Hamburg: vijfde anti-Merkel demonstratie onder enorme politiebeveiliging

Screenshot_270

(Vertaling: E.J. Bron)

Links-extremen hebben maandag opnieuw geprobeerd een anti-Merkel demonstratie in Hamburg te verhinderen. Volgens de politie wilden kleine groepen steeds opnieuw doordringen tot de demonstranten. De politie was met honderden mensen aanwezig.

Junge Freiheit

Aan de vijfde “Merkel-muss-weg”-demonstratie op de Ganzenmarkt in Hamburg namen ongeveer 300 mensen deel. Rondom het plein bevonden zich bijna 900 links-radicalen. De politie deelde mee dat het “tussen de beide groeperingen hier en daar tot verbale en handtastelijke conflicten kwam”.

“Ik ben geen nazi en heb desondanks een andere mening”

De Merkel-tegenstanders demonstreerden voor een “politieke wissel”, hielden spandoeken omhoog met het opschrift “Ik ben geen nazi en heb desondanks een andere mening”, “De intoleranten zijn de dictators van morgen!” of “I have a dream: dat ik op zekere dag zonder enorme politiebeveiliging mijn mening kan uiten” (foto boven).

Net als bij de demonstratie van vorige week moest de politie de deelnemers uiteindelijk naar het dichtstbijzijnde metrostation escorteren. Ongeveer twee weken geleden hadden links-extremen het huis van de voormalige initiatiefneemster van de manifestatie aangevallen en bedreigingen uitgesproken. Daarna veranderde de leiding van de demonstratie tweemaal.

Binnenlandse Veiligheidsdienst wijst op “extremistische samenhangen”

De “Merkel-muss-weg”-demonstratie had maandag al voor krantenkoppen gezorgd, toen de Binnenlandse Veiligheidsdienst Hamburg bekend maakte dat “rechts-extremisten” met het protest zouden proberen “politiek teleurgestelde burgers” voor zich te winnen. Weliswaar deden er aan de manifestaties ook “vermoedelijk ontevreden demonstranten uit de burgerlijke clientèle mee”. Er zou echter sprake zijn van “extremistische samenhangen bij de maandagbijeenkomsten”, stond er in een mededeling.

De initiatiefnemers zouden “volgens informatie van de Binnenlandse Veiligheidsdienst deels een voorgeschiedenis in rechts-extremistische structuren hebben en afkomstig zijn uit het milieu van uitsmijters en oude hooligans”.

Derhalve zouden zich onder de demonstranten ook “personen uit de rechtse en rechts-extremistische scene bevinden, ook met een subculturele-rechts-extremistische achtergrond”. De instantie beklaagde dat er geen  sociale angst tussen de burgerlijke deelnemers en rechts-radicalen zou zijn. “In zoverre moeten we er van uitgaan dat ook de niet-extremistische deelnemers weten met wie ze in het centrum demonstreren”.

Daarop kwam kritiek van de AfD. De woordvoerder Binnenlandse Zaken van de AfD-fractie in de gemeenteraad van Hamburg, Dirk Nockemann, verweet de binnenlandse Veiligheidsdienst politiek gemotiveerd te handelen. “De binnenlandse Veiligheidsdienst ageert overduidelijk politiek en wil de burgerdemonstraties via de achterdeur criminaliseren en zodoende in diskrediet brengen. De manifestaties op de maandagen van de burgerlijke conservatieven waren geweldloos en vreedzaam. Als er geweld was, dan ging dit altijd uit van de links-extremisten”.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", AfD (Alternative für Deutschland), burgermoed, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

4 reacties op Hamburg: vijfde anti-Merkel demonstratie onder enorme politiebeveiliging

 1. Aegolius cs zegt:

  Het lijkt wel of de geschiedenis sinds de jaren ’30 opnieuw “bruinhemden” voortbrengt. Daarvoor zullen ze anders hebben geheten. Evenwel de poppenkast(…) hebben veranderd.

  Liked by 1 persoon

 2. Qvic zegt:

  In de regulieren media wordt verzwegen dat al die linkse tegendemonstranten hoogverraad plegen en al diegene die deze “tegen Merkel” demonstratie proberen te verhinderen een gevangenis van 5 jaar of langer riskeren, mits de gevestigde orde de wet correct uitvoert i.p.v. nu het geval is. Dan blijkt dat de huidige politiek zelf hoogverraad pleegt op de bevolking.

  Liked by 3 people

 3. kampersrene zegt:

  Meer en meer Duitsers kotsen op die asielers tot groot ongenoegen van die linkse groenen Ze willen het tij doen keren en hopen dat hun meest extreme rechtse vijanden ook met spandoeken de asielers welkom heten. Ze willen daarvoor een documentaire maken om te laten zien wat voor prachtmensen die asielers wel zijn .Een acteur verkleed als imam predikt in een decor van een moskee , liefde en respect voor andersdenkenden en vooral dankbaarheid voor de gulle hand van de weldoeners . No Go zones worden aan de ingang versiert met bloemen en aan de ingang in grote letters ” Welkom Lieve Duitsers” Een gezinnetje mag ook niet ontbreken in hun documentaire
  Fatima is een hardwerkende lieve vrouw waar de goedheid zo afdruipt Haar man Mohamed is te braaf om dood te slaan , hij wil werken en weigert een leefloon , liever sterven dan bedelen is zijn moto In de woonkamer hangt een groot portret van Merkel met onderaan Dank U Mutti .Boven de haard in het Arabisch de naam van Allah met daarnaast een kruisbeeld want de Islam is niet fanatiek ! maar verdraagzaam en vredelievend

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s