Deventer Joodse gemeenschap: plan foodhal in synagoge is absolute schande

Screenshot_192

(Door: Bas Klaassen)

De Joodse gemeenschap is geschokt door het plan van horecaondernemer Ayhan Sahin om een foodhal te vestigen in de synagoge aan de Golstraat (foto). ,,Dit zou de definitieve genadeklap zijn voor de Joodse gemeenschap in Deventer.”

Voorzitter Tom Fürstenberg van gemeente Beth Shoshanna vindt het plan onbestaanbaar en ongelofelijk. Hij gaf eerder nog aan vertrouwen te hebben in een goede samenwerking met Sahin bij de toekomstige invulling van het pand. ,,Hier zijn we niet in gekend, behalve dat we gisteren op de hoogte zijn gebracht dat er een bestemmingsplanwijziging is ingezet.” Hij vindt dat de gemeente moet ingrijpen. ,,Om te voorkomen dat in Deventer het Joodse leven definitief de nek wordt omgedraaid.”

Lees verder>>>
(h/t “Klaas”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, cultuurrelativisme, Historie, Hypocrisie, Jodendom, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Overheid, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

19 reacties op Deventer Joodse gemeenschap: plan foodhal in synagoge is absolute schande

 1. Sabeltant zegt:

  Het ziet er slecht uit voor deze Joden want meneer is van islamitische origine, zit in kroegen, autohuur, gokhallen en restaurants en derhalve bulkt hij van het (zwarte) geld en heeft het halve uitgaansleven in Deventer al in bezit.
  Meneer tikte vlot bijna 600.000 euro neer voor deze bouwval.
  De bedoeling was dat er appartementen zouden komen. Meneer had de tegenoverliggende bioscoop gekocht om er een nachtclub van te maken en toen de vergunning gevaar liep vanwege mogelijk geluidsoverlast kocht hij de synagoge er gewoon bij.

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Jammer dat het geen moskee is waarin een proeverij gevestigd gaat worden. Want in dat geval zou geheel links en “goed” Nederland op zijn achterste benen staan. Die paar Joden wat willen die eigenlijk. Zijn ze nog niet vertrokken? Dan wordt het tijd want Nederland wordt verrijkt met het Mohammedanisme.

  Geliked door 1 persoon

 3. Haksteeg Anton zegt:

  Degene die dat plan ontworpen heeft zou wel een wat islamitische trekjes kunnen vertonen en dien dus onmiddellijk naar één van de 57 moslim landen gestuurd te worden

  Like

 4. Bas zegt:

  Zouden ze soms geen voorwaarden hebben gesteld? Onzinnig idee, een foodhal in synagoge, volstrekt idioot.

  Like

 5. Helena zegt:

  In Israel wordt er flink gebouwd om de Joden die het steeds islamitischer Europa ontvluchten onderdak te kunnen bieden. Deventer is een slinks islamitisch (xpres met kleiner letters) bolwerk, en nu denk (ook xpres met kleine letters) daar ook stevig in het zadel zit in de gemeenteraad zal ‘meneer’ Sahin binnenkort het hele uitgaansgebied wel overnemen. Ik hoorde daar vrienden tijden geleden al over klagen. Al die afrekeningen binnen het (islamitische) criminele circuit. Lekkere stad Deventer! Maar voor actie voeren is de gemiddelde Deventenaar ook niet geschapen, ze zijn zo trots op hun stad en verspreiden een chauvinisme waar je kippenvel van krijgt als je er op bezoek bent, maar de stad verdedigen zoals een echter Patriot betaamt, nee dat doen ze niet! Daar zijn ze veel te soft voor, ze zijn het er dan wel niet mee eens maar ja…. er is toch niks aan te doen! Ze (die vrienden dan) genieten liever van hun pensioentje (het zij ze gegund) en keuvelen met vrinden in het stamcafe of slaan een stevig balletje op de tennisbaan – goed voor de sociale contacten – maar je moet ze echt niet te veel lastig vallen met negatieve praat over de islamisering. Wij, werken nog wel even door, in de hoop ooit ook zo onbezorgd van ons pensioentje te kunnen genieten, maar dat zal er, denk (wat een woordspeling 🙂 ) ik, wel niet inzitten als het zo doorgaat!

