelijk en voor ons ook beledigend. Zelfs een leek in de politiek zal niet zomaar een militair verbond sluiten met een oorlogvoerende mogendheid,want hij begrijpt dat een dergelijk verbond ingewikkeld is en risico’s met zich meebrengt…TEN TWEEDE. De economische afspraak met Duitsland betreft slechts een afspraak over de omzet. Volgens deze bedraagt de uitvoer uit Rusland naar Duitsland maar zo’n 500 miljoen marken. Bovendien is het economische verdrag voor de USSR nogal voordelig,omdat de USSR van Duitsland een grote hoeveelheid werkbanken en instrumentarium krijgt…TEN DERDE. De USSR is neutraal en zal dat ook blijven,als tenminste ,Engeland en Frankrijk de USSR niet binnen
    vallen en die dwingen naar de wapens te grijpen.”. …….Dit werd toegegeven ,in het bijzonder ,in een geheim rapport van het ondercomite aangaande de planning v.h.Comite
    van chefs van staven van Engeland van januari 1940. Daarin staat geschreven, dat in de eerste drie maanden v.d.oorlog de Duitse olie-import zo’n 523.000 ton bedroeg,hiervan werd maar 9.000 ton door de USSR geleverd ,d.i.minder dan 2% van de
    totale import. …..Gedurende de voorbereiding op de aanval op de Sovjet-Unie schonken de Duitse monopolies grote aandacht aan het garanderen van arbeidskrachten met betrekking tot de industrie ,d.i. aan dat probleem,dat in de periode v.d.Eerste Wereldoorlog (1914-1918) van Duitsland onoplosbaar bleek. …..Volgens een mededeling van de militaire- industriele inspectie,in mei v.h.jaar 1940, kwamen de ondernemingen die bevelen van weermacht uitoefenden, 500.000 arbeiders tekort. In augustus van datzelfde jaar,toen de voorbereiding op de aanval op de Sovjet-Unie in volle gang was en de sterkte v.d.weermacht flink toenam,werd het probleem v.d.arbeidskrachten nog nijpender. Een gedwongen gebruik van arbeidskrachten uit de bezette landen werd de belangrijkste methode om dit probleem op te lossen. Het aantal arbeidskrachten nam van mei 1940 tot
    en met mei 1941 toe met zo’n 2 miljoen mensen( van 1,15 miljoen tot 3 miljoen), waaronder 1,3 miljoen krijgsgevangenen. …..Al deze feiten getuigen ervan dat,hoewel de
    Hitler-strategie in principe uitging van een onderschatting v.d.militaire macht v.d.Sovjet- Unie ,de fascistische beweging zich zeer ijverig opmaakte voor d.oorlog met d.USSR.
    Gebruikmakend van militaire macht,streefden de volgelingen van Hitler ernaar deze oorlogmet een bliksemsnelle overwinning te beeindigen,want zij wisten ,dat de Duitse economie een langdurige strijd niet aan zou kunnen……<<<>>>>>” GEESTELIJKE..
    MOBILISATIE”. Nog enige jaren voor het begin v.d.oorlog had de minister van propagan
    da van fascistisch Duitsland, Jozef Goebbels ,in een rede tot zijn medewerkers gezegd: ” De taak v.h.ministerie bestaat uit het op gang brengen in Duitsland van een geestelijke mobilisatie . In de geestelijke sfeer is dat hetzelfde, als het ministerie van oorlog op mili- tair terrein…de geestelijke mobilisatie blijkt even noodzakelijk ,en is misschien nog wel noodzakelijker ,dan het in materieel opzicht in staat van defensie brengen van het volk. Bijvoorbeeld: in 1914 waren wij beter bewapend ,dan welk volk ook. Wat wij misten was een geestelijke mobilisatie”. …..Hoe dachten de volgelingen van Hitler deze’misrekening’
    van hun voorgangers te corrigeren? Meteen na het aan de macht komen v.d.fascistische
    beweging in 1933 begon men aan de moreel- psychologische voorbereiding op de oorlog met de USSR. Maar aan de vooravond v.d.oorlog stuitten de nazisten op een serieuze moeilijkheid.Enerzijds moesten zij de bevolking van Duitsland en van het hele fascistische blok naar behoren een anti-Sovjet houding laten aannemen,anderzijds moesten zij er zorg voor dragen dat deze voorbereiding geheim bleef en dat de waakzaamheid v.d.Sovjet-Unie niet gealarmeerd werd,om de factor v.d.onverwachtheid
    v.d. oorlog maximaal te benutten. …Hoe werkte de fascistische propaganda zich uit deze
