Terugsturen. Dat gaat zo (maar niet)!

Screenshot_109

(Door: Wim van Schaik)

Israël wil van de Afrikaanse ‘migranten’ af. Daar heeft het land eigen redenen voor. Israël is klein en dichtbevolkt. Het wil er  in de eerste plaats zijn voor Joden die naar Israël komen. Al één miljoen immigranten uit Rusland en 50.000 Ethiopische Joden vonden een nieuw bestaan in Eretz Yisrael. Tegenwoordig zijn het vooral Europese Joden, die door  toenemend antisemitisme uit Europa verdreven worden,  die naar Israël vertrekken.

Maar er is meer waarom Israël van de Afrikanen af wil. Israël heeft een groot defensiebudget. De noodzakelijke zorg voor het armere deel van de bevolking en voor zieken en gehandicapten staat daardoor onder druk. Dan is het niet reëel om de beperkte middelen te besteden aan het onderhouden van grote groepen uit Afrika.

En dan is er nog de veiligheidssituatie. Israël wil geen slapende salafistische terreurcellen. Het wil ook geen no go zones in het verpauperde deel van Tel Aviv, waar de oorspronkelijke bewoners steen en been klagen. Het is het bekende liedje: mensen voelen zich opgesloten in hun eigen huis, durven ’s avonds niet meer over straat, Afrikaanse ‘immigranten’ eisen brutaalweg reeds bewoonde woningen op, roven, vallen vrouwen lastig en deinzen niet terug voor moord. Het zijn ook de Afrikanen die zeggen: “Dit is het Heilige Land, het is een christelijk land, het behoort aan de zwarte man uit Afrika.” Kortom, lieden die je nooit, zoals de Filipijnse gastarbeiders, met een T-shirt ‘I love Israël’ zult zien lopen.

Israël kampt al jaren met de ongewenste ‘vluchtelingen’, die ooit via Egypte binnen kwamen. Meestal uit Eritrea en Sudan. In 2010 werd daarom een 250 kilometer lange barrière gebouwd in het desolate woestijnlandschap van de Sinaï-woestijn. Een ‘hek’, vol gehangen met geavanceerde detectieapparatuur. Zo werd de invasie uit Afrika gestopt. Was ook hoog tijd, want ondertussen waren al tienduizenden mensen uit Afrika het land binnen gewandeld.

Er zijn ruim 26.000 Eritreeërs en zo’n 7500 Soedanezen in Israël, plus ca. 6000 meest Eritrese kinderen die de afgelopen jaren in Israël zijn geboren. Wie geen asiel kreeg, moet nu ook echt weg. Het gaat om zo’n 20.000 mensen. Gezinnen, vrouwen en kinderen mogen voorlopig blijven. Voor  alleenstaande mannen geldt: vertrekken en 3500 dollar meekrijgen of voor onbepaalde tijd in de gevangenis.

Volgens de tegenstanders gaat het maar om weinig mensen (0,5% van de bevolking). Dat de regering overeenkomsten heeft gesloten met  Oeganda en Rwanda, waar Eritreeërs en Soedanezen een legale status krijgen en mogen werken, vinden zij maar niks. Dat het Israëlisch hooggerechtshof die overeenkomsten heeft gecheckt en goedgekeurd, maakt hen ook al niets uit. Zoals gewoonlijk zijn programma’s voor hen dé oplossing. Programma’s voor spreiding. Programma’s voor werk. Programma’s voor krachtwijken.

Ondanks de tegenstand zijn inmiddels duizenden asielzoekers vertrokken naar Afrika. De Israëlische regering is van plan 20.000 asielzoekers uit Afrika naar Oeganda en Rwanda over te brengen. De operatie zou op 1 april van start gaan, maar is nu weer opgeschort door het hooggerechtshof als gevolg van een juridische strijd over de uitzettingen.

Ondertussen draait de vertraag-machine op volle toeren. Circa 25.000 mensen hebben pas nog  in Tel Aviv gedemonstreerd tegen het uitzetten van Afrikanen. De betoging was georganiseerd door (wie anders?) Eritrese en Sudanese asielzoekers. Maar vlak de deugmensen niet uit. Ook in Tel Aviv zijn ze te vinden. Ze steunden het protest. Het zou mij zelfs niet verbazen als ze de drijvende kracht achter het protest waren.

Dezelfde krachten willen de geschiedenis van Israël naar hun hand zetten door net te doen alsof het land niet gesticht is om specifiek de overlevenden van de Holocaust een thuis te bieden, maar om alle ontheemden der aarde op te vangen. Zij schamen zich niet om hun beweging de ‘beweging Anne Frank Thuis Toevluchtsoord’ te noemen en tegelijk lieden toe te laten die het geloof belijden dat ervoor zorgt dat Joden massaal  Europa verlaten.

