Nee tegen uitzetting Russische diplomaten – aanvallen op Kurz

Screenshot_115

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP, foto) wordt massaal aangevallen door politici van de Duitse CDU, omdat hij geen Russische diplomaten wil uitzetten wegens onbewezen beweringen in de zaak Skripal.

Contra magazine

Omdat de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz pocht op de neutraliteit van Oostenrijk en geen acties tegen Rusland wil ondernemen, die slechts gebaseerd zijn op beweringen en beschuldigingen, wordt hij door de “collega´s” van de Duitse zusterpartij CDU massaal aangevallen. Terwijl de Duitse politici opnieuw bewijzen dat het hen hierbij alleen maar om anti-Russische politiek gaat en bijvoorbeeld niet om zuivere bewijzen.

Wanneer bijvoorbeeld de CDU-expert buitenlandse zaken Elmar Brok tegen “Bild” zegt dat “alle EU-landen gemeenschappelijk zouden hebben moeten handelen bij de uitzettingen. Dat Oostenrijk pocht op neutraliteit is absurd, per slot van rekening gaat het om solidariteit met een EU-land, waarin kennelijk een door Rusland bevolen gifaanval werd uitgevoerd”, dan is daarin een merkwaardig wereldbeeld te zien.

Want hij eist puur op basis van een of andere Britse beschuldigingen – en zelfs hij gebruikt het woord “kennelijk”, dat niet duidt op kennis en bewijzen – een deelname van Oostenrijk aan een symbolische actie tegen Moskou. Heeft Brok bewijzen voor een Russisch daderschap? Nee, die heeft hij niet. Maar als het tegen Rusland gaat, maakt dat ook helemaal niets uit.

En wanneer de Europarlementariër van de CDU, Davis McAllister, zich aansluit bij de kritiek op Kurz, wordt het daar niet beter van. Deze zei tegen de krant: “Alle EU/lidstaten inclusief Oostenrijk zouden volledige solidariteit moeten tonen.” Echter: solidariteit met wat? Met leugens? Met insinuaties? Met onbewezen beweringen? Kurz zou een idioot zijn als hij dat zou doen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, demoniseren, Duitsland, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Oostenrijk, Rotzakken, Rusland. Bookmark de permalink .

31 reacties op Nee tegen uitzetting Russische diplomaten – aanvallen op Kurz

 1. OphEUffen zegt:

  Zoeken alvast excuus om Oostenrijk te annexeren? Onze historie leert dat het gevaar uit Duitsland komt, niet zo zeer uit Rusland.

  Liked by 1 persoon

 2. paulzwueste zegt:

  Aan de ene kant zien we ’n links georiënteerde generatie politici die we gemakshalve onder de noemer: “babyface” kunnen rangschikken.
  Typische exponenten hiervan zijn Trudeau, Klaver, Macron, Merkel met achter haar ’n horde opgeblazen beroepspolitici.
  Aan de andere kant zien we geharde rechtse politici zoals De Winter, Baudet, Kurz, Marine le Penn, Wilders.
  Interessant.
  Wat Kurz momenteel doet is Oostenrijk langzaam maar zeker stelling laten nemen tegen de waanzin van de EU en haar islam-beleid.
  Tegelijkertijd is men bezig de Balkan-landen-Unie sterker en weerbaarder te maken, als tegenpool tegen ’n mogelijke toekomstige dreiging van de NAVO….
  Mark my words…

  Liked by 1 persoon

  • ieznogoedh zegt:

   Om nou rechskanzer merkel onder de noemer babyface te plaatsen gaat wat ver.
   Als er iemand in het rijtje geen babyface heeft, dan is het merkel wel.
   Oud uitgezat lijk zou een betere benaming zijn, dan kan ze samen in een rijtje met soros die, net als merkel, eruit ziet alsof hij al een paar jaar dood is.

   Like

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Hitler, Mussolini, Stalin en Pol Pot waren brave democraten vergeleken bij Brusselse dictators.

  Wat een engnekken daar in Brussel/Duitsland.
  De koude rillingen lopen over mijn rug.
  Met de dag wordt het griezeliger.

  Liked by 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Zeker zijn het engnekken in Brussel. Maar om ze te vergelijken met Hitler, Mussolini, Stalin en Pol Pot slaat als de bekende tang op het even bekende varken. Ontegenzeggelijk zijn ze bezig met heel kwalijke plannen, die de bevolking ook nog eens niet echt duidelijk worden gemaakt. Maar de vele miljoenen doden die het bovenstaande kwartet op zijn geweten heeft heb ik nog niet gezien. Praat geen onzin S&W!

