Pasen: Wat wordt er eigenlijk gevierd?

Screenshot_150

De opstanding van Jezus Christus.

(Vertaling: E.J. Bron)

Pasen valt de ene keer in maart en de andere keer in april. Een belangrijke rol bij de berekening van de datum speelt de eerste volle maan in de lente. De eerste zondag daarna is het altijd Pasen. Hij valt op z´n vroegst op de 22e maart en uiterlijk op de 25e april.

RT

Witte Donderdag

Op deze dag herdenken christenen het laatste avondmaal van Jezus in de kring van zijn discipelen. Met die dag begint volgens christelijke voorstelling zijn lijden en sterven. Na de mis worden daarom vaak bloemen, versiering en kaarsen uit de kerk verwijderd. Ook de kerkklokken zwijgen tot in de nacht naar Paaszondag. In veel streken is het gebruik om in plaats daarvan met ratels lawaai te maken.

Goede Vrijdag

De “zoon van God”, zoals christenen Jezus noemen, werd volgens de Bijbelse overlevering op deze dag in Jeruzalem gekruisigd. Al sinds het vroege christendom wordt de vrijdag voor Pasen als stille dag van boetedoening en vasten begaan. Gelovigen bidden bij de kruiswegstaties. In veel christelijk bepaalde landen zijn op deze dag luide muziek, dans en ander vermaak verboden.

Paaszaterdag/Stille Zaterdag

Stille Zaterdag herinnert aan de periode dat Christus dood in het graf lag. In afwachting van de volgende paasmorgen heerst dan in het kerkelijk leven stilte. Stille Zaterdag of Paaszaterdag volgt op Goede Vrijdag. Het is de laatste dag van de lijdensweek die voorbereidt op het christelijke paasfeest, de opstanding van Christus uit zijn graf. Op deze dag herdenkt men de tijd dat Christus dood in het graf lag en er als het ware een stilte in de wereld optrad. Het kruis is nu leeg, en in veel kerken is het altaar nu leeg geruimd. Er liggen of staan geen bloemen, kaarsen of mooie kleden op het altaar.

Paaszondag

Veel mensen associëren Pasen vooral met gekleurde eieren en chocolade paashazen. Christenen vieren op Paaszondag de opstanding van Jezus Christus. Het is oud gebruik om in de nacht daarvoor paasvuren te branden en de paaskaarsen aan te steken. Het paaslam symboliseert de opgestane Christus.

Paasmaandag

Vooral in Zuid-Duitsland zie je overal groepen pelgrims, die zich met gebed en zang op de zogenaamde Emmaüstocht bevinden. Deze herinnert aan twee discipelen op weg naar Emmaüs, een dorp bij Jeruzalem. Volgens het evangelie van Lucas sloot Jezus zich bij hen aan. Eerst herkenden ze hem niet. Veel mensen maken zodoende ook alleen maar een wandeling, als het weer meezit. Het is bovendien de dag van de traditionele antimilitaristische vredesmarsen van de vredesbeweging.

Bron:
https://deutsch.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom. Bookmark de permalink .

65 reacties op Pasen: Wat wordt er eigenlijk gevierd?

 1. Petra DeBoer zegt:

  “Groene donderdag” heet het in Duitsland maar in Nederland is het “Witte donderdag”.
  Daarnaast is het morgen “Stille zaterdag”.

  Geliked door 1 persoon

 2. Pricella zegt:

  In Nederland is het Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag, eerste paasdag en 2e paasdag 🙂

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Moet het niet zijn “Witte Donderdag”.
  Herinner ik me uit m’n R.K.jeugd.
  In de Kerk werden alle beelden van heiligen met een paarse doek afgedekt en allerlei versieringen, kaarsen etc weg-gehaald……….

  Like

  • theresageissler zegt:

   Já. Het oude pastoortje-in-ruste, dat ons meer dan een halve eeuw geleden op school nog wel eens “Godsdienstles kwam geven, wist er in deze periode steevast wat typische, Roomse “pastoorshumor” aan toe te voegen:
   Zo had hij het over de Witte Donderdag “die in de kalk was gevallen” en had hij het bij het beschrijven van de Kruisweg bij herhaling over “Simon van Cyrene met zijn grote tenen op de kouwe stenen.”
   Tja, waarom herinner je je zulke dingen…

   Geliked door 1 persoon

 4. Merel zegt:

  Ik ken alleen witte donderdag

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Groene Donderdag?

