Strache zet sociaal-politieke accenten: Hogere pensioenen, lagere uitkeringen voor asielzoekers

Screenshot_112

(Vertaling: E.J. Bron)

In Oostenrijk doet de ÖVP/FPÖ-regering haar best om niet alleen op het gebied van de asiel- en buitenlander-politiek belangrijke accenten te zetten, maar ook in de sociale politiek. Nu heeft de chef van de FPÖ, Heinz Christian Strache (foto), die vanwege het bezoek aan China door kanselier Sebastian Kurz protocollair tijdelijk de functie van regeringschef bezit, zich voor een verhoging van het minimum pensioen tot € 1200,- uitgesproken. Hij zou vaart willen zetten achter dit al in de regeringsonderhandelingen voor hem belangrijke onderwerp, zodat “deze verbetering voor pensioengerechtigden al vanaf 2020 in werking treedt”, zei Strache.

Duits - Zuerst

In werkelijkheid was de verhoging van het minimum pensioen voor Strache een van de centrale voorwaarden aan de ÖVP om tot een coalitieakkoord te komen. Tegenover de “Kronen-Zeitung” zei Strache: “Het kan en mag niet zo zijn dat veel mensen, die 40 jaar en langer volledig gewerkt hebben, niet wezenlijk meer dan € 840,- als minimum pensioen krijgen.”

Concreet wil Strache een minimum pensioen van € 1200,- in de maand vanaf het jaar 2020 voor iedereen die 40 jaar gewerkt heeft. Echtparen zouden bij 40 dienstjaren van een partner € 1500,- in de maand moeten krijgen. De pensioenen dienen daarna op voorstel van de pensioencommissie jaarlijks verhoogd te worden.

Strache maakte er geen geheim van dat hij bij het pensioenonderwerp voorrang wil geven aan autochtone Oostenrijkers tegenover immigranten: “Van diegenen, die geen enkel uur aan het systeem van sociale verzekering hebben bijgedragen, zoals asielzoekers, moet de minimum uitkering duidelijk verlaagd worden.” Iets anders zou wat hem betreft “in hoge mate onrechtvaardig” zijn. Het zou niet zo kunnen zijn dat “een asielzoeker in het rood-groene Wenen € 840 in de maand krijgt, zonder ooit gewerkt te hebben. En daarnaast zijn er vrouwelijke pensioengerechtigden die meer dan 40 jaar gewerkt hebben en maar iets meer krijgen.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in FPÖ, gezond realisme, Oostenrijk, Patriottisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op Strache zet sociaal-politieke accenten: Hogere pensioenen, lagere uitkeringen voor asielzoekers

 1. koddebeier zegt:

  En zo hoort het : Eigen volk eerst !!

  Geliked door 1 persoon

 2. paulzwueste zegt:

  De Oostenrijkse regering zal, net als momenteel in Hongarije gebeurt, tot heil van het volk werken.
  Het sociaal beleid van de Oostenrijkse rechtse regering met landen als Nederland, en vooral België met zijn ultra-lage pensioenen, zal zijn uitwerking NIET missen!

  Like

 3. Claudia M. zegt:

  Kijk, daar wordt wel voor de oorspronkelijke bevolking gezorgd en zeker zij die werkten. Zou het voor Oostenrijk mogelijk zijn mijn pensioen van de laatste 30 jaar hier op te vragen, dan kom ik graag nog 10 jaar werken in Oostenrijk! Kan ik op mijn 65ste toch nog met pensioen!

  Like

 4. Jean zegt:

  Al die vreemdelingen mogen géén uitkeringen krijgen maar enkel BBB (Bad Bed Brood) en dat in gesloten centra tot datum van vertrek naar homelanden want wij zijn de overlast van dat volkje spuugzat.

  Geliked door 4 people

 5. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Het is ’n kwestie van erkennen wat er valt te zien
  en dàt dan even hardop uit te spreken…
  in Oostenrijk schijnt deze moed gebleken
  en men er zélfs naar handelt bovendien…!
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 6. Hovawart zegt:

  Het zal mij benieuwen waar de vakantieplannen ene Volkert v.d. G.naartoe zal voeren, de mooiste georganiseerde reizen op het gebied van kunst en cultuur, .zoveel keuze, zoveel doelen,…..zoveel and so little time to do the crime.
  Wel checken of er een uitleveringsverdrag bestaat met de Pays Bah.

  Like

 7. Mary zegt:

  Heel terecht, de Oostenrijkse bevolking zal blij zijn met de keuze die ze gemaakt hebben een regering die doet wat hij beloofd (is in Nederland al in geen jaren voorgekomen) en voor wat betreft die agressieve uitvreters zou ik ze gestadig op 0 uit laten komen de beste manier om ze je land uit te krijgen en dat is wat de kiezers willen.

  Like

 8. Jan zegt:

  Die gaan allemaal naar Mutti Merkel

  Like

 9. Pietersen zegt:

  Uitstekend plan om die z.g. immigranten en asielzoekers flink te korten. Op tomaten, witte platte broden, Turkse pizza’s, geitenkaas en lamsvet kun je goed overleven.
  Vergeet ook niet hen uit dure gesubsidieerde woningbouw te zetten en die te reserveren voor de echte Oostenrijker.
  Bevalt dit de asielzoekers en immigranten niet, zwaai ze dan uit enkele reis naar hun thuisland.

  Geliked door 1 persoon

 10. Johan de derde zegt:

  Ja terecht dat het hier in Nederland ook moet komen, ik was 16 toen ik van school ging om te werken nu ben ik 60 moet nog 7 jaar werken voor ik mijn pensioen krijg. Dan heb ik ruim 50 jaar gewerkt nooit een uitkering aangevraagd mijn pensioen is al verminderd door de dekkingsgraad en het gejat van die schijnheilig klootzak van een lubbers. Maarja door die extreme neo linkse fascisten (pvda d66 gl sp) zal dat nooit gebeuren dat er naar ratio van werkjaren een aow wordt uitgekeerd.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s