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Liked by 1 persoon

   • Statler & Waldorf zegt:

    U bent klaarblijkelijk niet op de hoogte van de doden van de aanslagen in Europa, zijn er inmiddels al duizenden, en de doden die nog zullen volgen vanwege de EU-strategie.
    U zou moeten leren tellen J.C. en enige vorm van toekomstig doortellen kunnen ontwikkelen.

    Nog niet, inderdaad, maar ik kijk verder dan mijn neus lang is J.C.

    Like

  • guusvelraeds zegt:

   Hitler, Mussolini, Stalin en Pol Pot waren brave democraten vergeleken bij Brusselse dictators.

   Ik ruim het zooitje in Brussel liever vandaag op (niet letterlijk) dan morgen, maar om weg te lopen met een vergelijking zoals boven gaat niet alleen ver maar is ook niet steekhoudend. Wel maken de technocraten in Brussel steeds meer kans op het veroorzaken van een Europese burger oorlog (niet door hun gewild maar wel veroorzaakt) waarbij het doden aantal toch op zijn minst in de honderdduizenden zal gaan lopen.

   Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    Kwestie van tijd en spanningen tussen bevolkingsgroepen.

    Dan volgen de aantallen vanzelf.

    Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “U bent klaarblijkelijk niet op de hoogte van de doden van de aanslagen in Europa…”

   1e Gaat u er maar gevoeglijk van uit dat ik redelijk goed op de hoogte ben van de wandaden van het schoftentuig in Brussel.
   2e Ik kan aardig tellen, maakt u zich geen zorgen.
   3e U kijkt verder dan uw neus lang is: verbeeld u zich vooral niet dat u de enige bent.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 4. Mary zegt:

  Oostenrijk moet helemaal niets behalve zijn eigen koers volgen, net zoals de rest van de lidstaten, het CDU/Merkel in Duitsland en die oorlogzuchtige EU club moeten verdwijnen zijnde het grote gevaar voor de Europese bevolking.

  Liked by 2 people

 5. Arthur Schop zegt:

  Moedig man met gezond verstand

  Liked by 1 persoon

 6. Hovawart zegt:

  Één Europese Unie voor de vrede, één ideologie voor de vrede faciliteren, hogeropgeleiden met een islamistische achtergrond aantrekken, invoerengesprekken aangaan met groot-moefties en islamhogepriesters voor de vrede, en de westerse burgers betalen er dik voor, waarvoor? allemaal leugens en bedrog.
  Vaak zie ik om de lieve vrede te bewaren diverse zaken door de vingers, maar nu vind ik dat ik me aan mijn opvoedkundige taak moet kwijten, er zijn mensen die zo roerend kunnen liegen dat ze er zelf tranen bij vergieten, en zijn er zo gewend aan geraakt de waarheid niet te zeggen dat zij het zich niet meer bewust zijn wanneer zij liegen.
  De gelovigen zijn er zo gewend aan geraakt dat hun sprookjesboek als geloof te boek staat dat zij het zich niet meer bewust zijn dat er geen greintje bewijs bestaat voor hun ideologie, slechts godsdienstwaanzin en massahysterie, hoe langer men het voort liegt, hoe grote het wordt, des te langer men het tolereert, hoe gevaarlijker het wordt.
  Ik trap er niet, al die leugens van die politici, asociaal schorriemorrie die de samenleving in ellende storten om hun leugens overeind te houden, ik geloof ook niet in sprookjes(boekjes) maar zie wel dat de realiteit nadert,…….In the gathering gloom, the storm rising in the west.

  Liked by 1 persoon

 7. Daan Kranenburg zegt:

  “Alle EU/lidstaten inclusief Oostenrijk zouden volledige solidariteit moeten tonen.” Echter: solidariteit met wat? Met leugens? Met insinuaties? Met onbewezen beweringen? Wat is dit voor irrationele waanzin waar de westerse bestuurselite mee bezig zijn? Wie en waarom willen ze van Rusland weer een vijand maken? De wapenindustrie? Of om interne problemen te verdoezelen en een vijand te creëren? Ik snap er niets meer van.

  Liked by 1 persoon

 8. Eric zegt:

  Knap. Ik hoop dat de Oostenrijkers het been stijf houden. Het is duidelijk dat May zo hysterisch schreeuwt om het Telfordschandaal te doen vergeten. Dat Kurz en Strache in die tactiek niet meegaan siert hen. Er zijn duidelijk krachten aan het werk die erop uit zijn Poetin tegen Europa op te zetten. Het zijn dezelfde krachten die Europa willen islamiseren. We kennen ze allemaal: Juncker, Merkel, Soros, Verhofstadt, Timmermans, Macron. Dat de EU nu ook binnen West-Europa tegenwind krijgt, zoals uit Oostenrijk en Denemarken (en binnenkort Italië?) wijst erop dat er eindelijk wat beweegt. Of het voldoende zal zijn, en of het niet te laat is, is een andere zaak.

