Nep-nieuws als fopspeen

Screenshot_249

(Door: Wim van Schaik)

‘Iedereen gaat er tegenwoordig van uit dat vluchtelingen die binnenkomen hier blijven. Maar dit is helemaal niet het geval’, zei Han Entzinger, emeritus hoogleraar migratiestudies aan de Erasmusuniversiteit van Rotterdam. De media, de Volkskrant voorop, sprongen er gelijk bovenop met koppen die suggereerden dat er een ware uittocht op gang kwam. Goed voor het fictieve draagvlak. Fictief, want er is geen echt draagvlak voor alsmaar meer opnemen van ‘vluchtelingen’. Het zogenaamde draagvlak berust alleen op verdoezelen en manipuleren van de feiten: op nep-nieuws.

Al in 2016 moesten we geloven dat ‘een groeiende groep Syriërs’ terug wilde naar huis, omdat hij in Syrië beter af zou zijn dan hier Inmiddels wonen er zo’n 60.000 Syriërs in ons land. En weer wordt bij de argeloze lezer de indruk gewekt dat alle Syriërs straks gewoon naar hun land teruggaan. Dat is niet zo. Spreken van een ‘groeiende groep’ is linkse hersenspoeling.

Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie zijn in 2017 zegge en schrijve  twintig Syriërs vanuit Nederland teruggekeerd naar hun vaderland. Twintig! Terwijl cijfers van het CBS laten zien dat in de eerste elf maanden van datzelfde jaar er 16.000 Syriërs binnenkwamen.

Waar baseert zo’n Entzinger (D66) het op dat ‘vluchtelingen’ die hier eenmaal zijn, hier niet blijven? Verder dan een onzinnige vergelijking met eerdere vluchtelingenstromen komt hij niet. Een bovengrens voor de instroom kan (of durft?) hij niet aangeven. Misschien zou hij eens bij Jan van de Beek te rade moeten gaan. Die komt wel met cijfers.

Wellicht kijkt Entzinger naar de honderdduizenden Syriërs die terugkeren naar de veilige gebieden in hun vaderland. Maar dat betreft dan ook (echte) vluchtelingen, die opgevangen waren in hun eigen regio. En opvang in de regio leidt vaak tot terugkeer. Dat was ook zo bij de één miljoen Belgen die ooit in ons land werden opgevangen. Daarentegen, opvang van niet westerlingen in de westerse welkom- en pamper-cultuur, maakt dat mensen, ook wanneer de situatie in het thuisland verbetert, niet terug willen keren. Zeker niet als ze hier al meerdere jaren verblijven. Entzinger weet dat best. Toch gebruikt hij nep-nieuws als fopspeen om de realiteit te manipuleren.

Bovendien, wie eenmaal in de klauwen van de asielindustrie zit, wordt niet snel losgelaten. Daar houdt men problemen, vanwege het verdienmodel, het liefst slepend. Zo ook bij de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), die migranten begeleidt bij vrijwillige terugkeer naar het land van herkomst. Die club, maar die niet alleen, werkt Syriërs die terug willen tegen, omdat de veiligheidssituatie daar voor onze knuffelvluchtelingen te onstabiel zou zijn. Geen wonder dat, terwijl honderdduizenden Syriërs vanuit de kampen in de regio terug keren naar Syrië, er nauwelijks Syriërs uit Nederland vertrekken.

En ja, er zijn ook teleurgestelde Syriërs. Je zou het niet verwachten van mensen die – zoals men ons graag wil laten geloven – uit de hel komen. Het eten is niet goed. De woning bevalt niet. Het werk is te min. De mensen zijn afstandelijk en niet gastvrij genoeg. Het is hier te koud. Kortom, in Syrië was alles beter. En dan valt al gauw het woord terugkeer. Zeker als de gezinshereniging niet zo snel verloopt als men dacht. Maar de daad bij het woord voegen, ho maar.

Massale terugkeer van Syriërs zit er niet in. Of het moet gaan om Syrische Nederlanders, die een dubbele nationaliteit hebben. Zij keren terug om… familie of vrienden te bezoeken. Op vertoon van hun Syrische paspoort kunnen zij de grens met Libanon oversteken. Met hun Nederlandse paspoort kunnen zij probleemloos weer terugreizen naar het overvolle, maar o zo gastvrije kom-maar-binnen-land. Het land waar de schaamteloze elite de meerderheid van de eigen burgers met minachting bejegent en doorlopend krenkt en schoffeert, maar wel voor heel de wereld  ‘iets goeds’ wil doen. Het land, waar van de monddood gemaakte burger wordt verwacht dat hij zijn eigen kolonisatie en etnische onteigening financiert.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, D66, Desinformatie, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Graaien, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Nep-nieuws als fopspeen

 1. Pingback: Propaganda | toodlessss

 2. Jean zegt:

  Toch raar dat het steeds drooglopende grieten zijn die schreeuwen om meer import van penissen??? Waarom nemen ze dan geen vibrator dan hebben wij tenminste geen overlast van barbaren in het straatbeeld en zij kunnen dan geen AIDS oplopen.

  Geliked door 1 persoon

 3. leefbarbaar zegt:

  Als het eenmaal gedrukt is, kan het eindeloos door de linxe kerk worden gebruikt. Waar of onwaar, eindeloos. Denk hierbij aan, bijvoorbeeld: “Wilders liep weg uit Rutte II”.
  We zullen het nog jaren moeten horen, ook al is het gelogen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Bob Fleumer zegt:

  Ik schaam mij voor onze regering die consequent het verkeerde doet om ons land toekomstbestendig te maken. islam moet het land uit en Nederland moet uit de EU dat zijn onze prioriteiten.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Als je over immigratie, moslims, asielzoekers en nationale identiteit begint, kom je al snel in een hoek waar je niet terecht wilt komen.
  Deze discussie is precies het pad waarlangs de overheid, de politiek en de massamedia je willen laten lopen. Dit pad is een doodlopende weg met gevaarlijke bochten. Deze discussie moet je niet willen voeren als rechtvaardige en vrijheidlievende mens.
  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2018/02/19/immigratiepolitiek/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s