  Volgens mij moet dat toch echt Witte Donderdag zijn.

  Maar je weet nooit hoever de macht van de groenen al reikt.

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   In Duitsland al ver want daar heet het Gründonnerstag:-)

   Meneer Bron heeft vanuit het Duits een artikel vertaald en het dus letterlijk vertaald maar wij noemen het inderdaad witte donderdag.

   Like

  • Nemesis zegt:

   In Duitsland heet het echt Gründonnerstag en heeft helemaal niks met de groenen te maken. Het heette altijd al zo en ik heb er nooit bij stil gestaan waarom het zo heette.

   Like

  • Peter zegt:

   Ingolf Hübner, Referent Theologie bei der Diakonie Deutschland, ist sich sicher: “Das ‘grün’ kommt nicht von der Farbe, sondern vom althochdeutschen Grunen, dem Greinen oder Weinen.” So meldet es auch der evangelische Pressedienst: “Das ‘grün’ in Gründonnerstag leitet sich nicht von der Farbe, sondern vom Wort greinen ab.”

   Beste Guus,
   Het heeft NIETS met groen te maken. Zoals je hierboven kunt lezen komt het van het woord ” greinen ” af.
   Greinen = janken.

   Like

  • Peter zegt:

   Ingolf Hübner, Referent Theologie bei der Diakonie Deutschland, ist sich sicher: “Das ‘grün’ kommt nicht von der Farbe, sondern vom althochdeutschen Grunen, dem Greinen oder Weinen.” So meldet es auch der evangelische Pressedienst: “Das ‘grün’ in Gründonnerstag leitet sich nicht von der Farbe, sondern vom Wort greinen ab.”

   Like

 6. delamontagne zegt:

  Als er moslim-feesten zijn te vieren, haasten de EU bovenstaanden en zelfs de paus zich om de moslims een “gezegende” Iftar, offerfeest etc te wensen.
  Bij de Turkse Erdogan is het anders.
  Op deze, voor de Christenen belangrijke dagen, heeft hij de Aya Sophia in Constantinopel ( Istanbul ) bezocht.
  Die is sinds Ataturk geen Mosqee meer is, maar een museum.
  Er wordt een tentoostelling gehouden over Turkse kunst.
  Hij opende die door o.a. een gebed uit de Coran te citeren.
  Het eerste verset uit dat boek droeg hij op aan allen die vroeger deze eerdere Christelijke Kerk en Istanbul hadden bevrijd van het Christendom en roemde de toen Sultan Mehmed II, de Veroveraar.
  Die heeft de stad in 1453 “bevrijd”….!van de Christenen !
  Een wrede vervolging volgde hierna.
  Hij wil van de nu Museum, weer een moskee maken.
  De Eucumene van de islam kant gezien………..

  https://www.redaction.media/articles/erdogan-lance-premiere-biennale-arts-classiques-turcs-a-ayasofya-a-istanbul/

  Like

 7. Janszn zegt:

  Kerst is altijd op dezelfde datum.
  De kruisiging was ook op een bepaalde datum.
  Waarom ieder jaar een andere datum?
  Een compromis met de heidenen in Rome?

  Like

 8. milaK9 zegt:

  Bijbels gezien bestaan er geen christelijke feestdagen.
  Pasen -> Easter -> Ishtar (godin met twee gezichten; vruchtbaarheid en liefde/oorlog).

  Like

  • BertG. zegt:

   Volgens jehova’s wordt er dan ook geen enkele dag gevierd uit de bijbel.
   Geen pasen, geen kerst, helemaal niets. Ook oud en nieuw niet.
   Alleen jehova’s denken er zo over.