Terugsturen. We horen het vaak roepen. Israël maakt er ernst mee en dat is meer dan van ons land gezegd kan worden. Maar de praktijk leert dat het makkelijker is om onwelkome vreemdelingen tegen te houden, dan om ze terug te sturen… Alleen dat al zou voor ons het signaal moeten zijn om haasje rep je te stoppen met  het binnen laten van nog meer ‘vluchtelingen’.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, gezond realisme, Islamisering, Israël, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op Terugsturen. Dat gaat zo (maar niet)!

 1. Sabeltant zegt:

  De meeste “vluchtelingen” ontpoppen zich tot eerste klas parasieten die tot hun dood met de hele familie aan het staatsinfuus hangen.
  Ze willen natuurlijk graag werken maar wie wil er nou aartsluie analfabeten die de taal niet spreken in dienst nemen?
  Elk zichzelf respecterende regering zou in de eerste plaats op moeten komen voor hun eigen bewoners.
  Ze horen hier niet!

  Geliked door 5 people

 2. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  De zwarte man uit Afrika krijgt steeds meer noten op z’n zang. “Het heilige land behoort aan de zwarte man uit Afrika.”
  Omdat?? Omdat ze er hard voor gewerkt hebben?? Stelletje dwazen!!

  Geliked door 2 people

 3. Thom zegt:

  Och waarom biedt Rutte ze geen asiel aan op het platteland in Nederland ?
  Dan gaat het wat sneller om de Nederlandse plattelandsdorpen te veranderen in “Vogelaardorpen”.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mario Schettini zegt:

  Ook bij Joden zijn idioten. Zij zijn gelijk aan de Cohen’s en Asscher’s in ons land.

  Geliked door 1 persoon

  • Anneke zegt:

   Deze joden, staan niet achter het politieke beleid van Israel. Zij staan geheel niet achter het bestaansrecht van dit pareltje aan de Middellandse Zee. Kontlikkertjes van die zo zielige Palestijnen….Trouwens de voorvader van Asscher heeft zich in de WW-II enorm verdacht gedragen…De joodse NSB-er, kan deze persoon wel genoemd worden. Cohen en Asscher hebben te veel liefde voor het (PvdA) socialisme !!!

   Geliked door 1 persoon

 5. ReaGluurder zegt:

  Israel is een westers, dus beschaafd land. Deportatie ligt, om de bekende reden, heel gevoelig. Zuid-Tel Aviv was voor de komst van de migranten ook al een jungle, maar had zeker zijn charmes. Moet nog zien of het lukt om de migranten het land uit te krijgen. Er zijn ook al orthodoxe rabbijnen die voor de migranten opkomen.

  Like

  • Anneke zegt:

   Dat zijn er (gelukkig) niet veel….Zij komen natuurlijk wel op voor bijvoorbeeld de Ethiopische en Somalische joden !!! Deze rabbi’s zullen het zeker niet proberen de islamitische Afrikanen tot het jodendom te doen bekeren…

   Like

 6. Nachtkaarsje zegt:

  Gewoon rigoureus te werk gaan. Iedereen die het niet eens is met de uitzettingen en zich daarmee bekend maakt middels protesten en het organiseren van andere acties, ook op het vliegtuig zetten. Moet je kijken hoe gauw ze hun mond dicht houden en zich voegen naar de heersende mores. Laat de storm over de uitzettingen in de andere landen dan maar losbarsten. Genoeg is een keer genoeg.

  Like

  • kruisridder zegt:

   Dan heb je kans dat hun land hun eigen burgers niet binnenlaten omdat ze blij zijn van hun criminelen af te zijn. Zet ze gevangen net zolang tot ze kiezen voor een ´´vrijwillig´´ vertrek. Dan worden ze wel toegelaten, maar niet de deportatievluchten.

   Like

   • Nachtkaarsje zegt:

    Kan ook Kruisridder. Inderdaad kunnen deportatie perikelen weleens ongewenste gevolgen hebben. Illegalen overtreden de wet en horen in de gevangenis of in hun eigen land. Zo kom je met de wet in de hand toch van ongewenste personen af. En Israel is wel zo humaan om echte vluchtelingen op te vangen en te helpen.

    Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Wens bij deze Israël veel succes met het ontnegeren van het land; alle illegalen retour afzender.

  Geliked door 3 people

 8. Joshua zegt:

  Was dat tuig in Den Haag maar zo bijdehand geweest!

  Geliked door 2 people

 9. koddebeier zegt:

  Uitzetten zo snel mogelijk en zo nodig ook die 25000 demonstrerende idioten !!