  Liked by 1 persoon

 9. Thoth zegt:

  Ach, Nederland met zijn ‘elite’, is erg volgzaam. De Britten, EU zegt dat : ook in Nederland 2 Russen eruit. In ieder geval zijn ze in Oostenrijk tenminste verstandig.

  Liked by 1 persoon

 10. Trucker zegt:

  Zal proberen om in één zin mijn definitie over deze man weer te geven.

  —>Jonge politieker met ballen <—-

  Het andere uiterste is (ik denk dat ze niet ze lichtjaren in leeftijd schelen) de snotneus (die met zijn moeder is getrouwd) Macron.
  Mijn mening over dat ranzig kereltje zit vervat in de benaming die ik hem geef.
  PRULLEVENTJE.

  Liked by 1 persoon

 11. koddebeier zegt:

  Chapeau voor Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz., geen marionet van de VS en de EU !

  Liked by 2 people

 12. scherpschutter1943 zegt:

  Kurz heeft groot gelijk

  Liked by 2 people

 13. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Ik hoop toch zo dat de Russen het niet hebben gedaan en de beschuldigers op hun knieën bij Putin om vergeving moeten smeken.

  Liked by 2 people

 14. laura van der storm zegt:

  Bravo meneer Kurz!!!!

  Liked by 1 persoon

 15. Roeland zegt:

  Kurz ligt op koers! Wie volgt?

  Like

 16. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  In het Engelse Salisbury is met (Russisch ???) zenuwgas een aanslag gepleegd op de Brits/Russische dubbelspion Sergei Skripal. En nu staat de hele wereld op de achterste poten. Iedereen wijst met een beschuldigende vinger naar Poetin. Er is bewijs. Alleen zo jammer, dat dat bewijs net zo sterk is als de bewijzen, die colonel Powell destijds had, over de vermeende massavernietigingswapens van Saddam Hussein. Dus de hele beschaafde wereld wijst nu Russische diplomaten uit.

  Maar steeds meer gewone mensen beginnen te twijfelen aan de officiële lezingen. Er duiken geruchten op, dat het een valse vlag operatie van Theresa May is. De Britse bewijsvoering rammelt aan alle kanten. Het verhaal is ook zo gekunsteld. Er wordt wel erg snel met de beschuldigende vinger naar Rusland gewezen. Het ligt ook nauwelijks voor de hand, dat de Russische geheime dienst zo knullerig te werk zou gaan.

  Wat goed, dat er nog iemand als de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz is, die zijn gezonde verstand gebruikt. Chapeau !!! Hij laat dus alweer zien, dat hij geen meeloper is met de eurocraten. Hij schijnt de Oostenrijkse geschiedenis ook voldoende te kennen, om te weten, uit welke hoek de echte gevaren komen.

  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12821:engelsen-betrapt-op-liegen-over-zenuwgas-novichok&catid=37:wereld&Itemid=50

  https://www.wanttoknow.nl/politiek/valse-vlag-operaties/russisch-zenuwgas-komt-uit-vs/

  Like

 17. Anna zegt:

  Sebastián Kurz nam de enige juiste beslissing! Chapeau!
  Zulke leiders hebben we meer nodig in Europa!

  Like

 18. Republikein zegt:

  @Oeps48 zegt:
  29 maart 2018 om 22:25

  Dat geloof ik ook, Britse geheime dienst, M17 o.i.d.
  Dankzij mensen zoals Brok kunnen wij straks aan het gas, figuurlijk dan, want energie wordt peperduur, en Kurz maakt een dealtje met Vlad, appeltje eitje.
  Wij, nee, wij niet, willen oorlog.

  Like

 19. Thoth zegt:

  (..)

  De partij wilde daarom weten of daar ook mensen tussen zaten met de Oostenrijkse nationaliteit.

  Oostenrijk verbiedt namelijk dubbel staatsburgerschap.

  De FPÖ stuurde de lijst naar de immigratiedienst, die constateerde dat op de lijst voornamelijk mensen met een verblijfsvergunning stonden. Maar 18.500 van de betrokkenen had inderdaad een Oostenrijks paspoort en mogelijk ook een dubbele nationaliteit. Van pakweg dertig mensen heeft de immigratiedienst inmiddels aangetoond dat ze inderdaad een dubbel paspoort hadden. Van duizenden anderen is het nog steeds totaal onduidelijk en zij moeten nu zien te bewijzen dat ze echt geen Turk zijn. Anders lopen ze de kans het land te worden uitgezet en verliezen hun eventuele Oostenrijkse nationaliteit.

  https://www.trouw.nl/home/hoe-bewijst-een-oostenrijker-dat-hij-geen-turk-is-~a705ccde/

  Aha, dit geeft de Oostenrijkers moed. Nu nog de 1 miljoen in Nederland!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s