   Like

  • jantjeuitnl zegt:

   Pasen komt (natuurlijk) van pesach, Pesach is het Joodse feest, ter herinnering aan de uittocht uit Egypte. Dit is ook “het feest” dat in Mattheüs 26:5 wordt genoemd.
   Dit is ook een opstanding van Christus:

   De opstanding van Christus in Sansepolcro door Piero della Francesca.
   Miraculeus gered tijdens de tweede wereld oorlog.
   Een Amerikaanse officier belegerde Sansepolcro met zijn artillerie en bedacht zich dat hij er een essay va Aldous Huxley over had gelezen, waarin hij schreef dat hier het mooiste schilderij ter wereld was. Hij besloot orders voor een bombardement te negeren.
   Later kon hij zonder een schot te losse Sansepolcro innemen omdat de Nazi´s zich al hadden teruggetrokken.

   Like

 9. delamontagne zegt:

  Ik krijg weleens het idee dat men in NL eerder de moslim-feestdagen kent en misschien nog wel weet wat die betekenen, dan dat men de betekenis of achtergrond van de Christelijke Feestdagen weet.
  Dat laatste zullen velen dan wel weer niet heel ERG vinden, maar wat ik dan wel weer HEEL ERG vind is dat de islam-feesten wel bekend raken en dat zelfs de Politie naar zo’n Iftar maaltijd gaat.
  Dat zou ONDENKBAAR zijn in Frankrijk.
  In Fr is Pasen de belangrijkste Chr. Feestdag, 2 dagen in tegenstelling tot Kerstmis maar één dag.
  Als ze dan al eens naar de Kerk gaan is het op Pasen en in Nov Allerzielen.
  Dan hebben de bloemenverkopers volop handel want iedereen koopt bloemen etc en bezoekt het graf van Familieleden.

  Geliked door 1 persoon

 10. BigLJohn zegt:

  Bankmedewerkers zijn vrij op Goede Vrijdag. Vraag hun wat Goede Vrijdag betekent, en ze staan met hun mond vol tanden. Maar natuurlijk moeten ze wel op Goede Vrijdag vrij zijn ! Vraag maar eens wat Hemelvaart betekent. Men zou kunnen antwoorden dat op die dag herdacht word dat de Amerikanen voor het eerst op de maan stonden. Maar wat veel zorgelijker is; Christelijke feesten zijn aan het verdwijnen, evenals alle kerken. Daarvoor in de plaats verrijzen de moskeeën als paddenstoelen uit de grond, neemt de moslimbevolking zienderogen toe, en word iedere generatie moslims steeds radicaler. Alle niet moslims uit het buitenland passen zich probleemloos aan, aan onze cultuur, in tegenstelling tot die ene rotte appel in de mand; moslims….Die ons eens, geheid naar de eeuwige jachtvelden zullen helpen !

  Geliked door 1 persoon

  • Anneke zegt:

   Tja, dit bereikt men wanneer de Leergangen van YHWH in de vuilnisbak worden gesmeten en dit proces is al heel wat decennia actief. De islamisering van ons continent en straks nog wereldwijd, is de zware zweepslag die wij ontvangen !!! En is niet enigste zweepslag, er zijn er al verschillende voorgegaan…Neem bijvoorbeeld de verslaving aan het zogenaamde groot kapitaal…De economische crisis, tien jaar terug heeft niet ZONDER reden plaatsgevonden…NEP rijkdom werd geadoreerd !!!

   Geliked door 1 persoon

 11. fleckie zegt:

  Eigen INITIATIEF voor ‘mooie’ gebouwen bij de van …MONGOLIË ‘!..afstammende Turken, ,was er niet, en eigenden zich …….INTERESSANTE!…….gebouwen gewoonweg toe,( o.a. De kathedraal AYA SOFIA),…….(wie weet hoeveel andere, ( prachtige ‘interessante, …….GELDSWAARDIGE………gebouwen nog meer?

  Like

 12. Erik zegt:

  Beste EJ, deze beschrijving van pasen is uit de christelijke orthodoxie.
  Er zijn vele vieringen die men zou kunnen uitleggen als pasen.
  Pre-christelijk, Joods en Gnostiek hebben alle hun verhalen.
  Uit al deze verhalen trek ik de conclusie dat het gaat om de bevrijding, om het beloofde doel van het vergangkelijke dat wordt overwonnen door het onvergangkelijke, het eeuwige, de opstand uit de innerlijke dood met de viering van de nieuw geboren geestzielemens.
  Dat pasen ook een uiterlijk feest is is mooi en fijn om te vieren doch het gaat om het innerlijk dat uit, zeg maar “Egypte” gevoerd wordt naar het beloofde land Het Koninkrijk onzer Vader.
  Wie kan zeggen “Ik en de Vader zijn Een” die heeft het werkelijke pasen in zichzelf gevierd en is opgestaan uit de dood, de oude tijdelijke mens is ondergegaan en als nieuwe mens opgestaan.
  Zo zal de nieuwe mens met Pinksteren huiswaarts keren, naar de oorsprong van waaruit de mens gevallen was. Slechts achterlatend zijn stoffelijk voertuig, zijn space suit van vlees en bloed.

