Szijjártó: Hongarije zal zich niets door de EU laten opdringen

Screenshot_250

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó (foto), heeft Federica Mogherini, de Hoge vertegenwoordiger van de EU voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, een officiële protestbrief overhandigd, omdat de EU-delegatie bij de gesprekken over het globale migratiepakket van de Verenigde Naties een foutief standpunt had voorgelegd. Consensus binnen het EU-blok van 28 landen.

Mitteleuropa

Hongarije verwacht dat Mogherini een herhaling van zulke “unieke en schandalige” instanties verhindert en een verklaring geeft voor het gebeuren, zei Szijjártó zaterdag tijdens een persconferentie in Boedapest. Ongeacht de druk waaraan Hongarije staat blootgesteld, zal het land bij zijn standpunt blijven en zijn zuidelijke grens blijven verdedigen, het grenshek overeind houden en de toestroom van illegale immigranten verhinderen, zei hij.

Nu de gesprekken over het pakket zijn begonnen, neemt de internationale druk op Hongarije toe om zijn migratiebeginsel te wijzigen. Omdat de principe-uitspraak van het VN-pakket tegenstrijdig is aan de belangen van Hongarije, heeft de regering overwogen de gesprekken vroegtijdig te beëindigen. Maar na consultaties met de partners van de Visegrád-groep heeft ze besloten te blijven en te proberen het pakket te veranderen, zei Szijjártó.

De Europese Unie kan alleen een gemeenschappelijk standpunt over een internationaal thema innemen wanneer niet alleen een meerderheid, maar alle 28 lidstaten het hierover eens worden. De leider van de EU-delegatie bij de gesprekken in New York stelde echter een “gemeenschappelijke positie” voor om de Hongaarse diplomaten onder druk te zetten om het standpunt van de Hongaarse regering niet uit te leggen, zei de minister. Deze affaire toont aan dat “niets de Europese Unie er van afhoudt” om Hongarije haar immigratiepolitiek op te dringen, zei Szijjártó.

De minister kondigde aan dat hij het Hongaarse standpunt in de volgende ronde van de VN-gesprekken op 12 maart persoonlijk zal uitleggen.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Immigratie, Patriottisme, Rotzakken, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

10 reacties op Szijjártó: Hongarije zal zich niets door de EU laten opdringen

 1. travor zegt:

  Waarom snappen ze in Hongarije WEL dat je hele land de afgrond instort met miljoenen uitkeringstrekker erbij met vaak crimminele achtergrond. en waarom in Brussel niet ??

  Like

 2. Henk der Niederlànder zegt:

  Even niet on topic maar nmm. wel vermelding waard.
  Het ziet ernaar uit dat in Slowakije een Malta 2.0 gebeurd is.
  Ook een onderzoekjournalist die te kort bij de heersende elite kwam en dus dood moest.

  http://nieuws.tpo.nl/2018/02/26/slowaakse-onderzoeksjournalist-en-verloofde-vermoord-mogelijk-vanwege-werk/

  Like

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Hongarije is een netto ontvanger van de EU, enkele miljarden jaarlijks.

  Ik hoop dat de Visegrad-landen hun poot stijf houden.
  Maar onder druk wordt alles vloeibaar.

  Like

 4. Pingback: De EU en Hongarije | toodlessss

 5. Zijlstra zegt:

  De visegrad-landen zullen zich van Europa gaan afsplitsen.

  Like

 6. Margareta zegt:

  Hongarije is nog een netto ontvanger, maar de bedrijfsresultaten blijven gestaag doorgroeien. In tegenstelling tot Giekenland (zij waren nog in een slechtere situatie toen Hongarije in de EU is opgenomen) hebben zij door hervormingen en door vroegtijdig terugbetalen van de IMF lening, zichzelf kunnen opwarderen tot een welvarend land en daarmee hebben zij bereikt dat Hongarije binnen één-twee jaar nettobetaler wordt. Het land is erg geliefd onder de buitenlandse investeerders, waarvan Duitsland de grootste is. Hongarije is een land met maar rond de 10 miljoen inwoners, maar het is een trots land met een gezonde visie waarmee zij de gevaren van de huidige migratiegolf tijdig hebben onderkend. Gezien hun ervaring in het verleden, zij zullen voor de migratiedruk die van bovenaf wordt opgelegd nooit zwichten.

  Like

 7. Janszn zegt:

  Je suis “HONGAAR”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s