    situatie? …Het zou onjuist zijn te menen,dat na de sluiting v.h.Sovjet-Duitse niet- aanvals-verdrag in augustus 1939 de anti-Sovjet propaganda helemaal verdwenen zou zijn uit de Duitse pers. Die propaganda ging,gewoon door,maar niet meer in een zo grove
    vorm, als vroeger. …Juni,juli 1940 werd de ‘geestelijke mobilisatie’ v.h.Duitse volk met betrekking tot de oorlog met de USSR gerealiseerd,enerzijds in de vorm van een recht- streekse en openlijke opvoeding in afgunst jegens het Sovjet- volk,anderzijds,zijdelings
    en indirect,met behulp van intensiever wordende anti-communistische propaganda.Hierbij
    Moet benadrukt worden,dat deze propaganda zich richtte op Duitse communisten,die als
    “buitenlandse agenten” werden gezien. De activiteit van de verschillende geo- politieke or
    ganisaties nam in hevigheid toe.Zij motiveerden de thesis aangaande het tekort aan bestaansruimte voor het Duitse volk.Tevens werd de theorie v.d.superioriteit van het’arische ras’over de overige rassen nadrukkelijker gepropageerd.Als voorbeeld voerde men hierbij aan de onlangs plaatsgevonden hebbende overwinning v.d.Duitse wapens in
    West-Europa,waarbij men erop zinspeelde,dat van de niet-Arische rassen alleen nog de
    niet- oorspronkelijke zoals de Slaven over waren, enz. De ‘geleerde’strooplikkers van h.
    fascisme bliezen de strijd rond de zgn,”Normaanse theorie” aangaande de herkomst v.d.
    Russische staat ,opnieuw leven in.Volgens deze theorie zouden de Russen de Normannen uitgenodigd hebben hun eigen staat te scheppen en hun rijke en overvloedige velden te beheren,omdat zij dat zelf niet konden……De propagandamakers van Goebbels hamerden er steeds maar weer op,dat van alle ideologieen alleen het nationaal-socialisme levensvatbaar was.De ideoloog v.h.nationaal-socialisme,Alfred
    Rosenberg,verklaarde v.d.tribune v.d.kamer v.d.deputaten in het overwonnen Parijs,dat” de ideeen v.d.Grote Franse Revolutie nu op de vuilnisbelt terechtgekomen zijn”. De sociale demagogie nam in die tijd een belangrijke plaats in,in de nszistische propaganda.
    De bewering werd uitgesproken,als zou in Duitsland de” harmonie v.d.klassen”bereikt
    zijn en als zou de nazistische staat een echt nationale staat zijn. Hierbij werd dan de waarschuwing geplaatst dat vooral de” Engelse plutocraten” maar ook andere krachtenveld buiten het bestaan van deze” staat van het volk” in gevaar brachten.Het moet gezegd worden,dat midden 1940 de anti-Britse propaganda in Duitsland over het algemeen een ongekende omvang aannam.Hitler had er 2 dingen mee op het oog: enerzijds wilde hij door de Duitse successen in het Westen op te hemelen,Engeland en haar bondgenoten schrik aanjagen en ze tot capitulatie dwingen anderzijds,en dit was wel het belangrijkste,wilde hij de opmerkzaamheid v.h.Sovjet-volk verslappen,de wereld misleiden ,de wereld dwingen te geloven,als zou de vernietiging van Engeland het voor-
    naamste doel van Duitsland zijn.In verband met het feit ,dat begin oktober 1939 onder h.volk geruchten aangaande een spoedige beëindiging van de oorlog,begonnen te circuleren,activeerde de Hitler-leiding de propagandistische acties om deze pacifistische stemming te neutraliseren.>>>>>>>

    Like

 16. Elisah zegt:

  Nu dit weer…
  We moeten krimpen, en als we idd krimpen is t weer niet goed, want dan moet de halve wereld hierheen gehaald worden als zgn vluchtelingen omdat we niet mogen krimpen…..maaaar we dan toch moeten krimpen?!?

  http://cult.tpo.nl/2018/02/12/economische-krimp-accepteren-om-verdere-verslechtering-leefmilieu-tegen-te-gaan/

  Like

 17. Guardiacivil zegt:

  Nederlandse burgers hebben geen enkele garantie………wij boerenpummels zijn de slaven van het systeem………de elite heeft zich ver boven ons verheven……
  Alleen stofzuigers hebben garantie ……..zeggen ze op het Binnenhof tijdens het donor debat.
  Hiermee blijkt dus duidelijk dat dit kabinet moet oprotten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s