Wenen: “Meer geweld in ziekenhuizen” sinds vluchtelingen-bestorming

Screenshot_161

(Door: Michael Pommer – Vertaling: E.J. Bron)

“Niemand durfde het tot nu toe immers te zeggen”, zegt Heinrich Schneider en spreekt duidelijke taal: “Het geweld in de ziekenhuizen van Wenen is sinds d emigratiebeweging van 2015 toegenomen!” Heinrich Schneider is personeelsvertegenwoordiger in het Wilhelminaziekenhuis en is de toenemende brutaliteit in de ziekenhuizen zat. Bovendien eist hij: aan iedere patiënt moet maar één begeleidend persoon worden toegestaan.

Kronen Zeitung

“Er komen steeds opnieuw zulke conflicten voor”, zegt Schneider. Juist wanneer verschillende nationaliteiten op elkaar botsen. Elke patiënt zou met een grotere groep familieleden komen en de polikliniek zou dan een gevarenzone kunnen worden. “Dan kan de situatie wel eens volledig escaleren”, weet de personeelsvertegenwoordiger.

“Geweld mag geen beroepsrisico zijn”

“Ophef is er ook wanneer patiënten voorgaan.” Vooral wanneer Oostenrijkse personen eerder aan de beurt komen – puur om medische redenen. Getrokken messen, bedreigingen, scheld- en vechtpartijen – de situatie in de ziekenhuizen van Wenen wordt steeds erger. “Geweld mag geen beroepsrisico zijn”, zegt Schneider, die ook heldere eisen heeft:

 • Minder begeleidende personen. We hebben bordjes in het Duits, Engels en Arabisch dat per patiënt slechts één extra persoon is toegestaan”, aldus het lid van de ondernemingsraad. De situatie kan echter heel snel escaleren. En: “Een centrale opvang heeft slechts beperkte ruimte.”
 • Meer bewakingsmensen. Schneider zou in het Wilhelminaziekenhuis graag een derde security medewerker willen. Tot nu toe zijn het er twee – dat is te weinig!
 • Onderzoeken en peilingen. Van de kant van de vereniging van ziekenhuizen zijn er geen duidelijke cijfers over overvallen in de ziekenhuizen van Wenen. Men zegt dat er aan een systeem gewerkt zou worden. tot dat moment is het probleem niet meetbaar.

“Wil niet door een vrouw behandeld worden”

De personeelsvertegenwoordiger wil ook dat vluchtelingen erover geïnformeerd worden hoe het Oostenrijkse gezondheidssysteem functioneert. “Ik wil niet door een vrouw behandeld worden” zou een zin zijn die regelmatig te horen is in het ziekenhuis. Schneider: “Vrouwelijke artsen worden niet geaccepteerd, er worden vragen gesteld bij voorschriften of deze worden niet opgevolgd.”

Bron:
www.krone.at
Door: Michael Pommer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Oostenrijk, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Wenen: “Meer geweld in ziekenhuizen” sinds vluchtelingen-bestorming

 1. Tistochwat zegt:

  “Ophef is er ook wanneer patiënten voorgaan.” Vooral wanneer Oostenrijkse personen eerder aan de beurt komen – puur om medische redenen.

  Dus de ‘vluchtelingen’ vinden dat hun ‘druiper’ urgenter is dan een echte Oostenrijker met een hartinfarct, om maar eens een voorbeeld te noemen?

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Dat ongedierte komt met de hele familie naar de “spoed”.
   Begint gelijk te schreeuwen, te schoppen en te slaan.
   Rukt het lancet uit handen van de chirurg, doet zelf de operatie, daarna komt de hele familie logeren en verbouwd haar eigen voedsel in het hospitaal.
   Mensen dat is toch niet normaal.
   Afgezien van de jengelmuziek die ze de hele dag door spelen en maar neuken in die bedden…
   Daar moet echt ’n end aan komen…
   Daar zijn die ziekenhuizen echt niet voor gebouwd!
   Bovendien betalen ze helemaal niks en gaan ze niet weg als het bezoekuur voorbij is….

   Geliked door 1 persoon

 2. flo zegt:

  Laat ze verrekken dat vuile moslim volk….

  Geliked door 5 people

 3. Elisah zegt:

  Over ziekenhuizen gesproken, zo erg is het nu…
  https://fenixx.org/2018/05/11/zweeds-ziekenhuis-krijgt-nieuwe-ontvangsthal-gespecialiseerd-voor-verkrachtingsslachtoffers/
  Zweeds ziekenhuis krijgt nieuwe ontvangsthal gespecialiseerd voor verkrachtingsslachtoffers
  Het voorstel is om de nieuwe receptie in de regio Malmö te plaatsen. “Het is tijd dat de samenleving zich gaat richten op diegenen die het slachtoffer zijn geworden van verkrachting

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Die Zweden zijn totaal van God los, van de pot gerukt, lopen met molentjes, zijn kierewiet
   en ’n doorlopend gevaar voor de eigen volksgezondheid.
   Zijn wij even blij dat Zweden toch ’n end van NL en BE vandaan ligt.
   Die Noren, Denen en Finnen mogen wel oppassen met zo’n ongelofelijk groot krankzinnigengesticht in de buurt!

   Like

 4. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogd.

  Like

 5. ReaGluurder zegt:

  Kijk / Luister om u heen, en huiver!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Visje zegt:

  onvoorstelbaar dat in enkele jaren ’n samenleving zo erg naar de klote is gegaan.
  Diep triest voor de autochtone bevolking, en dat krijgen we hier ook, vrees ik met onze politiek, het is de politiek die hen eigen mensen dit allemaal aandoet, vreselijk.
  Wanneer worden ze eens wakker. eruit met dat tuig.

  Geliked door 2 people

 7. louis-portugal zegt:

  Een tijdje geleden las ik een verhaal over het afbreken van een I.C. ruimte in een ziekenhuis in Nederland door zich slecht behandeld voelende kansparels.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s