  Deze verwijzing naar het innerlijk zal vele vreemd klinken doch met al de uiterlijkheden om mij heen moets ik dit toch even kwijt.

  Nogmaals een heel fijn Pasen allemaal.

  Geliked door 2 people

 13. Mario Schettini zegt:

  Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat beide verhalen – Kerstmis en Pasen – zo uit de Griekse mythologie afkomstig zijn. Iedereen haar/zijn geloof/overtuiging maar indien men de overlevering aanneemt dat de Joodse religie de bron is waaruit zowel Christendom als Islam zijn ontsproten, dan wil ik toch verzoeken om deze bron oprecht te bestuderen. Een wereld zal voor u opengaan…

  Like

  • Anneke zegt:

   HEIDENSE feesten, in een zogenaamd christelijk jasje…

   Like

   • Anneke zegt:

    Hopen dat de MESSIAS snel zal TERUGkeren, om orde op zaken te gaan stellen hier op aarde !!! Weg met de NEP leringen, weg met de religieuze- en maatschappelijke-WANORDE !!!

    Like

 14. Sonja zegt:

  Passen vier je niet met groen of wit enz…. Passen vier je dat de zoon van GOD ten derde dag is opgestaan

  Like

  • Peter zegt:

   Sonja. heeft gelijk : De Zoon van God is opgestaan !!

   Like

   • Sonja zegt:

    Dankjewel Peter hier met passen word herdacht dat de zoon van GOD is opgestaan dat hij dit heeft gedaan voor de echte zondaar en is is gestorven en heel veel geleden aan het kruis hij de lam Gods is en dat we dit mogen herdenken dat hij ook als we mogen beleven dat hij weer terug komt op de oordeelsdag

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Waarom is ie opgestaan? Wou zijn vader zitten? 🙂

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 1 persoon

  • Anneke zegt:

   En de dood OVERWONNEN is…De ziel zal voorleven, het huidige fysieke jasje zal vergaan. Een nieuwe jas, zonder motgaten zal geschonken worden…

   Like

  • BertG. zegt:

   Wat heeft ie trouwens de 4de en de 5de dag en de rest van de week gedaan.
   Of was ie toen alweer stiekem verdwenen.
   Of was dat een eenmalige verschijning op de 3de dag.

   Like

   • Sonja zegt:

    Bert nogmaals je mag niet spotten met God je weet wat daar op komt wat je allemaal zeg DE zoon van GOD is ook de almacht in die dag is de zoon van GOD opgestaan we weten niet wat er is gebeurd maar in ieder geval hoop ik dat ook die zoon de held en de gepland ook voor jou mag zijn want je weet spotters worden echt gestraft heb je de bijbel wel goed gelezen dan deze dag mag je ook blij zijn Bert maar spot niet meer

    Like

   • BertG. zegt:

    Lijkt wel een mossel die jezus, meteen gaan dreigen als ik niet in ‘m geloof.
    Dan kan ie het nou helemaal wel vergeten.
    We gaan niet dreigen met straffen.

    Like

   • Sonja zegt:

    Ten 3 dag is hij op gestaan en de 4 en 5 dag was hij op de aarde bij de dicipelen zij hadden niet in de gaten dat Jezus bij hen in het midden was een discipel kon niet geloven dat Jezus gestorven en weer opgestaan was hij nog voelen in de zij van de Heere Jezus en toen geloofde hij ook dat Jezus is gekruisigd en opgestaan is

    Like

   • BertG. zegt:

    Ok, hij heeft dus nadat ie opgestaan was, hier nog een tijdje rond gelopen voordat ie weer terug ze graf in ging.
    Een taai kereltje is dat geweest die jezus.
    Eerst gekruisigd worden, en dan nog een tijdje rond blijven lopen.
    Alleen niemand had het door, begrijp ik uit jou reactie.
    Dat is dan wel lullig geweest voor ‘m, dan snap ik het wel dat ie er weer tussen uit ging.