  Geliked door 1 persoon

 10. fleckie zegt:

  De eerste reactie: ‘deruit ermee,’ zijn TOTAAL NUTTELOZE VOLKEREN , die alleen maar enorme irritatie : ( door hun nutteloosheid,…..altijd dwarsliggend,en daarbij ook nog menen eisen te mogen stellen. ………( men moet wel beseffen: FRECHHEIT SIEGT, …….EN…….DAARNA …WEER…….een……..ANDERE…….EIS!!

  Like

  • fleckie zegt:

   Het Joods nationale , fonds, heeft niet voor niets geijverd om gelden te verzamelen ,om
   ISRAEL! …….( het eigenlijke PALESTINA) te voorzien van ontginningen,(oa. BOSSEN-
   AANLEG, en droogleggen van moeras! ,…..opdat ‘nutteloze volkeren hiervan gaan profiteren. …….(opeisen) daarom …….RAUS DAMIT!

   Like

 11. fleckie zegt:

  Diegenen die protesteren tegen uitzetting van ‘ongewensten’ ( dus, met een ‘ ANDERE ACHTERGROND’)……. moeten gewoon. verplicht gesteld worden …ONGEWENSTEN OP TE NEMEN in EIGEN WOONGELEGENHEID!!) ……………..IN ALLE LANDEN!!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ fleckie 29 maart 2018 om 09:51

   En die ‘ongewensten’ dan natuurlijk ook uit eigen zak te vreten geven en als ze ziek zijn, de veearts betalen.

   Like

 12. Claudia M. zegt:

  Q; Het zijn ook de Afrikanen die zeggen: “Dit is het Heilige Land, het is een christelijk land, het behoort aan de zwarte man uit Afrika.”

  Het is misschien wel heilig land, maar absoluut niet christelijk en het behoort zeker niet toe aan de zwarte man uit Afrika. Afrika behoort aan de zwarte man en van mij mogen ze het hebben. Wel alles zelf gaan doen en geen enkele cent meer van de blanke man die richting op. Wel alle negers, die mogen wat mij betreft inmiddels allemaal terug. Ik ben helemaal klaar met die schreeuwlelijken.

  Geliked door 1 persoon

 13. Anneke zegt:

  De Afrikaanse nieuwkomers….De gangsters van de hell, behoren niet in het mooie Israel !!! Get out…

  Like

 14. N.E. Derlander zegt:

  Waarom zou terugsturen niet kunnen als de wereld van iedereen is en iedereen van de wereld?

  En mogen christenen een christelijke kerk in Mekka bouwen nu de wereld van iedereen is en iedereen van de wereld? Wat vindt de EU hiervan?

  Satan zei tegen Jezus Christus: ik kan je alle koninkrijken van de hele wereld geven, als je maar mijn autoriteit erkent……. Jezus ging daar niet op in.

  De rijken en machtigen van deze wereld wel. Het vervelende voor hen is dat Satan dat tegen de hele wereld zegt: de wereld is van iedereen en iedereen is van de wereld… ha, ha. En zij leefden maar 1 keer en deden of zij gelukkig waren……..

  Like

 15. Thoth zegt:

  (…)Circa 25.000 mensen hebben pas nog in Tel Aviv gedemonstreerd tegen het uitzetten van Afrikanen. De betoging was georganiseerd door (wie anders?) Eritrese en Sudanese asielzoekers.

  Natuurlijk. Beter in Israël dan een Afrikaans land. Ze hebben werk en wanneer je werkloos bent, een aardige WW. Ondanks dat ze nauwelijks Israëlisch praten. Maar goed, dat moeten ook in Nederland organiseren. Maar het duurt nog even voor de huidige ‘elites’ hun macht verliezen.

  Like

 16. Republikein zegt:

  Dierentuinen zijn veilig, meestal tenminste.

  Like

 17. Henk.V zegt:

  Meer dan enig ander land heeft Israël het recht om zich af te schermen tegen instroom van mensen die mogelijkerwijs het land en haar inwoners vijandig gezind zijn. Protesteren tegen het volstrekt legale recht op zelfbescherming gaat voorbij aan de dramatische vervolgingen waaraan de Joden zijn blootgesteld.
  Dat politiek links, met haar ondoordachte ideeën over ruimte bieden aan alle ”verdrukten en ontheemden” uit de hele wereld, geen oog meer heeft voor de Joodse behoefte aan eigenheid en veiligheid zal ons niet verbazen.
  Ook de linkse Joden zijn kennelijk hun herinneringen aan de vreselijke gevolgen van de Holocaust vergeten. Links denken en je nuchtere verstand blijven gebruiken gaan steeds minder samen….

  Geliked door 1 persoon

 18. jannema zegt:

  De ironie, bezwijken aan eigen gif. Kan hier niet wakker om liggen.

  Like

 19. Sonja zegt:

  Ja meteen terug sturen naar hun eigen land heel goed van Israël 🇮🇱🇮🇱

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s