  Like

 6. edwin vissers zegt:

  Gemeentebelang 7
  PvdA 6
  VVD 6
  GroenLinks 5
  D66 4
  Deventer belang 3
  CDA 2
  ChristenUnie 1
  Deventer Nu 1
  DENK 1
  Deventer Sociaal 1
  einde oefening

  Like

  • Sabeltant zegt:

   Deventer is een links bolwerk waar het politbureau haar handen bij afgelikt zou hebben.
   Natuurlijk scoren ze zeer hoog op morele superioriteit maar er is een enorm gemis aan kennis van zaken op elk gebied, slimme “groene” beleggers, lobbyisten en dikdoeners beklinken vette zaken met de onkunde die in de gemeenteraad zit.
   Aan geld geen gebrek, ze verhogen de WOZ van al die huizenbezitters gewoon.
   Het is faal op faal, of het nou op windmolens, parkeerbeleid, afval, fietsenplannen of bioscopen is.
   Het enige waar ze goed in zijn is het onderdak verschaffen van Afrikaanse nietsnutten, kosten, -elk jaar- structureel zo’n slordige 4 MILJOEN meer aan huisvesting, uitkeringen, gezondheidszorg en scholing.
   Je ziet het terug in hangende kerels en ingepakte vrouwen in de straten en het steeds groter wordende aantal trainingsbroekdragers van de huizenbezitters die dit allemaal mogen ophoesten.

   PVV en Forum voor Democratie waar blijven jullie?

   Like

 7. Thomasson zegt:

  Wat deze Ayhan Sahin is van plan, hoort bij mensen van zijn soort. Hij neemt een gebedshuis van een andere religie en veranderd dat in iets minachtend. Het liefst zou hij in de synagoge aan de Golstraat een bordeel, of een nachtclub openen. Maar deze bezigheden horen kennelijk niet bij zijn ‘Line of business’ ; althans niet openlijk. Niet als objecten die hij bij de Kamer van Koophandel laat registeren.

  Ik heb hier een klein vraagje: Waarom gaat de Joodse gemeente van Deventer in onderhandelingen met mensen waar de STANK VAN ISLAM zo duidelijk van hen afkomt? Of je gaat in onderhandelingen met fatsoenlijke mensen, of je onderhandelt helemaal niet.

  Like

 8. fleckie zegt:

  Misschien hopen ze tegen beter weten in’ …….’het tij nog te keren? ( wat die moslem doet, is laten voelen dat hij echt lak heeft aan andere mensen hun gevoelens, (moslems voelen zich al…..’overheersend’…over anderen)!

  Like

 9. Anneke zegt:

  Een foodhall in de synagoge, in de synagoge dient ander (fig.gesprkn) voedsel uitgedeeld te worden. Voedzaam voedsel voor een gezonde geest.

  Like

 10. Anneke zegt:

  Off topic, máár zeker belangrijk. Boek, geschreven door Tom S. van Bemmelen en uitgegeven door Aspekt. (www.uitgeverijaspekt.nl) Titel: 150 Palestijnse Fabels. Feiten voor begrip; betr, het conflict tussen de Arabieren en Israel. Via de website van Likoed Nederland kan dit boek worden besteld, maar in de boekwinkel kan ook.

  Like

 11. BertG. zegt:

  Wat is nou eigenlijk een foodhal, een hal met marktkraampjes of met allerlei eet tentjes.
  Hadden ze daar geen Nederlands woord voor.

  Like

 12. Pietersen zegt:

  Turkse ondernemers hebben iets met in bezit krijgen van westers religieuze gebouwen.
  De prachtige Julianakerk in Den Haag is ook ten prooi gevallen aan een multiculti ondernemer. Nu is het een restaurant.
  De bedoeling was ‘verbinden van bewoners uit de wijk’ (zie link). Wat is er in de praktijk van terecht gekomen ? Juist, er zitten alleen hoofddoekjes te schransen met hun aanhang.
  https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/72746/julianakerk-den-haag-wordt-kleurrijk-restaurant

  Like

 13. Astrid zegt:

  Tja de ongekend brutale ellenbogen van den moslim en de laffe, hebberige armen van onze nep-volksvertegenwoordigers. Die ‘foodhal’ gaat er natuurlijk komen en de Joodse mensen hebben het nakijken. Ooit zullen de faciliteerders van het onrecht moeten boeten, karma is a bitch.

  Like

 14. Cathja zegt:

  Hoe zou de gemeente Deventer handelen als er plannen lagen om in een (oude) moskee een bordeel te vestigen? Ik vermoed dat er dan geen wijziging in het bestemmingsplan mogelijk zou zijn, in verband met de woede van moslims vanwege het feit dat er dan ‘heilige grond’ verontreinigd wordt.
  Nu het de Joodse gemeenschap betreft kijkt men gewoon de andere kant op, terwijl de gemeente weet dat dit gebedshuis nog steeds in gebruik is.

  Ik vind het een ongelofelijke schande! Ik kan me goed indenken dat de Joodse gemeenschap alles in het werk wil stellen om te redden wat er nog te redden is.
  Ik hoop van harte dat ze het tij nog kunnen keren!

  Geliked door 1 persoon

 15. Pingback: Streep door foodhall in Deventer synagoge | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s