    Like

   • A.Ruygrok zegt:

    Bert ,deze Anneke en Sonja hebben gelijk spot niet met deze Heilige zaken.
    Waarom zou je dit willen doen.., en Let op 1x zal ieder mens verantwoording afleggen ook van ieder ijdel gesproken woord,ook Bert ook dhr Kohler ook ik want God,de God van de Bijbel dan welteverstaan zal niemand ontlopen.
    A.Ruygrok, Monster.

    Like

   • BertG. zegt:

    Als ie mij mocht tegen komen, houd ie ter plekke mee op om god te spelen.
    De tyfus voor ‘m. kom maar op.
    Ik ben er klaar voor, als ie durft.

    Like

   • Wolf zegt:

    @ Sonja, Hou eens op een 2e god te aanbidden! er is maar I GOD! De God van Abraham die alles Geschapen heeft Heelal en Aarde. HIJ Heeft Verboden dat u een andere god dan de Ware God verafgood. U heeft het over een mensenzoon die zich zelf een god noemde en die u ook nog aanbidt??? Schaamt u zich niet voor de Enige God ?! dat u HEM zo verloochend??? U zal de Toorn van De Eenige Eeuwige Oneindige GOD op u en uw nakomelingen krijgen als u niet snel de afgod van u AFZWEERT!!!

    Like

   • Wolf zegt:

    @ Sonja, De Oude Profeten zeggen ook dat de Messias nog moet komen….. Daar wachten we met z’n allen gewoon rustig op. “Zijn naam zal Emanuël ZIJN hebben de Profeten Des Ouden Testaments gepreekt en voorspeld en niet uw Jezus. Jezus was een afvallige Profeet en heeft inderdaad geleefd maar is gestraft door GOD omdat hij tegen de Wetten van God inging . Verdiende loon!

    Like

 15. duinsnip zegt:

  De Zoon van God is opgestaan. Zijn offer was geaccepteerd en nu is de weg vrij voor zondaars die zich bekeren om zich met God te laten verzoenen door in Hem te geloven. Dit is het eeuwige leven. Zij ontvangen die opstandingskracht nu al door de Heilige Geest en wachten met de reeds ontslapen christenen op het klinken van de bazuin, Kom hier op.
  Iets van die opstandingskracht werd zichtbaar toen twee weken geleden een Franse agent die christen was geworden zich als gijzelaar liet inruilen voor o.a. een moeder van twee kinderen. Hij offerde ook zijn leven voor de gijzelaars omdat hij wist al reeds eeuwig leven te bezitten. Wat kan een duivelse religieaanbidder hem doen? Wat een verschil tussen de hoop van deze agent en de perverse verwachting van een afgodsdienaar met z’n zogenaamde zeventig maagden. Het enige wat hem wacht is de hel, waar zijn vader de duivel ook heen gaat, helaas.

  Like

  • Anneke zegt:

   Wat ook vermeld / verteld mag / moet worden is dat steeds meer moslims wereldwijd christen worden, of al zijn geworden. Ze wagen gevaar voor eigen leven, in volle overtuiging…Zij worden op z’n minst verstoten uit eigen kring en staan dan ‘alleen’ hier op aarde. Yeshua is met hun, zij het voor het menselijk oog onzichtbaar…Hij zal hun zeker door dit leven voortduwen…LEIDEN.

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Opmerkelijk dat iedereen de verhalen hier verschillend vertelt. Als dat tweeduizend jaar geleden ook gebeurde, weet je natuurlijk niet wat je geloven moet. Voor de zekerheid geloof ik dus maar helemaal niet.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • BertG. zegt:

    Zit ze nou niet zo te pesten J.C. , dan raken ze helemaal van in de war.
    Met pasen kunnen ze dat er helemaal niet bij hebben, zo dadelijk moeten ze nog opgenomen worden in een crisis opvang met al die twijfel die wij zaaien.

    Like

  • Wolf zegt:

   @ Duinsnip , Een Gruwel is het in de Oogen van Den Eenige GOD dat u een tweede god aanbidt! Bekeer u en uw verwanten voordat het te laat is.

   Like

   • BertG. zegt:

    Nou doe je het toch weer, evangeliseren.
    Volgens mij heb je het nou al 3x beloofd.
    Lees dit nou eens even, erger kan toch eigenlijk niet meer.

    “Bekeer u en uw verwanten voordat het te laat is.”

    Like

   • BertG. zegt:

    Een fijne kerel zal jij zijn in de omgang met andere, als je al met zulke uitspraken aankomt.

    Like

   • Wolf zegt:

    @ BertG. Ik zette Duinsnip een spiegel voor omdat hij u wilde bekeren …… Dit is sarcastisch bedoeld tegenover Dhr. Duinsnip . Ik hou mij aan onze afspraak dat ik niet ga erkondigen hier. Maar ik werd niet goed meer van die lijzige linksige christen unie achtige verhaaltjes over hun NEP god Jezus! bweeeehhhhh…..

    Like

  • Wolf zegt:

   Die agent heeft de zachte wang toe gekeerd. Fout!! Hij had ze moeten DODEN! Oog om Oog Bloed om Bloed!

   Like

 16. Charles zegt:

  Dit zogenaamde “christelijke” paasfeest heeft totaal niets met de bijbel te maken, dit feest (de bijbel noemt dit Pesach, lees Leviticus 23 en Exodus 12)
  Rome heeft dit christelijke paasfeest, in de 1e eeuwen doorspekt met afgoderij = rebellie tegen de God van Israël. Dus in feite loop je door het vieren daarvan de afgoden achterna, de bijbel noemt dit “hoererij”.
  In deze video wordt het treffend uitgebeeld, deze video heet “wat is er met kerst mis” maar het legt ook uit hoe het met pasen en sinterklaas zit:
  https://weguitbabylon.nl/video/29-wat-is-er-met-kerst-mis

  Like

  • Sonja zegt:

   De bijbel noemt geen hoererij hoor en wat heeft passen met sinterklaas en Kers te maken dan …..de bijbel is een boek van liefde

   Like

  • Anneke zegt:

   Daarom vier ik géén pasen…Héél bijzonder is wel, dat dit jaar het joodse Pesach samenvalt met het ‘christelijke’ pasen. Komt niet vaak voor…

   Like

   • Harry zegt:

    Het lijkt hier onderhand wel een dependance van Xander .
    Alleen lijken ze me daar minder fanatiek .
    We ontsporen weer behoorlijk .

    Like

   • BertG. zegt:

    Harry, met dat verschil bij Xandernieuws, is dat de moderator ze daar verwijst naar het godsdienst forum op de site daar, wanneer er weer 1 door slaat met evangeliseren en bijbel spreuken.
    Hier blijft alles staan tussen de rest.
    De EO zou een moord doen voor zo’n publiek wat er hier allemaal komt.

    Like

  • Wolf zegt:

   @ Charles . EXACT!

   Like

 17. BertG. zegt:

  Een passiespel in de Braziliaanse stad Nova Hartz is op Goede Vrijdag ruw onderbroken door een toeschouwer die Jezus probeerde te redden van het kruis. Hij viel de acteurs die Romeinen speelden aan met een motorhelm.
  Kort daarvoor hadden omstanders de man horen roepen dat hij ’Jezus niet zou laten sterven’.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1862502/man-wil-jezus-redden-valt-romeinen-aan

  “Volgens de Braziliaanse website oglobo.com zou de man in de war zijn en al zijn vertrokken voordat de politie ter plekke was.”

  Zijn ze dat niet allemaal, in de war.
  Veel fanatieker kan je toch nauwelijks meer zijn.

  Like

 18. Cornelis zegt:

  Goede vrijdag vieren is vals. De betreffende sabbat was een feestsabbat – niet de wekelijkse – en begon op woensdagavond. Joh. 19:31. Zo is ook de duur van 72 uur in het graf te verklaren zoals Jezus zelf gezegd heeft. De opstanding vond plaats laat op de wekelijkse sabbat.en niet op zondag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s